BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 10 miesiąc temu #965362 przez me.ch
Dziewczyny, tak swoja droga, wlasnie szukalam jeszcze raz informacji na temat tego wycofanego kwasu foliowego bo mi sie przypomnialo ze moja siostra Folik bierze i chcialam jej przeslac, i natknelam sie na artykul ktory mowi ze wycofana wersja byla tylko na recepte, a ten popularny jest ok! Wiec jesli mialyscie watpliowsci albo sie martwilyscie (pesq chyba Ty mowilas ze wyrzucilas pudelko i nie wiesz) to mozecie zerknac, nic wam nie grozi! :)

akademiaporodu.pl/blog/falszywa-panika-o-kwas-foliowy/

Dzieki malinka! staram sie byc dobrej mysli, bo tak jak juz mowilam, czuje sie dobrze wiec mam nadzieje ze to tylko jakies male efekty uboczne raczej niz cos strasznego....a w piatek na wizycie moj gin potwierdzil ze wszystko w jak najlepszym porzadku bylo...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #965369 przez me.ch
dubel :)

9 lata 10 miesiąc temu #965380 przez asiekasiek
Me.ch na pewno wszystko dobrze będzie :)
w sumie ja też w toalecie patrze czy przypadkiem plamień czerwonych nie mam :blush: no ale jak na razie nic

ja już po pączusiu i kawce (nie piłam chyba ze dwa tygodnie, ale tak do pączka pasowała kawka :) )

kiedy ta zima skończy się :( nie chce się nigdzie wychodzić nawet bo trzeba ubierać się ciepło :angry:

9 lata 10 miesiąc temu #965385 przez jurada
Dziewczynki, częstujcie sie!

Załącznik nie został znaleziony

9 lata 10 miesiąc temu #965386 przez jurada
Ja juz dwa pochłonęłam :)

9 lata 10 miesiąc temu #965388 przez asiekasiek
Dziękujemy :P
Ja jak na razie jednego zjadłam :P kurcze siostra ma przyjechać z siostrzeńcem to może kupi jakieś :D
Bo mi się nie chce już pół dnia stać i robić ciasto :P

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #965394 przez Zazanna
To ja jem trzeciego :)
I mam ochotę na naleśnika z szynką, serem żółtym i oliwkami i ketchupem.. i chyba pójdę potem do sklepu i zrobię :)
i z nutella. Oj tak :)

Ja też sprawdzam za każdym razem jak idę do łazienki, trochę to męczące ale co poradzę eh.

9 lata 10 miesiąc temu #965399 przez Lidziun

me.ch napisał: Dzień dobry, paczki i kisiel z jabłkiem....oh, I muszę iść do sklepu teraz ;)

Może to mi trochę humor poprawi, bo póki co, niestety znów miałam małe plamienie i znów się martwię. Idę do gina na 14.30 (innego, bo mój dziś nie przyjmuje) i zobaczymy co mi powie... Te plamienia są takie ze nawet nie brudzą bielizny, na papierze tylko, ostatnio w pon było go trochę więcej, wczoraj trochę mniej, ale wciąż....strach. Dzięki rano juz nic nie było, wczoraj przed spaniem tez nic. Mój P mnie uspokaja i mówi że to napewno nic złego i ze może to pseudookres, ale sama nie wiem. a no i brzuch mnie w sumie nie boli bardziej, czasem swędzi jak zawsze czy tam zakluje standardowo, ani też nie mam jakiś specjalnych dolegliwości które mogłyby wskazywać na to ze coś złego się dzieje... Co to może być?????

czesc dziewczyny:)
jak szukala info o 8 tygodniu ciazy to bylo gdzies napisane ze w tym wlasnie tygodniu z niewiadomych przyczyn u niektorych kobiet pojawiaja sie plamienia, ktore zazwyczaj okazuja sie niegrozne, dlatego mech uwazam, ze nie masz sie czym martwic, ja ponad 2 tyg temu mialam straszne bole brzucha przez poltora dnia, wszystko mi sie tam w srodku obnizylo, bylam pewna ze strace dziecko, ale teraz jest dobrze i nawet zauwazam ze brzuszek mi rosnie, takze wiem, ze u Ciebie tez bedzie dobrze

