- Otrzymane podziękowania: 189
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
no właśnie, akurat o wilku mowa;) i teraz niech ktoś wyjaśni, jak to możliwe, że prawie połowa ciąż to zagrożone i porody też dla matki i dziecka, że cc....ja myślę, że oni mają "silny przykaz z góry", by ograniczać, tylko szkoda, że na tych, które faktycznie potrzebują.....
Asiek!!!!!!! Przypomniałaś mi, że ja miałam mieć jajko sadzone i mleko zsiadłe w czwartek! No i problem rozwiązany:D
Leczo uwielbiam, ale dopiero co w weekend skończyliśmy:P
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Magdalena9t
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 33
Asiek podaj jakiś sprawdzony przepis na cukinie olbrzymy,bo mam dużo i nie mam pomysłu co zrobić( na przetwory pliss)
Miałam zrobić strajk na kiszenie ogórasów w tym roku,bo zaniedbaliśmy(głównie maż ) i zarosły i nie zamierzam ich w tych gąszczu szukać,i powiedziałam,że nic nie zrobię w tym roku,ale uświadomiłam sobie,że mam synka który lubi ogórasy i musimy chociaż coś mieć na zimę,pojadę na rynek nakupuję ogórków i trochę ukiszę. I mężowi nie damy(chyba,że coś pomoże)
Wczoraj włączyłam Tomkowi bajki i siedzę przy nim nie mając siły na nic,a on nagle do mnie: "Tomeczek tejaz poogląda bajki a mama w tym czasie popjasuje ubjanka Tomeczka" :-D Ja na to kochanie dziś nie mam siły. Skubany zapamiętał mój tekst jak mam prasowania dużo,to wtedy włączam bajki żeby Tomek pooglądał
Ja rodziłam sn, nie było tak źle,trochę obawiam się mieć cesarkę,bo to zawsze operacja i podobno(podobno piszę bo nie doświadczyłam,)dłużej dochodzi się do formy. Wiadomo zdrowie matki i dziecka najważniejsze jeśli są wskazania do cc to ok zgadzam się,ale takie "na żadanie""na widzi m i się" to nie pojmuję takich kobiet. I chyba tyle ode mnie w tym temacie
Dziewczyny jak macie czas to obejrzyjcie sobie film"Jak urodzić i nie zwariować" taka głupia komedia,o kobietach w naszym stanie.ale jaka prawdziwa( kichanie i sikanie haah )
Zaz my raz z Tomkiem wróciliśmy z ogródka i Tomek poszedł umyć rączki a ja w tym czasie szykowałam mu kolacje i nagle patrzę a zlew się zapchał i woda się wylewała,przynajmniej posprzątałam szafkę pod umywalką,haha głupia nie upilnowałam synka
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Napisałam do koleżanki, czy możemy przełożyć na jutro, bo się źle czuje -nie mam dziś siły na gości -nawet nie mam jak obiadu zrobić
A chciałam posprzątać, pomalować się i ładnie ubrac Nie chcę żeby mnie ktoś widział w takim stanie jak teraz, bo siedzę i rycze jak głupia, a T. mi przez tel. że "chyba troszkę przesadzasz" -no KUR@#&&%^ niech sobie sam porobi z brzusiem i się poschyla w taki upał :/ Żeby podnieść coś z podłogi musze ukucnąć, a potem nie mogę wstać jak się czegoś nie złapię
Aż zadzwoniłam do Mamy i ją obudziłam, ale przynajmniej się troszkę wygadałam i powiedziała żebym sobie tylko w sypialni ciut ogarnęła tam gdzie spędzę dzień, a resztę żebym zostawiła i że i tak mnie podziwia, że z takim dużym brzusiem wszystko robię i że inna by nie dała rady i że ich przyzwyczaiłam, że wszytsko zrobione to im się w "d** poprzewracało" -więc nic dziś nie zrobię.
Będę leżeć/oglądać/czytać/NIC nie robić
Jakby coś nie było tak gorąco, to bym się ubrała i po prostu powiedziała koleżance, że się spotkamy w kawiarni przez tą awarię, ale nie dam rady wyyjść
Przepraszam, że tak z rana Was zalewam żalami
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
Kas ja dziś spagetti na szybciutko.. przeszłam sie do sklepu po praówki i mało nie zemdlałam tam Naprawde.. słabnę nagle, okropieństwo!!
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
oj tez dobry obiadek będzie jeszcze jajko sadzone zrób do tego i będzie pycha !!kasandra9 napisał: W ogóle to bym zrobiła ten Twój obiad jutro, a dziś placki z cukinii i ziemnaków, bo mężowi baaardzo smakowały, ale wizja stania i smażenia...nieee, odpada!
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
A na obiad też sobie zrobię ziemniaka z jajkiem i mam jogurt naturalny to mi zastąpi mleko zsiadłe, a oni niech sobie sami gotują.
Asiek no wiem, jestem Mamincórka heh Ale tylko ona mi wprost powie kiedy faktycznie przesadzam, a kiedy nie to mnie "pogłaszcze po głowie" i po prostu posłucha.. W sumie to nie mam do kogo innego zadzwonić jak potrzebuję popłakać
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A to fakt, że żeśmy same towarzystwo przyzwyczaiły do robienia ZA, tym bardziej, że przecież "jesteś w domu i nic nie robisz" - u mnie akurat mąż nie z takich, a ja mam jakieś głupie wpojone poczucie, że MUSZĘ, że WYPADA, że TRZEBA, że POWINNAM....a poza tym lubię, jak ma wszystko gotowe i ja pomyślałam zanim on pomyślał pewnie jak będzie Agatka to trochę będę musiała odpuścić, bo nie dam rady wszystkich wyszykować od A do Z i jeszcze sama wyglądać, chodzić do pracy, itp. Taka głupia jestem, ale to chyba (niestety)wychowanie;) moja mama też taka była i zawsze się dziwiłam, czemu np. ona wstaje jak ma wolne a tata szedł do pracy, żeby zrobić śniadanie, wyprowiantować, wypić kawę...a sama powtarzam schemacik, jedynie w nocy nie wstaję Ale serce by mi pękło, gdbym ja siedziała czy cokolwiek, a on by wstał, latał, pakował się a ja nic, bo przecież to jego sprawa;)
No ale fakt, że człowiek się szybko przyzwyczaja do dobrego a potem skutki;)
Zaz, a jak syt. z domkiem? Tak podpytuję, bo u mnie ciągle w głowie kupno tej działeczki...i tak stanęło, bo nie mamy kasy na wzięcie kredytu:D ale u Ciebie to też kwestia brata myślę, bo jednak co innego z facetem w związku, Ty jeszcze za brata latasz i robisz..:/
edit: no to dziś fajowe obiadki będą Dziewcyzny, mam pytanko - jak zrobić dobre jajko sadzone? Bo mam wrażenie, że coś źle robię...na rozgrzaną czy nierozgrzaną patelnię? Dużo oleju czy nie? Duża temp. czy nie?
Żesz kurde! Myślałam, że o 8, parę min. po 8 pojadę, a już 9... ja dopiero po śniadaniu, zanim się ogarnę to i prawie 10 pewnie stuknie i będzie hot, o ja głupia kobieta;(
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Niestety, nieciężarnym się wydaje że o, troche grubsza i narzeka... Nie, to nie tak.
Mam rzeczy na spagetti a chce mi sie jajko i zsiadle mleko... ale do tego ziemniaczki by sie przydaly i cukier gwarantowany
W ogóle opowiem wam o jednej lasce która mnie tak wk... że nie moge. Ale to zaraz.
Asiek nie sprzątaj, nie zostawiaj mnie
OOOOOOOOOOOOO nie, zjadłam i BOŻĘEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
3kg cukinii
1kg cebuli
1/2kg marchewki
2 papryki czerwone mozesz jeszcze jakąś dodać
Cukinie myję się i jak są olbrzymy to trzeba wydrążyć z nich nasionai kroimy na plasterki cienkie, a jak małe są to jest mniej zachodu( ja miałam niestety wielkie cukinie ) do tego kroimy cebulę w piórka i paprykę w paseczki całość mieszamy i posypujemy solą (ja sypalam 2 łyżki) i odstawiamy na 12h. Po tym czasie obieramy marchwkę i trzemy ją na dużych oczkach, gotujemy wodę i do gotującej się wody wrzucamy tą marchewkę i gotujemy tak 1 minutę, następnie odcedzamy. Wyciskamy cukinię, cebulę i paprykę z wody mieszamy z marchewką i upyachamy do sloików.
Zalewa:
5szl. wody
1szkl octu (ja dałam więcej bo mąż woli takie ostrzejsze )
1 szkl. cukru
ziele angielskie i liść laurowy
zalewe gotujemy i zalewamy słoiczki.
Następnie gotujemy słoiczki 10 minut.
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No inaczej jest w sobotę, kiedy on sobie śpi do 9 a ja i tak wstanę koło 8 to dla dwójki przygotuje śniadanie. A on za to w weekendy z wielką chęcią ogarnia obiady. No i tak sobie żyjemy
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Wymiotować
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
Kasandra widzisz jak Agatka Cie posłuchała i zaczęła przybierać na wadze. Grzeczna z niej córeczka będzie <3
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Pesq i jak masz te wyniki hbs?
Asiek dzis jemy to samo ja tez spaghetti na szybciutko.
Bo.ile można jeść grilla?
Zaz oj to masz się z samego rana...
Jak nie piesołki to sąsiady...
Dzis leż i nic nie rob.