BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 5 miesiąc temu #997354 przez Kasia888
Tak Pesq normalnie ściska mi za każdym razem ręke, tak jak bym sobie zwykłym ciśnienieniomierzem :pinch:
pamiętam początki miałaś ciężkie.
Dziewczyny już naprawdę z górki teraz pójdzie...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 5 miesiąc temu #997355 przez Zazanna
Hmm Pesq ja Cię poniekąd rozumiem, bo ja się teraz czuję lepiej niż w drugim trymestrze :) Wtedy się czułam fatalnie i brzuś często bolał i jakaś byłam bardzo zestresowana, a teraz .. teraz czekam na mój cud <3
Upały doskwierają, ale za tydzień się skończą :) A że ciężko i łapki bolą? Nie ma co porównywać ze tego strachem między 20, a 26 tc.

A my dzis skończyliśmy 33 tygodnie :woohoo: :woohoo: :woohoo: Za 7 tygodni będę miała mojego Malutka <3

9 lata 5 miesiąc temu #997356 przez pesq
No dokladnie dziewczyny wczesniej to był jeszcze ten strach.. wiadomo teraz jest strach o poród ale... spojrzcie na naszego Kornela! Nawet gdyby to.. no właśnie! :side: :side: Wiec teraz jest lzej na glowie a to najwazniejsze :silly: :silly:

Zaz - juz taaaaaaaaaak nieduzo!

Kasia - jeju biedactwo... jakos przywykniesz chyba.. u Ciebie do juz w ogole z gorki a to w nocy tez musisz miec?

9 lata 5 miesiąc temu #997357 przez asiekasiek
Damy radę, właśnie patrzyłam na pogodę i koszmarna jest na przyszły tydzień :( no jakbym była już po porodzie to pewnie cieszyłabym się z takiej pogody... no ale teraz to koszmar:(

Pesq Ty to całą ciąże masz ciężką :S też miałam mdłości w 1 trymestrze ale nie aż takie jak ty i dla mnie ten trymestr jest najgorszy :S :S
I dziewczyny właśnie jak zobaczymy nasze maleństwa to chyba one wynagrodzą nam nasze męki :D
Kasia no to obawiam się że nie będziesz miała przespanej nocy :S :S :S oj ale czego nie robi się...

Ja mam nadzieję że zasnę normalnie a nie o 2 w nocy :( :(

9 lata 5 miesiąc temu #997361 przez kropka 889
Dziewczyny ja chce do basenu.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 5 miesiąc temu #997365 przez Lidziun
aaaaaaaa, bylam dzisiaj na basenie odkrytym z rodzinka, ale fajowo moczylam sobie nogi w brodziku dla malusich dzieci (siedzialam tam z olkiem), woda byla taka letnio-zimna, ale baaaardzo przyjemna, no i w aucie zauwazylam z obuchlizna nog mi calkowicie zeszla, az dziwne mialam stopy takie... normalne, ze ja wczesniej nie pomyslalam by zamoczyc nogi w zimnej wodzie

9 lata 5 miesiąc temu #997367 przez asiekasiek
Byłam na polku:) ale nic chłodniej nie ma :S byłam z Lolitą moją na spacerze i w jednym miejscu było tak chłodno przyjemnie a wszędzie duchota :dry: i jak tu spać w nocy jeszcze przed 19 wstałam:P

9 lata 5 miesiąc temu #997368 przez Kasia888
Już niedługo....
tyle już przeszłyśmy, wytrzymamy jeszcze te kilka tygodni, musimy :unsure:
Pesq muszę to mieć całą dobę czyli w nocy też, więc wygląda na to, że czeka mnie nieprzespana noc :pinch:
na szczęście po 24h mogę to zdjąć, już się nie mogę doczekać jutra!

9 lata 5 miesiąc temu #997371 przez basiek149
Pewnie, że damy radę :)
tylko niech te upały już sobie pójdą w świat...:) bo tylko to mi przeszkadza :)

aj nie mogę się napatrzeć na naszego małego Kornelka :)
a jeszcze troszeczkę i będę wpatrzona w swojego Kubusia <3
Podziękowania: me.ch

9 lata 5 miesiąc temu #997372 przez pesq
Kasia to super myślałam ze do porodu musisz to mieć :unsure:

Lidziun super ze fajnie spedzilas czas. Mi nogi nie puchną aż dziwne lekarz sie dziwil

Ah ja tez ciągle oglądam Kornela ♥

9 lata 5 miesiąc temu #997374 przez asiekasiek
Oj Lidziun zazdroszczę :D też na basen chciałabym :D
Oj ja też jak sobie pomyślę o nim to tak sobie wyobrażam moją córcię :D

9 lata 5 miesiąc temu #997380 przez kasandra9
Dziewczynki, ledwo żyję..ale już spakowani jesteśmy, torby zaniesione do auta, jeszcze tylko kosmetyczka, 1:20 wstajemy. Ja maluję paznokcie i spadam spać...o ile zasnę, bo czarno to widzę. wykąpałam się, wydepilowałam i znowu mokra byłam...pojechaliśmy o 20 na burgera, pierwszy raz tam byliśmy, ale polecali na fb i faktycznie pyszneeeeeeeeeeeee, ale jeszcze się spociłam po jedzeniu i dziąsło mi zaczęło krwawić:/ rumianek stygnie, w nocy będę płukać...także trzymajcie za nas kciuki, żeby nic się nie stało i żeby było fajnie:) chętnie pozdrowię morze od Was!:)
Dla mnie najgorszy ten trymestr.

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #997381 przez Rita87
Rany, zalamala mnie ta prognoza pogody na najblizszy tydzien... Myslalam ze po niedzieli bedzie juz lepiej... Bo dzis to juz ledwo daje rade :unsure: byli u nas znajomi prosic nas na wesele to az mi glupio bylo, bo tak spocona bylam :blush: i jeszcze nie wiem czy mnie wiatrak nie zawial, bo cos mnie gardlo boli. To juz bylby szczyt chamstwa rozchorowac sie w taka pogode :angry:

Kasia_Asia najwazniejsze, ze juz w domku i ze w dwupaku :) ale nawet nie chce myslec czego musialas sie naogladac w szpitalu skoro obok Ciebie byly rodzace...

Zaz, jutro Ci nawet dam linka do tej osmiorniczki:) bo mam go zapisanego, ale na lapku, a teraz pisze z telefonu :unsure:

Basiek, wlasnie staram sie waga nie martwic, bo od poczatku jest tak na 50 centylu, czyli idealnie po srodku. Na badaniu usg lekarz powiedzial, ze ani nie jest maly, ani bardzo duzy, tylko taki akurat sredniaczek:) ja tez sie urodzilam jakos chyba powyzej 3kg ale ponizej 3500 a terazmam prawie 180 cm ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kasia, rany co 20 minut, to niezle sie umeczysz:( ale chociaz wszystko dokladnie sprawdza i bedziesz spokojna. No i tak dzielna jestes i jeszcze nas pocieszasz ze zaslugujesz na forumowy medal:)

9 lata 5 miesiąc temu #997383 przez Rita87
Kasandra, spokojnej i szczesliwej podrozy! Pozdrow koniecznie morze ode mnie i powiedz ze jak tylko wszystko bedzie ok to za rok przedstawie mu Stasia :P

9 lata 5 miesiąc temu #997385 przez Lidziun
Ją też jakoś bardzo spuchnietych nie ma palce to tak ale reszta nie mostka też nie więc jest dobrze, kurcze no już naprawdę niedługo i finał ale powiem wam lepiej jak w te upały jesteśmy w ciąży niż miałyby się teraz urodzić nasze maluchy i one cierpiały by tak samo jak my, pamiętam jak Olek miał 3 tyg i zaczęło się to samo co teraz, nie byłam w stanie go ochlodzic bo wiatraka nie miałam ( dzisiaj sobie na byliśmy ;p) więc miał całe ciało w potowkach aż mi go zal było bo tak się meczyl

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia