BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 5 miesiąc temu #997073 przez Zazanna
Asiek biorąc pod uwagę, że średnie jajko waży około 51 g, to zjadłaś jedną porcję -bo tam jest la 100 g podane :)

Ja liczę po prostu składniki, których używam po kolei :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 5 miesiąc temu #997079 przez anisia27
Dzien dobry! :)
Jak tam zyjecie w te upaly??

Pesq, chcesz dostac po nosie?! Wyniki hbs beda dobre zobaczysz i sie juz nie denerwuj :kiss:

Asiek skorzystam z Twojego przepisu bo sie smacznie zapowiada, ale czemu walilas zle minki w przepisie? :D

9 lata 5 miesiąc temu #997082 przez kasandra9

pesq napisał: Dziewczyny w pytaniu na śniadanie.... Moda na poród - sukienki porodowe projektowane przez projektantki z otworami na ktg i znieczulenie. No już w ogole po$Ebało!!:

Pesquś!!!!!!!!!! :D:D::D:D:D:D :laugh: żałuję, że nie widziałam, tak bardzo!!!!!!!!!!!!!:D:D:D:D
A w ogóle o co kaman, teraz ciągle o porodach w mediach:D gdzie się człowiek nie obróci, to coś o ciążach, znieczuleniach, etc.:D

9 lata 5 miesiąc temu #997083 przez anisia27

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 5 miesiąc temu #997086 przez kasandra9

Zazanna napisał: Kas w piątek po pracy T. jedzie obejrzeć pierwszy domek :)
No właśnie ze względu na brata nie mogę się doczekać aż będziemy mieli oddzielne kuchnie i łazienki :/ Jeszcze trochę musze wytrzymać..
No i ja też nauczona, że wszystko się robi, a potem odpoczywa..

no ja dokładnie tak samo!!!!!!!!!! nawet Piotrek do mnie w niedzielę po sprzątaniu, mówi, że " lubisz to, jak masz tak poukładane i się Ciebie pytam, gdzie coś jest, a Ty "Kochanie, górka półka, lewy kartonik":D no i faktycznie, lubię to!;)
Superrrrrrrrrrrrrrrr, że będzie oglądał!!!! bo nie kojarzę, żebyś się chwaliła:)

9 lata 5 miesiąc temu #997092 przez pesq
Uooo dziewczyny ja pod wiatrakiem w łóżku a i tak ciągle pic i sikac wiec nie usne.

Anisia to moja akurat sie interesuje wnuczka aż za bardzo. Ale i tak ona ona ona. Ona kupila ona przyjedzie ona uważa ona wybierze :D

Tez dzis jajo z ziemniakami i mleko zsiadłe jem. Może cukier nie wywali.. A tak się chce ;)

9 lata 5 miesiąc temu #997093 przez asiekasiek

Zazanna napisał: Asiek biorąc pod uwagę, że średnie jajko waży około 51 g, to zjadłaś jedną porcję -bo tam jest la 100 g podane :)

Ja liczę po prostu składniki, których używam po kolei :)

Jak to liczysz po kolei ??? daj mi przykład plisss :blush: bo nie chcę się wstydzić za dwa tygodnie u ginekologa :P

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #997095 przez kasandra9
Anisia, współczuję:/ szczególnie ostatnie zdanie mnie po prostu przeraziło...:(
Rety, byłam w mieście, tzn. w biedronce - są te body, pajacyki, wypełnienie kołderek, kocyki z kubusiem puchatkiem i myszką Micky oraz pieluchy tetrowe/flanelowe. Ale w sumie nic nie kupiłam. Te ubranka - ładne wzorki były ale dla chłopców, dziewczęce mi się nie podobały; kocyk za 20zł., to wydaje mi się, że żadna promocja specjalna...mam minky + ten polarkowy też z Biedry, myślę, że styknie, a w razie czego z ALL zamówię, będę wiedziała, czy cienki czy grubszy; a pieluchy - flanele ciemne takie dość, a mój Piorek i tak ledwo się zgodził na jakikolwiek wzorek, więc mam dwie takie na białym tle...zresztą 5zł/szt. to żadna rewelacja...no a tetrowe - nie wiem, jak z ich jakością, póki co po praniu te z PEpco były lepsze niż z netu, więc jak coś, to tam sobie dokupię; mam trochę, różne rozmiary, więc na dzień dobry będzie...no i na koniec pieluchy - te Newborn oczywiście nie są w promocji, ale i tak chciałam kupić 2, tylko promocja dotyczy jednego rodzaju i akurat z tych u mnie przynajamniej 2 nie było - tylko 3,4,5...no więc też nie kupiłam. Do Lidla nie dotarłam - i z tego, co to chyba Mysia pisała - cale szczęście, bo by mnie tam zmasakrowali chyba:D chciałam firanki kupić i zobaczyć prześcieradła, może jutro podjadę, o ile cokolwiek będzie...bo wątpię;) ale nie miałam siły już. Jeszcze podjechałam do szkoły zostwić zwolnienie, no i do ciucha...ale nie mogłam obejrzeć po swojemu, bo babka mi przewalała i się wkurzyłam. I tak za bardzo nic nie było, ze 3-4 rzeczy wybrałam, ale stwierdziłam, że nie będę rozmienić 50zł., na te rzeczy, a bez szału były, więc nawet nie szkoda:) Planowałam jeszcze wejść do Pepco, bo jedna dziewczyna wrzuciła na FB takie fajowe legginsy w liski bodajże (może już jakaś taka bardziej wrześniowa kolekcja się pojawiłą), ale już sobie darowałam. Jeszcze kupiłam lody w osiedlowym sklepiku i małą pakę chipsów oraz bułkę słodką - miałam ochotę od wczoraj na taką z makiem, nie było niestety, więc z serem się musiałam zadowolić (a nie przepadam za sernikami itd.)...no i pisząc wszystko do Was, zjadłam bułkę w międzyczasie:P zaraz wstawię pranko, bo jedno przez noc pewnie wyschło...no i nie wiem, co będę robić...chyba się rozwalę i będę leżeć i zdychać:D albo zrobię listę, co na wyjazd potrzebne, bo jutro pakowanie! ;) A wo góle wczoraj zamówiłam szampon i odżywkę i dziś już o 11 odebrałam z paczkomatu, to się nazywa tempo!!!!!!!!

edit: Zazik, dzięki za przepis na jajko...mam nadzieję, że wyjdzie dobre...bo zawsze od dołu mam za ciemne, a góra jeszcze gdzieniegdzie przezroczysta:/ czyli baaardzo wolno się musi robić i to jest klucz, tak:)?

9 lata 5 miesiąc temu #997100 przez asiekasiek
Anisia nie wiem czemu złe minki mi wyszły :) nie zwróciłam na to uwagi haha nieźle :) teraz patrze i aż zaczęłam się śmiać jak głupia :lol: :lol: otworzyłam ostatnio słoiczek jeden do obiadu i smakowały wszystkim, w zimie będzie jak znalazł suróweczka do obiadu :D a żyje mi się okropnie w ten gorąc:( właśnie zrobiłam leczo i tak gorąco zrobiło się w kuchni jak zaczęło się gotować... :(

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 5 miesiąc temu #997101 przez asiekasiek
Kasandra to wszystko wiemy ;) oj lody zjadłabym :D

9 lata 5 miesiąc temu #997102 przez asiekasiek
Zaz a co robisz jak nie ma tego tam np winogrono??

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #997103 przez kasandra9
hehe, tak prekursorka była i wszystko opisała:D:D:D
Dziewczyny, trzymajcie mnieeeeeeeeeeeee, ale chyba zamówię!!!!!!!!!!!! Z tego jakieś spodenki!!!
www.facebook.com/1441582212806131/photos...8059/?type=1&theater

Tylko zastanawiam się czy legginsiki czy jakieś spodenki, a może półśpiochy? ...ale co tu kombinować...ma fajne spodenki, takie baggi, ale wszystko raczej dla chłopców (sama widzę, że ma synka i wszystko na nim pokazuje:PP fajnie mieć taką zdolną mamę;))

Kasiu, najważniejsze, że nie masz się czym niepokoić póki co! Najgorsze tylko jeżdżenie w te upały:(((( No ale...rano do lekarza, a potem do wieczora regeneracja i chłodek!!:)

9 lata 5 miesiąc temu #997104 przez Kasia888
Hej dziewczynki :)
dopiero wróciłam od lekarza padam na twarz a wyszłam z domu o 7 rano :unsure:
Rano miałam ktg które wyszło dobrze ciśnienie oczywiście wysokie 150/94 :unsure:
Potem miałam wizytę u mojej gin i też się trochę naczekałam.
Ciśnienie które mierze sobie w domu określiła jako nienajgorsze, ponieważ przy nadciśnieniu indukowanym ciążą ważniejsza jest wartość rozkurczowa.
Nie mniej jednak zaniepokoiło ją moje tętno które wynosi 120,130 nawet :unsure: mam skierowanie do poradni kardiologicznej także jutro znowu kolejna wizyta i znowu te upały i dojazdy :pinch:
Nadal mam kontrolować ciśnienie i w pon znowu przyjechać na ktg i wtedy doktor zadecyduje czy zwiększyć mi dawkę dopegytu :unsure: .
Także powiem Wam nie tak wyobrażałam sobie końcówkę ciąży.... :(
Aa i usg mi nie zrobiła, więc nawet nie wiem ile Jasiek waży... :unsure: tylko tyle co mi szyjkę zbadała i na razie zamknięta.
Obiecała, że w pon mi zrobi usg i się dowiem jak wagowo.

9 lata 5 miesiąc temu #997106 przez asiekasiek
Kas na 100% na pewno nie powstrzymamy Cię :D przecież to zeberka :D
Kasia to współczuje Ci ze tak musisz latać po lekarzach jeszcze taki gorąc jest :( ale to dla dobra Twojego maleństwa :D pomyśl że dzisiaj jest 6 sierpnia i za miesiąc będziesz miała Jasia przy sobie :D

9 lata 5 miesiąc temu #997107 przez kasandra9
hihih, Asiu, jak już mnie znacie:D zatem zamówione! Leginsiki + opaska czerwona z kokardką taką jak spodnie:P <3 moją córkę dosłownie!:)))) To w nagrodę dla Agatki, że ładnie rośnie:) Ale będzie sesjaaaaaaaaaaaaaaaaa!:P

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia