- Otrzymane podziękowania: 20
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- Lidziun
- Wylogowany
- rozmowna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Kurcze może to wina tego, że jest starszy ode mnie i wychowany w "tradycyjny" sposób heh. No nic, czuję, że jak go zmuszę pierwszy raz, to potem już będzie łatwiej A jak nie to i tak mu zapowiedziałam, że co drugie USG idzie ze mną, bo ja potrzebuję i kropka. A rodzić najwyżej będzie ze mną Mama -na bank nie chcę być sama. Nigdy nie byłam w szpitalu i przeraża mnie to trochę..
Słoneczko wychodzi... Będą spaceeerrrkii
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Bo wiecie ja niedoinformowana, a porody znam tylko z filmów i widzą mi się "bajecznie i magicznie" -a może tak naprawdę niepotrzebnie głowę truję mojemu T.
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 245
Scarlett, Pesq, u mnie dziś tez kiepsko...od rana
Teraz już w drodze do ppracy, ale chyba wyjdę dzis wcześniej bo nie sądzę że wytrzymam 8 h
Mój też chcę i nawet trochę Zawiedziony ze sie nie załapał na poprzednich wizytach Ale co do porodu to sama nie wiem, jeszcze o tym nie myslalam...może tylko przy głowie niech stoi?
Jurada, jak juz mówiłam, ja chcę swój własny sprzęt usg i będę sprawdzać kiedy mi się tylko przywidzi. I święty spokój
Scarlett, a skadry się bierze midwife? Z nhs lepiej czy prywatnie? Ja w ogóle planuje rodzic w Polsce wiec jakoś mi to się wszystko nie składa;)
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Chciałam aby właśnie przy głowie mi stał. No nic, też ma coś do powiedzenia, w tej kwestii jestem gotowa pójść na ustępstwa
Mech urywaj się jak najszybciej -szkoda pogody na siedzenie w pracy
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
u mnie też takie piękne słoneczko za oknem, że aż miło. fakt, że wieczorem pożarłam się z mężem i całą noc się ze złości nie pozwoliłam przytulać ani też jego nie przytulałam. wydaje mi się, że to większa kara była dla mnie bo ja jestem pieszczoch ale niech sobie nie myśli. on dobrze wie wtedy, że jestem naprawdę wkurzona i wojny z nim jeszcze nie skończyłam. zobaczymy co będzie jak w końcu wstanie...
co do wizyt u lekarza mój bardzo się pali do tego aby wchodzić ze mną. w poprzedniej ciąży chodziłam wszędzie sama a teraz przekonałam się do tego, że wspólnie jest dużo fajniej
przy porodzie też chce uczestniczyć i ja też chcę żeby był. on jest bardzo ciekawy świata więc wszystko co nowe, czego nie widział jest baaardzo interesujące
pesq nie martw się, czytałam, że w 2trymestrze zazwyczaj wszystkie dolegliwości ustają więc na pewno jak poczujesz się lepiej zaczniesz się cieszyć tym cudownym stanem i inaczej patrzeć na tę sprawę.
- Scarlett86
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
Me.ch ja najpierw poszlam do swojego lekarza GP.Powiedzialam ze podejrzewam ze jestem w ciazy, ze test mi wyszedl pozytywny sam lekarz tez mi zrobil test ciazowy i ogolnie zbadal mocz no i obliczyl mi termin porodu na podstawie ostatniej miesiaczki. Kazal isc do rejestracji i sie umowic na wizyte midwife wczesniej jeszcze raz kazali mi przyjsc do przychodni mialam rozmowe jeszcze z innym lekarzem kobieta tym razem. Dostalam ksiazeczke z informacjami na temat ciazy, rozne ulotki, witaminy z kwasem foliowym i wydrukowala mi jeszcze kartke z dokladna data i miejscem gdzie mam sie zglosic do midwife. Bylam na NHS i nie narzekam moja midwife jest super, jestem zadowolona tylko nie bylam jeszcze badana i chyba pojde prywatnie na usg zeby sie upewnic ze wszystko jest dobrze.
U mnie wymioty dalej sie trzymaja, przed chwila zjadlam chleb z salata i obranym pomidorem i pierwszy raz nie wymiotowalam mam nadzieje ze sie uspokoilo
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
kurcze ja musze iść do przełożonego o to żeby mogła chodzić w swoich ubraniach a nie w roboczych bo brzucha ciśnie mi:/ heh
ja o porodach nasluchalam się od koleżanek pozytywne i negatywne były. ja tez się boje porodu na pewno będzie bolec:(
a mój mąż chce chodzić na usg ale wtedy jest przeważnie w pracy :/ na usg genetycznie ma ość ze mną
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 182
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
kurcze ja musze iść do przełożonego o to żeby mogła chodzić w swoich ubraniach a nie w roboczych bo brzucha ciśnie mi:/ heh
ja o porodach nasluchalam się od koleżanek pozytywne i negatywne były. ja tez się boje porodu na pewno będzie bolec:(
a mój mąż chce chodzić na usg ale wtedy jest przeważnie w pracy :/ na usg genetycznie ma ość ze mną
- 25malinka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ....
- Otrzymane podziękowania: 3
U nad tez słoneczko świeci. ..
Wczoraj byliśmy na noc u brata s, tzn oni mieszkają u teściowej ale obecnie jej nie ma, s wypił parę piwek, ja warke 0,0
Jurada, asiekasiek ja też uwielbiam spać na brzuchu ale nie długo będzie to niemożliwe
Co do lekarza to ja też mam tylko 3 usg przez całą ciążę i tez uważam ze to malo !!!!
Mój s cala ciaze chodził ze mną do lekarza i siedział na korytarzu, na usg był ze mną. ..A przy porodzie tez chciał być ale akurat był zakaz odwiedzin i porodów rodzinnych bo jakąś infekcja bula, ale to dobrze, nie chce by był przy porodzie ...