BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 4 miesiąc temu #999111 przez Scarlett86
Kasia888 mam nadzieję :) w sumie i tak nie dużo zostało :) będę informować jak by się zaczęło :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #999117 przez Sylwia-89
Kas, dokładnie tak samo myślałam o tych pozycjach w 2 fazie. Właśnie przejrzałam stronę z pozycjami wertykalnymi i tam są pokazane takie, o których wcześniej nie słyszałam. Pewnie są szpitale, które same sobie zastrzegają w jakiej pozycji trzeba rodzić itd.
www.ekotropiciel.pl/intymnosc-naturalnie...pozycjach-porodowych

9 lata 4 miesiąc temu #999119 przez Sylwia-89

9 lata 4 miesiąc temu #999120 przez Zazanna
Kasia, a pokażesz nam pokoik przed porodem, czy dopiero po? :) Jestem taaaaakaaaa ciekawa :woohoo:
Na razie może leżeć póki folia jest na materacyku, potem będzie wypad ;)

O kurcze Kas nadal pracowała?? Podziwiam.. ja mam problem z przeczytaniem gazety, a co dopiero skupić się na pracy i nic nie pomieszać.. :blink:
Plaża ahh... szum morza... GOFRY :woohoo: <3

Scarlet moja Graża to Dingo Środkowoeuropejski, czyli skrzyżowanie Dingo z Mejkunem andaluzyjskim, czyli rasowy Kundel B) :silly:

Dzięki Dziewczyny :cheer:
Podziękowania: Scarlett86

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #999121 przez mysia5
Dzień dobry :)
Pesq, jakie śliczne prezenciki od siostry :) suuuuuuper! trzymam kciuki za wizytę :kiss:
Basiek cieszę się, że jesteście już w domku z Kubusiem :) tak dzielnie trzymajcie się jeszcze jakiś czas, Kubuś to mądry chłopiec :)
a Twoja przygoda z tabletką hahaha, boska jesteś :cheer: kobiecie w ciąży wszystko może się zdarzyć :whistle:
Kas, dobrze że masz 24h opiekę i się Wami dobrze zajmą :) Agacia dba żeby mamusia troszkę odpoczęła :)
Scarlet trzymaj się dziele, już za chwilę pewnie synuś będzie z Tobą :) aaaa !
hahaha Sylwia co za sen :cheer: widać że już myślimy tylko o tym co nas czeka za chwilę.... :)
Zaaaaz ale jej tam dobrze :cheer: później będzie malutka pilnować :P super, że weekend udany i wypoczęłaś i że na wizycie wszystko dobrze :) :) aaaa mi dzisiaj Ty się śniłaś i Twój T. :silly: :lol: na jakiejś działce gdzieś w domku haha a później uciekałyśmy ... :blink: :dry: nie wiem skąd takie pierdoły w moim mózgu, ale to chyba tylko potwierdza fakt, że faktycznie mózg się zmniejsza i nie działa tak jak trzeba hahhaha :whistle:
Kaaaaasiu pokaż łóżeczko :) termin masz lada moment :)
Kropka przyszła Ci pościel? :)
ja dzisiaj mam w planach sprzątanko, pościel zmienić i mieć pięknie i pachnąco , mam nadzieję że dam radę :D
widzę że słońce wychodzi.... ale mam nadzieję, że nie będzie upału... :pinch:
już od rana moje 'zgrabne' rączki tak wyciągały talerz z szafy że inny musiałam zbić... aaa nie chcę już być taką ciapą :S

miłego dnia ;**
Podziękowania: Scarlett86

9 lata 4 miesiąc temu #999122 przez kasandra9
dziewcynki mam pytanie o wydzieline...bylam siku i sporo zaobserwowalam na wkladce i papierze...mocz odpada, wody raczej tez to nie sa, taka bialawa wydzielina? tez macie, to normalne? w ogole dopiero dzis dostrzeglam taka ilosc...ale ostanio mi ciagle mokro mam wrazenie i cgybs z wkladek powinnam sie przerzucic na podpaski...

9 lata 4 miesiąc temu #999124 przez Zazanna
Mysia ja dziś stłukłam dzbanek na herbatę hahahah :D Zatem łączę się w bólu B)

Kas ja mam taką -zazwyczaj rano, później już śladowe ilości, ale bez wkładki się nie obejdzie, ale lekarz sprawdza i za każdym razem mówi "wydzielina prawidłowa, ph prawidłowe" -bo od razu też ph sprawdza ;)

Idę robić ciasteczka z czekoladą B)

9 lata 4 miesiąc temu #999126 przez asiekasiek
jejku ha dopiero wstałam :huh: jest prawie 11 :huh:

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #999127 przez pesq
Dziewczyny, żyje. Masakra jakaś :

to kolejka do laboratorium w szpitalu a druga do rejestracji - na zdjeciu jakas 1/5 tego co na żywo bo sie nie zmiescilo:) :) :) ... także ten. Na szczescie poszlam prywatnie zrobic wyniki bo tam sie po prostu nie da....

Jeśli chodzi o lekarza to skopiuje to co napisałam już Zaz - nie było mojej lekarki - tej która mnie uspokoiła że na pewno wszystko z małą w pierwszym trym. było ok, ona zrobila mi też usg tarczycy no i kazała tylko brać tabletki i kontrolować tsh.. wkurzona jestem tym ze liczyłam na to ze skoro dobre mam te tsh to nawet jak inna lekarka bedzie to powie to proszę przed porodem odstawić tabletki i tyle a ona nie dość że chamska, złośliwa to mi dala na 10 wrzesnia na jakies antyciała dodatkowe i wizyte! 10 WRZESNIA ku.....wa!!!!!!!!!! :unsure: :unsure: :unsure: :angry: :angry: Czemu nie mozna tego załatwic po porodzie? Przeciez teraz to juz nic nie zmieni oprócz mojego martwienia się :( :(

Zadzwonilam do mojej zapytac czy mam to robic to powiedziala ze skoro juz sie umowilam i zlecila no to trzeba bo nie zaszkodzi a pozniej przez dwa lata sie nie umowie zeby skontrolowac tarczyce bo bez ciazy tak umawiaja... no coz, zostalo zacisnac zeby i zrobić, ale chodzi mi o to że na pewno znowu będę się denerwowała czy nie wyjdą przypadkiem te przeciwciała itd.... :( :( :( Już sie denerwuje. DUPA! :dry: :dry: :dry: :dry: :dry: Kurde nie tak to sobie wszystko wyobrażałam, całą te ciąże i około ciążowe sprawy :( :( ....

Aha, mam nadzeje że jeszcze nie rodzę chociaż tak mnie brzuch boli że szok :pinch: :pinch:

Musze sie wyluzować teraz. UH. Zaraz Was nadrobie ;)
Załączniki:

9 lata 4 miesiąc temu #999132 przez Kasia888
Jeszcze nie jest skończony :blush:
Dziś będą kończyć tzn. wieszać obrazki, montować lampkę itp.
Pokażę Wam, ale jeszcze nie teraz.
Poczekam jeszcze troszkę, ale obiecuję, że przed porodem wszystko obfocę :)
Może za tydzień :unsure:
Pesq nie przejmuj się te leki nie wpływają na malutką, ja biorę praktycznie od początku te hormony i mam brać do końca ciąży i zgłosić się po porodzie to wtedy w zależności od wyników to mi lekarz obniży tę dawkę.
A w ogóle to łykam garście leków w tej ciąży: magnez, dopegyt na nadciśnienie 4x dziennie, euthyrox-hormony 1x 50 i jeszcze polprazol na zgagę 1x dziennie.
Powiem Wam, że w życiu tylu leków nie brałam jak teraz w ciąży :huh:

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #999134 przez pesq
Kochane ja już odpuszczam nie myśle o tych tarczycowych rzeczach nie ma co sie zamartwiac... Ile mozna! Nadrobiłam Was :) Ale nie wiem co napisac :D Chce mi się jeść i nie mam co bo wszystko co cukrzycowe JEST NIEDOBRE :P :P :P ... może drzemka by sie przydała.

W OGOLE! Cisnienie u lekarza 110/70 ale.... tetno 132!! Chyba sie denerwowalam bo na co to zwalic? :pinch: :pinch:

9 lata 4 miesiąc temu #999135 przez Sylwia-89
Masz rację Pesq, trzeba wyluzować, bo sama nic nie poradzisz a niepotrzebnie Agatkę stresujesz :) Odpocznij, to i tętno się zmniejszy

9 lata 4 miesiąc temu #999136 przez asiekasiek
Wypilam kawke może coś rozruszam się ;)

Pesq a po co teraz robisz takie badania na tarczycę? Rozmawialam ostatnio z koleżanka która ma niedoczynność tarczycy i przed porodem chodzila do endokrynologa żeby unormować wyniki żeby że spokojem zajść w ciążę i nie poronic. W trzecim trymestrze nie miała żadnych badań juz. A drugą koleżanka ma znowu nadczynność noi teraz leczy się bo chce zajść w ciaze noi chce unormować wyniki bo pierwsze miesiące najwazniejsze są żeby dziecku wszystko wykształcone było. I tak mi to tłumaczyły...ale fakt tamtą w ciąży cały czas brała tabletki na tarczyce. A Ty miała zły wynik czy jak? Bo pogubilam się :blush:

Zaz vkot pilnuje wyrka Bartusia :)

Scarlett super masz że już nie długo będziesz miała poród za sobą:)

Kas też mam wydzielinę taką...

9 lata 4 miesiąc temu #999139 przez jurada
Jejku ale się stracha najadłam. Poszłam pod hale po świeże warzywa i mięsko na szczawiową i tak mi się w głowie zakręciło że myślałam że zemdleję, aż usiadłam na chodniku, żeby w razie co nie upaść na brzuch. D. sie wystraszył nie na żarty. Ale jakos mi minęło i uspokoiłam go. Choć później powiedział, że myślał że Lenka juz chce przyjść na świat.
Juz jestem w domu ale z nerw juz 2razy bylam w wc i czuje jakiś niepokój... Buuuuhuhuuuu! Chyba się popłaczę :(

9 lata 4 miesiąc temu #999140 przez asiekasiek
Znaczy robiła badania na TSH ale ginekologowi swojemu pokazywała i miała ok.
Właśnie trzeba wyluzowac już przecież nic nie zmienisz bo przecież miesiąc został do porodu...

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia