- Otrzymane podziękowania: 313
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja tak panikuje z tym hbs-em bo jakby coś tam wyszło to musze w zakaźnym rodzić to raz (a tam to dramat dopiero...) a dwa no raczej bede musiała próbować sn bo cesarka ryzykowna wtedy jeszcze bardziej niż sn - w sensie że dziecko się zakazi żółtaczką.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
Ile można jeść grilla.......aaaaaaaaaaaaaaa, ja bym normalnie zjadła razem z węglem chyba:D Tak mi się nie chce, a nie mam gdzie i jak;( liczę, że nad morzem najem się na zapas:P Nawet wczoraj męzowi mówiłam, że się doczekać nie mogę w ogóle od wczoraj znów jakiś kiepski apetyt u mnie, nie mam na nic ochoty ani weny:/ no i stało się - u mnie +10 kg, ale chyba i tak nie ma masakry jak na 8,5 miesiąca.
Heh, Pesq, no to gratuluję takiego układu, bo chyba tak powinno być, ale niestety ja tak nie potrafię i mimo że mąż też uważa, że czasem przesadzam ( w ciąży też Wam nie raz pisałam o jego zakazach sprzątania, itd. i że mam się oszczędzać, bo on nie będzie się za mnie wstydził jak mnie wezmą do szpitala itd.), ale ja już taka jestem i pewnie się nie zmienię, a póki mnie to jeszcze cieszy i mogłam (bo przy dziecko na pewno będzie o to trudniej), to też nie widzę w tym problemu:), tym bardziej, że nie jest tak, że on ma lewe ręce, bo takie generalne sprzątania, to zawsze we dwoje a nawet on więcej, jak mówię, czy zrobi mi kanapkę, to też od razu i to jakie piękne! - dla siebie tak nie zrobi:P także to nie jest tak, że pan i służąca, po porstu ja lubię nadskakiwać no iteż tak sobie żyjemy )))))))))))))
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Pesq no to niezła laska jest strasznie namolna... to niech ona przyjedzie do ciebie chyba że i tego nei chcesz
ja zeszłam na dół oczywiście po śniadaniu nie pomyte ja od poniedziałku sprzątam po śniadaniu bo mamie nie chce się i obiady ja też robię i jeszcze najlepiej nałożyc i podac obiad jej
Co do robienia śniadań rano ja męzowi nie robię śniadań, sam przed pracą sobie przekąsi,ale za to wieczorem jak przyjedzie to podgrzewam mu obiad i przynoszę na górę teraz często go wołam bo bez przesady a jak ja pracowałam po 12 h przyjeżdzałam przed 20 domu też miałam coś ochotę przekąsić bo czasem tak było że nie jadłam cały dzień od 8 rano no bo nie było czasu nawet... i mówię mu że ja mu robię jedzenie odgrzewam a ten nic dalej wpatrzony w laptopa... i takie niesnaski były między nami. Bo on mówi że do kuchni nie chce wchodzić bo zaraz moja mam wchodzi i mowi mu co robi jak ma robić itp.. no kuźwa zwariować idzie...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Lidziun
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 20
dzisiaj w biedronce jakies pajace i body sa a i co do ubranek upralam wczoraj czesc rzeczy kolory w miare jasne byly no i nie wiem co mnie podkusilo ale wlozylam do nich pajace ze smyka kolor niebieski ale nie byly ciemne no i po wyjeciu okazalo sie ze wszystko jest blekitne, ale sie wkur.....nie chcialo mi sie tego prac po raz kolejny ale mam nadzieje ze z czasem ten blekit zejdzie,
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nie no, dziś na marudy nas wzięło, nie ma co!
- Lidziun
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 20
kasandra9 napisał: A jeśli chodzi o żółtaczkę, to podobno każde dziecko ma, tylko niektóre tak bardzo łagodnie przechodzą, że praktycznie bezobjawowo, a u niektórych trzeba naświetlać i podobno to różne te naświetlenia są w zależności od potrzeb - tak mówiły położne:) Faktycznie tak jest i nie ma się co przejmować, coś wiecie??
amelka miala zoltaczke po urodzeniu, byla naswietlana, w sumie zabierano mi ja co pol godziny bo co ja babki odlozyly do naswietlania to ciagle plakala i lezala przy cycku, urodzilam ja w piatek o 15 a w poniedz juz wychodzilysmy, ale byla tu na forum dziewczyna jakos z poczatku roku to ona 2 tyg z dzieckiem byla bo ta zoltaczka nie chciala schodzic, tzn robili dziecku badania krwi czy schodzi czy nie, takze roznie to bywa, czasami dzieci nie maja jej w ogole
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Asiek - ja jej tu nie chce! Absolutnie. Ona najchetniej by tu zamieszkała
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 135
Ojej widzę ze tu dziś od rana bojowo, płacz, zły humorek i narzekanie ;* ale ja chętnie dołączę, gorąco znowu do tego boli mnie oko bo od wczoraj siedzę przy wiatraku i mi przewialo chyba delikatnie :/
Poszłam sobie rano do lidla bo chciałam zobaczyć pościele i doniczki do storczyków , a tam jakiś obłęd po prostu 8.20 i pościeli w zasadzie nie było, a ludzie zzachowują się jak bydło bo inaczej tego opisać się nie da, pełen sklep ludzi, wszyscy się pchają, nkit nie patrzy, kobieta we mnie wjechała wózkiem później facet mnie poprzepychal no brak słów aż mi się zachciało płakać i wyjść jak najszybciej.. znieczulica totalna...
Co do porodu to tez uważam ze nie ma się na to wpływu i co ma być to będzie, każda kobieta ma inny organizm i inny próg bólu, u jednych się szybko goi u innych dłużej, ja też przeszłam juz jedna ooperacje na brzuchu i było później bardzo ciężko, wstać z łóżka bez czyjejś pomocy nie dałam rady. Oczywiście jeśli będzie konieczność dla dobra maluszka cc to nic nie powiem ale też będę próbować rodzic naturalnie
ja robie tez dziś szybki obiad, kotleciki ziemniaczki surówka, nie mam siły stać przy garach.
Słodkie kocyki będą w biedronce ja uwielbiam Kubusia Puchatka i klapoucha <3 wiec może się skuszę
I zapomniałam co jeszcze chciałam napisać....
Zaz nie płakaj kochana ;* zjedz sobie coś dobreg, pogadaj z Bartusiem i na pewno przejdzie zły humor
Pesq a wyniki na pewno są super wiec się nie martw ;*
Asiek zazdroszczę burzy wczoraj... podziel się troszkę
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
No właśnie ze względu na brata nie mogę się doczekać aż będziemy mieli oddzielne kuchnie i łazienki :/ Jeszcze trochę musze wytrzymać..
No i ja też nauczona, że wszystko się robi, a potem odpoczywa.. no i w sumie to mi najbardziej przeszkadza bałagan –im to obojętne, nie powiem T. pomaga, młody tez porobi jak pogonię, ale żeby sami przyszli i sami z siebie to już nie bardzo, bo oni nie widzą..
No i T. sobie sam prasuje, pranie też nastawi jak trzeba, śniadań do pracy mu nie robię, wręcz jak chodziłam do pracy to on wstawał przede mną i mi kawę robił, bo ja rano nieprzytomna jestem i strasznie się denerwuję, bo mi wszystko z rąk leci zawsze zanim nie dojdę do siebie..
Co do jajka, to ja rozpuszczam łyżkę masła na patelni i na to jajko i na maluteńkim ogniu i solę od razu zanim się jeszcze ścięło –długo się robi, ale jest pyszne i nie poprzypalane
Pesq bidulku :* A jakbyś jej spróbowała powiedzieć to co nam? Tak dosadnie? Że chcesz mieć z nią kontakt, ale musi też wziąć namiar na Ciebie i Twoje samopoczucie? Bo ona się panicznie boi zostać sama z tego co widzę..
Juradka ja chcę grilla…
Asiek powiem Ci, że od dziecka jak słucham koleżanek itd. to sama sobie zazdroszczę.. Wiadomo my też się czasem zetniemy, no ale kto się nie ścina? Ale żyć bez siebie nie możemy –mam nadzieję, że choć z części będę taką Mamą dla Bartusia
Brat właśnie wrócił z pracy i stwierdził, że sobie wolne zrobili, bo za gorąco (on w budowlance) i przyszedł i się tak ładnie spytał, czy bym nie mogła z piesem w cieniu sobie na kocysiu posiedzieć.. bo jadą nad Zegrze ehhh –szkoda, ze nie dam rady Do wody mam zakaz, z łazienką problem.. no nic, odbiję sobie za rok.. Ale miło, że spytał
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 100
Ja też już mam dosyć tych upałów. Najgorzej jest wieczorem, nie ma czym oddychać Wczoraj aż mi się płakać chciało z bezsilności. Nie mamy szczęścia kochane jeśli chodzi o pogodę w tej ciąży
Mi też jest źle od rana, parno, duszno i beznadziejnie... kurdę, a ma być jeszcze gorzej w weekend...
Zaz, nic się nie martw, już bliżej jak dalej i niedługo zapomnisz o wszystkich smutkach Chociaż wiem, że łatwo mówić jak nie jest tak kolorowo jakby się chciało. Czasami są takie dni, że człowiek od rana chodzi zrezygnowany
Co do obiadu,, to też myślałam o spaghetti dzisiaj, ale sama nie wiem... W ogóle nie mam ochoty włączać kuchenki i stać przy niej...
Ja swojemu mężowi czasami robię śniadania. Jak chce mi się wstać, to lecę do sklepu po bułki nawet Ale to z własnej woli a nie z przymusu My też raczej staramy się dzielić obowiązkami
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa