BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 10 miesiąc temu #965775 przez mysia5
Fajnie jak dziecko ma takie imię , żeby można było do niego ładnie mówić ;) bez wielkich wymyslow. Aczkolwiek kiedyś będzie też dorosły wiec całe życie nie będą wszyscy mówili zdrobnieniami, wiec to druga strona medalu :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 10 miesiąc temu #965776 przez jurada
Dziewczynki, dziękuję za trzymanie kciuków... Oplacilo sie...

Mój maly człowiek na 1cm i 96mm i pięknie bijace serduszko...
Nie wiadomo z czego mam te plemienia. Kosmówka sie nie odkleja w badaniu gin. Szyjka zamknieta... No tak się zdarza...
Myślałam ze popatrzę sobie na ludka ale niestety

9 lata 10 miesiąc temu #965777 przez asiekasiek
ja właśnie wrócilam od siostry byłam u niej na kawce :) bo w domu już wysiedzieć nie mogę :P
na pączki juz nie mogę patrzeć, a jej teściowa robiła i wepchała mi do domu, no cóż głupio odmówić, więc wzięłam inni zjedzą :P

Ja na Walentynki chciałam iść do kina, ale w każdym kinie grają jeden film !! Koszmar... Ja przeczytałam Greya pierwszą część i ledwo skończyłam, nie lubie romansów. Bardziej lubię książki i filmy o zabijaniu, morderstwach, krwi itp :P
Ale za to jedziemy do resteuracji, mam nadzieję, że nic tam nie będzie mi śmierdziało :P
A imiona dla chłopca nie mam pojęcia: Mikołaj, Karol, Filip u nas są już zajęte, a dla dziewczynki jużnie mam pojęcia... Hania mi się spodobała i Zosia też jest ładne no nie wiem. Prędzej będzie się myślało jak już płeć będzie wiadoma :D

9 lata 10 miesiąc temu #965778 przez 25malinka
mysia tez myśle nad Kacprem dla chłopca, zawsze mi sie podobało, chociaz moja kolezanka chyba zgapila jak jej powiedzialam o imieniu dla chlopca i swojemu dala takze nie wiem jeszcze......

sabina pizdowaty hahaa

my w walentyki chyba bedziemy spedzac w domu, nie wiem, moze maz mnie gdzies zabierze, ale mala bysmy musieli do babci zawiez, ja mu nic nie kupilam jeszcze bo nie mam pomyslu...

9 lata 10 miesiąc temu #965779 przez asiekasiek
Jurada to super, że wszystko dobrze :):) To już takie maleństwo duże jest :ohmy: no fajnie... ciekawe jak tam mój ludek :)

9 lata 10 miesiąc temu #965780 przez mysia5
Jurada kochana jak dobrze ze wszytko ok :) maluch dba o ciśnienie mamusi żeby nie było za niskie i troszkę nerwów dostarcza , ale najważniejsze że wszystko dobrze :)

9 lata 10 miesiąc temu #965781 przez 25malinka
no jurada ciesze się ze z maleństwem ok, juz prosze sie wiecej nie zamartwiac na zapas :-)

9 lata 10 miesiąc temu #965787 przez Zazanna
Jurada super ! :) Jaki już duuży :)

U mnie prosta sprawa: Dominika albo Dominik -po mojej Mamie :) Nie omawiałam tego jeszcze z T. ale w głowie już podjęłam decyzję i nie sądzę aby udało mu się na nią wpłynąć :) W sumie jak myślę o brzuchu to nazywam go Misia :) Od tego imienia jest dużo zdrobnień, a moja Mama jest najcudowniejszą kobietą na świecie o stalowych nerwach i nieprzerwanej woli walki i chciałabym aby Malunia to po niej odziedziczyła :) Kiedyś tam zawsze byłam pewna, że będzie Zosia. A tu proszę Misia i koniec :) Aaaa i nie zamierzam mówić Mamie, powiem, że Helenka (też mi się podoba), a jak się urodzi to będzie miała niespodziankę :)

Co do mdłości ja to muszę pilnować aby nie być głodna. Jak jem dość często to jest ok, a jak teraz myślałam, że najpierw skocze po mleko na naleśniki i coś tam i jeszcze prysznic, to mnie tak zgięło, że mało nie zwróciłam soku. I w ten sposób zjadłam właśnie bułkę w jajku z serem żółtym -smaki dzieciństwa mniam

A na walentynki umówiliśmy się na "randkę w łóżku" -chyba już o tym wspominałam :)
Będzie film i pizza :) -moja ukochana góralska z dominium om nom nom. Co lepsze umówiliśmy się na takie spędzanie już na początku stycznia, bo byłam na diecie i planowałam, że to będzie okazja do odstąpienia od diety na 1 dzień heh. A na prezent kupiłam dzwonek w empiku, taki jak na starych filmach na recepcji w hotelu z napisem ring for sex i kartkę ze śmiesznym napisem ;) My to bardziej traktujemy jako nabijanie się z siebie, bo żadne z nas nie bierze tego święta na poważnie, ale za to zgodnie twierdzimy, że każda wymówka do leżenia w łóżku i dobrego jedzenia jest wymówką godną poświęcenia ;) No i zawsze to chwila dla nas :) Z resztą ja tam obchodzę każde możliwe święto, bo uwielbiam dawać prezenty :P I dostawać w sumie też :P

9 lata 10 miesiąc temu #965795 przez Kasia888
Jurada super, że wszystko jest oki. Dla dziewczyn, które jeszcze zastanawiają się nad imieniem przesyłam tabelkę z najpopularniejszymi imionami dla chłopca i dziewczynki (te akurat dla Warszawy) powiem Wam jest w czym wybierać :-P gorny.edu.pl/imiona/

9 lata 10 miesiąc temu #965796 przez jurada
Dziewczyny a tak z innej beczki...
Wiecie co w poczekalni byla kobitka 17tc i ciaza jej obumarła. Zdałam sobie sprawę ze nie można się cieszyć do konca... Ze nie ważne jest czy minął 12 tydzień... Czy 20...

9 lata 10 miesiąc temu #965799 przez niezapowiedziana
Jurada super że wszystko ok! I taki duży maluszek! :D Gratuluje!

Właśnie wróciłam z Gliwic z egzaminu z applied mathematic!
Nie uwierzycie co zrobiłam :D
Wyszłam szczęśliwa po 30 minutach (egzamin miał trwać półtora godziny) i koleżanka do mnie pisze smsa, że zadania były na dwóch stronach :D
Zawsze sie śmiałam z ludzi którzy nie zauważają drugiej strony a teraz sama jestem tym tępakiem :D
Na swoje wytłumaczenie dodam tylko że właśnie na poprzednim egzaminie ten sam gościu dał tylko 3 zadania i druga strona była pusta :D

Ale.... Zdałam! :D na 3 ale zdałam :D
Teraz tylko czekam na wyniki z chemii organicznej i koniec sesji!
Chociaż od paru dni śni mi się że sprawdzam maila i się okazuje że nie zdałam....... :D A napisałam mniej więcej na połowe więc sie mega stresuje! Ileż można sprawdzać 8 prac?!

I mdłości mi powoli mijają! Po powrocie zjadłam pączka, płatki z mlekiem i pyzy z mięsem! :D
A zaraz jadę do sklepu i na kolacje robię sushi! Mniam mniam mniam! :D
Dzisiaj wieczorem wielki moment! :D rodzice się dowidzą że zostają dziadkami wiec trzymajcie kciuki! :D
No i dziadkowie że zostaną pradziadkami :D Ale tym się już tak nie stresuje :D

A co do imion to ja już mam kilka wybranych ale najbardziej mi się podoba od zawsze Antoni i Antonina :D Ewentualnie Amelia i Franciszek :D No i mój narzeczony chciałby mieć Maksymiliana :D

9 lata 10 miesiąc temu #965803 przez basiek149
jurada domyślam się jaki ból musi przeżywać ta kobieta. też w poprzedniej ciąży czekałam tylko aż miną te pierwsze tygodnie, które są wg lekarzy najbardziej zagrożone ze względu na dużą ilość poronień. a tu proszę...w 22tyg tracę dziecko...
ale mimo wszystko nie chcę już myśleć, że będzie źle. chcę się cieszyć moim obecnym stanem, noszę pod serduchem największy skarb i tego się obecnie trzymam. nie chcę się już zamartwiać bo zdrowie psychiczne jest tak samo ważne jak fizyczne więc myślę, że trzeba patrzeć na to wyłącznie pozytywnie :)

9 lata 10 miesiąc temu #965807 przez asiekasiek
dobrze basiek piszesz. trzeba myśleć pozytywnie i juz. a takie przypadki się zdarzają jak u mnie w miejscowości dziewczyna urodziła martwe dziecko a była w 9 miesiącu. normalnie pojechała na poród a tu tak się stało :( wiec różnie bywa. Ja chcę się cieszyć ciąża a nie zamartwiac :)

9 lata 10 miesiąc temu #965820 przez kasandra9
Widzę, że tyle stron doszło, że nie do nadrobienia;)
U nas imiona to już od dawna wybrane;)

9 lata 10 miesiąc temu #965842 przez 25malinka
Jurada no szkoda tej kobiety ale nie możemy myśleć pesymistycznie, trzeba wierzyć że będzie dobrze i urodziny zdrowe brzdace

Zazanna jakie romantyczne walentynki, hehe

Niezapowiedziana ale się udała z tym egzaminem, ale ważne ze zdany ☺no i powodzenia z rodzicami

A ja miałam sos i surowke z wczoraj, ugotowal am ziemniaków i żeśmy się nafutrowaly z Natalia aż się ruszać nie moge, musze wołać mała na drzemkę zaraz

Kasandra co u Ciebie, co się nie odzywasz, wpisywać się w tabele?

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia