BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 10 miesiąc temu #966336 przez Zazanna
Sabina ja chyba po prostu wyjątkowo lekko to przechodzę -moja Mama obie ciąże przeszła bardzo lekko, więc może to u nas rodzinne? :)
No i kwestia dnia -u mnie przynajmniej. Wczoraj było fatalnie, ale też kiepsko spałam i pogoda błee. A dziś spałam od 19 do 7:30 B) I słoneczko świeci i mój T. mi się nie plącze pod nogami, więc i chęci do porobienia są :) Poza tym ja uwielbiam porządek, a w ten sposób będę miała aż do weekendu czyściutko -w weekend T. rozrabia, a i ja korzystam, że jesteśmy razem i po prostu robimy wtedy totalne minimum :)
Jedyne co zauważyłam, że robię wszystko o wiele wolniej i częściej przerwy żeby usiąść na chwilkę etc. -czy też np. nie pochylam się nad płynami przez co też dłużej schodzi -w sensie aby się nimi nie inhalować.. :)

Już mi tylko została łazienka i kuchnia, łazienkę najmniej lubię sprzątać.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 10 miesiąc temu #966337 przez Zazanna
Lidziun ale super :D To może zacznę trochę wcześniej śpiewać -będę ćwiczyć na psie :]

Malinka to z czystym sumieniem możesz się położyć, bo i tak nic bez wody nie zrobisz :)

9 lata 10 miesiąc temu #966346 przez pesq
Dzięki dziewczyny, dobrze Was mieć! ;* W ogóle też, podobnie jak Sabina, zazdroszczę Wam siły. U mnie niestety okropny bałagan, a ja nie mam na nic energii :(

9 lata 10 miesiąc temu #966350 przez basiek149
Zazanna nie wiem sama co to jest. przeprowadziliśmy się tutaj, super mi się spało, świetnie oddychało, zaszłam w ciąże i nos zawalony przez co albo oddycham ustami albo ... podchrapuje :blush:

9 lata 10 miesiąc temu #966351 przez sabina
zjadlam trzy pyzy z miesem i mi niedobrze :unsure:
i mam ochote na pierogi ruskie tylko kto mmi je zrobi??

9 lata 10 miesiąc temu #966357 przez 25malinka
Zazanna nawet jakbym chciała to niewiele zrobie, zlew naładowany, jedynie po odkurzacze mogę i picie raczej kurze, chociaż narazie mi się nie chce, heh

9 lata 10 miesiąc temu #966367 przez Kasia888
Cześć dziewczyny. pesq nie przejmuj się pracą dzidziuś jest najważniejszy. Lidziun piękne to napisałaś. Już nie mogę się doczekać kiedy zostanę mamą, a z drugiej strony obawiam się czy podołam temu zadaniu. Rozmawiałam dziś z mamą i rozmawiałyśmy o urządzaniu pokoju dla dziecka :cheer: choć nie chce zapeszać, ale tego typu rozmowy nastrajają mnie pozytywnie. Mdłości męczą mnie regularnie od 4-5 tygodnia gdzieś, choć dziś jest trochę lepiej. Nie miałam odruchu wymiotnego przy otwieraniu lodówki po raz pierwszy od dawna :)

9 lata 10 miesiąc temu #966371 przez Kasia888
I powiem Wam jeszcze jedno zazdroszczę Wam, że tak super gotujecie :) ze mnie to średnia kucharka ;) wczoraj przygotowywałam z mężem karkówkę duszoną w cebuli, cała cebula się spaliła na czarno :cheer: cały czas się staram coś wymyślam i wychodzi to z różnym skutkiem :evil: . Mężuś dzielny, bo zawsze wszystko zjada :)

9 lata 10 miesiąc temu #966374 przez Zazanna
Kasia nie przejmuj się, mój też zjada wynalazki :) Mam sporo potraw, które robię dobrze, ale jak się biorę za coś nowego to też nie za każdym razem się udaje :)
Aczkolwiek mój brat jak do mnie wpada, to od progu słyszę "siema gordon, co na obiad?" :P Nie powiem, schlebia mi to B)

9 lata 10 miesiąc temu #966375 przez Zazanna
Malinka mogę wpaść i Ci posprzątać B) Tylko musisz nazbierać solidny bałagan, bo jak skończę to lubię mieć taki efekt "wow" :P heh

9 lata 10 miesiąc temu #966378 przez basiek149
u nas to ja wolę gotować nasze proste polskie potrawy z kolei mój mąż uwielbia eksperymentować. dlatego często mamy kłótnie w temacie "co na obiad?". ja tam dzień w dzień mogę jeść zupy i mi to wystarcza. w domu jak mama gotowała obiad z 2 dań zawsze najważniejsza była dla mnie zupa :)

9 lata 10 miesiąc temu #966379 przez basiek149
Gordon - do mnie tez możesz wpaść. przed chwilą skończyłam prasować i nie mam mocy na nic innego :p w podłoga prosi się już o odkurzenie... :(

9 lata 10 miesiąc temu #966403 przez 25malinka
Zazanna juz skonczylam, jak weszłam do kotłowni to myślałam że się przewroce, przebywa tam zwykle mój S i tata,nawet się im posprzątać nie chce... jutro mama wraca wiec musiałam ogarnąć ten burdel, hehe
Wody nadal nie ma
Gordon ze mnie zaden, coś tam u gotuje ale wszystkiego zrobić nie umiem, jak co to internet w ruch i coś się wykombinuje, teraz mama będzie gotowala☺

9 lata 10 miesiąc temu #966415 przez Zazanna
Basiek <3 Też wolę polskie porządne jedzonko :] Ale, że wiecznie na dietach byłam i zdrowe odżywianie, bo treningi itp. to kombinowałam jak tu zrobić żeby było pysznie, a ciut niżej kalorycznie i więcej wartości odżywczych :) A teraz jem na co mam ochotę :) A mam na zupy. Mój T. cierpi, bo on tylko mięso i mięso, wcześniej też tak miałam, a teraz :sick:
Moja dzisiejsza zupka -właśnie jem -bez przesadnej skromności .. ZAJEBISTA :D I zaprawiona ŚMIETANĄ hah -zawsze zabielam jogurtem naturalnym, a dziś chciałam śmietankę mniam :)
Muszę jeszcze pochwalić tego mojego chłopa, bo wczoraj się kiepsko czułam i mi ugotował obiad, a ja leżałam :) Było udo kurczaka, ziemniaczki i pomidory z cebulką -nawet pokroił tak jak lubię, a zawsze się kłócimy, bo kroi w plastry a ja chcę kostkę i wczoraj nawet o tym nie wspomniałam i było :)

Malinka pogoń tych facetów, bo się zamęczysz ! A Wy jeszcze czekacie z powiedzeniem o maleństwie, tak? Jeśli pomyliłam, to przepraszam, bardzo nas tu dużo i czasami się jeszcze gubię :)

9 lata 10 miesiąc temu #966416 przez Zazanna
A w ogóle to wyjęłam ciasto z piekarnika i już tylko wstawię drugie pranie i jestem wooolnaaa i będę czytać książkę :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia