BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 5 miesiąc temu #997028 przez kasandra9
wiadomosci.onet.pl/kraj/dziennik-gazeta-...sarskich-ciec/50cdw0
no właśnie, akurat o wilku mowa;) i teraz niech ktoś wyjaśni, jak to możliwe, że prawie połowa ciąż to zagrożone i porody też dla matki i dziecka, że cc....ja myślę, że oni mają "silny przykaz z góry", by ograniczać, tylko szkoda, że na tych, które faktycznie potrzebują.....

Asiek!!!!!!! Przypomniałaś mi, że ja miałam mieć jajko sadzone i mleko zsiadłe w czwartek! No i problem rozwiązany:D
Leczo uwielbiam, ale dopiero co w weekend skończyliśmy:P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 5 miesiąc temu #997029 przez kasandra9
W ogóle to bym zrobiła ten Twój obiad jutro, a dziś placki z cukinii i ziemnaków, bo mężowi baaardzo smakowały, ale wizja stania i smażenia...nieee, odpada!:)

9 lata 5 miesiąc temu #997030 przez Magdalena9t
Hejka :) u nas dziś ochłodzenie,od razu więcej energii mam :laugh: Dzięki dziewczyny za rady,ale my mieszkamy na górze,i okna MUSZĄ być pootwierane bo byśmy się udusili ;)niestety nie stać nas na klimę :whistle: babcia mieszka na dole to ma przyjemniej,jeszcze jak pootwiera sobie okna to luksus ;)

Asiek podaj jakiś sprawdzony przepis na cukinie olbrzymy,bo mam dużo i nie mam pomysłu co zrobić( na przetwory pliss)
Miałam zrobić strajk na kiszenie ogórasów w tym roku,bo zaniedbaliśmy(głównie maż :angry: ) i zarosły i nie zamierzam ich w tych gąszczu szukać,i powiedziałam,że nic nie zrobię w tym roku,ale uświadomiłam sobie,że mam synka który lubi ogórasy i musimy chociaż coś mieć na zimę,pojadę na rynek nakupuję ogórków i trochę ukiszę. I mężowi nie damy(chyba,że coś pomoże) :P

Wczoraj włączyłam Tomkowi bajki i siedzę przy nim nie mając siły na nic,a on nagle do mnie: "Tomeczek tejaz poogląda bajki a mama w tym czasie popjasuje ubjanka Tomeczka" :-D Ja na to kochanie dziś nie mam siły. :P Skubany zapamiętał mój tekst jak mam prasowania dużo,to wtedy włączam bajki żeby Tomek pooglądał :) :)

Ja rodziłam sn, nie było tak źle,trochę obawiam się mieć cesarkę,bo to zawsze operacja i podobno(podobno piszę bo nie doświadczyłam,)dłużej dochodzi się do formy. Wiadomo zdrowie matki i dziecka najważniejsze jeśli są wskazania do cc to ok zgadzam się,ale takie "na żadanie""na widzi m i się" to nie pojmuję takich kobiet. I chyba tyle ode mnie w tym temacie ;)

Dziewczyny jak macie czas to obejrzyjcie sobie film"Jak urodzić i nie zwariować" taka głupia komedia,o kobietach w naszym stanie.ale jaka prawdziwa( kichanie i sikanie haah :P :P )

Zaz my raz z Tomkiem wróciliśmy z ogródka i Tomek poszedł umyć rączki a ja w tym czasie szykowałam mu kolacje i nagle patrzę a zlew się zapchał i woda się wylewała,przynajmniej posprzątałam szafkę pod umywalką,haha głupia nie upilnowałam synka :woohoo:

9 lata 5 miesiąc temu #997031 przez asiekasiek
fuck znów zaczyna źle mi się oddychać, źle czuć :( i duszności :(

9 lata 5 miesiąc temu #997032 przez Zazanna
Mam dość dzisiejszego dnia :( Graża zwymiotowała jeszcze na kanapę, T. nie dosypał żwirku kotu, brat zostawił syf, w kuchni syf, oblałam się wodą z gotowania serca wołowego dla Graży i śmierdzę, w łazience syf, bo wrzucili do brodzika to coś od zlewu (syfon ?), jest gorąco, jestem cała mokra i spuchnięta :(
Napisałam do koleżanki, czy możemy przełożyć na jutro, bo się źle czuje -nie mam dziś siły na gości -nawet nie mam jak obiadu zrobić :(

A chciałam posprzątać, pomalować się i ładnie ubrac :( Nie chcę żeby mnie ktoś widział w takim stanie jak teraz, bo siedzę i rycze jak głupia, a T. mi przez tel. że "chyba troszkę przesadzasz" -no KUR@#&&%^ niech sobie sam porobi z brzusiem i się poschyla w taki upał :/ Żeby podnieść coś z podłogi musze ukucnąć, a potem nie mogę wstać jak się czegoś nie złapię :(

Aż zadzwoniłam do Mamy i ją obudziłam, ale przynajmniej się troszkę wygadałam i powiedziała żebym sobie tylko w sypialni ciut ogarnęła tam gdzie spędzę dzień, a resztę żebym zostawiła i że i tak mnie podziwia, że z takim dużym brzusiem wszystko robię i że inna by nie dała rady i że ich przyzwyczaiłam, że wszytsko zrobione to im się w "d** poprzewracało" -więc nic dziś nie zrobię.
Będę leżeć/oglądać/czytać/NIC nie robić :(

Jakby coś nie było tak gorąco, to bym się ubrała i po prostu powiedziała koleżance, że się spotkamy w kawiarni przez tą awarię, ale nie dam rady wyyjść :(

Przepraszam, że tak z rana Was zalewam żalami :(

9 lata 5 miesiąc temu #997034 przez pesq
Asiek próbuj dalej bo nic nie dodałaś :D :D

Kas ja dziś spagetti na szybciutko.. przeszłam sie do sklepu po praówki i mało nie zemdlałam tam :blink: Naprawde.. słabnę nagle, okropieństwo!!

9 lata 5 miesiąc temu #997035 przez asiekasiek
Zaz oj Ty bidulko moja :kiss: troszkę wywołało u mnie uśmiech że do mamusi musiałaś dzwonić :blush: wybacz :blush: :blush: :blush: a chłopy takie są, ja ledwo turlikam się sprzątać mi się nie chce bo za dwa -trzy tygodnie chcę zrobić porządny porządeczek i mąż ma mi pomóc przy tym :evil: :evil: bo poodsuwać narożnik itp, nie dam rady sama... aż się boje co tam jest :huh: ja yeż miałam spotkać się z koleżanką w tym tygodniu ale kurcze nie daje rady...

9 lata 5 miesiąc temu #997036 przez asiekasiek

kasandra9 napisał: W ogóle to bym zrobiła ten Twój obiad jutro, a dziś placki z cukinii i ziemnaków, bo mężowi baaardzo smakowały, ale wizja stania i smażenia...nieee, odpada!:)

oj tez dobry obiadek będzie :D jeszcze jajko sadzone zrób do tego i będzie pycha !! :woohoo: :woohoo:

9 lata 5 miesiąc temu #997037 przez asiekasiek

9 lata 5 miesiąc temu #997038 przez Zazanna
Magda, mówisz, że komedia? Idę zrobić śniadanie w takim razie i się kładę i będę oglądać, a co. Skoro twierdzą, że mam dużo czasu i się obijam, to niech zobaczą jak wygląda dzień jak nic nie zrobię :angry:
A na obiad też sobie zrobię ziemniaka z jajkiem i mam jogurt naturalny to mi zastąpi mleko zsiadłe, a oni niech sobie sami gotują.

Asiek no wiem, jestem Mamincórka heh :blush: Ale tylko ona mi wprost powie kiedy faktycznie przesadzam, a kiedy nie to mnie "pogłaszcze po głowie" i po prostu posłucha.. W sumie to nie mam do kogo innego zadzwonić jak potrzebuję popłakać :blush:

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #997039 przez kasandra9
oj, Zazik, czasem tak jest, nie smuć się, popatrz na kącik Bartusia i będzie Ci lepiej!:*
A to fakt, że żeśmy same towarzystwo przyzwyczaiły do robienia ZA, tym bardziej, że przecież "jesteś w domu i nic nie robisz" - u mnie akurat mąż nie z takich, a ja mam jakieś głupie wpojone poczucie, że MUSZĘ, że WYPADA, że TRZEBA, że POWINNAM....a poza tym lubię, jak ma wszystko gotowe i ja pomyślałam zanim on pomyślał;) pewnie jak będzie Agatka to trochę będę musiała odpuścić, bo nie dam rady wszystkich wyszykować od A do Z i jeszcze sama wyglądać, chodzić do pracy, itp. Taka głupia jestem, ale to chyba (niestety)wychowanie;) moja mama też taka była i zawsze się dziwiłam, czemu np. ona wstaje jak ma wolne a tata szedł do pracy, żeby zrobić śniadanie, wyprowiantować, wypić kawę...a sama powtarzam schemacik, jedynie w nocy nie wstaję;) Ale serce by mi pękło, gdbym ja siedziała czy cokolwiek, a on by wstał, latał, pakował się a ja nic, bo przecież to jego sprawa;)
No ale fakt, że człowiek się szybko przyzwyczaja do dobrego a potem skutki;)
Zaz, a jak syt. z domkiem? Tak podpytuję, bo u mnie ciągle w głowie kupno tej działeczki...i tak stanęło, bo nie mamy kasy na wzięcie kredytu:D ale u Ciebie to też kwestia brata myślę, bo jednak co innego z facetem w związku, Ty jeszcze za brata latasz i robisz..:/

edit: no to dziś fajowe obiadki będą;) Dziewcyzny, mam pytanko - jak zrobić dobre jajko sadzone? Bo mam wrażenie, że coś źle robię...na rozgrzaną czy nierozgrzaną patelnię? Dużo oleju czy nie? Duża temp. czy nie?

Żesz kurde! Myślałam, że o 8, parę min. po 8 pojadę, a już 9... ja dopiero po śniadaniu, zanim się ogarnę to i prawie 10 pewnie stuknie i będzie hot, o ja głupia kobieta;(

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #997040 przez pesq
Hm... Wlasnie co do tego ze przesadzamy - dużo o tym myślałam. Ostatnio ledwo doszłam do gina i mówie do położnej - nie przytyłam, nie mam wielkiego brzucha, co jest? Czemu tak się męczę, sapie, nie mam jak oddychac.. a ona do mnie: kochana, pracujesz za dwoje. Twoje serce robi robote za dwoje. Ciężarnym nie jest ciężko (wyłącznie) przez brzuch i kilogramy, ale przede wszystkim przez inne obroty organizmu.

Niestety, nieciężarnym się wydaje że o, troche grubsza i narzeka... Nie, to nie tak.

Mam rzeczy na spagetti a chce mi sie jajko i zsiadle mleko... ale do tego ziemniaczki by sie przydaly i cukier gwarantowany :S :S

W ogóle opowiem wam o jednej lasce która mnie tak wk... że nie moge. Ale to zaraz.

Asiek nie sprzątaj, nie zostawiaj mnie :D :D :D :p

OOOOOOOOOOOOO nie, zjadłam i :sick: :sick: :sick: :sick: BOŻĘEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

9 lata 5 miesiąc temu #997041 przez asiekasiek
Magdalena masz :cheer: Surówka z cukinii

3kg cukinii
1kg cebuli
1/2kg marchewki
2 papryki czerwone mozesz jeszcze jakąś dodać

Cukinie myję się i jak są olbrzymy to trzeba wydrążyć z nich nasionai kroimy na plasterki cienkie, a jak małe są to jest mniej zachodu( ja miałam niestety wielkie cukinie :angry: ) do tego kroimy cebulę w piórka i paprykę w paseczki całość mieszamy i posypujemy solą (ja sypalam 2 łyżki) i odstawiamy na 12h. Po tym czasie :angry: obieramy marchwkę i trzemy ją na dużych oczkach, gotujemy wodę i do gotującej się wody wrzucamy tą marchewkę i gotujemy tak 1 minutę, następnie odcedzamy. Wyciskamy cukinię, cebulę i paprykę z wody mieszamy z marchewką i upyachamy do sloików.

Zalewa:
5szl. wody
1szkl octu (ja dałam więcej bo mąż woli takie ostrzejsze )
1 szkl. cukru
ziele angielskie i liść laurowy
zalewe gotujemy i zalewamy słoiczki.

Następnie gotujemy słoiczki 10 minut.

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #997043 przez pesq
O widzicie, a ja znowu jestem taka że nie wstaję i nie robie mężowi śniadania, nie pakuje go, właściwie on by mi na to nie pozwolił... I to też kwestia przyzwyczajenia. Nic mu takiego nie robię i to zupełnie u nas normalne.. Mamy nawet równy podział obowiązków w domu. Chociaż teraz jeszcze jak miałam więcej siły to robiłam troche za niego bo mam na to więcej czasu jakby nie było, ale jego "twardej" działki nie ruszam - kosz, zmywarka i podłogi nie sa moje i nikt nie narzeka :). W ogóle ostatnio wręcz sam mi każe leżec i ogarnia dom. A ja nie mam tego parcia na to, żeby mu "usłużyć" - chyba ja też to wyniosłam z domu. Matka i ojciec wszystko po równo, matka nigdy nie robiła ojcu kanapek itd. Za to co dziwne, u teściów jest tak, że teść nie umie sobie jajka ugotować albo spodni wyprasować i co dziwne.. Łukasz wcale (mimo takiego domu) nie jest do niego podobny. Sam sam sam. I git :D

No inaczej jest w sobotę, kiedy on sobie śpi do 9 a ja i tak wstanę koło 8 to dla dwójki przygotuje śniadanie. A on za to w weekendy z wielką chęcią ogarnia obiady. No i tak sobie żyjemy :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Wymiotować :(

9 lata 5 miesiąc temu #997044 przez jurada
Hej dziewczyny!

Kasandra widzisz jak Agatka Cie posłuchała i zaczęła przybierać na wadze. Grzeczna z niej córeczka będzie <3

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Pesq i jak masz te wyniki hbs?

Asiek dzis jemy to samo ja tez spaghetti na szybciutko.
Bo.ile można jeść grilla?

Zaz oj to masz się z samego rana...
Jak nie piesołki to sąsiady...
Dzis leż i nic nie rob.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia