BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 5 miesiąc temu #997262 przez Rita87
Kas, tak w ogóle to jeszcze gratulacje dla Agatki, że tak pięknie rośnie :)

Asiek to tą jedną pościel mamy taką samą :cheer: mam nadzieję, że Staś mi nie zarzuci, że jest zbyt damska :laugh: :laugh: co do tygodnia to wg ostatniego usg to dziś 35 i 2 dni, wg miesiączki to powinno być już 36 i 3, ale ja od początku miałam różnicę ok 2 tyg. A że na każdym usg wychodzi inaczej to już sama tak naprawdę nie wiem :P ale na wczorajszym badaniu dna macicy lekarz mówi, że własnie tak na 35 mu to wygląda i że mam się nastawiać na pierwszą połowę września. Powiedział mi, że po 37 tyg to już po badaniu ginekologicznym można dużo więcej powiedzieć na temat spodziewanej daty porodu.

Już nie pamiętam która, ale chyba ktoś pytał o gbs. Też się zastanawiałam jak będzie pobierał ten wymaz, jak przeczytałam, że to też z odbytu :blush: ale tylko takim patyczkiem delikatne dotyka przy pochwie i odbycie i dla mnie to było dużo bardziej komfortowe niż np. cytologia.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 5 miesiąc temu #997264 przez Rita87
Mysia, no też mnie to z tą główką przeraziło, ale lekarz się ze mnie śmiał, że to normalne, że już tak można wyczuć. No i skoro nie ma rozwarcia tylko przez te powłoki się ją czuje to chyba podczas stosunku nie ma dla dziecka zagrożenia. Nie pytałam o to, bo my i tak abstynencja póki co, bo się boję...

Ja też u Stasia nic w łóżeczku póki co nie szykuję. Jest wszystko przygotowane, ale na początek założę tylko prześcieradełko, ochraniacz z jednej strony i rożek. A potem najwyżej już później założę baldachim i pościel, jak już będzie większy. Bo jednak może rzeczywiście nie powinno się takiemu maluszkowi blokować dostępu powietrza. Także kącikiem Stasia się jeszcze długo nie nacieszę :P

Tak w ogóle to jestem na siebie zła, bo tyle wczoraj siedziałam u lekarza, tyle spraw z nim obgadałam, a zapomniałam o najważniejszym, czyli o odstawieniu leków... Luteiny mam już nie brać, a magnez i spasmolinę wypisał mi dalej do brania. Ale jakiś czas temu mówił, że po 30 tyg będziemy spasmolinę odstawiać, a ja na to że się boję, bo mam te twardnienia brzucha itd, to on mówi aha to ok, spokojnie, nie odstawiamy. No ale zmniejszyłam sobie dawkę na 1 tabletkę i on już później też kazał brać po 1, no a teraz to już nie wiem, niby wypisał dalej do brania, miałam o to zapytać i zapomniałam... :angry: Nie chce Stasiowi nimi zaszkodzić, a z drugiej strony boję się tych skurczy, które się czasem pojawiają. A brzuch to jak nie leżę to czuję jakbym non stop miała twardy... Mówił mi, że teraz to już normalne jak będę mieć nieregularne bolesne skurcze, bo macica się przygotowuje... Zobaczę jak będzie, bo ostatnie dni to były średnie i kiepsko się czułam wieczorem, ale jak będzie ok, to może spróbuję powoli tą spasmolinę odstawiać. A jak inne dziewczyny, które biorą coś rozkurczowo?
Podziękowania: mysia5

9 lata 5 miesiąc temu #997265 przez kasandra9
Dziękuję!:) Mam nadzieję, że będzie dobrze rosła:) Ale Twój Staś też z tych drobnych:)
Dziewczyny, już mi niedobrze z tego gorącaaaaaaaa.

9 lata 5 miesiąc temu #997269 przez Rita87
Kas, no mój Staś jest tak cały czas na 50 centylu, więc w porównaniu z forumowymi chłopakami to będzie takim szczypiorkiem chyba :P Choć wydaje mi się, że bardzo urósł, bo główkę ma tak nisko a nóżki to wpycha w żebra pod same piersi.

Oglądałam w ogóle ostatnio sobie porody na Polsat Cafe, bo zdecydowałam się rodzić w Matce Polce w Łodzi, a tam też kręcili odcinek (akurat jak leżałam na oddziale) i chciałam zobaczyć jak wygląda tam porodówka. Ale na ipla jest tylko 8 odcinków chyba i żaden z Matki Polki... i żadnego nie udało mi się obejrzeć do końca, bo jak widziałam co te kobiety przeżywają to się tak zestresowałam, że wyłączyłam :P
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Nie ma to jak się tyle nie odzywać a potem pisać referaty :laugh:

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #997272 przez pesq
O Kas - ja zaraz spac ide mam dosc :/ :/ To znaczy spróbuje...

Spróbuję spać chyba. DUSZNO ! :unsure: :unsure:

9 lata 5 miesiąc temu #997275 przez pesq
CHCE PĄCZKA! :pinch: :pinch: Ł. mi obiecał że przywiezie 6 nastepnego dnia po porodzie :D

9 lata 5 miesiąc temu #997277 przez kasandra9
Położyłam się i usiłowałam usnąć, ale nie mogę, tak mi gorąco! już się popłakałam:(

9 lata 5 miesiąc temu #997278 przez pesq
Ja właśnie sie klade ale boli mnie jakby w plucach i nie wiem czy cos z tego wyjdzie... Boże pomóż nam jakos szybciej z tym wrześniem :( :(

9 lata 5 miesiąc temu #997279 przez Sylwia-89
Widzę, że wszystkie chcemy przespać ten upał... Ja też się położyłam, to jakąś godzinkę się zdrzemnęłam i koniec, dalej siedzę w ukropie. Chyba będę co chwilę pod prysznic wchodzić dzisiaj. A jak tu obiad ugotować :unsure:

9 lata 5 miesiąc temu #997281 przez pesq
Sylwia janbym z pól godziny chociaż chciała.. A na obiad gdyby nie cukrzyca to bym cos zamowila a tak to ehhhh

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #997283 przez Rita87

9 lata 5 miesiąc temu #997284 przez kasia_asia
Cześć dziewczynki. Zanim nadrobię lekturę powiem, że u nas OK, nadal w dwupaku :)
Trzy dni spędziliśmy w szpitalu. Po kroplówkach z magnezu brzuszek trochę się uspokoił i plemienia też, ale musimy leżeć bo szyjka już mocno skrócona. Piotruś waży około 2500, główkę ma już bardzo nisko wcisnietą i nie dało się jej zmierzyć. Lekarze liczą faktyczne dni płodu więc trwa u nas 35 tydzień, od skonczonego 37 tyg. już nie ma zagrożenia przedwczesnym porodem.
Jak się cieszę że już w domu. Szpital jest przepełniony rodzącymi. Na patologię ciąży trafiają i zagrożone i po porodzie i rodzące. Trochę się wystraszyłam tego co tam widziałam. Strasznie je się śniadanie przy rodzącej kobiecie, którą właśnie przywieźli i podpięli do KTG a ona biedna nie może znieść bólu i wije się, jęczy... Oj strasznie :ohmy: i kilka takich sytuacji w dzień i noc. W domu jest cudownie, spokój, skupia się tylko na sobie i Piotrusiu. Obiecałam wszystkim że już nic nie będę robić tylko leżeć, żeby już tam nie wrócić przed porodem.
Kochane dziewczynki, uwazajcie na siebie, nie szalejcie już z zakupami i porządkami, nawet jak czujecie się na siłach. :whistle:
Podziękowania: pesq

9 lata 5 miesiąc temu #997285 przez kasandra9
Ja też Sylwia, to samo, chyba wejdę znowu pod prysznic, nie wiem, może będę na nago? i się nie wytrę po kąpieli, pomoże?
Z obiadem to samo, nie ma opcji, żebym coś zrobiła;( tylko pizzę już jedliśmy, co można zjeść, zamówić???

9 lata 5 miesiąc temu #997286 przez Zazanna
Meszku CUDOWNIE wyglądacie ! <3 Ranyyyyy ale ja już chcę wrzesień i mojego Tulaska :D <3

Sylwia mi też mówią, że biust mi prawie nie urósł –a urósł z naciąganego B na bardzo duże D w porywach do E :P –No ale przy brzusiu to faktycznie go nie widać ani troszkę, więc się nie kłócę :P

Kasia trzymam !!! :)

Anisia u mnie też cały czas były leukocyty jak pobierałam próbkę u lekarza w toalecie, a potem dostałam antybiotyk i stwierdziłam, że powtórzę najpierw badanie i tym razem pobrałam porządnie w domu i oprócz podmycia przed pobraniem wzięłam jeszcze zmoczony wacik do toalety żeby tak stuprocentowo przed pobraniem jeszcze było totalnie czysto i badanie wyszło idealnie, więc może spróbuj jeszcze raz na wszelki wypadek :)

Kasandra weź jakiś sweter na wszelki wypadek, a nuż zachce się Wam spaceru nocą i akurat będzie wiało na plaży? :)

Rita super, że się odezwałaś :) Piękny kącik !!! I piękna pościel :) Z rożkiem też miałam problem jak go złożyć hahah :D
AAAAAAAAAAAAa jaka CUDNA ośmiorniczka !!! Kradnę ! –Znaczy wzór –mogę ? Proszę, proszę, proszę ! Zastąpiłabym taką moją płaszczkę, bo płaszczka taka sobie wyszła :P

Pesq mój już się nauczył, że o jedzenie „dietowe” trzeba spytać czy można, ewentualnie powiedzieć, że się wykańcza żebym nie miała niespodzianki, bo mnie wtedy szlag trafia… :P

Teraz i ja bym zjadła pączka :P

Idę na drzemkę, bo padam z nóg… :)
Podziękowania: me.ch

9 lata 5 miesiąc temu #997288 przez asiekasiek
Oj no to na razie zaprzestaje picia malin, żeby nie wywołać wilka z lasu :unsure:
Rita właśnie wiem że jedna mamy taką samą :) właśnie mi się spodobała :D e nie mi się zdaje że one są neutralne, bardziej mógłby mieć pretensje do tej różowej w liski:D jakby miał wąty to mu powiedz że ma szczęscie że nie różowa B) ojej to u Ciebie bardzo duża różnica jest w terminach :whistle:
Mysia a to u mnie jest skąd wiem czemu dziewczynka jest :) ja mówię że chłopczyki mają co innego między nogami, a ta się pyta "co" powiedziałam że mama niech jej wytłumaczy :D i teraz ogląda się i pyta skąd się wzięła Laura :pinch: ehhh powiedziałam że Ja z M kochamy się i tak powstała :pinch: powiedziałam że mama niech jej wytłumaczy :D

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia