- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- Nubi
- Wylogowany
- rozmowna
Karolcia trzymaj się, pogoda sprzyja spaniu ale bądź silna
Paulina u mnie też mała na pecherzu siedzi, w nocy ze trzy razywstaje do toalety... A tobie duszno i lepiej chyba nie bedzie bo przepona uciśnięta i nie da się głebokiego wdechu od tak złapać... Jak wcześniej jadałam na spacerze coś tak teraz juz nie ujde z pełną gębą bo od razu nie nadążam z oddechem
Mam pytanie do dziewczyn z Krakowa, czy ktoraś z Was moze mi polecić basen albo klub gdzie prowadza zajęcia dla ciężarnych? Mam wyrzuty sumienia że trace czas nic nie robiąc... Strój kąpielowy jest jeszcze dobry i nawet mi brzusio podtrzymuje ładnie...więc pożytek z tego trzeba zrobić.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- pyzaura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 11,10.2013 Michalinka :)
Ja po wizycie mam diete bez cukrowa zakaz slodyczy (nie wiem czy dam rade)
przepisal mi zelazo bo powiedzial ze wyniki spadly dosc... takze teraz musze sie kontrolowac ale nie podgladalismy Michaski sprawdzil tylko czy serduszko bije i to wszystko....zastanawiam sie czy nie isc na 4D do innego lekarza ...
- paulinka.k22
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja po wizycie mam diete bez cukrowa zakaz slodyczy (nie wiem czy dam rade)
przepisal mi zelazo bo powiedzial ze wyniki spadly dosc... takze teraz musze sie kontrolowac ale nie podgladalismy Michaski sprawdzil tylko czy serduszko bije i to wszystko....zastanawiam sie czy nie isc na 4D do innego lekarza ...
O to faktycznie musisz się pilnować! Czeka Cię dietka! Nie wiem czy ja bym wytrzymała bez słodyczy Mój gin na ostatniej wizycie też tylko słuchał serduszka i zrobił mi zdjęcie buźki i tyle...
- pyzaura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ninka333
- Wylogowany
- pierwsze słowa
U nas pogoda całkiem znośna bo śłoneczko pojawia się dość często ale coraz więcej chmurek teś jest na niebie wiec pewnie się namyśli i będzie padac po południu
Mam wizyte jutro i już się doczekać nie mogę ciekawe ile wązy moja mała pannica. trochę sie martwię bo coraz czesciej brzuch mi twardnieje, jednego dnia kilkanaście razy a innego wcale i nie wiem od czego to zależy. Na szczescie nie boli więc to moze te przepowiadające.
Iwonka - jaki twój synuś już duży!!!! wcale się nie dziwie że brzuszek ci podkaskuje jak taki duży chłopaczek się przekreca na drugi boczek
Z kosmetyków dla maleństwa planuje kupić emulsje do kompania i w razie potrzeby krem do smarowania firmy Mediderm - seria dla suche skóry, dla atopowców i z chorobami skóry - bardzo dobrze się sprawdziło u naszego synka. To coś w stylu Oilatum, oilan, ale skóra jest po tym mięciutka i natłuszczona. A w póżniejszym etapie pewnie Nievea. Warto mieć też nadmanganian potasu - on odkarzająco i wysuszająco działa na skórę.
papi - z tym rumiankiem u nowordków to też każą bardzo uważaćbo często silne reakcje alergiczne po nim wychodzą na skórze.
Kocham-cie - super okrąglutki brzuszek ślicznie wyglądasz !!!! a ty się jakimiś głupimi komentarzami przejmujesz - zupełn9ie niepotrzebnie!!!!
pyzaura - witaj w klubie mamusiek na diecie bezcukrowej ja mam pełną dietą cukrzycową plus kłucie w paluchy kilka razy dziennie żeby cukier zmierzyć - ale warto bo to dla naszych kruszynek damy rade!!!
- ninka333
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- MyMelange
- Wylogowany
- rozmowna
Madzia, slicznie wygladasz
Ja na poprawe nastroju wlasnie obejrzalam "Jak urodzic i nie zwariowac" - taki sympatyczny filmik na lepszy humor
Ninka - cudowny brzusio
Czaje sie na ten komplecik dolly.com.pl/product/szary-kocyk-w-kropki-i-paski Strasznie mi sie podoba
A mebelki dla Mikołajka beda z tej serii allegro.pl/fino-pokoj-z-lozeczkiem-120-bellamy-i3267984610.html
Co myslicie?
- pyzaura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- karolcia1919
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Czekam na moja kruszynkę
26 nastepna wazne ze serduszko bilo :d sama nie wiem czy dam rade bez slodyczy nigdy tak nie jadla a teraz w ciazy tonami ... musze poszukac w necie tabeli co mozna jesc a co nie ojjj zdenrwowal mnie ten pan dr
Kochana jeśli mogę zapytać czyli wyniki po glukozie wyszły źle tak??
Ja jutro mam te wyniki i aż się boje ((
- Monika23083
- Wylogowany
- rozmowna
Magda świetnie wyglądasz!! te baby to naprawdę z zazdrości takie teksty rzucają
pyzaura ale masz często te wizyty
- Nubi
- Wylogowany
- rozmowna
Karolcia trzymam kciuki za glukoze
- pyzaura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
pyzaura napisał:
26 nastepna wazne ze serduszko bilo :d sama nie wiem czy dam rade bez slodyczy nigdy tak nie jadla a teraz w ciazy tonami ... musze poszukac w necie tabeli co mozna jesc a co nie ojjj zdenrwowal mnie ten pan dr
Kochana jeśli mogę zapytać czyli wyniki po glukozie wyszły źle tak??
Ja jutro mam te wyniki i aż się boje ((
norma to 140 a ja mialam 137,31 nie wyszla mi cukrzyca ale lekarz stwierdzil ze ledwo co i ze mam trzymac sie diety bezcukrowej poza tym reszta wynikow tez mu sie nie podobala dostalam recepte takze zobaczymy nie martw sie ja poprostu bardzo duzo jadlam slodyczy ...
Monia wizyty mam regularnie co 3 tyg
- ninka333
- Wylogowany
- pierwsze słowa
ninka a powiedz masz jakas tabele co mozna jesc czego nie??
Nie wiem jak ty ale ja mam typową diete cukrzycową. Trzeba przeliczać co i ile jem, 5-6- posiłków dziennie ale małych, bo jak za dużo zjesz to organizm nie daje rady zbijać glukozy we krwi bo jest zaburzone wytrzarzanie insuliny w trzustce.
Jeść nie wolno cukrów prostych tj: cukier, miód, wszystkie słodycze, dżemy, produkty które zawierają cukier np jogurty owocowe (można te typu light bo są ze słodzikiem),
Ograniczać owoce, soki,pieczywo zwykłe (jeść pełnoziarniste)
Proponuje poczytać trochę o cukrzyce ciężarnych to może trochę ci rozjaśni sprawę
Poniżej załączam tabele wymienników węglowodanowych - coś w stylu przewodnika po wartośći węglowodanowej produktów
niestety nie chce się załączyc ale mam linka
www.kuchennekombinacje.pl/wp-content/upl...%98GLOWODANOWYCH.pdf
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Ninkaa gdzie ten duży brzuszek o którym wcześniej pisałaś??? bo ja widzę naprawdę ładny zgrabny brzusio... i czego Ci zazdroszę ani grama tłuszczyku na plecach...oj zazdroszczę i to bardzo
Pyzaura Ninkato nie fajnie że tak wyszło z tym cukrem, ja jeszcze nie miałam tego badania, może w pon na wizycie dostanę skierowanie
Kinia mebelki przepięknę, a ta pościel- kurcze ty wiecznie coś fajnego wynajdziesz... szkoda że nie mają ochraniaczy na łożeczka bo też bym sie na nią zdecydowała tylko że w beżu
A ja muszę się pochwalić że od 2 dni jestem na diecie... oczywiście nie żebym się odchudzała ale te 10kg na plusie to zdecydowanie za dużo i zaczęłam naprawdę pilnować jakości moich posiłków:) Troszkę się boję że w poniedziałek doktorek mi coś powie, że za dużo utyłam, a wówczas chyba spalę się ze wstydu no i wracam na basen... przed ciążą chodziłam regularnie, a potem się rozleniwiłam i przestałam, teraz pora już troszkę kondycję poprawić przed porodem:silly:
Natomiast jeśli chodzi o siusianie to ja od początku ciąży śmigam w nocy po 3-4 razy i to mam tak pełen pęcherz że aż mnie cały brzuch boli i jest twardy jak skała ale jak tylko się wysikam to przechodzi
- papi88
- Wylogowany
- gadatliwa
monika w krochmalu juz kiedy kąpało sie dzieci sama wiem ze jak ma sie jakies uczulenie lub podrazniona skóre to taka kąpiel jest najlepsza.maka ziemniaczana działa cuda najlepsze jak kolezanka w pracy mi opowiadała jak jej maz odparzył sobie jajka i zamiast maki do posypania złapał cukier puder