- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- 25malinka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ....
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 135
A co do przesądów to lekka przesada z tym wizjerem... ktoś zadzwoni do drzwi a ja nie mogę zobaczyć kto to Haha
- 25malinka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ....
- Lidziun
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 20
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
to u mnie chyba będzie chłopak bo nie mam ochoty na słodkości ale obojętnie byleby było zdrowe
jak mi się nic nie chce :/ wkurza mnie wszystko!!!
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 100
A ja jeszcze nie zjadłam ani jednego pączka, za to jestem w trakcie produkowania rogalików i bułeczek drożdżowych z marmoladą
Te wasze obiadki tak smakowicie brzmią, a ja jakoś dzisiaj nie miałam ochoty na nic i skończyło się na tostach z szynką i serem. Wiem, ze to nie na obiad, ale raz nie zawsze, nie będę wmuszać na siłę przecież.
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
No nic, spisałam co mi smakuje itd. i wysłałam właśnie T. listę zakupów, no i już nie będę marudzić i się zapychać, bo będę miała pełnoprawne produkty
Np. "zamówiłam" sobie jogurty owocowe -na co dzień jem tylko naturalne, bo są zdrowsze, ale teraz nie mogę na nie patrzeć, a taki jogurt nawet owocowy to na pewno lepsza opcja niż tabliczka czekolady Poprosiłam też o mieszanki warzyw, więc będą zupki. Trudno skoro jestem taka śpiąca i zmęczona, to po prostu trochę sobie ułatwię właśnie m.in. taką mrożonką
A jutro naleśniki
Sylwia sama pieczesz? A wiesz, że mi nigdy drożdżowe nie wyszło? Nie wiem co robię nie tak, ale za każdym razem jest źle ehh -dobrze, że inne mi wychodzą
Mi się od początku zdaje, że dziewczynka. I w sumie cięgnie mnie do słodkiego -ale to raczej i przed tak miałam, ogólnie uwielbiam słodycze
Dziewczyny jak to jest z podziałem obowiązków u Was? Panowie pomagają w domu? Bo ja to sobie czasami myślę, że mam anioła
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
zdrzemnelam sie. Wstalam idę do łazienki, siusiu, papier a tam znów te plemienia... Śluz taki przezroczysty zabarwiony ciut na różowo...
Kurna niech mi mój lekarz nie gada że wszystko jest ok.
- 25malinka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ....
Sylwia rogaliki, mniam
Ojej ale się najadlam, obiadek smakowity☺
- niezapowiedziana
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
Mieli wrócić w piątek tydzień temu ale mama postanowiła zostać jeszcze tydzień... Więc użeram się z bratem i tatą którzy nic nie wiedzą i traktują mnie jak zawsze czyli dwa koszyki do ręki i leć po drewnomysia5 napisał: Smacznego Basiek
Niezapowiedziana a jak tam rodzice? Wrócili juz , powiedziałaś im ?
Ale już jutro wraca i teraz to się już nie moge doczekać aż im powiem.... Kartki z gratulacjami już ponad tydzień czekają i się kurzą na szafce
W dodatku okazało się że teść wraca w sobote z Francji na pare dni, więc sie ciesze że mu powiemy osobiście a nie przez skypa
A Ty kiedy przekazujesz dobrą nowine?
Co do brzuszka to aż sama się zdziwiłam ostatnio bo spodziewałam sie że przynajmniej do 4 miesiąca nie będzie widać (koleżanki tak mówiły że tak miały) ale schudłam ostatnio dużo (zanim zaszłam w ciąże) i teraz widze różnice bo już się spodnie nie trzymają na kościach biodrowych tylko na wystającym brzuszku pomiędzy kośćmi
Chociaż jakby ktoś nie wiedział o moim stanie to wygląda to jak mega pełny pęcherz
- niezapowiedziana
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
www.domowe-wypieki.pl/przepisy-paczki-i-...s-na-bozener-crostoi
tu macie przepis jak coś bo bardzo szybkie do zrobienia są i mało składników jest potrzebne!
Kupiłam sobie też karmi o smaku tiramisu! jak ja dawno karmi nie piłam! Na codzień tylko woda niegazowana no i sok z wyciśniętych pomarańczy jak akurat mam pomarańcze
Fajnie wypić takie gazowane i słodkie Chociaż coli itd. nie lubie
I zrobiłam sobie też przepyszną "sałątke" z zacierki makaronowej, ogórka zielonego, czosnku, vegety i majonezu! Babcia mi zrobiła taką dwa lata temu jak byłam u niej w Niemczech i dzisiaj mi się o niej przypomniało!
Jakie to pyszne!
Już mi przechodzą powoli te mdłości!
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 100
Jurada, a Ty nie masz np.nadżerki? Słyszałam, ze często to wlasnie nadżerka plami w ciąży i nie ma to większego wpływu na dzidziusia. Ja mam i nawet podczas pobierania cytologii ostatnio krwawiła. Zastanawiam się czy to moje wcześniejsze plamienie nie miało z tym związku, bo wtedy brałam luteinę dopochwowo i możliwe, że tabletki mi podrażniły.
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Jurada właśnie spytaj o to lekarza, bo skoro z Maluszkiem ok, to może niepotrzebnie tylko się stresujesz
Niezapowiedziana ja wcześniej je uwielbiałam i tiramisu zwykłe też, a teraz na samą myśl heh
Super, że w końcu powiecie, ja bym zniosła przysłowiowe jajko
Malinka to u mnie tak samo Z tym że on nie lubi sprzątać, a ja lubię, więc on się tego nie tyka, ja za to w ogóle nie chodzę na zakupy Pisze mu listę i po pracy po prostu wszystko kupuje, co z resztą ma dodatkową zaletę, bo ja jestem zakręcona i nie zwracam uwagi na ceny albo zapominam i w ogóle, a w ten sposób i wszystko mam i zaoszczędzone i nie tracę czasu i nie dźwigam No i ludzie w sklepach mnie denerwuję, więc tego też mi oszczędza:)
A jak potrzebuję coś specjalnego, to wtedy idę sobie tylko po tą jedną konkretną rzecz w ramach spaceru
Aaaa i jak jestem na uczelni to on gotuje i ogarnia rzeczy typu zmywanie, takie codzienne. I w nocy wstaje jak kot płacze albo zrobi kupę -trzeba od razu sprzątać kuwetkę aby szczeniałka nie poniosło (raz się taki przypadek zdarzył i mała zjadła kupę kota -.-' ) albo szczeniaka jak wzięliśmy, to na początku wstawał co 3-4 h zanieść go na siku żeby nam w łóżku nie narobiła
Mogłabym tak mnożyć i mnożyć... o rany ależ mam teraz przypływ miłości do nie go ! Niech już wraca
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 245
Jak dotarlam do lekarza to znow dostalam plamienia, ktore ustalo prawie calkiem jak bylam jeszcze w poczekalni, ale doktor je widzial, wiec przynajmniej wiem ze nie moze powiedziec ze go nie bylo.. Ale pobadal, zrobil nawet usg na wszelki wypadek i mowi ze wszstko gra, dzidzius okazuje sie ze od piatku urosl ponad dwa razy wiekszy z 6.1mm do 13.4 mm!!! a serduszko tez bije prawidlowo a w macicy nic nie znalazl co by moglo krwawic, wiec on twierdzi ze wszystko jest ok.
Zwiekszyl mi dawke progesteronu (bo w piatek mi moj przepisal bo mialam tez z rana plamienie zanim poszlam) i powiedzial ze mam sie nie martwic az tak bo wszystko jest dobrze.
Jurada, Sylwia - ja mialam lekka nadzerke stwierdzona na pierwszym badaniu kiedy potwierdzalam ciaze i tez myslalam ze moze to od tego, ale ani w piatek ani dzis zaden z dwoch ginow nic nie wspomnial o tym.
Pytalam sie tez czy moze to ma cos wspolnego z przemeczeniem i intensywna praca, ale dzis powiedzial ze to nie to jest przyczyna i ze to pewnie za niski progesteron.
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Jurada na pewno będzie dobrze, kiedy idziesz do lekarza?
mój mąż też jest pomocny jak jest w domu, ale czasem musze mu powiedzieć ze trzeba coś zrobić teraz to mąż robi zakupy bo mi coś w sklepach śmierdzi:P nie wiem czym...