BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 10 miesiąc temu #966027 przez 25malinka
Ja właśnie byłam z małą na spacerku, jest pięknie i cieplutko, aż chce się zyc, teraz musze trochę ogarnąć chate...
Udanych walentynek ☺

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 10 miesiąc temu #966031 przez sabina
wiec z USG to ja jestem najbardziej poszkodowana :) nie widzialam jeszcze dzidziusia i nie bd widziec przez najblizszy miesiac.......wiec :cheer:
ale jestem spokojna mam wrazenie ze wszystko jest tak jak byc powinno wiec nie schizuje
u nas tak jakby sloneczko chcialo wyjsc ale nie wiadomo co z tego bedzie
na obiad mam BIGOS :P

dostalam roze i paczke maltesers uwielbialam przed ciaza .......teraz :sick: ale schowam i zaczekam az apetyt wroci :evil:

i tez musze ogranac ten burdel na kolkach bo tragedia po prostu :woohoo:

9 lata 10 miesiąc temu #966035 przez pesq
Dziewczynki a tak z innej beczki, czy któraś zauważyła już brzuszek? Ja ogolnie jestem okrągła więc to nie jest łatwe, ostatnio dodatkowo jestem ciągle wzdęta więc ciężko powiedzieć, tak się tylko zastanawiam :)

9 lata 10 miesiąc temu #966046 przez Lidziun
ja codziennie patrze z rana nawet troche go wiagam by zobaczyc czy to "tluszczyk" czy ciaza i wydaje mi sie ze delikatnie ale widac, a po porzadnym posilku to wygladam jakbym byla w 6 miesiacy ;)

9 lata 10 miesiąc temu #966048 przez jurada
Dziewczyny mam dylemat...

Naszło mnie na kogel-mogel, ale nie wiem czy można surowe jaja....
Pomóżcie!!! Mam taka chęć ze szok... Az moje ślinianki nie wyrabiają...

9 lata 10 miesiąc temu #966049 przez jurada
U mnie jest tak jak stoję... Ale to niestety tluszczyk :(

Załącznik nie został znaleziony

9 lata 10 miesiąc temu #966052 przez basiek149
hej :]
a ja chyba dzisiaj wstałam lewą nogą, o wszystko się czepiam, niby słoneczko świeci a mi to i jak nie pomaga... yh...

jurada ja postanowiłam sobie co tydzień robić zdjęcie brzuszka, w tym samym miejscu w domu żeby później sobie porównać :) w sumie też taka fajna pamiątka później będzie :)

9 lata 10 miesiąc temu #966063 przez 25malinka
Ja tez raczej mam tłuszczykowy brzuch, hehe

9 lata 10 miesiąc temu #966066 przez niezapowiedziana
Hej dziewczyny!
Ja mam dzisiaj wyśmienity humor!
Wczoraj przyznaliśmy się rodzicom i teściowej i reakcja ogółem mnie zaskoczyła ale bardzo pozytywnie :D
Wszyscy płakali oczywiście ale ze szczęścia.. mama się troche martwiła jak to będzie że studia, i praca i gdzie będziemy mieszkać i odradziła mi mieszkanie w tym samym domu co teściowa i w sumie też miałam te obawy więc teraz przynajmniej możemy się nad tym zastanowić :D
Tata Zachował się dużo lepiej niż myślałam, mega się cieszy i non stop o tym mówi :D Zaczął mówić do mnie "mamo" :D a mojego brata woła "wujku"
Teściowa powiedziała ze tak podejrzewała i że ten pasożyt da nam teraz popalić :D
Wszyscy się martwią trochę że wcześnie ale są bardzo szczęśliwi :D Chociaż moi rodzice zostaną dziadkami przed 40dziestką :D a babcia która ma 58 zostanie prababcią hahahahaha :D jak to śmiesznie brzmi :D

Ale ogółem mega się ciesze że już wiedzą!

9 lata 10 miesiąc temu #966069 przez basiek149
niezapowiedziana wow! to fantastycznie, że wszystko się ta fajne poukładało :) :) :)
ale prababcia faktycznie młodziutka :) jak dobrze pójdzie to zdąży jeszcze załapać się na praprababcie :)

ja od razu po ślubie zamieszkałam z teściami. miało być na chwilę - trwało 2 lata. od 2m-cy dopiero jesteśmy na swoim :)
swoim dzieciom też będę odradzała mieszkanie z teściami. w domu powinna być jedna pani domu. zresztą gdyby nie mieszkanie tam może miałabym lepszy kontakt z teściową a tak naprawdę dopiero teraz zaczynamy jakoś pracować nad relacjami.

9 lata 10 miesiąc temu #966073 przez niezapowiedziana
U nas w rodzinie jakaś taka klątwa jest że kobiety rodzą dzieci między 19-21 rokiem życia :D Ale mamy dużą i szczęśliwą rodzine więc chyba jest tak ok! :D

basiek149 wszyscy odradzają życia z teściami więc napewno dużooooo w tym prawdy.... Co ale ciężko będzie inaczej... Trzeba coś pokombinować i wymyśleć :D
Dopiero teraz zaczniemy poważne rozmowy i plany :D

9 lata 10 miesiąc temu #966085 przez 25malinka
Oj tez bym nie chciała z teściowa mieszkac, my po ślubie zostaliśmy u mnie, a mamy dom do remontu po babci s, takze trochę zejdzie jeszcze....

Jak wam mijają walentynki, mi mąż kupił perfumy i różę☺
Leze sobie i oglądam tv.

9 lata 10 miesiąc temu #966088 przez Lidziun

jurada napisał: Dziewczyny mam dylemat...

Naszło mnie na kogel-mogel, ale nie wiem czy można surowe jaja....
Pomóżcie!!! Mam taka chęć ze szok... Az moje ślinianki nie wyrabiają...

Z tego co wyczytalam to zakaz jest jedzenia surowych jajek no ale myślę ze raz nie zaszkodzi

9 lata 10 miesiąc temu #966095 przez basiek149
25malinka różyczkę :] ekstra :] ja kwiatów nie dostaję odkąd wyszłam za mąż :p i nie mogę się o nie doprosić. Mąż stwierdza, że woli mi kupić jakiś wartościowy prezent, który będę miała na dłużej niż kwiata, który zwiędnie :( i żadne argumenty do niego nie trafiają :(
ja dostałam łańcuszek :)
a ogólnie walentynki spędzam sprzątając...poprasowałam, nastawiłam kolejne pranie, umyłam okna, zaraz jeszcze mam w planach umyć podłogę w kuchni. a jak mąż wróci od teściowej ze szpitala (bo od środy tam leży) to w końcu spędzimy czas razem :) :) :)

9 lata 10 miesiąc temu #966100 przez niezapowiedziana
Jurada pewnie raz jeden nie zaszkodzi :D Nie dajmy się zwariować :D
Ja z moim poinformowałam babcie że zostaną prababciami :D Były tak szczęśliwe że aż mi uśmiech dzisiaj nie znika!
Teraz to takie realne się staje....... Czuje się super! Zaraz cała rodzina się dowie o moim błogosławionym stanie, bo u nas informacje się rozchodzą szybciej niż światło!

Dostałam piękny bukiet tulipanków, bo to moje ulubione kwiatki :D Ja na każdą okazje, czy święto dostaje piękne bukiety no i kilka razy w miesiącu bez okazji jakieś pojedyncze kwiatuszki też dostane :D Bardzo mnie to cieszy zawsze :D
Ale ogółem dzisiejszy dzień był bardzo pracowity.. Nawet nie dałam rady się zdrzemnąć w ciągu dnia.. : ( A tak to lubię ostatnio :D

Chyba naszedł czas żeby kupić jakieś materiały na allegro i zacząć coś szyć, żeby nabrać wprawy przed urodzeniem mojej małej kruszyny :D Będę jej/jemu szyła prześliczne ubranka :D o ile znajdę czas, bo wszyscy mówią że po urodzeniu dziecka to na nic się czasu nie ma..

A jak u was z czasem po urodzeniu?

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia