BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 10 miesiąc temu #966583 przez mysia5
Dzień dobry :) ;*
Jaki ładny dziś dzień, słoneczko świeci :)
Ja tez byłam na filmie i nie jestem zachwycona... :P dużo pominięte jak dla mnie, i tylko pierwsza część była pokazana. Osoby które nie czytały książki mogło czasami coś być nie jasne bo brało się nagle z nikąd ... :)
no ale opinie są różne jak zawsze :)
Miłego dnia !

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 10 miesiąc temu #966589 przez mysia5
Malinka - tak to ja pisałam, że jeszcze czekam żeby powiedzieć bo chce mieć pewność :)

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #966590 przez Zazanna
Jak dla mnie możemy wstawić na dzień :)

A w ogóle to dzień dobry z nad płatków :)
Na dziś zaplanowana nauka angielskiego i matmy z wykładów, bo w weekend egzaminy łeee :)

I mam ochotę na kotlety w kratkę B) Moja Mama robiła takie jak byłam mała -takie z ziemniaków z sosem pomidorowym i Mama robiła na nich nożem wzór krateczki właśnie :)

Malinka, to skoro u Ciebie wiedzą, to to trochę wykorzystaj :evil: Jak mi się bardzo czegoś nie chce robić, a chcę aby było zrobione, to robię wielkie oczy i mówię "Miiisiuu muszę zrobić (...) ale tak mi niedobrze, a nie mogę odpocząć, jak mi to wisi na suuumieniu.. Zroobisz? " -i on wtedy robi :evil:

9 lata 10 miesiąc temu #966599 przez 25malinka
Zazanna jak cały dzień nikogo nie ma to kto mi zrobi, hehe i jeszcze dziecko ☺

9 lata 10 miesiąc temu #966605 przez Zazanna
Oj Malinka racja :(
To wykorzystuj jak ktoś jest :)
Ja dziś mam cały dzień dla siebie, T. mi wróci późnym wieczorem, bo ma dziś swoje cotygodniowe "wychodne" heh ależ jestem wyrozumiała B)

Więc "będę robić nic, nic będę robić la la la" -jakaś taka piosenka kiedyś była ;)

Ziemniaczki się już gotują na kotlety ah

9 lata 10 miesiąc temu #966610 przez 25malinka
No to fajnie masz, ja już poprawa pościele i biorę się dalej za sprzątanie,

A propo zdjęć kiedy chcecie je wstawiac, może wieczorem?

9 lata 10 miesiąc temu #966611 przez asiekasiek
dzień dobry :) ja w pracy jem śniadanko :) trochę więcej zrobiłam juz niż wczoraj :) kolega gratulowal mi dziecka chociaż nikomu nic nie mówiłam!! coś tam odgryzlam się i już ale jutro idę do przełożonego mu powiedzieć:/

9 lata 10 miesiąc temu #966612 przez Kasia888
Witajcie w ten słoneczny dzień :) Zazanka sposób pisania masz fajny, zgadzam się z przedmówczyniami, że aż banan pojawia się na twarzy :) mnie się film podobał, choć wiadomo książka lepsza, bardziej działa na wyobraźnię :P jednak myślę, że na kolejną część też się wybiorę. Słoneczko świeci... P.s wczoraj znowu robiłam tę karkówkę i tym razem mi wyszło także technika czyni mistrza :silly:

9 lata 10 miesiąc temu #966617 przez Kasia888
Asiekkasiek pewnie powiedz już. Ja to czasami bym chciała wszystkim powiedzieć nawet dalszym znajomym ale się powstrzymuje ;)

9 lata 10 miesiąc temu #966631 przez basiek149
Cześć wszystkim :)
Na śniadanko zjadłam rogalika z nutellą...był pyszny :] nie wiem czy zaraz sobie jeszcze jednego nie zrobię :woohoo:
chociaż czekolada mi się kończy i nie wiem czy starczy na drugiego... :angry:

Skoro wieczorem mamy wrzucać zdjęcia to trzeba poszukać czegoś co nadaje się do pokazania światu :laugh: nie wiem czemu ale zazwyczaj jak ktoś mi robi zdjęcie to mam manie robienia głupiej miny :laugh: więc będzie ciężko coś normalnego znaleźć :D

Popołudniu moja siostra idzie do ginekologa. mam nadzieje, że wszystko będzie w porządku bo przez ostatnie 2 dni skarżyła się, że ma czasami lekkie plamienia... :( mam nadzieje, że to nic poważnego.

Wczoraj trochę czytałam o tym moim zabiegu i pisali, że zazwyczaj przy takim szwie do porodu dochodzi między 37-38tyg ciąży...tak więc w tabelce pewnie trochę się przesunę do przodu. ważne żeby dotrwać tylko do tego 37tyg i będzie dobrze. :)

9 lata 10 miesiąc temu #966637 przez jurada
Czesc dziewczyny....

Ja dzis szczawiowa robię tak mnie naszło...
Powiem wam ze jakos juz nie sypiam w dzień i od 3 dni nie mdli mnie aż tak bardzo jak wczesniej... Także początek 10tyg uważam za fajny stan... Tylko piersi bola :( za 2 tyg mam USG aż pękam z ciekawości co tam u maluszka....

9 lata 10 miesiąc temu #966639 przez Lidziun
dziewczyny mam do Was pytanie znalazlam zestaw butelek do karmienia i myslalam nad ich kupnem dobra firma niedrogo za zestaw, wiem ze wczesnie ale wykorzyslalabym tez tez butelki dla synka, tak wiem ma 5 lat, ale juz prosze nie pytajcie o szczegoly, sprawa jest taka, jak patrzylam na smoczki od butelek na żywo to zauwazylam, ze te od urodzenia sa dwa razy wieksze od tych powyzej 6 miesiaca (chodzi mi o ustnik), ogladalam je w markecie i nie wiem czy takie sa faktycznie czy ktos sie pomylil w sklepie dokladnie to te butelki
allegro.pl/tommee-tippee-zestaw-startowy...lka-i5055876679.html
mozecie cos doradzic, znacie te marke z "widzenia"?

9 lata 10 miesiąc temu #966645 przez Zazanna
Lidziun ja nie pomogę, ostatnią butelkę dostałam na 18-tkę i to było znakomite odkrycie, potem jak leżeliśmy z kumplami i oglądaliśmy family guy'a to piłam z niej piwo,bo się nie wylewało xD Rany, ale człowiek był głupi, aż wstyd się czasem przyznać B)

Dzięki Dziewczyny za miłe słowa :kiss: Mam dziś taki dobry humor od rana, Wy mi dokładacie, już nie wiem, chyba zacznę skakać :P Póki co tańczę i śpiewam od rana gotując -współczuję sąsiadom :P Zaraz zjem i wezmę Piesałe na spacer
A jeszcze miałyśmy przygodę rano, bo dostała biegunki i musiałam za nią biegać -.-' Nie będę przypominać, że wczoraj pomyłam podłogi.. Na szczęście wystarczyło, że jej rozłożyłam 3 podkłady i już grzecznie tam porobiła co trzeba :)

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #966653 przez 25malinka
Jurada co się tak mało odzywasz, ty masz dziecko tak w jakim wieku, chłopczyk czy dziewczynka bo w tabeli nie podałas a jak do nas dołączyła to pisalas...

Lidziun znam ta firmę z widzenia ale osobiście nie miałam wiec nie wiem, ale może tak jak piszesz ktoś się pomylil w sklepie ja używam z Aventu butelek

Zazanna ale masz pomysły z tym piwem

Basiek na pewno dotrzesz i będzie wszystko ok

Ja mylą łazienkę i zrobiłam sobie przerwe, zmieniłam wszędzie posciele, zaraz lecę odkurzac i wycierać kurze, oprócz tego jeszcze podłogi i obiad, omg!!!

9 lata 10 miesiąc temu #966678 przez jurada
Malinka tak mam syna ma na imię Daniel ma 6 lat. Nie dopisałam go w tabelkę bo ja udzielam sie z telefonu a na Tel nie mogę nic tam wpisać... Jak chcesz to uzupełnij za mnie :)
Rzadko pisze bo jak mam wszystkich w domku to głupio tak nos w telefonie ale czytam was i jestem na bierzaco...

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia