BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 10 miesiąc temu #966418 przez kasandra9
Wróciłam z pracy, nawet nie było tak źle, choć jedna klasa mnie wkurzyła..całą klasę przepytałam i jeszcze uwagi poleciały, a niektóry nadal szczęśliwi i ubaw po pachy. Wykupiłam też dla nas obiady od jutra do czwartku, więc chociaż nie będę musiała myśleć o gotowaniu, bo to ciężki temat, kiedy nie ma się na nic ochoty no i teraz to jeszcze nawet nie będę mieć kiedy, a tak chociaż oboje zjemy coś ciepłego. Na szczęście u nas obiadki w szkole są bardzo dobre, więc już się nie mogę doczekać w sumie:) W środę ma nas odwiedzić teściowa, więc muszę też w domu ogarnąć, bo lubię porządek, a średnio to wszystko wygląda.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 10 miesiąc temu #966455 przez asiekasiek
dzień dobry dziewczyny :)

Ja dzisiaj po pracy w końcu :) NIC NIE ZROBIŁAM!! Tyle papierów mam spraw i nie wiedziałam za co zabrać się :( Jeszcze jestem nowa w tym wydziale i nie wiem jak i gdzie pisma pisać no koszmar :( A koleżanka z pokoju na urlopie do końca tygodnia więc sama na polu bitwy byłam :( No koszmar!! Jeszcze miałam zanieść przełożonemu zanieść dokumenty do wysłania ale chyba jedno pismo nie wiedziałam jak napisac i chyba źle napisałam to wole iść jutro rano zanieść niż dzisiaj pod koniec pracy zanieść i dostać opieprz i mieć zepsute po południe :P

A dzisiaj tak byłam zagoniona w pracy, że nawet nie myślałam o ciąży... ehh
Mam nadzieję, że jutro będzie lepszy dzień :)

Kasandra biedne dzieci :p ale też bym je pytała jakby mnie wkurzały :D

9 lata 10 miesiąc temu #966456 przez pesq
Dziewczyny, ja tak z innej bajki.

Robiłam w piątek wyniki dziś odebrałam. Mam podwyższone rh moczu to raz. Dwa, to... zaskoczyla mnie moja grupa krwi. Oboje rodziców mają + (A+ i 0+) ja byłam pewna, że mam + a tu A -!! Jest to możliwe, ale kurcze nie wiem co za pech za mną chodzi bo mój mąż ma A+ i jak dzidziuś odziedziczy jego grupę to wystąpi ze mną konflikt... właśnie sie o nim naczytalam :dry: :dry: wszystko pod górę... Idę jutro dla wszystkiego powtórze badanie.

9 lata 10 miesiąc temu #966462 przez asiekasiek
pesq chyba Malinka ma tak samo jak Ty, że mąż ma + a ona - i chyba przy pierwszej ciąży nie miało tak to wpływu, ale może źle zapamietałam... :(

9 lata 10 miesiąc temu #966471 przez Zazanna
Pesq dokładnie któraś z Dziewczyn mówiła, że przy pierwszej ciąży to bez znaczenia :)
Ja też mam minus, a rodzice plus -kiedyś myślałam, że mnie adoptowali i nie chcą się przyznać B)

9 lata 10 miesiąc temu #966472 przez basiek149
Zazanna :laugh: :laugh: :laugh: rozkładasz mnie ostatnio na łopatki jak coś napiszesz :laugh:

pesq moja kumpela ma ten konflikt serologiczny. to jej pierwsze dziecko. zostało jej jakiś tydzień czasu do terminu porodu. wiem, że musiała być pod szczególna opieką lekarza, jakieś dodatkowe badania miała robione ale tak to bardzo dobrze znosiła okres ciąży. podobne medycyna bardzo dobrze sobie radzi z takim konfliktem więc będzie dobrze :)

9 lata 10 miesiąc temu #966474 przez pesq
Dzięki dziewczyny, dla wszystkiego powtórze jutro badanie rh. Nie pamietalam ze Malinka o tym pisała, gdzieś mi umknęło. :(

9 lata 10 miesiąc temu #966477 przez asiekasiek
Pesq będzie dobrze :)
A ja w środę mam wizytę i mam nadzieję, że zobaczę mojego bąbelka :) jejku nic mi się nie chce lenia mam i chyba idę się kąpać bo nie mam już pomysłu dla siebie dzisiaj :)

9 lata 10 miesiąc temu #966486 przez kasandra9
Ja po korkach nawet nie padłam, aż sama się dziwię. Przygotowałam obiadek dla mężulka, ogarnęłam lodówkę, pranko wisi, jeszcze jedno zaraz wrzucę i wstawiam zmywarkę. Chyba trochę sprzątnę, bo boję się, że jutro może nie dam rady, bo we wtorki mam sporo korków, więc jak wrócę, to na pewno padnę. Tylko oby teściowa zajrzała, bo inaczej to aż tak mi w obecnym stanie nie przeszkadza ten lekki nieporządek..:P

9 lata 10 miesiąc temu #966494 przez 25malinka
Zazanna to nie o mnie chodziło z tymi rodzicami chyba o misie ale dokładnie nie pamietsm☺

Pesq ja też mam minusowa grupe, po porodzie dostałam zastrzyk z immunoglobulina czy coś takiego I było wszystko ok, teraz lekarz kazal mi zrobić jakiś odczyn coombsa w związku z tym ale bardzo nie wiem o co chodzi, trzeba w necie popatrzec

9 lata 10 miesiąc temu #966498 przez asiekasiek
Zazanna zgadzam się z Basiek, że jak coś napiszesz, że uśmiech wychodzi na twarzy :) ale w pozytywnym znaczeniu :) chociaż forum nie jest drętwe :P

Kassandra ja po pracy mam lenia i syf :P ale powiedziałam sobie. że jutro ogarnę :) chyba, że jak znowu nic nie zrobie w pracy to wezme [prace do domu :(

A jesli chodzi o odzywianie ja przed ciążą tak jak Zazanna robiłam sobie takie obiady dietetycznie, salateczki, jogurt naturlany do zup, żadnych słodyczy, piłam jedynie wode niegazowaną, a teraz na te zdrową żywność nie mam ochoty teraz, mdłości mam na myśl że miałabym zjeść sałatkę jakąś :)

Malinka a jak tam film ?? Fajnie grali, fajne sceny seksu były ?? Czy przereklamowane ??

9 lata 10 miesiąc temu #966507 przez 25malinka
Asiekasiek mi się podobalo, ale ludzie po filmie marudzil ze nic specjalnego, wiadomo że książka zawsze lepsza od filmu, dla mnie był fajny

9 lata 10 miesiąc temu #966512 przez 25malinka
Ej dziewczyny wiem ze nie chcecie tu się pokazywać bo każdy może zobaczyć, ale co wy na to żeby wstawić fotkę np na jeden dzień i potem ja wykasowac żebyśmy się tylko zobaczyly ???????

9 lata 10 miesiąc temu #966525 przez asiekasiek
malinka w sumie dobry pomysł ustalić dzień w którym dajemy zdjęcia żeby każdej pasowało :)

9 lata 10 miesiąc temu #966566 przez 25malinka
Hej hej a co tu takie pustki??
Asiekasiek trzeba ustalić wlasnie, zobaczymy czy wszystkie dziewczyny się zgodzą

U nas dopiero rano włączyli wodę miałam stertę naczyń do zmywania i zaległe pranie, biorę się bo mamuśka dziś wraca, trzeba jeszcze jakiś dobry obiad ugotować

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia