BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 5 miesiąc temu #997008 przez pesq
Właśnie ja przy wyborze prywatnej kliniki na sn brałam pod uwage to, jak często w tych białostockich szpitalach jest problem z wykonaniem cc w razie powikłań porodu sn - tego sie w sn najbardziej bałam, że mnie oleją i coś bedzie dzidziusiowi a cesarke zrobią jak juz bedzie za późno (serio, nie wiem o co tu chodzi tym lekarzom w moim mieście...) Dlatego w razie czego walczcie tam i krzyczcie na całe Warszawy i Karkowy że mają ciąć jak się zacznie coś złego dziać!! Ale na pewno nie zacznie :) .

Gdzie ten hbs!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :unsure: :unsure: :angry: :angry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 5 miesiąc temu #997010 przez asiekasiek
oki u mnie kwiaty podlane na balkonie żeby nie było że zostawiam je na pastwę losu ;) i zamknęłam balkon i okna :D mam nadzieję że będę lepiej czuć się dzisiaj, a nie tak jak wczoraj... idę coś zjeść bo głodne coś jesteśmy...

9 lata 5 miesiąc temu #997012 przez pesq
No zewnatrzoponowe nie jest fajne, ale narkoza to w ogóle dramat :sick: :sick: . No nic no, Wy sie tym nie przejmujcie bo nie macie powodów :) Kegla ćwiczcie i inne mięśnie za to ! :) :)

Na hbs-a czekam a niecierpie czekać. Kojarzy mi sie jak na studiach odświeżałam wyniki egzaminu. :S :S

9 lata 5 miesiąc temu #997014 przez asiekasiek
Pesq żeby się chciało ćwiczyć :P ja ćwiczyłam przed ciążą :P
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 5 miesiąc temu #997015 przez kasandra9
Pesq, ja też nie wiem, o co chodzi (czy to jakieś koszty i dlatego nie chcą; statystyki?? i dlatego czekają do krytycznego momentu??), bo takich na życzenie i z kopertą to nie ma problemu przecież...tak czy siak, u mnie i w innych mniejszych miastach (ale może w dużych to też trochę tym jest spowodowane) chodzi na pewno m.in. o zespół. Przecież to potrzebny anestezjolog i jeszcze inni, a przecież taki anestezjolog też przy innych operacjach musi być i się raptem nie rozdwoi....no i są też jakieś te stopnie referencyjności szpitali (czy jak to tam się zwie) i np. mój ma chyba trzeci stopień (czyli ten najmniej zaawansowany) i oni są szpitalem do przyjmowania zwykłch, terminowych porodów. Jedna z dziewczyn np. wczoraj mówiła, że nawet położne w szk. rodz. mówiła (akurat ona chodziła dużo wcześniej niż ja), że jeśli w 7 miesiącu coś się zacznie dziać, to w ogóle nie jechać tu, tylko od razu do Wawy, bo oni NIE MAJĄ PRAWA przyjąć tu porodu i to nie chodzi o to, że nie potrafią...więc zobaczcie, że te wszystkie przepisy, itp. też robią swoje do tej całej machiny "widzi mi się" lekarzy, kopert, cc na życzenie, itd.

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #997016 przez kasandra9
To jak te Kegla się ćwiczy:P?
Oho, Agatka zaczęła się przeciągać, chyba głodne Maleństwo:)

Pesq, weź wyluzuj:D Pomyśl, że ja wczoraj gbs oddałam i dopiero 2 września się dowiem, jaki wynik:D

9 lata 5 miesiąc temu #997017 przez Zazanna
Dzień dobry :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kaaasss w biedronce koło mnie nie ma "koszy", bo jest mała łeeeee :dry: :(

Pesqu mam nadzieję, że dziś się lepiej czujesz :) Jak tak czytam to zaczynam się bać porodu jeszcze bardziej.. Śniło mi się, że lekarz powiedział, że będzie cc, bo Bartuś duży :P Ja się już nie nastawiam na żaden rodzaj porodu -co będzie to będzie -najważniejsze, że będę miała mojego dziubaska <3

Też ostatnio często śpię na prawym :/ Bo lewy ..boli. Już mam wrażenie, że mam skrzywioną postawę od tego leżenia na lewym wiecznie :/

Ja bym chciała już być w 36 tygodniu i ..urodzić. 36 tydzień to już donoszona ciąża tak? Czy znowu coś poplątałam?

Graża zwymiotowała mi na łóżko na moją nową pościel :blink: Gdyby nie to, że taka bidna i smutna i widziałam, że nie specjalnie to by mnie szlag trafił..
W ogóle wściekła jestem od rana, już mi gorąco i chcę .. do Mammyyyyyyy......................................... B)

9 lata 5 miesiąc temu #997019 przez kasandra9
oho, dziś marudy przeszły na kolejną i padło na Zaz:P zawsze u nas musi być wesoło:D też się chętnie dowiem, kiedy ciąża jest donoszona, bo pamiętam tylko to, że +- 2 tygodnie...a 36, to nie wiem:/ podobno każdy tydzień to dobrze dla dzidzi:) no nic, miesiąc z hakiem, dam radę;) szybko minie, bo teraz pojedziemy, potem 15 na usg, wiec znów jakieś wydarzenie i zobaczę Gagatka...no i zostaną 2 tyg sierpnia, to po 2 tyg znów wizyta i już 37tc początkiem września...a potem to już ..tu się zrobi gęsto, każda będzie pisać, jak poród, itd., aż w końcu pewnej nocy/pewnego dnia będzie aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, zaczęło się!!!!!!!!!:)

9 lata 5 miesiąc temu #997020 przez pesq
Asiek - hahahahahahahahahahahaha <3 <3 <3 <3

Kas - no szpitale nie wojewódzkie raczej przyjmują tylko prawidłowe, donoszone ciąże, to norma. Ale takich jest większość, mam nadzieje ;) A co do cc w nagłych to chyba może o ten zespół chodzić... Mnie będzie ciąć 2 ginekologów + anestezjolog + neonatolog w gotowości + pewnie jakieś pielęgniarki i położne więc pewnie chodzi o zebranie ekipy.. no i niestety lekarze coś muszą tam porobić, a nie położne same. Wkurza mnie to, no nic w razie czego KRZYCZEĆ na cały głos zeby porodu nie przeciągali jak coś sie dzieje

Zaz - już teraz ten temat często bedzie na tapecie bo... to tak mało <boi się>. Kochana ja też sie wściekam jak mi pies zwymiotuje ale one nie chcą biedulki :/

9 lata 5 miesiąc temu #997021 przez pesq
Donoszona to chyba skończony 37 tydzień :unsure:

Hahahha Zaz jak napisałaś DO MAMYYYYYYYYY to od razu pomyślałam o sobie i Asi i naszych mamach - NIE DO MAMYYYYYYY :p :p :p

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #997023 przez kasandra9
No własnie, cały sztab ludzi, a w małych szpitalach - jak u mnie oddział maleńki, to ilu tych lekarzy jest...jeden pewnie na dyżurze. Wolna sala, itp., więc zanim ogarną to trwa, myślą, że może uda się jednak bez cc, no i pewnie też inaczej mają płacone...a jednak robota nieporównywalna, bo przy sn położna odwala wszystko...
Też mi się wydaje, że właśnie od 38, czyli jak Pesq pisze - skończony 37.

9 lata 5 miesiąc temu #997024 przez kasandra9
Dziewczyny, co zrobić na obiad? na szybko, smacznie i żeby nie stać przy garach w taki upał?

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #997025 przez asiekasiek

pesq napisał: Donoszona to chyba skończony 37 tydzień :unsure:

Hahahha Zaz jak napisałaś DO MAMYYYYYYYYY to od razu pomyślałam o sobie i Asi i naszych mamach - NIE DO MAMYYYYYYY :p :p :p

No właśnie Pesq ja o Tobie pomyślałam :) i zrobiłam mniej więcej minę: :S

Kasandra ja dziś robię leczo bo mam cukinii multu i papryki i jak nie zrobię to zaczną mi gnić :pinch: :pinch: tu masz takie coś ja na razie ściągnęłam :P

9 lata 5 miesiąc temu #997026 przez asiekasiek
ku&wa nie chce się dodać plik :angry: :angry: :angry: jak to zrobić ?? chcę dodać tak jak zdjęcie a nie da się :angry: :angry:

9 lata 5 miesiąc temu #997027 przez asiekasiek
[attachment:1]6a_instrukcjacwicendnamied

nicy.pdf[/attachment]

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia