BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 5 miesiąc temu #997127 przez pesq
Kas a w ogole mialam napisac i zapomnialam - 10 kg to chyba idealnie! Tak mi sie wydaje.. A jak tam Twoja dieta, jesz troszke? :D

Juradka - pozdrowienia dziewczynki :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 5 miesiąc temu #997129 przez pesq
HBS ujemny, mogę rodzić tam gdzie chce! UHHHHHHHHHHH ale moment otwarcia tego dokumentu.. cisnienie pewnie skoczylo na 190/190 :whistle: :whistle: :whistle: :whistle:

9 lata 5 miesiąc temu #997130 przez jurada
Pesq a nie mówiłam, ze będzie wsio ok. A oni to chyba lubią ciśnienie podnieść w tych laboratoriach :|

9 lata 5 miesiąc temu #997131 przez kasandra9
No widzisz....ale nie mówiłyśmy..:P? To teraz uszy do góry i dość płakania;)
A moja dieta..powiem Ci, że w środę taki miałam apetyt, że non stop coś, a od wczoraj...mogłabym nie jeść:/ no ale coś usiłuję w siebie wkładać...teraz sobie też zrobiłam brzoskwinia+banan+ jogurt i posypałam ziarnami słonecznika...zrobiłam kanapkę i pomidora; miałam spać, ale chyba włączę sobie ten film "Jak urodzić i nie zwariować", bo chyba nie oglądałam. Swoją drogą udane tłumaczenie z "What to Expect When You're Expecting" :D także prawie 2h spokoju przede mną:D

9 lata 5 miesiąc temu #997132 przez Zazanna
Dziewczyny polecacie jeszcze jakiś film? Ten Magdy właśnie skończyłam -bardzo fajny ale płakałam co chwila :P

Oj Kas uwielbiam mówić gdzie co jest -taka wyższość :evil:
Z jajkiem dokładnie tak -no i na maśle, a nie na oleju :)
Bo się nie chwaliłam, zapomniałam :D

Asiek no przypuśćmy robię jajecznicę i do tego pomidor i kanapka, to mam kartkę pod ręką i wpisuję na nią skłądniki, których używam : jajko x2, chleb razowy kromka, masło, pomidor 1/2, cebula 1 itd. i potem wszystkie skłądniki podliczam na ilewazy :) A jak robię obiad dla wszystkich to liczę kalorycznosć całości obiadu i sobie na oko patrzę że były 4 porcje, czyli zjadłam 1/4 :P
A jak nie mam czasu zapisac z czego robiłam, to robię zdjęcie i liczę później ;)
Aczkolwiek dziś zjadłam czekolade i popcorn z tego humoru... -.-' Kiepska wymówka...

Asiek jak nie ma to sprawdzam na innej stronie albo wybieram coś "podobnego" :D

Wstawiłam zupę, ale spać mi się chce z tego płakania dziś :P
Podziękowania: asiekasiek

9 lata 5 miesiąc temu #997135 przez pesq
What to Expect When You're Expecting - zajebista nazwa :D Az mi sie zachcialo obejrzec.. Zaz a to takie... o czym ? :P W sensie wiem ze o porodzie ale bardziej fabuła/ psychologiczny ? Co to jest ?

Dzieki laski za wsparcie z tym hbsem. Jestescie takie najlepsze :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :blush: :blush: :blush: <3

9 lata 5 miesiąc temu #997137 przez Zazanna
Pesqu to jest komedia o ciąży kilku kobiet (i adopcji) i ich i ich partnerów perypetie, czasem smutne, ale ogólnie śmieszne :) I takie na czasie dla nas -bo objawy jak i nasze :)

Zjadłam zupę i udko ugotowane, a teraz jem arbuza :)

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #997143 przez asiulek_dolls
cześć mamusie :)

podczytuje was cały dzień ale siły i weny do pisania brak...
kiepsko dziś spalam, prawie wcale wiec leniuchuje cały dzień (na tyle ile to możliwe razy Kacperku)
z tym gotowaniem w upały to masakra na szczęście wczoraj zrobilam obiad na dwa dni wiec mam luzik i jeszcze teściowka cos podrzucila wiec będzie na jutro :)

zmierzylam dziś brzuszek i tak 106-107cm wychodzi, wy chyba podobnie z tego co pamiętam wiec juz rozumiem czemu tak mnie bola te chlopakow wygibasy, bidulkom chyba rzeczywiście ciasno, no a za tydzień przekonam się ile ważą bo od polowkowego nie sprawdzalismy tego :huh:

A i jeszcze muszę wam napisać ze jesteście naprawdę wspaniałe!!! Wszystkie bez wyjątku!! Fajnie ze macie takie podejście do porodu, ze tak mądrze i ze zdrowym rozsądkiem potraficie to tego podejść, a przede wszystkim ze nie chcecie się bawić w "księżniczki" (jak to określiła znajoma pesq). Juz teraz widac jakimi odpowiedzialnymi i cudownymi mamusiami jestescie!!! Cieszę się ze mogę razem z Wami przechodzić i przeżywać ta ciążę :kiss:

9 lata 5 miesiąc temu #997144 przez asiulek_dolls
ehhhhh.... :huh: zainteresowały mnie te sukienki do porodu, szkoda ze tego nie widziałam, bo skoro miały jakieś otwory/dziury na podłączenie ktg to znaczy ze gdzie je miały? przecież nie da się szyjac takie "cudo" przewidzieć jak dziecko będzie ułożone i w którym miejscu na brzuszku trzeba aparat przyłożyć..... ach maja ludzie pomysły nie ma co....

9 lata 5 miesiąc temu #997145 przez asiulek_dolls
Kurde cos mi się suwaczek od dwóch dni zacina :angry:

9 lata 5 miesiąc temu #997146 przez asiekasiek
Pesq ja też myślałam o buldogach :)
a tak w ogóle to spałam od 13 i najchętniej spałabym dalej :whistle: ale głodna byłam :whistle:
Zazanna dzięki :)
kurde zjadłam i jeszcze jestem głodna !! Jejku!!
Jurada zazdroszczę :D super :D
Film też polecam już kiedyś oglądałam go :)
Ale jestem przymulona idę dalej jeść :blink:

9 lata 5 miesiąc temu #997147 przez pesq
Hahah Asiulek one miały otwór na brzuch jakiś i z tylu wycięcie na znieczulenie.. Nie przyglądałam sie im bo wychodziłam z psem ale aż przysiadlam z wrażenia :D biznes jest biznes nie ma co ;)

9 lata 5 miesiąc temu #997148 przez pesq
Asiek a w ile Ty kcal będziesz celować? Wiecie co.. Ja jem jak szalona a ta waga nadal stoi. Lekarz nic nie mówi ale chyba szukam nowego powodu do zmartwień ;)

9 lata 5 miesiąc temu #997151 przez kasandra9
Pesq :laugh: jutro pojadę do tego Białegostoku z Piotrkiem i Cię tam nalejemy z Agatką, która wczoraj ćwiczyła kopniaki na sondzie od USG!!!!!!!!!!!!!!:D:D:D :side: :laugh:
Ja właśnie obejrzałam ten film, jednak kiedyś go oglądałam, ale ja jak to ja - nie pamiętam, po tytule szczególnie (ani filmów, ani książek). W ogóle dzwoniła kobitka od pokoi, czy na pewno będziemy na 100%, bo jej się telefony urywają :D Ja tylko na koniec przy porodach się rozpłakałam, tzn. łza mi poleciała bardziej;) i tak sobie myślę, że dam radę z tym parciem...no i próbowałam się z którąś mamuśką utożsamić i chyba nie znalazłam "siebie";) Nacjhętniej to bym chciała urodzić na kichnięcie, hahahahaha:D:D:D
Trzeba coś znależć na wieczór do obejrzenia, co polecacie;)???

9 lata 5 miesiąc temu #997152 przez asiekasiek
Pesq tak do 2000kcal ej no już nie wymyslaj :P i wiedziałam że będziesz miała wynik ujemny :P
zjadłam dwie miseczki lecza + dwie kromeczki do tego i jeszcze dwie kromeczki z serkiem zółtym i dalej głodna :blink: :blush: :blink: oszaleje

Dzisiaj juz zjadłam 1843kcal i nadal głodna :P

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia