BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 4 miesiąc temu #998952 przez pesq
Dziekuje dziewczyny,

Zaz pisz po wizycie, bede sprawdzała w kom na szkole rodzenia ;) ;) :D :D

A pytałaś o zupe minestrone... ohh jest mega pracochłonna i trzeba miec dużo składnikow ale najpyszniejsza na świecie!!!!!!!!!!! - www.kwestiasmaku.com/kuchnia_wloska/minestrone/minestrone.html przepis, ale my ją mocno modyfikujemy... nie dajemy dyni (nie moge) ani papryki (nie lubie) za to wszystkie warzywa jakie są pod reka - zamiast fasoli czesto cieciorke albo groszek zielony i dodatkowo wrzucamy do niej ok 250 g mielonego mięsa podsmażonego wczesniej - robi się taka aromatyczna i gęsta i co naważniejsze treściwa :woohoo: :woohoo: Strasznie fajnie to wszystko razem smakuje i makaron też tam robi robote no i chyba przede wszystkim to, że warzywa są wczesniej pieczone - zupa nabiera głęęęęęęęęęęęębokiego smaku :) :) Jakbys miała kiedys wene to polecam :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #998953 przez asiekasiek
Zaz to chyba pogoda zmieniła się i nasze dzieciaczki lepiej się czują bo Laura też mi fika raz pod samym biustem czuję jakąś rączkę czy nóżkę a zaraz na dale jest :P oszaleć można :D ale lubię jak fika mi tak ;)

9 lata 4 miesiąc temu #998954 przez pesq

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 4 miesiąc temu #998955 przez asiekasiek
Pesq podziwiam Cię że idziesz do szkoły rodzenia ja żaluje że nie poszłam w maj/czerwiec teraz nie mam siły na nic :P a zupę sobie zapisałam :D haha zrobię kiedyś ;)

dzisiaj u mnie placki z cukinii z sosem czosnkowym :D

9 lata 4 miesiąc temu #998958 przez pesq
JA cały weekend katowałam placuszki :D dodawałam sera do nich i jeszcze lepsze! A zupe polecam, wrzucajcie wszystkie warzywa ktore macie i ktore sa dostepne tylko najpierw trzeba je upiec :) A z ta szkola rodzenia to nie mówmy hop.. mozliwe ze dzis pierwszy i ostatni raz :D :D

W ogole to tak mi sie chce nalesnika z serem i slodka smietana od dwoch tygodni :( :( a to samobójstwo dla mnie :( :(. Za miesiąc to bedzie pierwsza rzecz którą zjem jak tylko sie ogarne! Ahhhhhhhhhh. Nigdy sie tak nie chce dopóki nie ma zakazów :/ :P

9 lata 4 miesiąc temu #998960 przez asiekasiek
właśnie też chcę dzisiaj dodać sera :) moze bardziej kleiste będą ;) Już za nie długo zjesz co bedziesz chcieć :D

9 lata 4 miesiąc temu #998963 przez Zazanna
Pesq T. mnie odbiera, więc możliwe, że wrócę chwilę później, to się nie stresuj jak coś ;)
A mój telefon jest głupi i muszę z nim pójść na gwarancję i niech coś z nim zrobią, bo na żadną stronę nie mogę już wejść. Działa tylko fb o.O A jak wchodzę normalnie w net to rozłącza i zamyka aplikację o.O

O kurka Pesq ta zupa to dla jakiegoś kucharza łeeee… po ciąży zrobię :D Ale by pojadła… ;)

Asiek ja też jadłam cukinię :P Ale dziś miałam po prostu smażone na oliwie plastry i do tego ziemniaczki z jajkiem sadzonym ;) Pychaaa ;)

Jem czekoladę -.-' No przecież ja nie przeżyję jak nic słodkiego do buzi nie włożę noooo :blush:

A jaki ser dodajecie? Bo ja jutro będę jeść placuszki :)

9 lata 4 miesiąc temu #998965 przez Agata28
Ja robię minestrone zupełnie inaczej. Mój przepis jest mniej pracochlonny i zupka jest również pyszna.
Duszę na oliwie przez około 10 minut : czosnek 3 ząbki, czerwoną cebulę i białą część pora Drugi garnek : 20min - marchew pokrojona w plasterki, seler naciowy i ziemniaczki w kosteczkę, napierw podsmażam później dolewam wody, przy 18 minucie dodaję pokrojona cukinię,2 puszki pomidorów z lidla i warzywa z patelni. bazylia, pieprz sól, można troszkę chili i suszonych ziół :) Najlepsza jest na drugi dzień.
Muszę kiedyś wypróbować Twojego przepisu, jestem pewna, że grillowane warzywa wzmacniają smak i aromat :) mój przepis jest dla leniwców i osób, którym nie chce się długo stać w kuchni :blush:

Załączniki:

9 lata 4 miesiąc temu #998966 przez pesq
Zaz ja ostatnio wpierdzielam gorzką czekolade jak szalona.. mialam po kostce/dwie do 2 posilkow a cos mi sie dzieje ze zżeram czekolade na 3 dni :/ :/ chyba to że te wyniki cukrzycowe ladne to sobie tak pozwalam nie dobrze, nie dobrze :whistle: :whistle: :whistle:

9 lata 4 miesiąc temu #998967 przez pesq
Agatka - moja wyglada prawie tak samo! Wlasciwie to Ł. ją robi bo mi sie nie chce :D :D . Ale polecam dodać mięso mielone i makaron jesli lubicie do tego uproszczonego przepisu Agaty :)

9 lata 4 miesiąc temu #998968 przez Zazanna
Pesq to obie szalejemy.. ja mam wrażenie, że im bliżej porodu tym więcej sobie pozwalam, bo w końcu zaraz będę chudnąć z dnia na dzień i się najadam podświadomie "na zapas" heh B)

Agata28 wygląda pyysznie mmm <3

9 lata 4 miesiąc temu #998970 przez me.ch
Kochane,

Korzystajcie z kapturkow :) po pierwszym dniu w użytku, gorąco polecam!!:)
Ja użyłam flaneli w środku, żeby wsiakalo ładnie jeśli coś poleci i żeby było mięciutkie ;)

Pesq, smutne to... Bardzo.. Ściskam!

Anisia, moje kondolencje najszczersze, Co za tydzień... Ściskam Ciebie również!

Zaz, a ja myślałam że to ty jesteś nasz masterchef a Ty tu z wymówka że minestrone po ciąży bo to dla kucharza. ;)

Asiek, współczuję biodra, mnie też bolało już potem i nie chciało przestać no matter what! Pocieszenie - przeszło po porodzie ;) (albo zmieniło się w inne bóle heh...nadwyrezylam coś w ledzwiach w trakcie i teraz ledwo chodzę..)

Kornel radzi sobie ładnie, trenuje picie z piersi i z butelki i idzie mu coraz lepiej, musimy teraz opanować jeszcze umiejętnośc bekania w stu procentach i wydłużyć czas ssania przed zaśnięciem ;)dziś odpieli nas od części kabelkow, mamy już tylko monitor oddechu i jeden kabel na nozce do monitorowania natlenienia i tętna, być może i od tego nas odepna już wkrótce :)

Pozdrawiamy i całujemy! :*

9 lata 4 miesiąc temu #998973 przez Agata28
Pesq kuleczki z mięsa mielonego? Czy zwyczajnie podsmażone? My zawsze wcinamy z bagietką z masłem czosnkowym lub samą :-)

9 lata 4 miesiąc temu #998975 przez asiekasiek
Meszek o to coraz lepiej jest :D Kornel robi postępy :) teraz musisz dziecko nauczyć bekania a później będziesz musiała oduczać ;)

Zaz ja chciałam dodać sera żółtego ale zostały mi 3 plasterki a to za mało byłoby :unsure: dodałam ser feta :)
a i kurcze jak ostatnio zrobiłam mało przyprawione tak teraz przesadziłam z solą piperzem i chili :whistle:

Ja sobie zapisałam jeden i drugi przepis na ta zupkę :)
Podziękowania: me.ch

9 lata 4 miesiąc temu #998978 przez glooria
Ja juz po usg z tego co pamietam to cos ponad dwa kg wszystkie parametry podobno w normie
Ale sama zobacze po wizycie z konsulatem bo zabrali mi papiery
Dalam rade z dwoma dziewczynami na usg ufff
Teraz jeszcze doktorek i dowiem sie o sterydach i planach co do mnie .... oby :whistle:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia