BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 5 miesiąc temu #994904 przez me.ch
Agata, no to dziwne, musiało Was ominąć o centymetry dosłownie bo my koło Rybnika i tak jak mówiłam, drzewko złamane...

Asiek, u mnie nogi w porządku ale za to dłonie i nadgarstki masakra. Jak się budzę to gwarancja jest ze zdretwiale, a w ciągu dnia od czasu do czasu też np jak pisze na klawiaturze itp, no i w stawach mnie bolą palce i właśnie nadgarstki, normalnie słoik otworzyć to nie ma szans, a zawsze nawet najbardziej zassane ogarnialam...

Kas, to fajnie ze dzień udany;) wyszalalyscie się z Agatka to będziecie dobrze spaly :)
Bryka wiadomo że piękna, w końcu dla Agatki od tutka;) ale taras normalnie pałacowy więc musialam zapytać :)
Męzyka szkoda ze się męczy, ale z drugiej strony przynajmniej wszystko będzie gotowe i Agatka będzie miała pięknie więc szkoda go, ale no... Dla dobra wyższego to jest :) jeszcze nie takie rzeczy dla cory będzie robił:)

Scarlett cieszę się że wszystko już ok, bałam się ze nam się przed Kornelem w kolejkę jeszcze wcisniesz ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 5 miesiąc temu #994910 przez Zazanna
U nas była mała zmiana planów przez pogodę i koleżanka wpadła do nas :)
T. kupił ciacho, pokroiliśmy arbuza, jakies słone przekąski się też znalazły i ...impreeezaaaa :woohoo: Piwko te sprawy heh -oczywiście ja 0% :)
No i "skręcałyśmy" komodę "po polsku" -czyli: dyrektor: Ja, Kierownik: Koleżanka (czytała instrukcję na głos), Robotnik: T B)
Niedawno skończyliśmy -znaczy T. skończył -kochany <3 Będę mogła jutro poukładać ciuszki :woohoo:
W ogóle bardzo fajny wieczór był i bardzo fajny dzień i w ogóle super :) <3

Asiek zjadłabym Twój placek ahhh <3

Kasia mam nadzieję, że już się lepiej czujesz :*

Juradka a na co się pije rumianek w sumie? Też zdrowotnie? Bo ja tylko słyszałam, że do przemywania jest dobry, ale tego też nie jestem pewna -będziesz nim przemywać? Przepraszam, że Cię męczę, ale wolę Twoją opinię, bo w necie mnóstwo nieprawdy się czai :P

Mika ja tez całą ciążę leciałam na duphastonie, plus miliard innych -teraz mam już tylko luteinę x 1 dziennie i magnez :)
Ja mam do wózka minky kocyk i podusię te najgrubsze i póki co jestem zachwycona jakością i miękkością <3 i wyglądem :P -mam nadzieję, że się sprawdzi
Widzę, że wrześniówki podbijają sprzedaż adamexów haha :D Jogger chyba jest ciut delikatniejszy i "sprawniejszy" niż pajero, w sensie bardziej zwinny i mniejszy, dobrze kojarzę? Bo tak to w sumie są bardzo podobne :) -czyli śliczne :D

Asiek napisz mi też opinię o rumianku poprosze -na co po co i dlaczego :D

Asieeeekkk ddaaaajjjj trochę ogórków <proooosiiii> B)

Witaj Armelka :D

Pesqu, bo my się merytorycznie ponad pół roku przygotowywałyśmy heh.. ja to się czuję jakby po przygotowaniach do zawodów, ktos w końcu krzyknął "start" i pognałam na złamanie karku hahah :D Ale teraz już jestem spokojna, bo kiedy by mały nie przyszedł na świat, to jesteśmy choć fizycznie przygotowani i niczego mu nie zabraknie :)
Pesq odwaliłyśmy kawał dobrej roboty :D
I nie płakaj Kochana, jutro (dziś) będzie lepszy dzień <przytula> :*

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Meszku pokaż słoniki ! :)

Aśku a co do nóg mi pomaga, że sobie wchodze pod prysznic, siadam na brodziku (mamy taki wysoki) i polewam nogi lodowatą wodą -ale całe nogi nie tylko stopy
tylko aż nad kolana (tak jak mi się kończą krótkie spodenki) i polewam też ręce pond łokieć i robię to aż przychodzi ulga -tak jakby mi wracało normalne krążenie :)

Scarlet super wieści !!! :)

A teraz idę spać, bo już się 1:30 zrobiła o.O
Dobranoc kochane :) :*
Podziękowania: Scarlett86

9 lata 5 miesiąc temu #994911 przez kasandra9
Ja śpię i sie ciągle budze, ciągle jedziee disco polo, jeszcze 2-3h i sie skończy:D bedzie można spac:D w dodatku gorąco mi jak cholera, włosy mokre. Chyba wlscze wiatrak, bobi tak mam glosno wiec zadna roznica:D

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #994912 przez jurada
Hejo z samego rana!
Ale dzis fajna pogoda, chlodno, mokro, to lubię... Za tydzien o tej porze bede sie byczyć przez 2 tyg. Mam nadzieje że wrócę w 2paku... Szczerze dlatego wlasnie spakowałam torbę że jakby co to męż tylko wpadnie złapie i przywiezie a jak bym miała mu mówić co ma spakować to hooo hooo!!! Połowy rzeczy bym nie miała...

Jezeli są u nas na forum Anny i Hanny to wszystkiego najlepszego!

9 lata 5 miesiąc temu #994913 przez jurada
:angry:

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #994914 przez jurada
:angry: :angry: :angry: :angry:

Jestem zla jak osa bo komputer nam padl na amen a tm miałam zdjęcia brzusia z każdego tygodnia....:'(
Mam nadzieje ze uda sie je odzyskać

9 lata 5 miesiąc temu #994918 przez asiekasiek
Dzień doberek:D
Mech no drętwienie rąk to też mnie dotyczy, jakieś słabe krązenie widocznie mam :S
Zazanna zapraszam na placuszek :D a rumianek piłam i do przemywania oczu jest dobry. a co do nóg to zimny prysznic pomaga mi na chwilę, jak wstałam i poszłam do łazienki to stopy tak bolą nic nie odpoczęły :S :pinch:
Jurada bez problemu odzyskają zdjęcia z laptopa.

A u mnie chłodno w nocy w końcu było, padał sobie deszczyk i tak od rana fajnie jest :D Mąż poszedł robić śniadanko, jak zawsze niedzielna jajecznica:D

9 lata 5 miesiąc temu #994919 przez kasandra9
Dzien dobry:) my juz sie zbudziłyśmy:) srednio wyspane, ale juz czuje, ze za okno chlodniej dzis, wiec suuuper!
Nasze krzesła sie sprzedadzą chyba dzis, bo maja wpasc ludzie, wiec tez super takze;)
Jurada, tez mysle, ze powinno sie dać odzyskać.

9 lata 5 miesiąc temu #994922 przez Zazanna
Dzień dobry :)

Oj Kas, to nie pospałaś :)

Juradka ja też z tego powodu spakowałam heh -T. by mi połowy nie przywiózł albo przywiózłby "zamienniki", bo nie mógłby czegoś znaleźć mimo, że leżałoby na kupce :P
A pogoda suuupeeerrr :woohoo:
Na pewno się uda odzyskać :*

Asiek ale Ci dobrze ;) Mój T. poszedł z piesą, a ja piję kawkę :)
Co do rąk i nóg to dziś mam tragedię :/ Wiem, że wczoraj połaziłam itd. ale jak wstaję to przez chwilę nie moge ustać tak mnie stopy bolą :/ I jak zmywałam jak mi się kawa parzyła to wszystko z rąk leciało, bo tak bolą :/
Mam nadzieję, że to przejdzie dziś skoro jest chłodniej, no i dziś odpocznę :)

Na dziś mamy (mam heh) zaplanowane wyniesienie półek z sypialni na korytarz i ustawienie komódki w miejscu docelowym, no i poproszę T żeby łóżko odsunął i tam też dosprzątam przy okazji i będę mogła rzeczy Malutka poukładać :)
A na śledzeniu pocztexa jest napisane od wczoraj "przygotowanie paczki do dostarczenia" -więc jutro będzie łóżeczko ! :woohoo:

Głodna jestem ;)

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #994923 przez kasandra9
Ja tez glodnaaa, ciekawe, czy cos jest tu w lodówce:P bo różnie bywa:P
Co do stop i dloni, to są mam to samo, mąż mówi, ze mam zelazka;)) i tez rano ledwo co mogę stanąć ale jak się skończą upaly powinno byc lepiej. Moczenie w zimnej wodzie tez troche mi pomagało.
Edit. Jeeee jest jedzenie tesciowa rano przyniosła:P
To idę się chyba kąpać szybciutko i jesccc

9 lata 5 miesiąc temu #994924 przez Kasia888
Zazanka psychicznie cały czas źle.
Niby dziś jest chłodno i z samego rana miałam 140/87 :( .
Znowu chce mi się płakać, więm, że tłumaczyłyście mi, że za bardzo się przejmuje, ale nie mogę sobie jakoś w głowie przestawić.
Jak mi się podwyższy wieczorem znowu to dzwonię do mojej doktor, bo tak dłużej żyć się nie da... :unsure:
Jeszcze dziś czeka mnie impreza rodzinna na którą nie mam ochoty, najchętniej weszłabym pod kołdrę i nie wychodziła :( ale muszę się tam pokazać, bo będzie rodzeństwo cioteczne i strasznie chciało zobaczyć mój brzuszek...

Zazanka i Kasandra fajnie, że chociaż Wy miałyście wczoraj fajny dzień pełen atrakcji ;)
Scarlett dobrze, że wszystko się unormowało i zostajesz w dwupaku :)
Jurada na pewno odzyskasz zdjęcia.
Podziękowania: Scarlett86

9 lata 5 miesiąc temu #994926 przez Zazanna
Kasandra a co Ci dobrego przyniosła? :P

Kasia jeśli nie chcesz iść to się nie zmuszaj... Powiedz wprost, że przepraszasz, ale się źle czujesz i nie dasz rady.

Niech mi ktoś zrobii śniadankoooo.................................
Jeszcze zza okna czuję ..frytki :blink:
Chcę frytki !!! :blink: :blush:

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #994927 przez kasandra9
Zaz, cos sie wymyśli z tego do jedzenia;) z folii pewnie pieczony schab i pasztet;)
Kasiu, jesli nie masz ochoty, to nie idź, bo ddatkowo sie zestresujesz niepotrzebnie. I lepiej skonsultuj z lekarzem, jesli masz się denerwować, moze wtedy będziesz spokojniejsza:)

9 lata 5 miesiąc temu #994929 przez asiekasiek
Zazanna no mnie dzisiaj tak samo bolą nogi :( dzisiaj chłodniej, mam nadzieje że nie zrobi się duszno w południe... :pinch:
Kasandra no no no jedzenie przynosi teściowa :D aleś sobie wyszkoliła ;)
Kasia znów takie ciśnienie :( to jak będzie takie utrzymywało się to leć do szpitala i już. Ty tak jak moja siostra panikara i wszystkim martwi się ;)

9 lata 5 miesiąc temu #994930 przez pesq
Hej kochane

czuje sie tragicznie,... fizycznie to jak wszystkie wiadomo, ale psychicznie.. spocilam sie w nocy 3 razy i za 3 razem jak wstawalam sie przebrac zaatakowala mnie ... osa ! wyleciala z klosza z korytarza masakra jakas.. boje sie bardzo os a teraz to w ogole pomyslalam ze w razie spuchniecia czy czegos nic mi nie podadza bo ciaza i umrzemy obie z malutka.. :unsure: :unsure: Probowalam obudzic lukasza a on jak kłoda.. az go z łóżka zwalilam, zamknelam sie w sypialni z pieniem a on poszedł tam walczyc.. wraca po 10 minutach ledwo przytomny i mowi - sluchaj ja ją trafilem ale ona poleciala i nie wiem gdzie jest :angry: :angry: :angry: .. wiec do rana balam sie wstac siku a pic sie ciagle chcialo!!!!!!!!!!! :dry: :angry: :angry:

Zasnelam w koncu kolo 6 jak sie zebralam na te siku i snilo mi sie ze siedze u rodzicow i nagle patrze na plac zabaw a tam... Agatki łózeczko i ona w srodku! Biegne a ona takie ma mętne oczka jak ryba chora i nie płacze ani nic cala przemarznieta (pogoda jesienna) wiec ja biore cszybko ona sie mocno przytula ale ani nie placze ani nic jest taka mętna.. I biegne tam do rodzicow a tam wszyscy maja gdzies wszystko ogladaja mecz.. Próbuje odciagnac jakis pokarm, nie potrafie ogarnac skad ona w ogole tam lezala bo nie pamietam porodu, placze nad tym pokarmem ona go pije ze szklanki (??) ale w ogole nie odbija jej sie ani nie kwili ani nic jest taka dziwna sztywna jakas... nie wiem do kogo zadzwonic i nic nie wiem i w koncu zerwalam sie z płaczem o 9:30!!!!!!!!!!11 :S :S

Osa nadal nie wiem gdzie jest.
Po sniadaniu zwymiotowalam (nerwy jeszcze?)
I w dodatku mam pytanie ktore mi przyszlo w nocy po tym snie jak nie wiedzialam do jakiego lekarza czy kogos zadzwonic... skad my mamy brac te polozne co do domu przychodza?

UF- przepraszam jesli zmeczylam.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia