- Otrzymane podziękowania: 34
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- Scarlett86
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 100
www.ekotropiciel.pl/intymnosc-naturalnie...pozycjach-porodowych
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Na razie może leżeć póki folia jest na materacyku, potem będzie wypad
O kurcze Kas nadal pracowała?? Podziwiam.. ja mam problem z przeczytaniem gazety, a co dopiero skupić się na pracy i nic nie pomieszać..
Plaża ahh... szum morza... GOFRY <3
Scarlet moja Graża to Dingo Środkowoeuropejski, czyli skrzyżowanie Dingo z Mejkunem andaluzyjskim, czyli rasowy Kundel
Dzięki Dziewczyny
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 135
Pesq, jakie śliczne prezenciki od siostry suuuuuuper! trzymam kciuki za wizytę
Basiek cieszę się, że jesteście już w domku z Kubusiem tak dzielnie trzymajcie się jeszcze jakiś czas, Kubuś to mądry chłopiec
a Twoja przygoda z tabletką hahaha, boska jesteś kobiecie w ciąży wszystko może się zdarzyć
Kas, dobrze że masz 24h opiekę i się Wami dobrze zajmą Agacia dba żeby mamusia troszkę odpoczęła
Scarlet trzymaj się dziele, już za chwilę pewnie synuś będzie z Tobą aaaa !
hahaha Sylwia co za sen widać że już myślimy tylko o tym co nas czeka za chwilę....
Zaaaaz ale jej tam dobrze później będzie malutka pilnować super, że weekend udany i wypoczęłaś i że na wizycie wszystko dobrze aaaa mi dzisiaj Ty się śniłaś i Twój T. na jakiejś działce gdzieś w domku haha a później uciekałyśmy ... nie wiem skąd takie pierdoły w moim mózgu, ale to chyba tylko potwierdza fakt, że faktycznie mózg się zmniejsza i nie działa tak jak trzeba hahhaha
Kaaaaasiu pokaż łóżeczko termin masz lada moment
Kropka przyszła Ci pościel?
ja dzisiaj mam w planach sprzątanko, pościel zmienić i mieć pięknie i pachnąco , mam nadzieję że dam radę
widzę że słońce wychodzi.... ale mam nadzieję, że nie będzie upału...
już od rana moje 'zgrabne' rączki tak wyciągały talerz z szafy że inny musiałam zbić... aaa nie chcę już być taką ciapą
miłego dnia ;**
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Kas ja mam taką -zazwyczaj rano, później już śladowe ilości, ale bez wkładki się nie obejdzie, ale lekarz sprawdza i za każdym razem mówi "wydzielina prawidłowa, ph prawidłowe" -bo od razu też ph sprawdza
Idę robić ciasteczka z czekoladą
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
to kolejka do laboratorium w szpitalu a druga do rejestracji - na zdjeciu jakas 1/5 tego co na żywo bo sie nie zmiescilo:) ... także ten. Na szczescie poszlam prywatnie zrobic wyniki bo tam sie po prostu nie da....
Jeśli chodzi o lekarza to skopiuje to co napisałam już Zaz - nie było mojej lekarki - tej która mnie uspokoiła że na pewno wszystko z małą w pierwszym trym. było ok, ona zrobila mi też usg tarczycy no i kazała tylko brać tabletki i kontrolować tsh.. wkurzona jestem tym ze liczyłam na to ze skoro dobre mam te tsh to nawet jak inna lekarka bedzie to powie to proszę przed porodem odstawić tabletki i tyle a ona nie dość że chamska, złośliwa to mi dala na 10 wrzesnia na jakies antyciała dodatkowe i wizyte! 10 WRZESNIA ku.....wa!!!!!!!!!! Czemu nie mozna tego załatwic po porodzie? Przeciez teraz to juz nic nie zmieni oprócz mojego martwienia się
Zadzwonilam do mojej zapytac czy mam to robic to powiedziala ze skoro juz sie umowilam i zlecila no to trzeba bo nie zaszkodzi a pozniej przez dwa lata sie nie umowie zeby skontrolowac tarczyce bo bez ciazy tak umawiaja... no coz, zostalo zacisnac zeby i zrobić, ale chodzi mi o to że na pewno znowu będę się denerwowała czy nie wyjdą przypadkiem te przeciwciała itd.... Już sie denerwuje. DUPA! Kurde nie tak to sobie wszystko wyobrażałam, całą te ciąże i około ciążowe sprawy ....
Aha, mam nadzeje że jeszcze nie rodzę chociaż tak mnie brzuch boli że szok
Musze sie wyluzować teraz. UH. Zaraz Was nadrobie
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 182
Dziś będą kończyć tzn. wieszać obrazki, montować lampkę itp.
Pokażę Wam, ale jeszcze nie teraz.
Poczekam jeszcze troszkę, ale obiecuję, że przed porodem wszystko obfocę
Może za tydzień
Pesq nie przejmuj się te leki nie wpływają na malutką, ja biorę praktycznie od początku te hormony i mam brać do końca ciąży i zgłosić się po porodzie to wtedy w zależności od wyników to mi lekarz obniży tę dawkę.
A w ogóle to łykam garście leków w tej ciąży: magnez, dopegyt na nadciśnienie 4x dziennie, euthyrox-hormony 1x 50 i jeszcze polprazol na zgagę 1x dziennie.
Powiem Wam, że w życiu tylu leków nie brałam jak teraz w ciąży
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
W OGOLE! Cisnienie u lekarza 110/70 ale.... tetno 132!! Chyba sie denerwowalam bo na co to zwalic?
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pesq a po co teraz robisz takie badania na tarczycę? Rozmawialam ostatnio z koleżanka która ma niedoczynność tarczycy i przed porodem chodzila do endokrynologa żeby unormować wyniki żeby że spokojem zajść w ciążę i nie poronic. W trzecim trymestrze nie miała żadnych badań juz. A drugą koleżanka ma znowu nadczynność noi teraz leczy się bo chce zajść w ciaze noi chce unormować wyniki bo pierwsze miesiące najwazniejsze są żeby dziecku wszystko wykształcone było. I tak mi to tłumaczyły...ale fakt tamtą w ciąży cały czas brała tabletki na tarczyce. A Ty miała zły wynik czy jak? Bo pogubilam się
Zaz vkot pilnuje wyrka Bartusia
Scarlett super masz że już nie długo będziesz miała poród za sobą
Kas też mam wydzielinę taką...
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
Juz jestem w domu ale z nerw juz 2razy bylam w wc i czuje jakiś niepokój... Buuuuhuhuuuu! Chyba się popłaczę
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Właśnie trzeba wyluzowac już przecież nic nie zmienisz bo przecież miesiąc został do porodu...