9 lata 10 miesiąc temu #965403 przez Lidziun
co do brzucha hmm... myslalam, ze powiemy wszystkim oficjalnie dopiero po usg na poczatku marca, ale widze ze trzeba to bedzie zrobic wczesniej, po wstaniu z rana sprawdzam w lustrze brzuch i widze ze sie powiekszyl takze za miesiac to chyba ciezko bedzie ukryc ciaze
pamietam w pierwszej ciazy nie mialam za duzego brzucha do jakiegos 30 tyg, przy drugim bylo juz inaczej bo brzuch pojawil sie wczesniej, ale moze nie bedzie az tak zle jak mi sie wydaje :P

9 lata 10 miesiąc temu #965406 przez asiekasiek
Lidziun właśnie koleżance też przy drugim dziecku było wcześniej widać brzuszek niż przy pierwszym. Może tak jakoś już jest, brzuch jest bardziej rozciągnięty czy jak :huh:

9 lata 10 miesiąc temu #965408 przez me.ch
Dzieki dziewczyny za wsparcie! Trzymajcie kciuki :)

Ja wlasnie wrocilam ze sklepu i przynioslam sobie paczka, zazwyczaj jem je tylko w tlusty czwartek i tylko jednego, ale cos czuje ze dzis na jendym sie nie skonczy, bo z rana u nas w polskim sklepie mieli tylko z serem, a mnie sie chce takiego z dzemem, ale ze juz poszlam, to kupilam tak czy siak i teraz sobie zjem:P ale mysle ze jak dowioza z dzemem to w drodze do domu od gina jeszcze sobie dokupie tego z dzemikiem tez...... mmmmmmm :)

moj brzuch jeszcze sie nie powiekszyl jako tako, ale wciagnac juz go nie moge i spodnie mnie cisna troche wiec chodze w takich z gumka tylko....a ze dodatkowo mam troszke tluszczyku na brzuchu to tym bardziej troche 'wyglada' jakbym utyla (na wadze przed paczkami jest wciaz tak samo od 3 tygodni jak bylo, wiec utyc raczej nie utylam) wiec mozliwe ze jak tak dalej pojdzie to bedzie widac dosc niedlugo. Choc powiem wam ze mam szerokie biodra i bylam przekonana ze tam tyle miejsca mam ze nie bedzie widac przez dlugi czas, a tu poko co zanosi sie ze jednak cos bedzie widac juz w niedalekiej przyszlosci....

9 lata 10 miesiąc temu #965410 przez sabina
no po mnie juz tez troche widac a to drugie dziecko wiec cos w tym jest

dzien dobry :)

ale macie smaki zazdroszcze Wam ......ja tez jem bo musze chociaz paczka zjem co prawda z tesco ale zjem :)

do pl sklepu mam za daleko nei chce mi sie jechac tylko po paczki

9 lata 10 miesiąc temu #965418 przez 25malinka
kurde jak tak dalej pojdzie to nie wiem ile przytyje w tej ciązy, w tamtej przytyłam jakies 12 kg, a po porodzie spadło mi od razu 9 kg

macie juz cos na plusie czy tylko ja???hehe

9 lata 10 miesiąc temu #965421 przez mysia5
Dzień dobry kobietki ! ;)
Ja dzisiaj jednego paczusia Zjadłam, a przed chwila jadłam kanapki i miałam do nich kiszone ogoreczki ojej jakie były pyszne :) :cheer:
mój brzuszek jest bez zmian ale ciasno mi w spodniach jakoś ostatnio. Czytałam ze mamusie które są w drugiej lub kolejnej ciąży zdecydowanie szybciej mają brzuszek niż w pierwszej :) tak to jest podobno.
Me.ch na pewno będzie wszystko dobrze, nie stresuj się :)
Ale tu mieszanki smakowe są ojej :woohoo: podziwiam :)

9 lata 10 miesiąc temu #965423 przez me.ch
Mysia, dzieki! Moj maz tez mowi ze nie moge sie denerwowac i stresowac bo bedziemy miec szalonego dzidziusia, a jak bede spokojna to i dzidzi bedzie spokojne ;)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia