BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 4 miesiąc temu #998854 przez Zazanna
Mnie też słodycze gubią... i w sumie przekąski (słodyczowe) -ale to pewnie przez to, że mam za dużo czasu i ciągle coś podjadam :P Jak się Malutek urodzi to już nie będzie na to czasu :) A i ruchu będzie więcej ;)
Jurada ja miałam nie przekroczyć 90, a już na bank przekroczyłam B)

Idę się wziąć za porządki, zmienię nam pościel z okazji końca upałów, poodkurzam itd. :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #998856 przez Kasia888
Hej dziewczyny ;)
Kasandra myślę, że pewnie jutro Cię wypuszczą, najpóźniej pojutrze.
Basiek napisz jak u Ciebie.
Meszku jesteś wielka :cheer:
Dziewczyny niby chcę urodzić, ale chyba jeszcze nie teraz. .. :huh: Najbardziej obawiam się takiego siedzenia w szpitalu i czekania na poród :unsure:
Też się roztyłam, że szok pewnie przez te codzienne zjadanie lodów :cheer:
Idę na kontrolę ktg i u gin trzymajcie kciuki! Napiszę jak wrócę
Podziękowania: me.ch

9 lata 4 miesiąc temu #998858 przez kasandra9
Ja sie wykapalam i czekam na obchód, ciekawe o której będzie. Chyba trochę pochodze bo ile można leżeć...w dzień tyle spalam, noc calutka i jeszcze rano po badaniach przed śniadaniem takim twardym snem ze nawet mi sie jakies bzdury snily:)

9 lata 4 miesiąc temu #998859 przez Sylwia-89
Ja właśnie już prawie 20 mam na plusie :( od ostatniej wizyty prawie 3 kg więcej... Muszę chyba ukrócić te lody i inne zgubne przekąski... Mój lekarz też nie mówi nic, ale ja sama widzę, że trochę przegiełam :unsure:

9 lata 4 miesiąc temu #998862 przez asiekasiek
Dzień dobry dziewczynki :D

W końcu chłodno jest !!!

Pesq mnie też kłuje pod prawym żebrem i piecze i jak dotykam to mnie boli tam, więc z tym przyzwyczaiłam się :P jeszcze jajnik prawy daje o sobie znać codziennie lub co drugi dzień, że kuleje jak chodzę :P więc biodro jeszcze prawe u mnie doszło... chociaż ręką i stopa mnie nie boli po tej stronie... chociaż stopy mnie bolą jak za długo stoję :P jejku oszaleje do porodu :S :S

Agata rower super :) będziecie sobie jeździć i dodatkowo kalorie gubić :D

Sylwia to głupie sąsiadki :angry: stare prókwy nie mają co robić :angry: :angry: mi jak ktoś coś mówi że duży brzuch czy coś, to mówię że w końcu w ciązy jestem i jest juz końcówka to chuda teraz nie będę :angry: :angry: ja jestem opryskliwa chociaż nie zawsze ale jeżeli teraz ktoś mi coś mówi to gryzę :angry: :angry: a co do biodra to właśnie te chyba kilogramy... bo śpię właśnie na tej poduszce 9 i mam twardą poduche pomiędzy nogami i wysoko a tu nic nie daje :pinch: :pinch: :pinch: i też zdaje mi się że gubią mnie słodycze w ciąży bo kurcze tak to normalnie jem ... nie robię dokładek sobie na obiad czy nie jem nie wiadomo jakich wielkich śniadań itp...

Kas niech Cię poobserwują czy dobrze wszystko jest :)

9 lata 4 miesiąc temu #998863 przez asiekasiek
Basia coś nie odzywa się :( tam podtopiło kilka szpitali w Poznaniu... mam nadzieje że dobrze z nią

9 lata 4 miesiąc temu #998865 przez kasandra9
Kurde, nie działa mi net w tablecie, a wczoraj dzialal! Chciałam film obejrzeć a tu lipa i pewnie znów zasne, rety, ile mozna spac!
Basiu, daj znaccc.

9 lata 4 miesiąc temu #998880 przez glooria
Dzisiaj juz lekarz basi jest wiec ladnie ja tam magluja no chyba ze skurcze sie jej rozkrecily

Jak cos to trzymam kciuki

9 lata 4 miesiąc temu #998884 przez kasandra9
My zostajemy co najmniej do soboty, będą nas obserwować, ktg i przepływy a w Sb będą Agacie mierzyć po tyg. Od ost. USG. Na razie lekarz nie kazał martwic sie łożyskiem, nic nie wskazuje, żeby bylo cos nie tak. Agatka glowke w miala 19 centyl, ale brzusio małe tylko 6.
Zaraz idę na USG.

9 lata 4 miesiąc temu #998887 przez agatagama
dzień dobry :*
ja dziś standardowo weszłam na wagę i w tydzień 1,2 do przodu aaaa ;P czyli mam już 61,1 (a było 48,3) masakra ;P
najgorzej czuję się z moimi udami...mam nadzieję, że będę miała tłuste mleko i cały ten cellulit zje mój Jasiu i będzie kluseczką :P
dziś to w ogóle tak daje czadu, że mi brzuch zaraz pęknie....tak się rozpycha, że nie wiem czy łapać się za pęcherz czy za żebra z bólu....
dziewczyny a macie tak, że was jakby cała macica boli? przy dotyku albo obracaniu się na drugi bok? bo u mnie to czasem na prawdę aż strasznie... i potem mam jakieś schizy, że może ona już nie umie się rozciągać bardziej? w brzuchu nic nie rosnę...
Agata super prezent !! bardzo mi się podoba :)
Mech może zgapię to z tymi kapturkami, mogę?:)
nooo ciekawe co u Basi, nie odzywa się...może już po wszystkim?
Podziękowania: me.ch

9 lata 4 miesiąc temu #998893 przez asiekasiek
Agatagama ta Twoja waga to była moja przed ciąża: P wazylam od 58do 61 kg w zależności co zjadlam :P moja koleżanka przed ciąża ważyła tyle co ty a w ciąży przytula 20 kg ale teraz waży 56 Kg około w sumie nie chce mniej ważyć bo przy wzroście 170cm nie miała tylko ani cyckow: P ale w sumie jak organizm będzie spalał jak dalej spala to jpnic do gadania nie będzie miała :P a mnie też boli macica jak przewracam się na łóżku to jecze po prostu w nocy bolal mnie jeszcze brzuchnjak na okres i twardnial mi jak nigdy ale uspokoiło się wszystko. A niech zaczyna coś się dziac.

Kasandra i dobrze że Cię przetrzymaja bo chociaż będą was obserwować co tam z Agacia dzieje sie. A w domu stresowalabys się czy wszystko dobrze...

Znamiona w sobotę urodziła synka przez CC 13 godzin miała skurcze już miała 7 cm rozwarcia a nie wiem czemu musiała być CC pomimo że ona nie chciała CC... Więc tutaj nigdy nie wiadomo jak urodziny ale dzidziuś najważniejszy:)

9 lata 4 miesiąc temu #998894 przez basiek149
Dzien dobry, dzien dobry :)
My nadal w dwupaku i Kubus ma zakaz wychodzenia w sierpniu wiec niech tu nie kombinuje :) czekalam z rana na obchod, potem mielismy badanie ginekologiczne, robili mi jakis test czy wody dalej sie sacza, a na koniec usg. Tak wiec wszystko jest ok, wod nie mam jakos super duzo ale nie ma co panikowac. I Kubus wyglada im nie na 34 a na 35 tydzien :blink: Ale najwazniejsze ze wsio ok i idziemy dzis do domku :) w piatek mam wizyte u mojego gin wiec zobaczymy jak to wtefy bedzie wygladac. :)

9 lata 4 miesiąc temu #998896 przez asiekasiek
Basia to dobrze że wszystko OK:) oj to aż tak mu się nie śpieszy widocznie :) noi dobrze :) niech jeszcze troszkę posiedzi :D

9 lata 4 miesiąc temu #998899 przez kasandra9
Ja mialam afi i Dopplera, wszystko ok:) afi co prawda 8,8, a mialam 16 ostatnio, ale to i tak norma, mówi, ze mala się wierci i to też kwestia zlapania tych parametrów. Taaa, Agatka i jej nadaktywnosc...zawsze na USG a tak to lepiej mamę stresować, ja sie z nią porachuję jak sie urodzi! Odgryzę jej stopy i lapki!:)))) a tak w ogóle pije mniej i szok, ze tak to się odbija na jej basenie.

Ja tez ost mialam bole w dole, czy przekręcaniu, wstawaniu, lezeniu, chodzeniu....tak cos ciagnie wlasnie; u Pesq chyba to samo; chyba juz taki urok tych tygodni.

9 lata 4 miesiąc temu #998902 przez Zazanna
Kasia trzymam z całej siły ! :)

Kas w końcu odpoczniesz :) Swoją drogą wkurzające, że codziennie obchód jest o innej godzinie, prawda? Mnie szlag z tym trafiał, bo ani pójść sobie coś kupić, ani nie wiesz czy możesz się iść kąpać, bo akurat przyjdą.. itd. :)

Asiek ja to Ci zazdroszczę, że potrafisz się postawić ehh ja zawsze ogon pod siebie ;)
A w ogóle to na wyjeździe tak mi spuchła prawa stopa, że szok. Była 2 x większa od lewej – i tak się utrzymuje opuchlizna, znaczy trochę zeszła, ale ta stopa jest większa cały czas.. Moczenie nie pomogło, nawet mi T. ją rozmasował i pomogło na chwilę tylko.. ale przynajmniej już nie boli :)

Agatagama ja jak się przekręcam, to muszę usiąść, bo inaczej mnie rwie jakby cały brzuś chciał odpaść –to chyba dlatego, że już za ciężki jest :P

Basiek wspaniale, ze wszystko dobrze! Jednak Kubuś to twardy facet ;)

Ja już wysprzątałam w domku :) Podłogi pomyte, kurze pościerane, 3 pranie się robi, muszę już tylko założyć świeżą pościel i się wykąpać i mam luzik :) Planuję jeszcze upiec szarlotkę, bo mam jabłka ze wsi, ale to zobaczę, bo na razie strasznie się zmęczyłam i musze odpocząć… :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia