BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 10 miesiąc temu #967226 przez basiek149
Zazanna :laugh: :laugh: :laugh: proponuję ci - zacznij pisać książkę :laugh: będzie bestsellerem 2015 :laugh: :laugh: :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 10 miesiąc temu #967229 przez pesq
Asiek - sprawdz na zdjeciu dlugość crl czy jakoś tak

hej Agatka! Imie mojej przyszlej córeczki :)

Zazanka, ja to samo...

W dodatku dzis mi jakos slabo, chyba cisnienie..

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #967236 przez Lidziun
moj K dzisiaj jak zasypial to wzial moja reke bym go przytulila, on bardzo lubi jak sie po pupci go glaszcze jak idzie spac, jak mala dzidzia po prostu, ja sie zastanawiam kiedy najlepiej isc na to usg no na pewno poczekam jeszcze tydzien wtedy bedzie pelne 12 tyg i nie wiem czy isc w piatek bedzie chyba 11+2 czy poczekac do nastepnego poniedz i bedzie wtedy blizej 12 tyg ,
troche posprzatalam choc tak mi sie nic nie chce, zostalo mi prasowanie i to duuuuzo, odkurzanie i przede wszystkim mycie podlog bo juz sie tego domagaja od kilku tyg, no ale tak strasznie mi sie nie chche, zaraz z Amelka do szkoly i od razu po Olka bo on juz konczy, po drodze zakupy i tak wlasnie szalony dzien sie zaczyna

9 lata 10 miesiąc temu #967239 przez asiekasiek
no właśnie musze sprawdzić na zdjęciu ale nie mam go przy sobie ale mi się pomylily mm cm:) toż to byłby już olbrzym:)

9 lata 10 miesiąc temu #967242 przez Kasia888
Heheh Zazanka a to Ci historia :cheer: ja też mam humory zwykle chodzę zła bez powodu, a za chwili zadowolona, taka huśtawka :laugh: i mój mężuś mnie denerwuje łasi się do mnie jak kot a ja chciałabym trochę spokoju :P Lidziun i dziewczyny czemu uważacie, że już teraz jestem w 12tyg? Zgodnie z datą ostatnią miesiączki to 11,5 tygodonia dziś mam... Znaczy ja od każdego pon liczę sobie kolejny tydzień

9 lata 10 miesiąc temu #967243 przez Kasia888
Kurczę to ja już zgłupiałam faktycznie wychodzi 12tydz, ale lekarz by powiedział, że 11?

9 lata 10 miesiąc temu #967256 przez Zazanna
Ja to już sama nie wiem jak to liczyć, dziwaczne to..

Przegladalam łóżeczka w necie -nie mogłam się powstrzymać :)
Ale są fajne :)

9 lata 10 miesiąc temu #967266 przez Kasia888
Też często oczami wyobraźni już widzę pokoik dla dziecka (choć nie chcę zapeszać) jedno jest pewno w pokoiku będzie bardzo jasnooo. Mamy w jednym pokoju żółte ściany i żółte żaluzje, więc jest aż nazbyt słonecznie ;)

9 lata 10 miesiąc temu #967267 przez basiek149
My w zeszłym roku malowaliśmy ściany i pokój dla dziecka jest w kolorze turkusowym. ale oprócz pomalowanych ścian nie ma tam jeszcze nic. podłoga co prawda jest kupiona ale dopiero teraz na wiosnę mąż będzie ją tam kładł. Pomimo, ze turkus jest dosyć ciemny cudownie wygląda na nim biały grzejnik więc mebelki będę miała w takich kolorach, może coś w jasnym drewnie żeby rozświetlić ten pokój :) ale to jeszcze trochę czasu do takich planów :)
niestety pokój jest na piętrze a po moim zabiegu tak średnio będę mogła chodzić więc efekt końcowy pewnie ujrzę dopiero po narodzinach Bąbelka :)

9 lata 10 miesiąc temu #967275 przez agatagama
Pesq a dla synka masz już też imię? :)
Dzisiaj rzeczywiście chyba biorytm niekorzystny, dostałam pierwszych mdłości, tylko pieguski mi wchodzą jako tako, chociaż wiem, że nie powinnam, bo mam podwyższony cukier i muszę zrobić dodatkowe badania...
macie już terminy badań prenatalnych? robicie je w ogóle? ja się zdecydowałam....

9 lata 10 miesiąc temu #967281 przez Zazanna
Agata ja mam 6.03 Pappa, a Ty Już się zapisałaś? :)

9 lata 10 miesiąc temu #967283 przez kasandra9
Jejku, dziewczyny, jak często w ogóle chodzicie do lekarza??? Wszystko wiecie, planujecie, jesteście zapisane na jakieś różne rzeczy...ja to jeszcze nic nie wiem:/ Mam nadzieję, że się dowiem w najbliższą środę wszystkiego... ale jakoś tak nie planuję hen w dal:)

9 lata 10 miesiąc temu #967284 przez agatagama
ja idę na usg pierwsze prenatalne 17.03. A kiedy się robi Pappa? Bo myślałam, że dopiero po złym wyniku z usg? Czy zamiast usg? Bo to nieinwazyjne?

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #967288 przez Zazanna
Hahah Agata właśnie o tym czytam, bo sama nie wiem :) Z tego co napisali to usg i pappa się uzupełniają i będę je miała robione na raz :)

Kasandra ja wiem tyle co od wizyty do wizyty tylko :) Teraz mam za 2 tyg, i byłam też 2 tyg. temu i już bym chciała, bo uważam, że miesiąc to za długoo..

Dziewczyny jem zupkę chińską :( Tak mi się chciało.....

www.drpiekarski.com/usg/usg-11-14-tydzien-ciazy-test-pappa

9 lata 10 miesiąc temu #967289 przez jurada
Dziewczyny mam pytanie...

Mimo balsamów i kremów mam strasznie sucha skore... Na całym ciele.... O nosie i rękach nie wspominam bo jestmasakrycznie... Nic nie pomaga...

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia