BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 10 miesiąc temu #966898 przez Zazanna
A właśnie Was chciałam pytać o te piwa -dziś wpada do mnie koleżanka, z którą się widuję raz na rok i też bym sobie coś posączyła.. :)
A w ogóle to ja postanowiłam osobom, z którymi widzę się rzadko mówić, że jestem na antybiotyku, dlatego bezalkoholowe :)

O ciąży powiedziałam mojej najbliższej znajomej, której nie mogę nazwać nawet zwykłą przyjaciółką, bo traktuję ją jak starszą siostrę -w sensie jest mi bliższa niż przyjaciółka :) i ma zakaz mówienia komukolwiek -bo po prostu potrzebowałam kogoś do kogo mogę zadzwonić i poględzić i zapytać i w ogóle i ona wie o wszystkich obawach moich i w ogóle i wiem, że nikomu nie powie :)

Możecie mi doradzić w jednej sprawie? Otóż w sobotę jestem zaproszona na babskie spotkanie z moimi 3 kumpelami -od dawna się trzymamy razem. I teraz tak, w walentynki odmówiłam, bo walentynki, a teraz powiedziałam, że wstępnie mam czas i super. Tylko, że mamy się spotkać u jednej z nich w mieszkaniu. A one wszystkie palą. O ile z niepiciem nie mam przy nich problemu, bo w sumie od grudnia kiedy się zatrułam ostro to nie piję i się przyzwyczaiły, ale będą tam palić -nie ma balkonu, więc nie wyjdą. A ja nie chcę siedzieć w dymie, bo nie lubię i nie powinnam. I spytałam partnera czy nie ściemnić, ze mam jelitówkę, ale powiedział, że to dziecinne. A z drugiej strony nie chcę mówić o ciąży, bo nie chcę zapeszać i powiem dopiero po pierwszym trymestrze. Jak byście to rozgryzły?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #966899 przez Zazanna
A tak w ogóle to dziś mija równo pół roku od kiedy rzuciłam palenie -dziękuję, dziękuję B)

9 lata 10 miesiąc temu #966900 przez pesq
Ale tak swoja droga to ta warka radler 0,0 jest pyszna! Lepsza niż te alkoholowe slodkie piwa.

9 lata 10 miesiąc temu #966901 przez asiekasiek
dzień dobry:) malinka można chodzić do dentysty pytałam się swojego lekarza ja mam wizytę w marcu. a córeczka z oczu to ty chyba że mąż podobny do ciebie ;) ja idę dzisiaj po pracy do lekarza i zobaczę maleństwo; )

9 lata 10 miesiąc temu #966902 przez pesq
Zazanka, szczerze mowiac ja bym powiedziala i zaproponowała inne miejsce na spotkanie. Chyba.

9 lata 10 miesiąc temu #966910 przez me.ch
Zazanka, ja chyba tez tak jak Pesq, bym im powiedziala, zwlaszcza ze mowisz ze to taka Twoja babska paczka - pewnie sie beda cieszyc i bedziecie mialy super wieczor - no chyba ze nie ufasz ze utrzymaja jezyk za zebami, to wtedy sie wykrec :)

9 lata 10 miesiąc temu #966911 przez 25malinka
U mnie minęło 15 lutego 2 miesiące odkąd nie pale ...

Zazanna powiedz ze nie palisz i ci to przeszkadza, albo zmieńcie miejsce spotkania
Asiekasiek powodzenia na wizycie

a do dentysty prywatnie chodźcie czy na nfz?

9 lata 10 miesiąc temu #966915 przez Zazanna
No właśnie wiedzą, że nie palę i przy mnie palą mniej i nie dmuchają w moją stronę i do tej pory mi to nie przeszkadzało, ale w tej sytuacji w ogóle nie chcę przebywać w dymie -nawet z jednego papierosa łee. Jak zacznę kombinować z miejscem to zaczną podejrzewać. Kumpelki nie kumpelki umówiliśmy się z T. że nie mówimy, to nie mówimy :) Zwłaszcza, że u mnie to naprawdę ogromna niespodzianka i totalnie nie chcę zapeszać.. w ogóle zauważyłam, że obchodzę się ze sobą trochę jak z jajkiem :P Nie jakoś przesadnie ale na bardzo dużo rzeczy zaczęłam zwracać uwagę :)
Jakby już choć było po drugim badaniu i bym wiedziała, że wszystko ooook, rany przyśpieszcie ten czaas.... :) 5.03 usg, 6.03 pappa -potem mogę ogłaszać całemu światu :)

Ehh chyba się wykręcę, a potem po prostu jak już będę je informować, to je przeproszę i wytłumaczę, wtedy na bank mi wybaczą, nawet jeśli teraz poczują się urażone.. -mam nadzieję :blush:

9 lata 10 miesiąc temu #966921 przez me.ch
Rozumiem Zazanna, w takim razie sie wykrec narazie, przynajmniej bedziesz miala spokoj i nie bedziesz sie martwic o dym itp, a 6 marca juz tuz tuz, wiec dlugo sie gniewac nie beda :)
Ja tez na wiele wiecej rzeczy teraz zwracam uwage, o ktorych wczesniej nawet nie myslalam... na 3sekundy zdarzy mi sie 'zapomniec' czasem i od razu mam taka zaroweczke - stop, jestes w ciazy! - i od razu mysle 2 razy zanim cos zrobie...

9 lata 10 miesiąc temu #966922 przez basiek149
25malinka ja przed ciąża chodziłam do dentysty prywatnie. w sumie już nie pamiętam kiedy byłam na fundusz leczyć ząbki...
a co do dziwnych snów to masakra...dzisiaj mi się śniło, że moja druga siostra też jest w ciąży :laugh: :laugh: :laugh: a jeszcze ostatnio ją pytałam czy czasem też nie planują w tym roku powiększyć rodzinki, ale mówi, że póki co jedna córeczka im wystarczy :)

Zazanna jak nie chcesz mówić o ciąży to chyba faktycznie lepiej się jakoś wycofać z imprezy. bo inaczej będzie ciężko ci to ograć.

asiekasiek daj koniecznie znać co tam u Brzdąca :) :) :) ja dopiero za 3tyg mam wizytę. do tego czasu muszę porobić badania ale to jeszcze poczekam z 2tyg żeby było jak najbardziej aktualne.

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #966923 przez jurada
Dziewczyny znalazłam takie cos:
www.familie.pl/chlopiec-czy-dziewczynka

Co wam wychodzi?

Mi chłopak... Ciekawe czy się sprawdzi:P

9 lata 10 miesiąc temu #966925 przez me.ch
Jurada, mi wyszedl chlopiec, ale kto wie czy to trzeba byc chinka zeby sie sprawdzilo :P

9 lata 10 miesiąc temu #966927 przez jurada
No wiem wiem...
Z przymrużeniem oka to wrzuciłam :)

9 lata 10 miesiąc temu #966930 przez pesq
mi też chlopak :)

9 lata 10 miesiąc temu #966932 przez basiek149
Mi dziewczynka. i sumie wcale nie miałabym nic przeciwko :laugh:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia