- Otrzymane podziękowania: 189
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agatkowa fura sie wietrzy <3
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
- Lidziun
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 20
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 245
Kasiu, ja zaczynam myslec ze Tobie cisnienie sie podnosi juz na mysl o mierzeniu cisnienia. Ogolnie wczoraj w szpitalu jak mi mierzyla to mialam 139/70 i az sie zdziwilam, bo u mnie standardowo raczej jest 115 mniej wiecej, wiec sie jej zapytalam czy to zle ze sie tak zmienilo, a ona mi powiedziala na to ze wazniejsza jest ta dolna liczba to po pierwsze bo ta gorna (wyzsza) latwo wzrasta wlasnie np jak sie zestresujeszczy podekscytujesz czyms, czy np jak ja wtedy bylam po kawie i sniadaniu wlasciwie prosto.
Mozliwe ze w Twojej naturze jest juz cisnienie ok 130 a impreza Ci je podniosla bo sie dobrze bawilas, a jak zobaczylas wiekszy wynik potem to sie zestresowalas i dlatego mimo lezenia nie spadlo.... Sama widzisz ze dzis rano na spokojnie juz bylo duzo lepsze!
Skonsultuj to z lekarzem tak czy siak, bo wiadomo, ostroznosci nidgy za wiele, ale wydaje mi sie ze wczorajsze cisnienie to byla kwestia imprezy i pozniej stresu bardziej niz czegokolwiek innego. Wiadomo, ze bedziesz sie martwic o dzidziusia i nic na to nie poradzisz, ale postaraj sie az tak nie przejmowac tym mierzeniem, tzn mierz, ale pamietaj ze to nie jest egzamin i nie stresuj sie tym dodatkowo!
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
W miedzyczasie nabylam jeszcze kilka "maluszkow" na rozmiar 50 bo wyglada na to ze w naszym wypadku to bedzie startowy rozmiar, zaraz pocykam i sie pochwale:)
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
A i co do tego strachu ze nie bedziesz mogla rodzic naturalnie... Pewnie bedziesz mogła, a nawet jesli nie to... to co? To świat sie zawali? Nie zawali. Uwierz. Nie wszystko jest tak jak sobie wymarzymy.
Trzymaj sie dzielnie i glowa do góry. Naprawde!
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
Mech dawaj jakies fotencje
Lidziun - spokojnie, Ty doswiadczona, dasz rade
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Na 56 wzielam dwie bluzy, bo mialam tylko 1 poza tym, wiec stwierdizlam ze sie moze przydac:
Załącznik nie został znaleziony
i na promocji jeszcsze byly koszulki to tez wzielam, choc powiem szczerze zobaczymy czy sie przydadza:
Na 62 i specjalne okazje mamy elegancki zestaw ;p
No i w koncu na 50 wzielam 3 pajace i 5cio pack body (dwa wzory sie powtarzaja)
Dodatkowo jeszcze 2 sliniaczki i dwa biustonosze do karmienia (foty tez z neta bo na tych moich cos nic nie widac)
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mika28
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
Albo jak miałam mieć zabieg w szpitalu to nie byłam w stanie o niczym innym myśleć tylko o tym i jeszcze jak się dowiedziałam, że zabieg będę miała wcześniej niż było to planowane to tak się zestresowałam, że nie byłam w stanie nawet z mężem rozmawiać bo tak mnie te myśli o zabiegu blokowały.
Więc spokojnie kochana, odpręż się troszeczkę, może przed mierzeniem ciśnienia zawsze włącz sobie jakąś spokojną muzyczkę to chociaż troszeczkę się wtedy zrelaksujesz i wynik będzie inny.
me.ch jakie cudne te pajacyki w pandy <3 i ten bodziak z muchą
ale moje serce najbardziej zabiło do tej bluzy...szarej <3 z uszkami
Kas...ale taras piękny <3 wow!
a to moja druga część komody ale tam jeszcze nie mam poukładane, ani nic wyprane dlatego zrobiłam zdjęcie tylko jednej szuflady. na razie tylko tak ta wrzuciłam resztę Kubusiowych ciuszków. W tygodniu jakoś popiorę to resztę jak mama będzie i wtedy wszystko poukładam. zresztą mamy jeszcze kupić jakiś wkład do szuflady więc dopiero wtedy będzie efekt
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Ja od rana na nogach:) Dalej zbierałam z mężem gąsiennice z roślin, dzisiaj do słoika z wodą i M. mi popsikał na nie zobaczymy czy coś pomoże. Pomógł mi też ogarnąć u nas i pojechał na działkę. A ja od rana zabrałam się za gotowanie lecza, dodtakowo robienie ogórków kiszonych i w occie, na wieczór będę sałatkę ogórkową robić bo padam i jeszcze placek ze śliwkami upiekłam. ufffffffff. za pół godziny jadę do męża na działkę zawieść mu obiad i tam zostanę do wieczora już z nim raczej.
Mech ja już nie mam słów co Ty potrafisz zrobić
Scarlet trzymaj się tam nam!!!! u mnie też mąż lepiej szyje ode mnie;)
Pesq spoko chociaż czyste ubranka chcesz zakładać córce, a nie brudne;) a tam z prasowaniem to machnij ręką ważne że czyste będa:D moja koleżanka miała cesarkę i lało się z niej 4-ry dni i wkładała sobie 2 naraz takie największe maxi tak przeciekała... więc nie wiadomo jak to tam... szufladki prezentują się slicznie ja miałam dzisiaj układać, no ale gospodyni domowa włączyła się u mnie to jeszcze zrobię tej sałatki na zimę z ogórków na wieczór
Kassandra śłlicznie wyglądasz ja to wyglądam jak... tłsute włosy związane w kitke bo w nocy budzę sie i całe włosy mam poprzyklejany do plecaów i szyi góra od stroju kąpielowego i spdenki najchętniej to łaziłabym nago
Kasia nie stresuj się tak, wyluzuj kurcze no ale w sumie każda z nas ma inny charakter ja tam nie lubię panikować, przed stresem oczyszczam umysł myślę o miłych rzeczach... i wmawiam sobie don't wwory be happy no ale jak napisałam każda z nas jest inna. więc jak następnym razem będziesz miała takie ciśnienie to jedź do szpitala. A przy takim czymś to pewnie będziesz miała cesarkę, bo nie skupisz się na oddechach itp... heh moja siostra taka panikra jest ja właśnie swojemu lekarzowi musze powiedzieć ze mam często słabe ciśnienie że mam zawroty głowy
Witaj MIka
Basia śliczna komódka
Dziewczynki wszystko śliczne i ubranka mech i komódki i wózeczki ja lecę do mężulka. Wezmę sobie na brzuch przewiąże pareo czy jak to się zwie i będę w staniku os stroju kąpielowego łazić po działce heh szwagierka i sąsiedzi będą mieć temat
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Wróciliśmy
Kupiliśmy komodę, wanienkę, ręczniczek (ten z kapturkiem niebieski), 2 organizery do komody, grzechotki kotki -jednak się zdecydowałam, kosze do zawieszania, kartony kolorowe, kwiatka dla koleżanki i wiatrak –mój nowy najlepszy przyjaciel (nie robię zdjęć, bo w większości mamy takie same te rzeczy jak Wy )
A potem byliśmy na randce <3 Na ryyybce mniam w knajpce, w której byliśmy na naszej pierwszej randce ahhh <3
A teraz leżymy i odpoczywamy –oczywiście najpierw złożyliśmy wiatrak Super dzień
A wieczorem jeszcze idziemy na troszkę na urodziny koleżanki –specjalnie robi niedaleko mnie (na bulwarach) żebym się mogła doczłapać <3
Scarlet dawaj znać na bieżąco co tam u Was i jak się trzymacie ! Ranyyy w każdej chwili możesz już mieć swojego bobaska !!!!!!!!!!!!!
Juradka super, że torba spakowana Ja jeszcze muszę Młodego spakować
Meszku o rany.. ja też muszę obczaić jak to jest u nas z rejestrowaniem itd.
Basiek szczerze to i ja się zaczynam wściekać.. zwłaszcza, ze 100% pozytywów i właśnie wszyscy podkreślali „szybką przesyłkę” –no i ja się nastawiłam, że będzie szybko.. jakbym się nie nastawiała, to spoko, ale nastawiłam i wrrrr……………
Pesqu ja dlatego przeszukałam wszystkie strony gdzie sprzedawali adamex i gdzie mój był „na stanie” –bo właśnie nie chciałam czekać Albo raczej bałam się, że jak nie zamówię teraz to potem wcześniej urodzę i wózek nie dotrze i że mnie nie wypuszczą ze szpitala bez fotelika
Pesq super szuflady !!!
Pięęęknie poukładane
AAAAAA w tym tygodniu w końcu i ja się będę mogła pochwalić
Kas super sukienka
Kasia skoro czujesz się już dobrze, to nie martw się, że nie pojechałaś.. ale następnym razem jedź –zbadają Cię i uspokoją :*
O kurcze, a wózek trzeba wietrzyć ? Bo mój spakowałam żeby mi koty nie właziły… :/
A w ogóle to we wtorek oddajemy Stefanka.. Znaczy cieszę się, bo mój brat się nim nie opiekuje i nic mu nie kupuje typu żwirku, jedzonka itd. i taka była umowa, że jak się nie będzie wywiązywał to oddamy, ale jak zadzwoniła dziś nasza weterynarz, że ma chętnego to jakoś mi się smutno zrobiło.. bo jednak już go zdążyłam pokochać ehh. No ale dogadaliśmy się z T. że jeśli coś by się tym ludziom, do których idzie odwidziało, czy zmieniliby zdanie to damy im nr telefonu, że mają natychmiast dzwonić i że go zabierzemy z powrotem.. i jeśli tak się stanie to już go nikomu nie oddamy. No i mam nadzieję, że będą nam zdjęcia wysyłać… W każdym razie poproszę ich o to
Hej Lidziun, super, że wszystko dobrze
Meszku śliniaczek z jeżykiem <3
Mika witaj i dołączaj ! Ja mam taką samą sytuację, wcześniej zagrożenie, teraz odpukać ok Bierzesz jeszcze jakieś leki, czy już Ci odstawili wszystko?
Asiek hahah Moja kota ma swoją półkę w garderobie zrobioną W sensie półkę T. jej zrobił normalną i na niej ma takie wielkiiii stary ręcznik poskładany na kilka razy aby było mięciutko i sobie tam śpi A ostatnio T. nie dosunął szufladki –koszyka (mamy w garderobie takie słupki metalowe z koszykami na ubrania) i oczywiście się uderzyłam jak weszłam i chciałam ją wsunąć, a wtedy dzikie, żałosne „miaaaauuuuuuuu !!!” –Bo Kusioła wlazła sobie bokiem w jego ubrania do szuflady niżej od tej co była wysunięta.. I on się potem dziwi, że ma ubrania w kłakach
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Pozostałe
1. Rumianek x 1
2. Lampka x 1
3. Karuzela x 1
4. Podkłady x 2
5. Leżaczek bujaczek x1
Z czego z bujaczkiem się wstrzymam, bo może chrzestny kupi w prezencie -w sensie mój brat
Ranyyyy niech już przyjdzie łóżeczkoooo..... chcę JUŻ mieć wszystko w domu, wtedy będę spokojniejsza
A lampkę i karuzelkę zamówię w poniedziałek -mam nadzieję, że wypłata mi już wejdzie
No i rumianek -kupujecie ? Czy coś innego ? Bo przeczytałam, że dobrze mieć aby przemywać ewentualne podrażnienia..