BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 10 miesiąc temu #967584 przez jurada
Górny? Dolny?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 10 miesiąc temu #967585 przez jurada
Ej to może jak jesteście z warszawy to może macie lekarza prywatnie co daje zwolnienia bez problemu. Bo mi się konczy 3.03 a mój powiedzial ze mi dalej nie da bo wszystko jest ok.

9 lata 10 miesiąc temu #967586 przez Kasia888
Górny. Ja chodzę państwowo. Jak to a wcześniej Ci dawał bez problemu?

9 lata 10 miesiąc temu #967587 przez ana23
Dzięki dziewczyny za pomoc :) a do tabelki jak byscie mogły to mnie dodajcie bo ja na tel nie mogę

9 lata 10 miesiąc temu #967588 przez jurada
Tak bo miałam te plemienia... A ostatnio jak byłam to mnie zbadal i powiedzial ze nie widac krwi i ze mi wypisze, ale tylko do 12 tyg. Chyba ze cos bedzie nie tak... No byłam w szpitalu pokaze mu moze da mi dalej... Niestety nie mogę wrócić do pracy bo pracuje w takim miejscu ze nie pracują tam ciężarne , jak cos to zwolnienie trzeba od lekarza brac... Praca 8h na nogach nawet. Na minutę usiąść się nie da. Do tego dźwiganie i non stop w ruchu. Wiec nic dziwnego ze sama szefowa powiedziała żeby isc na zwolnienie... Oczywiście miejsce na mnie czeka :)

9 lata 10 miesiąc temu #967589 przez jurada
Ana coś pokićkałaś z paskiem bo masz 7miesiecy

9 lata 10 miesiąc temu #967591 przez Kasia888
Mi na razie wypisuje, ale nie wiem co będzie po 12tyg,mam nadzieje, że nie będzie robić problemów, też mam pracę na nogach, w hałaśliwym centrum handlowym i nie wyobrażam sobie powrotu tam. Mam zamiar być na zwolnieniu do końca ciąży, ale zobaczymy co mi powie na najbliższej wizycie.

9 lata 10 miesiąc temu #967592 przez Zazanna
Jurada ja chodzę z enel-medu, więc nie pomogę :(

To faktycznie blisko mamy :)
To czekamy aż się pokończą nam dolegliwości i się spotkamy i już będzie ciepło i możemy gdzieś w ogródku usiąść na ploty :)
Tzn. jeśli będziecie chciały oczywiście :)

9 lata 10 miesiąc temu #967593 przez ana23
Wiem wiem juz poprawilam :silly:

9 lata 10 miesiąc temu #967594 przez asiekasiek
to tak samo jak mojej sąsiadce lekarz nie chciał dać zwolnienia a pracuje w polfa na produkcji i ma styczność z różnymi lekarstwami i z różnymi substancjami... ale poszła do innego i bez problemu jej daje zwolnienia:) dziewczyny z warszawy jeszcze okaże się że wylądujecie w jednym dniu na jednej porodowce :)

9 lata 10 miesiąc temu #967595 przez ana23
Tu tez wyszło troszkę inaczej bo według mojej aplikacji wypada 9 tydzień a tu 8 i 4 dni

9 lata 10 miesiąc temu #967596 przez ana23
O i widzę ze Zuza ma tak samo jak ja w dniach i tygodniach. A wy dziewczyny z Warszawy fajnie macie tez bym chciała znalesc kogoś z moich okolic albo chociaż woj ale jak naradzie nikogo nie ma na żadnym forum

9 lata 10 miesiąc temu #967597 przez Sylwia-89
Asiek, tak zastosowałam się i rano zrobiłam Twoją miksturę, ale nie mogłam wypłukać tym gardła, bo mam odruch wymiotny (kurczę, nawet od płynu do płukania ust), więc wypiłam. Dało się przełknąć :) Do tego jeszcze ten prenatal i wydaje mi się, ze jest lepiej ;) Kilka dni i mam nadzieję, ze nie będzie śladu, bo mam całe gardło przekrwione

9 lata 10 miesiąc temu #967598 przez basiek149
ana23 nawet jak nikogo nie znajdziesz to myślę, że i tak fajnie być na tym forum. wiem, że się nigdy nie poznamy w rzeczywistości, ale widziałyśmy swoje zdjęcia, mamy tak jakiś obraz siebie i też to jest bardzo fajne :)
codziennie ploty i ploteczki tak więc czego chcieć więcej :)

9 lata 10 miesiąc temu #967599 przez Kasia888
Zazanka można się spotkać jak zrobi się ciepło i słonecznie, no i oczywiście jak będziemy się dobrze wszystkie czuły :cheer: ogólnie fajnie jest z Wami wszystkimi pogadać, zapisałam się na to forum, bo chciałam dzielić radość z innymi przyszłymi mamami, porozmawiać, niestety nie mam żadnej koleżanki, która by była teraz w ciąży. Większość jest bezdzietna. Można powiedzieć, że jestem pierwsza w gronie najbliższych znajomych choć 20 lat nie mam ;) Jednak nawet jako nastolatka zawsze chciałam mieć dzidziusia przed 30-stką no i się (mam nadzieję) to spełni :silly:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia