- Otrzymane podziękowania: 95
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- Rita87
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 245
Zazanka, ja słonie i swe wypełnilam wata, a moja siostra do wiewiórka kupiła wypełnienie z włókna szklanego chyba czy jakoś tak, takie jak do poduszki bo wtedy można też to prac, z tą wata to chyba gorzej (no ale zakładam że slonikow prac chyba nie będę, bo jak?)
Małe elementy to ja bym może poprzyszywala jeśli myślisz że jest możliwość żeby wpadły do łóżeczka, jeśli nie to chyba ok klejem - Kas kleila zresztą zebrowe paseczki i jest git, ale nie pamiętam czym:) a oczka słoni ja wyszylam, oczy u sowy zrobiłam z nap plastikowych.
Już się nie mogę doczekać aż Twoje cudeńka będą gotowe:)
Ja musze klocki kończyć, bo jeszcze 19 zostało;) ale mam chwile jeszcze jakby nie było bo klocki to trochę później się przydadzą
Kasandra, pozdrawiamy i zazdrościmy morza:) i to bardzo, zwłaszcza że dziś i u nas będzie gorąco jak nigdy chyba najcieplejszy dzień tego lata z prognozy wynika...
Kasia,napewno wyniki będą ok, a jeśli się okaże że coś trzeba skorygować to lepiej żeby było sprawdzone i wtedy można się tym zająć nic się nie martw, będzie ok napewno!!
Rita, boski wielorybek, nie dziwie się że skradł serducho
Cdn...
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mysia, no to się dobrze rozbrykal maluszek:) oby na świecie nie brykal o tej porze później za wiele;)
Pesq, nic się nie martw, mi nie puchly nogi wcale a wcale a dzień po porodzie tak mi spuchly że szok i do teraz jeszcze są jak takie sloniki a z moich z rana zdretwialych palców i nadgarstkow zrobiły się wiecznie zdretwiale opuszki - normalnie cały czas igielki...
A z tym wywoływaniem to dziwne, u nas jak pierwsza próba nie działa to potem od razu robią druga a jak ta nie pójdzie to wtedy ustalają cesarke...
No i prawie zapomniałam napisać - Kornelko awansowal do pokoju z lżejszym nadzorem i większą prywatnoscia teraz dzielimy pokój z innym chłopcem (terminowym ale coś ma z oddychaniem, chyba jeszcze nie do końca zdiagnozowano) - w każdym razie stabilny
No i póki co zoltaczka mu spadła, nie wykluczone że jeszcze będzie musiał się trochę naświetlac jeszcze ale póki co ok:) no i powoli na karmienie co dwie godziny zamiast co godzinę go przenoszą - ilość ta sama ale większe przerwy
- kasia_asia
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 12
Gdy mnie przyjęli do szpitala była w pokoju dziewczyna, której kończył się już 42 tydzień i biednej nic nie pomagało, nic nie chciało rozkręcić porodu. Lezala i czekala, obiecywali że dziś się nią zajmą, ale mijał dzień i były inne nagłe przyjęcia na porodówkę, więc przekładano ciągle termin bo z nią było OK. W ostatni mój dzień 42 tyg wzięli ją w końcu na porodówkę. Ciekawa jestem bardzo jak jej się powiódł poród, czy udało sie wywolac naturalnie... taka fajna i dzielna dziewczyna.
Sylwia pytałaś gdzie byłam, to byłam w Raszei.
Pokażę Wam wyborne menu, kolacja i obiad
Mech masz cudownego synka <3
Kasia, wspołczuję, jest tak ciężko a Ty jeszcze z tym cisnieniomierzem... Ale już chyba albo za chwilkę koniec. Dobrze że wreszcie masz odpowiednią opiekę.
Co do opuchlizny to mi dopiero w szpitalu wywaliło szczególnie jedna stopa wygląda jak kiedyś gdy była zwichnięta. Posłucham Was i spróbuję pomoczyć w zimnej wodzie.
Na poczcie czeka na mnie paczka od Tulme , ale nie ma szans, nawet mojego M. nie będę prosić, żeby w ten upał szedł na pocztę, biedny też zdycha w ten upał. Piotrusiowy komplecik musi zaczekać.
Kasandra, udanego pluskania się w morzu. Tylko można Ci zazdrościć
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Ją wstalam o 6 już bo mąż jechał na budowę do nas pracować .więc ją poprasowalam, o 7 pojechalam na targ i do biedry i do domu i szybko śniadanie przygotować na budowe. Dobrze że mąż wymyślił dzisiaj grilla zamiast obiadu jakiegoś więc nie muszę robić nic na obiad bo w południe i tak sieste sobie robia. Ogórków znowu nazbieralam ale nie mam siły robić jak coś to w poniedziałek zrobię.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Kasandra zazdroszcze tej wody
Mech o to jest o wiele lepiej super oby tak dalej
Ją wzielam jeszcze prysznic szybki bo całą mowilam się i tak Milo
Kasia Asia widzę że bardzo dietetycznie dają obiadki jejku dwa tygodnie po terminie to koszmar
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Meszku wspaniałe informacje !!! Kornelek taki dziellnyyy <3
Meszku a jakiej grubości filc kupowałaś? Bo nie wiem jaki zamówić
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 182
chyba wszystkie już świrujemy z tego upału i bezsilności,
Zazanka płacz pomaga na trochę
Mech fajnie, że piszesz i że możesz spędzać coraz więcej czasu z Kornelkiem i to w bardziej odosobnionym pokoju
Jejku jak ja bym już chciała mieć poród za sobą i zobaczyć Jasia
Dziewczyny zdjęłam wreszcie ten holter hurra
będę mogła się w końcu normalnie umyć, położyć itp.
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zaz, szczerze to nie wiem, bo nie miałam do wyboru grubości;) ale kupowałam taki w arkuszach jak kartki a4 i myślę że na oko około 1-2mm grubości był
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Pesq mi też się zrobiło niedobrze.. myślisz, że to z upału? Siedzę i czuję jak mdli :/
Filc będę zamawiać w nocy chyba, bo nie mogę się skupić aż tak, w ogóle leżymy z T. i patrzymy w tv, nawet piesa padła, a kota chodzi i zawodzi w przerwach między drzemkami...
A brat pojechał pod namiot nad wodę..aaaaaaaaaa zazdroszczę mu..
No i postanowiliśmy dziś nie gotować -zamawiamy pizzę. Tylko żebym znowu nie zjadła tyle co ostatnio :/ -w sensie jak zjem za dużo, to się źle czuję.. :/
A w ogóle w nocy miałam potworną zgagę.. Więc jednak nie kupię więcej "gotowego" obiadu -to był baaardzo głupi pomysł :/
Łapki i palce bolą nawet jak piszę.. -.-'
Byle do jutra A jutro parę kreseczek mniej niż dziś
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Zaz a może jakoś leżysz źle... bo jak ja jak jestem położona w jakiejś pozycji szczególnie na plecach jak leżę na pół leżąco to mi nie dobrze i wszystko pod gardło podchodzi...
Ja też nic nie gotuje ale nic nie zamawiam bo w sumie trochę lecza zjadlam i teraz loda i mi się nie chce
ja posprzątałam w domku i już będę leżeć
- Rita87
- Wylogowany
- budujemy zdania
My mielismy jeszcze zapasy obiadowe w lodowce od mamy i tesciowej i gotowanie tez nas ominelo
A teraz czekamy az nam sie woda zamrozi w butelce i chcemy ja postawic przed wiatrakiem - klimatyzacja dla ubogich, ale podobno daje efekt
- Rita87
- Wylogowany
- budujemy zdania