- Otrzymane podziękowania: 20
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- Lidziun
- Wylogowany
- rozmowna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 182
Kasandra te upały to masakra po prostu, ja też co kawałek zlana potem a jeszcze z tym holterem jest problem i nie mogę wchodzić z nim pod wodę w sensie mogę to wziąźć ale muszę się zmieścić w mniej niż 20min z umyciem i założeniem tego, żeby nie przegapić pomiaru
Rita, fajnie że się odezwałaś, ślicznie to wszystko u Ciebie wygląda po prostu och i ach
Mysia ja mam butelki z aventu plastikowe, zamówiłam w tym zestawie startowym z apteki gemini.
Dziewczynki z tą ciepłą wodą to uważajcie, bo przecież gorące kąpiele pobudzają skurcze i mogą wywowałaś krwawienie. Chociaż krótki prysznic to raczej nie kąpiel. Wiem przewrażliwiona jestem
Asiakasia cieszę się, że u Ciebie dobrze swoje przeszłaś, wiadomo nikt nie chce leżeć w szpitalu, w domu to w domu.
Tak trzeba się oszczędzać masz rację, ja teraz moje wyjścia ograniczam jedynie do wizyt u lekarza i wieczornym krótkich spacerów, a jak tak duszno to czasem i na spacer nie mam ochoty
Dlatego niby narzekam na te dojazdy i wizyty co 2,3 dni ale z drugiej strony wolę to niż jakbym miała zostać w szpitalu. Tak to przeżyję swoje, ale potem wracam do siebie.
Asiek to fajne pytania zadaje ta małą
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
jesteśmy jesteśmy tylko fatalnie znoszę upały a obecne temperatury to chyba żart i to już mało śmieszny
najlepiej jak sobie leżę, bez ruchu to wtedy jest w miarę, w miarę do zniesienia. ale i tak mury już są tak wygrzane, że i w domu jest już bardzo ciepło okna pozamykane, rolety zasłonięte ale co to daje...nic tylko płakać.
wczoraj o 23.00 wyszłam sobie na taras a tam jeszcze było duszno tragedia jakaś
Rita chyba wspominała, że będzie miała malutkiego wagowo synka nie przejmuj się - moja siostra ma ciążę tydzień młodszą od mnie, wczoraj była u gina i jej waży 1500g tak więc mój to będzie klocek w porównaniu do jej synka ale jej lekarz powiedziała, że ma się tym akurat nie przejmować bo tu akurat geny są winne. jej mąż i jego rodzeństwo to chudzinki do dziś i też przyszli na świat z niewielką wagą ale wszystko było i jest z nimi w porządku jedyne co to teraz ona ma zakaz chodzenia bo jej się teraz szyjka skróciła i brzuch obniżył. tak więc ja mogę troszku dreptać a ona ma się przestawić na tryb oszczędzania się
Me.ch wzruszyłam się jak zobaczyłam wspólne zdjęcie Twoje i Kornelka przepiękne
ach...jeszcze troszkę i będziemy tulić swoje maluchy
Asiakasia super, że wróciliście do domu w dwupaku jeszcze troszkę i oszczędzajcie się tam!
odmeldowuję się póki co i wracam do wyra jak będzie w końcu chłodniej to wrócę bardziej aktywnie na forum
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Super, że miła lekarka i się Tobą porządnie zajęli
Dziewczyny ja się przespałam dwie godzinki i mi się palce serdeczne zepsuły
Jak zegnę palce i chce je wyprostować to wszystkie się prostują, a serdeczne nie działają i zostają tak jak były zgięte i muszę je rozgiąć z pomocą drugiej ręki
Ale zaczynam już mieć w nich czucie, więc pewnie zaraz przejdzie To chyba nie jest nic poważnego ? Tylko od upału? W ogóle dłonie mnie bolą w upały i palce, więc chyba się nie muszę tym przejmować, co?
Pesq napisałaś o pączku i mi się chce teraz pączka labo bułki słodkiej (Kas to też Twoja wina, bo przejrzałam Twojego fb i miałaś tam zdj. jagodzianki )
T. powiedział przez tel. żebym dała Grażce dychę w pyszczek i ją wysłała
A co do butelek to ja mam plastikową z aventu jedną i drugą plastikową, która jest w zestawie z laktatorem -nie wiem jaka to ale bardzo ładna wyglądowo
Jak wyparzałyście smoczek do szpitala? Bo się zastanawiam czy jak go przy pakowaniu wygotowałam, to nie powinnam jeszcze raz przed samym szpitalem?
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczyny jestem leniem Zwlekłam się i poszłam do tego sklepu i ... na obiad szef kuchni poleca
Schabowy z piure i zaśmażaną kapustką
Załącznik nie został znaleziony
A na deser 1/2 bułki z budyniem i 1/2 bułki z serem i arbuz (arbuz do podziału z piesałkiem -dlatego tak dużo)
Załącznik nie został znaleziony
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Zazanna w taki upał jesteś rozgrzeszona z gotowania
Basia wózek w moim kolorze jakby nie szara ramówka to takie same
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
asiekasiek napisał: Kur*a kiedy będzie chłodniej coś <płacze> do kitu jest leże ledwo żywa jeszcze mnie brzuch rozbolał
Asiek jeszcze tydzień.. Dopiero od następnego poniedziałku ma być chłodniej, co nie zmienia faktu, ze już w poniedziałek będzie ciutenieczek chłodniej.. Jutro najgorszy dzień. Przeżyjmy zatem jutro, a potem już z górki będzie
Łapki bolą
Ale ze mnie marud
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
Asiek, Zaz - ja nie wiem co to bedzie nie moge oddychac, leżeć, siedzieć... Dziewczyny to jest straszne! Ale wiecie co.. ja mimo wszystko gorzej znosiłam mdłości do 15 tc.. pamiętacie jak opowiadałam jak sie męcze? To było gorsze niż to teraz
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 182
duszno, parno, głowa boli już wiatrak nie daje rady
robię sobie okłady zimne na czoło, pomagają ale na krótko.
No i ten holter, jak ja zasnę w nocy jak on będzie mi się włączał i mierzył ciśnienie co 20min
Oszaleje
Oj powiem Ci Pesq, że dla mnie najgorzej jest teraz: żadne mdłości, chorowanie w ciąży nie przebije tego co jest teraz.
Od dziś to już nawet nie liczę tygodni tylko dni do końca ciąży.
Patrzcie wcale od niedzieli nie jest ciut chłodniej tvnmeteo.tvn24.pl/pogoda/warszawa,46800/dlugoterminowa,1/
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
No u mnie niestety przez te witaminy pierwszy trymestr i 3 tygodnie drugiego wyjęte z życia. Pamietam jak dzis jak ok 15 tc Łukasz mnie prowadził pod reke na zewnatrz zebym sie przewietrzyla taka mialam migrene i wymiotowalam... ojojoj. A pare tygodni poznie cukrzyca Ogarnelam cukrzyce jako tako, uspokoilam się to sie zaczal trzeci trymestr i modle sie zeby oddech zlapac Ale i tak teraz jest w miare...