BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #672261 przez Nubi
No i jaki piekny okrąglak Magdaleno ;) i zgrabniutki :)

Karolcia trzymaj się, pogoda sprzyja spaniu ale bądź silna :)

Paulina u mnie też mała na pecherzu siedzi, w nocy ze trzy razywstaje do toalety... A tobie duszno i lepiej chyba nie bedzie bo przepona uciśnięta i nie da się głebokiego wdechu od tak złapać... Jak wcześniej jadałam na spacerze coś tak teraz juz nie ujde z pełną gębą bo od razu nie nadążam z oddechem :angry:
Mam pytanie do dziewczyn z Krakowa, czy ktoraś z Was moze mi polecić basen albo klub gdzie prowadza zajęcia dla ciężarnych? Mam wyrzuty sumienia że trace czas nic nie robiąc... Strój kąpielowy jest jeszcze dobry i nawet mi brzusio podtrzymuje ładnie...więc pożytek z tego trzeba zrobić.

Jestem mamAsią

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #672273 przez pyzaura
Madzia sliczny brzusio :)

Ja po wizycie :( mam diete bez cukrowa zakaz slodyczy (nie wiem czy dam rade)
przepisal mi zelazo bo powiedzial ze wyniki spadly dosc... takze teraz musze sie kontrolowac ale nie podgladalismy Michaski :( sprawdzil tylko czy serduszko bije i to wszystko....zastanawiam sie czy nie isc na 4D do innego lekarza ...

Ania

11 lata 6 miesiąc temu #672291 przez paulinka.k22
pyzaura napisał:

Ja po wizycie :( mam diete bez cukrowa zakaz slodyczy (nie wiem czy dam rade)
przepisal mi zelazo bo powiedzial ze wyniki spadly dosc... takze teraz musze sie kontrolowac ale nie podgladalismy Michaski :( sprawdzil tylko czy serduszko bije i to wszystko....zastanawiam sie czy nie isc na 4D do innego lekarza ...

O to faktycznie musisz się pilnować! Czeka Cię dietka! Nie wiem czy ja bym wytrzymała bez słodyczy :laugh: Mój gin na ostatniej wizycie też tylko słuchał serduszka i zrobił mi zdjęcie buźki i tyle...

11 lata 6 miesiąc temu #672294 przez pyzaura
26 nastepna :) wazne ze serduszko bilo :d sama nie wiem czy dam rade bez slodyczy :P nigdy tak nie jadla a teraz w ciazy tonami ... musze poszukac w necie tabeli co mozna jesc a co nie :( ojjj zdenrwowal mnie ten pan dr :P

Ania

11 lata 6 miesiąc temu #672296 przez ninka333
Strasznie współczuje tej dziewczynie z lipcówek , aż się ryczeć chce jak sobie pomyśle :(

U nas pogoda całkiem znośna bo śłoneczko pojawia się dość często ale coraz więcej chmurek teś jest na niebie wiec pewnie się namyśli i będzie padac po południu :(

Mam wizyte jutro i już się doczekać nie mogę :) ciekawe ile wązy moja mała pannica. trochę sie martwię bo coraz czesciej brzuch mi twardnieje, jednego dnia kilkanaście razy a innego wcale i nie wiem od czego to zależy. Na szczescie nie boli więc to moze te przepowiadające.

Iwonka - jaki twój synuś już duży!!!! wcale się nie dziwie że brzuszek ci podkaskuje jak taki duży chłopaczek się przekreca na drugi boczek :laugh:

Z kosmetyków dla maleństwa planuje kupić emulsje do kompania i w razie potrzeby krem do smarowania firmy Mediderm - seria dla suche skóry, dla atopowców i z chorobami skóry - bardzo dobrze się sprawdziło u naszego synka. To coś w stylu Oilatum, oilan, ale skóra jest po tym mięciutka i natłuszczona. A w póżniejszym etapie pewnie Nievea. Warto mieć też nadmanganian potasu - on odkarzająco i wysuszająco działa na skórę.

papi - z tym rumiankiem u nowordków to też każą bardzo uważaćbo często silne reakcje alergiczne po nim wychodzą na skórze.

Kocham-cie - super okrąglutki brzuszek :) ślicznie wyglądasz !!!! a ty się jakimiś głupimi komentarzami przejmujesz - zupełn9ie niepotrzebnie!!!!

pyzaura - witaj w klubie mamusiek na diecie bezcukrowej ;) ja mam pełną dietą cukrzycową plus kłucie w paluchy kilka razy dziennie żeby cukier zmierzyć - ale warto bo to dla naszych kruszynek ;) damy rade!!!

córeczka ALICJA

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #672313 przez ninka333
a to mój brzucholek :)

córeczka ALICJA
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #672322 przez MyMelange
Iwonka, no klasa chlopak :)

Madzia, slicznie wygladasz :)

Ja na poprawe nastroju wlasnie obejrzalam "Jak urodzic i nie zwariowac" - taki sympatyczny filmik na lepszy humor :)

Ninka - cudowny brzusio :)

Czaje sie na ten komplecik dolly.com.pl/product/szary-kocyk-w-kropki-i-paski Strasznie mi sie podoba :)

A mebelki dla Mikołajka beda z tej serii allegro.pl/fino-pokoj-z-lozeczkiem-120-bellamy-i3267984610.html

Co myslicie?

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 6 miesiąc temu #672328 przez pyzaura
ninka a powiedz masz jakas tabele co mozna jesc czego nie??

Ania

11 lata 6 miesiąc temu #672338 przez karolcia1919
pyzaura napisał:

26 nastepna :) wazne ze serduszko bilo :d sama nie wiem czy dam rade bez slodyczy :P nigdy tak nie jadla a teraz w ciazy tonami ... musze poszukac w necie tabeli co mozna jesc a co nie :( ojjj zdenrwowal mnie ten pan dr :P

Kochana jeśli mogę zapytać czyli wyniki po glukozie wyszły źle tak??
Ja jutro mam te wyniki i aż się boje :(((

11 lata 6 miesiąc temu #672339 przez Monika23083
papiwłaśnie w gazecie czytałam o kapieli z krochmalem, nigdy o tym nie słyszałam:)

Magda
świetnie wyglądasz!! te baby to naprawdę z zazdrości takie teksty rzucają :)

pyzaura ale masz często te wizyty :)

11 lata 6 miesiąc temu #672346 przez Nubi
Ninka sliczny brzuszek... Wszystkie brzuszki sa sliczne ;)

Karolcia trzymam kciuki za glukoze :)

Jestem mamAsią

11 lata 6 miesiąc temu #672350 przez pyzaura
karolcia1919 napisał:

pyzaura napisał:

Kochana jeśli mogę zapytać czyli wyniki po glukozie wyszły źle tak??
Ja jutro mam te wyniki i aż się boje :(((

norma to 140 a ja mialam 137,31 nie wyszla mi cukrzyca ale lekarz stwierdzil ze ledwo co i ze mam trzymac sie diety bezcukrowej poza tym reszta wynikow tez mu sie nie podobala dostalam recepte takze zobaczymy nie martw sie ja poprostu bardzo duzo jadlam slodyczy ... :(

Monia wizyty mam regularnie co 3 tyg :D

Ania

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #672363 przez ninka333
pyzaura napisał:

ninka a powiedz masz jakas tabele co mozna jesc czego nie??

Nie wiem jak ty ale ja mam typową diete cukrzycową. Trzeba przeliczać co i ile jem, 5-6- posiłków dziennie ale małych, bo jak za dużo zjesz to organizm nie daje rady zbijać glukozy we krwi bo jest zaburzone wytrzarzanie insuliny w trzustce.
Jeść nie wolno cukrów prostych tj: cukier, miód, wszystkie słodycze, dżemy, produkty które zawierają cukier np jogurty owocowe (można te typu light bo są ze słodzikiem),
Ograniczać owoce, soki,pieczywo zwykłe (jeść pełnoziarniste)

Proponuje poczytać trochę o cukrzyce ciężarnych to może trochę ci rozjaśni sprawę
Poniżej załączam tabele wymienników węglowodanowych - coś w stylu przewodnika po wartośći węglowodanowej produktów

niestety nie chce się załączyc ale mam linka
www.kuchennekombinacje.pl/wp-content/upl...%98GLOWODANOWYCH.pdf

córeczka ALICJA

11 lata 6 miesiąc temu #672378 przez kocham_cie
och jak ja uwielbiam ten nasz klubik wzajemnej adoracji :lol: wiecie to naprawdę poprawia humorek... dziękuję

Ninkaa gdzie ten duży brzuszek o którym wcześniej pisałaś??? bo ja widzę naprawdę ładny zgrabny brzusio... i czego Ci zazdroszę ani grama tłuszczyku na plecach...oj zazdroszczę i to bardzo :lol:

Pyzaura Ninkato nie fajnie że tak wyszło z tym cukrem, ja jeszcze nie miałam tego badania, może w pon na wizycie dostanę skierowanie :S

Kinia mebelki przepięknę, a ta pościel- kurcze ty wiecznie coś fajnego wynajdziesz... szkoda że nie mają ochraniaczy na łożeczka bo też bym sie na nią zdecydowała tylko że w beżu :lol:

A ja muszę się pochwalić że od 2 dni jestem na diecie... oczywiście nie żebym się odchudzała ale te 10kg na plusie to zdecydowanie za dużo i zaczęłam naprawdę pilnować jakości moich posiłków:) Troszkę się boję że w poniedziałek doktorek mi coś powie, że za dużo utyłam, a wówczas chyba spalę się ze wstydu :side: no i wracam na basen... przed ciążą chodziłam regularnie, a potem się rozleniwiłam i przestałam, teraz pora już troszkę kondycję poprawić przed porodem:silly:

Natomiast jeśli chodzi o siusianie to ja od początku ciąży śmigam w nocy po 3-4 razy i to mam tak pełen pęcherz że aż mnie cały brzuch boli i jest twardy jak skała :S ale jak tylko się wysikam to przechodzi :)

Magda M

11 lata 6 miesiąc temu #672380 przez papi88
kinga widze ze lubisz stonowane kolorki :) ja czym starsza tym bardziej tez bo kiedys to wariowałam z kolorami

monika w krochmalu juz kiedy kąpało sie dzieci sama wiem ze jak ma sie jakies uczulenie lub podrazniona skóre to taka kąpiel jest najlepsza.maka ziemniaczana działa cuda najlepsze jak kolezanka w pracy mi opowiadała jak jej maz odparzył sobie jajka i zamiast maki do posypania złapał cukier puder :laugh:

PAULINA

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka