- Otrzymane podziękowania: 174
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
Zaz - ciesze się że wszystko dobrze! To najwazniejsze . Ja juz sie boje czy główka Agatki dalej duża... ciagle 2 tyg większa ... 90 zł GBS? Matko Bosko.. ja mam mieć "posiew z pochwy" - zapytałam czy to gbs a on na to : nie tylko inne rzeczy też... wiec ile zaplace ? Uhh 2 szykuje sie niezla wizyta.. nie dosc że cala masa badan do cesarki + standardowe + posiewy + usg + wizyta... z 400 zl szykowac czy co 1/4 mojej wyplaty po odcieciu swojego przez ZUS
Basia - super ze jestes w domu. I masakra to co opowiadasz... Ale z ta luteina poplakalam sie ze smiechu :D:D
Gloria - oj masz siłe i cierpliwosc, nie wiem co ja bym zrobila ....
Kas - a jak tablet, dziala?
Wczoraj na tym blogu ktory Wam wrzucilam (fajny bo poparty naukowymi faktami) czytalam 'Fakt, brzuch ciężarnej w trzecim trymestrze osiąga gigantyczne rozmiary podczas gdy objętość jej mózgu kurczy się od 4% – 8%, a stan taki może utrzymywać się do 6 miesięcy po porodzie. Jak to wygląda w praktyce? Zapominanie, ciężkie myślenie, rozmemłanie, trudności w kojarzeniu faktów, skupieniu się na wykonywanej czynności, zaburzenia orientacji w terenie itd.' 4-8 procent, nie ma żartów
Szkoła rodzenia fajna o tyle, ze podali tematy wykladow w tym tygodniu i nastepnym.. Dzis byl porod i połóg - ginekolog poloznik prowadzil wyklad. Wyklad trwal 45 minut (super, nie zmeczylam sie!) i bardzo mi sie podobalo co mowil na temat porodow sn i cc... nie usiadl na cesarki tak strasznie jak niektóre polozne (co to mi tłumaczyla jedna ze JEJ ZDANIEM DALABYM RADE jakoś) ale skwitował to tak - nie ważne jak, ważne aby z jak najwieksza korzyscia dla matki i dziecka. Serio mnie pocieszyl . Ogolnie tez bardzo obiektywnie przedstawił plusy i minusy obu porodow, nie straszył wcale ale to wcale.. mimo tego że przedstawił zagrożenia. No i tez tak samo opowiadal o znieczuleniach przy sn - spodziewalam sie że bedzie zaraz krzyk jak to zle i nie dobrze a on powiedzial, że bardzo indywidualna sprawa,ale czesto pomaga to o tyle, że pacjentka nie skupia sie na bólu ale wspolpracuje z polozna... także nie trafił sie jakiś "konserwatysta o skrajnych pogladach", uf.
W każdym razie podobalo mi sie Jutro zajecia z fizjoterapeuta dzieciecym i noworodkowym.
Glowa mnie boli.
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
Byl obchód wszystkie wyniki mam ok, w moczu chyba tylko cos podwyższone ale poza tym ok i powiedziała ze to też nie jest cis znaczącego. Pytala o termin porodu i mowie ze 23 a ona ze 19 bo tak wychodzi z okresu i tym się trzeba sugerować tym bardziej ze nie jest to znacząca roznica....zatem... Zostal w sumie miesiąc!
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Ja jednak pojechałam pozamiatałam gruz na kupki, oj kręgosłup troszkę bolał jednak, ale przy mężu nie chciałam narzekac bo od razu przegoniłby mnie
Meszek to fakt że takie dzidziusie ciągle obrzygają mamusie oj trzeba o czymś pomyślec w takim razie ... a to super że już tak je może za niedługo do domku pojedzie
Gloria no świetnie świetnie masz jechac jak coś do szpitala... jakoś nie wyobrażam sobie jechac na leżąco ale chyba większe auto kupiliście to prawie może jakoś zmieścisz się ale kurcze powinni jakoś zapewnic lepsza opiekę Tobie
Zaz to super że u Ciebie na wizycie wszystko dobrze to tyle wzięli za badanie na paciorkowca i pobierali Ci z przodu i z tyłu?? czy za jedno 90zł?? bo ja jutro idę i zastanawiam się ile...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 108
Jak jej sluchalam to myslalam ze wybuchne smiechem ale ona to vardzo powaznie mowila
No i jeszcze spytala jak daleko od szpitala mieszkam bo trzeci poród to moze szybko sie zaczac i jeszcze szybcie skończyć
A w mojej sytuacji porod naturalny moze skonczyc sie peknieciem macicy i.....
W ciazy z emilka tez mnie przestrzegali ze jak wody chlusna to ograniczyc chodzenie do minimum i szybko na szpital
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
Asiek - heh... myśle ze wiesz co miał na myśli Jak wiekszosc z nas
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
A wyszlo jak wyszlo
No nic poczekam na telefon od nich w sprawie tego usg na oddziale i moze cos wtedy bede widzieć wiecej
Maz mowi ze i tak juz tykam ... bo z tyg ns tydzień coraz bliżej godziny W
W kazdym razie posprawdzalam wszystko w kasiazce ciazowej i moj skarb ma dolaknie 2023 g
Wszystko w normie lub lekko wieksze ale tez ok
Rosnie wg ich obserwacji symetrycznie i wzorowo nie ma odchylen
Lozysko ok
Ulozona glowka w gore i ciut na skos
Dalej dziewczynka
Serducho jak dzwon
Co do dojazdu do szpitala to mam wzywac karetke ale ja i tak wole samochodem
Raz jechałam z emilka przy drugim i b silnym krwotoku w 33 tyg i dziekuje bardzo niby bez powodu nie wezwalam ale te ich glupie pytania i ... wole juz spanikowanego meza jako kierowce
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Basiek hahahah –przepraszam, ale mnie to rozbawiło bardzo
Pesq to fajny prowadzący Ci się trafił A co mówił o cc? Bo to co czytałam na forach to jakaś masakra, jedna wielka kłótnia, więc przestałam czytać i jestem ciekawa fachowej opinii co i jak tam z tym –w razie gdybym miała mieć
Gloria to ja trzymam kciuki żebyś jednak jak najdłużej w tym dwupaczku była
Zapiekanki.... <3
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
Jezu czuje ze ja tez spale buraka ze hej!
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
pesq napisał: Łoo a właśnie,a troche apropo tego co Gloria napisała troche - ten gin. dziś mówił że kobieta po jednym cc musi wyrazić zgode na porod sn, nie wiedziałam, myślałam że to lekarz sobie decyduje...
Asiek - heh... myśle ze wiesz co miał na myśli Jak wiekszosc z nas
Niby nikt nie moze zmusic do drugiego sn to wola rodzacej ale jest teraz w uk taka jakby umowa zeby przekonac do proby porodu sn
Bo jak nie wyjdzie to zawsze mozna cc zrobic
No i po jednej cc sa mniejsze szanse na pekniecie zrostow a po dwoch cesarkach niestety jest bardzo duze ryzyko dkategi juz nie przekonuja
Chociaz slyszalam ze niektore kobietki sie decydują
Ale to kazdej indywidualnej sprawa
Ja jednak po ostatnich przejsciach wole nie kombinować chociaż jest taki niedosyt ze nigdy sie nie dowiem jak to jest urodzić sn
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gloria to dobrze że rośnie prawidłowo, lepiej jakby Ci cc ustalili i już żebyś nie stresowała się że coś nie tak pójdzie kurde Ty to masz perypetie z ciążami
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
No a nie moga sobie zaplanować cc np naa 36 jeżeli nie ma wskazan zagrażających zyciu matki lub dziecka
Więc musze czekac
Chodzilo o to żeby zaplanowaoi podanie sterydow przed 35 tyg na płuca bo sa do tego wskazania a ta doktorka doslownie powiedziala mi se wg niej nie ma jeszcze potrzeby na ich podanie bo 32 tydz a za dwa tyg to odejmnie ta decyzje inny lekarz bo ona tylko na zastepstwo
Wiec po co ona zastepuje jak jest niekompetentna lub boi sie zadecydować!!!
Zreszta wszedzie powciskala notki ze jakby cos to maja podawać i dzieki temu umyla ręce
Ale to ja bede siedziec i modlic sie jak jednak urodzi sie w 35 z nierozwinietymi plucami a nie ona
Bo nie kazde dziecko pow 2 kg oddycha samodzielnie
Tego sie najbardziej boje
Bo mozna temu zapobiec bez stresu i na spokojnie planując