BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 5 miesiąc temu #997205 przez asiekasiek
czy wy macie tez problem z allegro??

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 5 miesiąc temu #997206 przez pesq
Asia - u mnie w ogole tak net chodzi ze nie moge otworzyc drugiej strony wiec nie pomoge

Mam pytanie. Czy któraś używa dzbanka z filtrami do wody Brita? Bo dzis wlasnie byla ta siostra Lukasza i ona ma i bardzo poleca. Sam dzbanek + 4 filtry (1 filtr na 4 miesiące) to cena ok 80 zł. Później filtr na miesiąc 20 zł - w przypadku mnie, która pije ok 5 litrów dziennie to BARDZO się oplaca.. a poza tym przywiozła ten dzbanek na próbe i kranówa naprawde smakuje jak źródlana. Tylko własnie pytanie czy można ją spokojnie pić... Coś wiecie na ten temat?

9 lata 5 miesiąc temu #997207 przez asiekasiek
Pesq my mamy podróbę tego dzbanka i woda jest ok też ją pije, ale czy jest czysto źródlana, ja i tak wolę piwniczankę czy kryniczankę, ale jak Ty pijesz tyle litrów to faktycznie dużo. Po tej wodzie czajnik nie zachodzi osadem i jak nie ma wody mineralnej to pije z tego ma inny smak niż kranów. Koleżanka właśnie ma z Brity i kupuje nawet z allegro wkłady bo mówi że lepiej opłaca się niż w sklepie. Daje tą wodę dla córki do picia, znaczy mleko z niej robi nie musi kupować. Ja polecam ten filtr dla samego tego, że nie masz kamienia w czajniku :P a w ogóle to jest coś takiego że nakłada się na kran czy gdzieś montuje się i od razu z kranu taka woda leci.

9 lata 5 miesiąc temu #997208 przez pesq
W takim razie ja pożyczę ten dzbanek od niej na weekend i zobacze jak mi sie sprawdzi :) Wiem o tym, że są nakładki na kran musze sie wglebic w temat. Dzieki Asiu.

9 lata 5 miesiąc temu #997212 przez kasandra9
Ja mam jakiś dzbanek i kupujemy filtr i z niej gotujemy w czajniku itp:) ale to żadna firmowka:)

9 lata 5 miesiąc temu #997213 przez mysia5
Pesq super ze wynik dobry :) i niepotrzebne nerwy kochanie :kiss: :)
Anisia porozmawiaj z lekarzem, ale ja też miałam bakterie w moczu ale miałam przy tym robiony posiew i tam było wszystko ok, bakterie w moczu w ciąży chyba dość często się zdarzają :)
Kas dziękuję za informacje o kocyku ;) jutro podskocze sobie zobaczyć, a była dziś u mnie mama i kupiła dla małego te pajacyki i wzięła najmniejsze 74 a są takie duże ze chyba jak będzie się żenil to je założy :silly: ale to nic.. będzie większy to je założy na pewno :). Tak to jest z rozmiarami :))
Wszystkie jesteście śliczne mamusie !!! :) żadna nie wygląda grubo i brzuszki są piękne :) żadnego narzekania, ostatni czas z brzusiem , później będziemy gubić :cheer: B)
Spokojnej , chłodnej nocy dziewczynki ;**
Podziękowania: pesq, anisia27

9 lata 5 miesiąc temu #997221 przez me.ch
Dziewczynki Kochane:)

U mnie 3 w nocy a ja zasypiam nad laktatorem...
No ale lunch dla Kornela musi być na jutro, więc nie ma przebacz ;)

Generalnie u nas dobrze, wczoraj ok 2 h się tulalismy, zmieniliśmy pieluchy i w ogóle masa miłości:)

Postaram się jutro napisać coś więcej, bo zaraz padne :*

Też się właśnie zastanawiałam gdzie się Rita podziała...

W ogóle to chciałam powiedzieć, że wszystkie pięknie wyglądacie:) Ja za to dzień po porodzie spuchlam jak balon w kostkach szczególnie...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 5 miesiąc temu #997222 przez asiekasiek
Meszku ślicznie wygladasz!!! nie widać żebyś spuchnieta była:) a Kornel słodziutki:)
u mnie 5 rano i musze jechać męża siostrzenica zająć się! niech spróbuję być nie grzeczna !!
Podziękowania: me.ch

9 lata 5 miesiąc temu #997223 przez Zazanna
Dzień dobry :)
Jest 5:30, jestem po prysznicu i co ? I jest GORĄCO :angry: I cała płynę ...

Ja też chcę się spotkac ;)

Idę z psą, bo się kręci, potem Was doczytam :)

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #997226 przez mysia5
Hej hej :)
Mech ślicznie wygladcie :) malutki sama słodycz :) :kiss:
Ja juz tez na nogach i jem płatki... :whistle:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Zaz ja jak wstalam i wyszłam na balkon to było takie fajne świeże powietrze i myślę sobie ' czy nie może być tak cały dzień :( ' a nie ten głupi upał :// a noc jak zwykle tragedia... gorąco, duszno i niewygodnie :angry: poproszę wrzesień ! B)
Podziękowania: asiekasiek, me.ch

9 lata 5 miesiąc temu #997231 przez Sylwia-89
Dzień dobry ;)

Oj Pesqniu, trzeba było się tak zamartwiać? :P Jak zawsze wszystko w porządku :) No i brzuszek piękny :) A co do wzrostu i wagi, to ja też mam 162 cm, i ważyłam w 7 tc. 56, a teraz już pewnie ponad 70, także ciesz się Pesqś, że schudłaś, bo ja nie wiem kiedy to zrzucę :( My mamy taki dzbanek i filtr wymieniamy raz w miesiącu, ale nie mam odwagi pić prosto z dzbanka, zawsze przegotowuję wodę...

Asiek, a tą herbatkę już teraz możemy pić? Ja myślałam, że to tak po 35 tygodniu, bo ogólnie sobie wyobrażałam, że wypiję i skurcze będę mieć :laugh:

Asiulek, ja mam Rh+ i też 3 raz robię Coombsa

Kas, oczywiście jak zawsze stylówa ;)

Asiek, ale z Ciebie chudzina ;-O

Anisia oczywiście też pięknie :) i te loki <3

Zaz haha, 20 miesiąc :D U mnie to samo , więc masz kompankę do zrzucania potem ;) A jeśli chodzi o biust, to wszędzie słyszę, że taki wielki się u kobiet zrobił a u mnie może odrobinkę się zwiększył :blink: Za to brzuchol i dupsko to hoho...

Meszku, do twarzy Ci z Kornelkiem :) Tulcie się jak najwięcej żeby szybko mógł pojechać z Wami do domku :kiss:

My też juz po śniadanku, kolejny beznadziejny pogodowo dzień :sick: :sick: :sick:
Podziękowania: asiekasiek, pesq, me.ch, anisia27

9 lata 5 miesiąc temu #997233 przez kropka 889
Ja tez juz nie spie.
W nocy znowu przez chwile mnie skurcze męczyly.
Meszku cudny widok -mama ze swoim maleństwem <3
Tak mi się nie chce nic

9 lata 5 miesiąc temu #997238 przez anisia27
Meszku wspaniale wygladasz, szczesliwa mamusia :kiss:
Kassandra tez ma sliczne loki <3

No super coz za koncentracja...przed chwilka wiedzialam co napisac a teraz ... haha :D
W takim razie DZIEN DOBRY :P

9 lata 5 miesiąc temu #997240 przez Kasia888
Mech wygląsdasz ślicznie, jak prawdziwa młoda mamusia o Kornelku to już nie wspomnie, śliczny :cheer:

W nocy też było mi gorąco, spałam na golasa :blush: :laugh:.
Śniadanko i niedługo się zbieram do tej poradni kardiologicznej.
Trzymajcie kciuki, żeby z tym moim sercem było okej.

9 lata 5 miesiąc temu #997242 przez jurada
Hej laski!

Mech <3 <3 zazdroszcze<3

Anisua ja miałam leukocyty w moczu <100 a w osadzie moczu leukocyty 15-20 w.p.w
I dość liczne bakterie.
Kazał brać zuravit. Następnie oddalam mocz. Podmyłam sie i ze środkowego strumienia i wyszedł idealnie a zuravitu nie zdarzyłam wziąćnawet tabletki bo oddalam mocz dzien po wizycie co mi przepisał. Bo tak mnie zapisali... A i wygotowałam porządnie pojemnik na mocz!

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia