- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- słonko
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

W Szczawnicy miałam tak słaby zasięg wi-fi, że nie było mowy o pisaniu, a przeczytać udało mi się chyba zaledwie 5 stron.
Weekend był bardzo udany, przegoniłam moich po górkach. Cieszyli się biedactwa, że przez brzuch przynajmniej mam nie za szybkie tempo

Nubi, gdzie mieszkasz dokładnie? Ja to bym się w górach chętnie na stałe osiedliła. Morze zresztą też by mogło być. Kraków mnie nieco męczy...
Dziewczynki, które martwicie się o małą intensywność ruchów maleństw: moja koleżanka miała bardzo spokojne dziecko w brzuszku, nawet ją co jakiś czas monitorowali i podejrzewali niewydolność łożyska... Tymczasem syn urodził się zdrowy i jest obecnie bardzo aktywnym 4-latkiem.
A mój synek szaleje bardzo, upały mu nie przeszkadzają. Tylko podczas wędrówek lulał całymi godzinami (z przerwami na postojach) - aż martwiłam się, czy mi w nocy nie nadrobi zaległości. Ale na szczęście nie wybiłam go z rytmu - dalej ładnie lula w nocy

Ja mam w brzuszku 96 cm

Biedroneczko, fajnie że się odezwałaś i że znów się uśmiechasz

Pyzaura, przykro mi bardzo

Dobra dziewczynki, spadam. Jutro muszę bardzo wcześnie wstać, bo wybieram się przed pracą do urzędu skarbowego :/

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- niagara
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74

A ja się cieszę, ponieważ od 3 tygodni nie przytyłam ani grama

- mery75
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Córuniu kocham Cię nad życie

- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013

Dziewczyny,ktore myslaly o imieniu Brajan.... decyzje o Kornelu i Hubercie uwazam za bardzo sluszne. Mam tak jak Madziorek- az mnie ciarki przechodza na dzwiek tego imienia. U nas w miescinie jest laska ktora ma dwunastoletnie blizniaczki: Dzesike i Miszele....najgorsze to,ze mlode obie juz sa swiadome tego,ze pozmieniaja swoje imiona jak tylko beda mogly. Coz,dziewczynki widac madrzejsze od mamy ale i tak mi ich szkoda.....
- kalina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

moja mala pierwszy raz tak kopie ze az boli lekko. lezy sobie w poprzek i dokazuje:)
zachcialo mi sie glupiej szwedac po sklepach w poludnie i do tej pory glowa nie chce przestac bolec. pierwszy i ostatni raz taka glupota. teraz wychodze tylko rano badz wieczorem:)
magda tekst z dziecmi super ale sie usmialam:)
kinga pokoik super i mi sie ten baldachim tez tak podoba..
karo ciesze sie ze mieszkanko sie podoba. obyscie juz bez niespodzianek mogli sie przeprowadzic
mery ale bym sie przytulila do takiego psiaka:) ale nie dzis bo za goraco

karolcia ja przestalam liczyc na to ze ktos mi ustapi miejsca przy kasie. do tramwaju tez sie staram pierwsza ryc. a czasem nawet mam wrazenie ze sie inni dziwnie patrza i licza na ustapienie miejsca. a figa. taka sie znieczulica zrobila ze szkoda gadac. w sumie jak sie zastanawiam to tylko raz mnie gosciu wpuscil przed siebie w kolejce. tak to nikogo nie rusza kobieta z brzuchem. chocbym jak go wyeksponowala

co do imion to sie nie wypowiadam bo to kazdego indywidualna sprawa i nikt nie powinien miec nic do tego. mnie sama denerwowalo jak inni wiedzieli lepiej i tesciowa i u mnie rodzinka wymyslali jak jeszcze sami nie moglismy sie zdecydowac. ale ci uslyszalam to bylam na nie zeby przypadkiem pozniej ktos sie nie chwalil ze to jego pomysl. zreszta ja tak lubie troche na przekor jak ktos za bardzo chce mi doradzac

- Ania31
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Dzesika i Miszele moze i ladne imiona ale nie dla naszych dzieci. Mamy tyle ładnych polskich imion takze jest w czym wybierac

- niagara
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

A mi ostatnio starsza pani ustąpiła miejsca w tramwaju

- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

A wiecie co mnie wkurza?? w naszej mieścinie w USC od lat wielu pracuja te same babki. pamiętam jak jedna z kolezanek chciala zarejestrowac córkę imieniem Nicola,czy druga syna Olivier to było głosne NIE a ta laska co ma te blizniaczki zarejestrowała je wg oryginalnej pisowni Jessiica i Michele.... i gdzie tu sprawiedliwość????? grrrrrrrrrr ale mnie drażnią takie szczególy.
A jeśli chodzi o kolejki i przepuszczanie....chciałam Wam ostatnio napisac i zapomnialam. Bylam na zakupach w Stokrotce,podeszlam do kasy,gdzie stało przede mna może ze 6-7 osób. W pewnum momencie babka z kasy patrzy na mnie z usmiechem i mowi,że zaprasza do drugiej kasy,po czym zadzwooniła po drugą kasjerkę

hahaha no własnie natalia-ja tez taka zdziwiona w tym sklepie

a jesli chodzi o imie Lena,to mi się nie kojarzy jakoś dziwnie.... Jak dla mnie normalne imię używane w PL...z tego co pamiętam ma słowiańskie pochodzenie. Alicja jest imieniem nieznanego pochodzenia ale tez wydaje mi się,że jest normalne jak na PL

- niagara
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- niagara
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
- Nubi
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Jessica i michelle to juz bardziej -jak by sie uparł- Justyna i Michalina ?
W tramie czy autobusie, jak nie ma wolnego miejsca to podchodze do miejsc przeznaczonych dla ciezarnych i prosze o odstapienie go

Słonko
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
spedze tu raczej wakacje, wczoraj rodzice stwierdziili ze mi sluzy siedzenie na wsi... Teraz nie śpie bo ptaki tak juz sie wydzieraja a okna zamknac nie moge!

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Tak to wyglada uroczo

Sen mnie zbiera, do pozniej

- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8
Za to jak byłam w Krakowie miałam dwie miłe sytuacje mimo iż brzuch miałam mały! Raz to było przy kasie właśnie kasjerka mnie zawolala i mówi do mnie ze nie powinnam stać w kolejkach i ze ona dobrze o tym wie bo tez dopiero co była w ciazy! A druga sytuacja kiedy poszłam w galerii krakowskiej do kibelka i kolejka była nieziemska No ale stanelam bo bardzo mi sie siku chciało i babka z obsługi jak mnie zobaczyła otworzyła kibelek dla niepełnosprawnych i poprosiła mnie żebym tam poszła! Tak sie wtedy ucieszylam Maz jak zobaczył ze z ubikacji dla inwalidów wyszłam to sie ze mnie śmiał czy tak zle juz ze mną?!

- Karo290392
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Vivienne <3 Nasz cały świat!
Ale widze , że kwestia imion przyniosła temat do zawziętej dyskusji:)My z mężem należymy do osób które nie ulegają presji i jesli komuś sie nasza decyzja nie podoba to trudno, żyjemy według własnych zasad i jest dobrze.
Życze Wam udanego dnia kochane