BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 5 miesiąc temu #997289 przez pesq
Rita, kadra zazwyczaj podobna natomiast inne wymogi inne oblężenie i inne pieniądze. O to chodzi.... Musisz sama sie zastanowić i podjac decyzje bo o ile u mnie w miescie opinie sa dość sprecyzowane (1200 zl masz to rodź w klinice z reguły takie) to nie wiem czy taka decyzje bym podjela mając szpitale z dobra opinia itd. W okolicy.

Ja mówiłam z moich znajomych i to z pracy (teoretycznie przeciez nawet moja szefowa ktora Z ordynatorem porodowki klinicznego na 'ty' ...) wszystkie rodziny prywatnie. Ale podkreślam mowie o bialymstoku a nie o lodzi...

Kasia jeju to dobrze martwiliśmy sie!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 5 miesiąc temu #997291 przez Sylwia-89
Kas, na chwilę pomaga nie wycieranie się :) Ja też tylko w majtkach siedzę, sama jestem w domu, więc jest mi tak najwygodniej ;)

Kasia_Asia, super, że w domku jesteś :) Współczuję przeżyć... Ja jak byłam ostatnio na patologii ciąży, to naprzeciwko miałam salę porodową, tylko się modliłam żeby żadna nie zaczęła rodzić... Że tak spytam... W którym szpitalu byłaś?

9 lata 5 miesiąc temu #997292 przez asiekasiek
Rita to ja oglądałam porody z matkki polki w łodzi, zapamiaętałam ten szpital, bo tam przy cesarkach kobiety miały przywiązywane ręce jak na ukrzyżowanie :pinch: :pinch: ale też był odcinek naturalnych porodów i to bez takich rzeczy :) a położne były baaaardzo miłe, no ale wiadomo kamery ;) :D

Kasia Asia ufff bo się już myślałam że nas więcej :)

Basiek nie odzwywa się :P ehhh nie ładnie

9 lata 5 miesiąc temu #997295 przez asiekasiek
Jejku ja to taka lewa jestem jeżeli chodzi o zasłony szycia itp... zamówiłam sobie zaslony takie jak ma Pesq i oczywiście za krótkie :pinch: dobrze że dużo tam tego wykonczenia jest i rozprułam i taki paseczek jedynie będzie... tak z 40cm za mało zamówiłam :pinch: :pinch:
a zamówiłam też od nich pościel i bardzo fajne i miła jest :) w sumie bawełna z satyną takie zawsze kupuję

9 lata 5 miesiąc temu #997303 przez pesq
Asiek mi chyba tylko jakims cudem udalo sie w miare wymierzyc.. :unsure: :unsure: nienawidze takich spraw

9 lata 5 miesiąc temu #997304 przez mysia5
Hahaha Asiek dzieci to maja pomysły :laugh:
jej co za upał dziewczyny :( człowiek siedzi i się męczy ... :unsure:
kochane podpowiecie coś w temacie butelek? Lepsza są szklane czy te takie plastikowe? Bo chce zamówić te z Aventu i właśnie nie wiem czy plastikowe czy szklane ? Jakie macie zdanie dziewczynki ?
Kas może weź sobie lekki sweterek w razie czego :) bo nad morzem wieczorki mogą być chłodne. I wypoczywajcie :) udanego wyjazdu :)

9 lata 5 miesiąc temu #997305 przez jurada
Dziewczyny jak chcecie sie schlodzic to tylko bardzo cieply prysznic pomoże... Wtedy jak wyjdziecie z niego to wasze ciało jest cieplejsze niż temp. W pokoju...

Ja zawsze robiłam na odwrót. Czyli zimny prysznic a po wyjściu chwila i zalana potem. I koleżanka z pracy mi powiedziała o tym prysznicu ciepłym. Spróbowałam i faktycznie działa.

Także polecam.

9 lata 5 miesiąc temu #997306 przez Kasia888
Hej dziewczynki melduję się po wizycie.
Przede wszystko dzięki za Wasze wsparcie, to naprawdę dużo daje a kto inny jak druga ciężarna bardziej mnie zrozumie co teraz przeżywam :kiss: :kiss:
Z sercem moim jest ok, szmerów nie ma, kołatania.
Natomiast kardiolog przyjrzała się bliżej mojemu nadciśnieniu i na podstawie moich pomiarów stwierdziła że dawka dopegytu 2x dziennie jest za mała przy tak zaawansowanej ciąży, tym bardziej że te wyniki mam takie na granicy :unsure: .
Dostałam też skierowanie na badania krwi: potas, magnez, fosfor i mam oddać całodobową zbiórkę moczu :huh: w praktyce oznacza to sikanie co kawałek do jakiegoś garnka, słoika i potem wymieszanie tego i przelanie tej zbiórki do pojemnika (w celu sprawdzenia jeszcze raz czy nie ma białka w moczu) wiem obrzydliwe, ale jak trzeba to trzeba ;)
Aa i założyli mi holter to taki przyrząd, który automatycznie mierzy mi ciśnienie co 20min, mam go nosić przez dobę i przynieść go na wizytę w poniedziałek.
Dziwnie się czuje, jak mi tak mierzą te ciśnienie co kawałek :unsure:
Także w pon: kardiolog i ginekolog plus ktg....

9 lata 5 miesiąc temu #997307 przez asiekasiek
Kasia to w końcu zajęli się Tobą na poważnie!! I bardzo dobrze :D o ciekawe masz badanie moczu ;) ale jak trzeba to trzeba ...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #997308 przez pesq
Jurada - ide stosowac Twoj patent

Kasia - pamietaj jak blisko konca jestes.. i nareszcie ktos wzial sprawy na powaznie!

UHHHHHHH wrocilam z psem, prawie wycisnelam z niego kupe tak dlugo lazil :P :P :whistle: :whistle:

Mysia - nie znam sie totalnie.. zamowilam z canpola bo mi do laktatora pasuja, one plastikowe są, a tak to sie nie wglebialam jakos

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #997309 przez kasandra9
Pesq, hahaha:D:D niezłe:D:D:D:D
To daj znać, czy prysznic Jurady działa, to i ja skorzystam. Ma razie próbuję przygotować rzeczy do spakowania...ale powiem Wam, że jak się podniosłam i zaczęłam kręcić, to chyba lepiej się czuję...
Kasiu, no to w końcuuuuuuuuu się wzięli jak należy! Cieszę się, niech dbają o Ciebie, bo tak trochę "olewczo" na początku potraktowali!:)
Teraz odpoczywaj!!! I dużo pij!:)

PS. jak wrócę, to przypomnijcie mi, że miałam się zająć laktatorem:P tzn, znaleźć:P chyba elektroniczny mamy kupić jak z Piotrkiem rozmawiałam...a może jakiś uda się odkupić:)

9 lata 5 miesiąc temu #997311 przez pesq
Kas mi tez troche lepiej jak wstalam.. :) :) prysznic Jurady działa!!!!!!!!!!!!!!!!! :blink: :blink: :silly: No a może działa to że siedze mokra pod wiatrakiem :woohoo: :blush:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 5 miesiąc temu #997312 przez kasandra9
chwilowo jest ok, ale jak mnie znów złapie tragedia, to będę stosować!:)

9 lata 5 miesiąc temu #997314 przez kropka 889
Ja w domu. Musiałam jechać kupić torbę do szpitala i ostatnie jakieś pierdolki.
Wiecie co? Taki mnie skurcz złapał ze aż się popłakałam z bólu. Poza tym w pewnym momencie tak mi się słabo zrobiło ze prawie zemdlalam. No nie ruszam się już nigdzie dopóki będą takie upaly. Jutro spakuje się do szpitala.

9 lata 5 miesiąc temu #997315 przez kasandra9
Widzę, że u nas płacze to na porządku dziennym...heh, wiecie, zachowujemy się gorzej niż w 1 trymestrze...kurde, nikt nie powiedział, że tak będzie!:D

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia