BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 10 miesiąc temu #967896 przez agatagama
hej dziewczyny,
u mnie usg prenatalne w klinice z super sprzętem kosztuje 200 zł, dodatkowo test Pappa 150 zł, każde usg u mojego gina 120 zł.
Ja w sumie postanowiłam sobie nie oszczędzać na badaniach. Prawdopodobnie będę miała jedno dziecko (założenie na dziś ;)) więc chcę je podglądać najczęściej jak się da, przy każdym możliwym usg;P
Moje mdłości jak na razie trwały jeden dzień (czwartek) i to chyba było jakieś zatrucie bo miałam do tego ból głowy okropny i dreszcze. Także współczuję Wam wszystkim ! Liczę na to, że mnie to jednak ominie skoro do tej pory nic nie miałam, jak myślicie?
Wczoraj miałam urodzinki, znajomi obrzucili mnie bonami na zakupy, także też wybiorę się do h&m po ciążóweczki :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 10 miesiąc temu #967902 przez Lidziun
Część dziewczeta wiecie zauważyłam ze mdłości powiększają mi się jak siedzę cały dzień w domu a jak wychodze bo muszę z dziećmi do szkoły albo zakupy zrobić to łapią mnie dopiero wieczorem, wiec może im więcej na dworku b edziemy przebywały to bedzie lepiej

9 lata 10 miesiąc temu #967996 przez asiekasiek
no to Agata wszystkiego najlepszego :)

Lidziun ja też jak wyjdę do pracy czy gdzieś to lepiej się czuje :) mniej spiaca jestem i w ogole :)

ja byłam na spacerku z meżem a poźniej odwiedzila nas jedna z siostr mojego meza ehh narzekała na wszystko, biedny jej maż :) jakby ona miała najgorzej bo wykanczaja dom juz wybudowany ( co wiekszosci tescie im zafundowali i funduja ) a my tez przeciez dopiero zaczynamy i musimy jedynie polegac na swoich dochodach tylko. I tak sie siedziało i wysłuchiwalo narzkan jak ona ma zle :blink: ehhhhh

9 lata 10 miesiąc temu #968058 przez kasandra9
hej, hej:) też kilka dni nie zaglądałam, a tu milion stron widzę do nadrobienia;) Właśnie zbieram się do pracy, więc pewnie teraz nie zdażę poczytać. Jejku, jak mi się nie chce tam iść;(((((((((((((( marzę, żeby iść na zwolnienie. Wczoraj prawie cały dzień przeleżałam i przespałam, a i tak spać poszłam przed 21. Za to w sobotę byłam u koleżanki, która niedawno urodziła:) byłyśmy z jeszcze jedną koleżanką, która za to rodzi w marcu, więc zlot ciężarówek był;) Ale fajnie było, choć zestresowały mnie porodem i to strasznie, bo ja jeszcze o tym w sumie nie myślałam. Chyba wykupię położną i zdecyduję się rodzić tam, gdzie one, czyli w św. Zofii. No i muszę w tym tyg. zadzwonić i umówić się na USG genetyczne, bo 11 tydzień zaczęty, więc nast. lub jeszcze nast. tydzień będzie idealnie. No i w środę idę do lekarza, w końcu mój tydzień wizyty:D

9 lata 10 miesiąc temu #968059 przez jurada
Cześć! Co wczoraj porabiałyście? Jak sie czujecie w ten ponury poniedziałek? U mnie syno kaszle i zostawiłam go dzisiaj w domku, zrobił sobie wagary.

Jeszcze tydzień i zobaczę mogą fasolkę:D a wy kiedy macie USG... wiecie ze to będzie moje 5 USG, nieźle podglądam mojego lokatora...

9 lata 10 miesiąc temu #968060 przez Zazanna
Dzień dobry :)

Kasandra jak to wykupić położną? A w ogóle to do szpitala się jakoś zapisuje czy jak? W sensie na poród?

Ja wczoraj zakręcony dzień, najpierw egzamin -wydaje mi się, że poszło ok :) Potem wróciłam i musiałam się przespać, potem wstałam i na biegu na spotkanie z dziewczynami -tym razem w pizzerii, więc nie odmówiłam :) I jak wieczorem wróciłam to po prostu padłam :)

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #968064 przez kasandra9
Też o czymś takim nie wiedziałam, dopiero one mnie uświadomiły. Można wykupić położną, podobno niektóre szpitale oferują takie usługi, np. ten św. Zofii. To nie jest opłata za poród, tylko za to, że będzie przy Tobie pani, a nie przypadkowa/e z dyżuru, którą też poznasz wcześniej, do której można zadzwonić i się o wszystko spytać, spotykasz się z nią i Ci wszystko wyjaśnia, pokazuje i raczej nie ma opcji, żeby tam nie urodzić, a wiecie, że zdarza się, że nie chcą przyjąć ze względu na brak miejsc...

9 lata 10 miesiąc temu #968066 przez asiekasiek
cześć dziewczyny

ja dzisiaj w domu mam wolne :) ja chyba będę pracować do końca kwietnia :D

właśnie też słyszałam, że teraz można wykupić położną, umowę się spisuje płaci się jej ok 1000zł i jest Twoja :D tak na Ujastku jest w Krk, ale czy inne szpitale tak mają to nie wiem :)

9 lata 10 miesiąc temu #968069 przez kasandra9
To w Warszawie 2x drożej:/

9 lata 10 miesiąc temu #968071 przez sabina
czesc
juranda ja bd widziec mojego lokatora 11 marca o 16.05 mam scan :silly:

wykupic polozna??.......zgroza kazdy placi skladki zdrowotne a i tak za wszystko trzeba dodatkowo placic i wymyslaja corazto nowsze rzeczy jak widze....... :angry:

tez zostawiam synka w domu dzis :) od srody ma antybiotyk na 10 dni......tego jeszcze nie bylo 2 opakowania antybiotyku.....zreszta co chwile ma antybiotyk a niby karmilam ponad 1,5 roku ......a i tak choruje czesto gesto

9 lata 10 miesiąc temu #968072 przez asiekasiek
a ja jutro idę do innego ginekologa :angry:
bo wkurzyłam się bo ta moja lekarka tak chaotycznie przyjmuje :/ w ogóle ostatnio mi nie powiedziała ile waży i mierzy, a dała mi jedno zdjęcie na którym nie ma właśnie ile mierzy itp :/

idę porównać do innego lekarza jak on zachowa się tylko już do krk to pewnie będę musiała sobie przygotować więcej pieniędzy...:/ bo jak chodziłam do prywatnego lekarza w krak to płaciłam wizyta 100zł i bad. usg 100zł, a jak usg położnicze to już 130zł :(

9 lata 10 miesiąc temu #968082 przez Zazanna
Asiek kurcze to sporo.

Kasandra obawiam się, że jednak nie wykupię sobie położnej jeśli to takie ceny.. a w W-wie to nawet się boję sprawdzić.. -.-'

Zaczęłam 9 tydzień :woohoo:

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #968084 przez 25malinka
Hej My wczoraj byliśmy z mala i moimi rodzicami u naszej cioci☺

U nas nawet nie wiem czy jest taka opcja żeby sobie wykupić prywatna położna

Niedługo jedziemy z mala na kontrolę do laryngologa, nadal ma opatrunek mam nadzieje, że wszystko będzie ok, przy takich dzieciach oczy trzeba mieć dookoła glowy....

Ja wizytę + Usg mam 10 marca o 18

9 lata 10 miesiąc temu #968088 przez asiekasiek
no właśnie nie wiem jak z tymi położnymi bo jak ktoś nie ma kasy... to co...

No sporo właśnie kasy za wizytę jak szłam raz na rok to mi nie przeszkadzalo, a naprawde bardzo fajna pani doktor, ale za dużo jak tak częściej chodzić.

Ja właśnie spróbuje jutro u jakiegoś innego lekarza.... zobaczymy ...

9 lata 10 miesiąc temu #968089 przez Zazanna
Asia koniecznie wrzuć nam jutro zdjęcie :)
Rany ja się tak strasznie nie mogę doczekać wizyty.... W tym tyg. zrobię sobie krew -jutro albo po jutrze :) Bo badania już w następny czwartek :)

I zamówiłam przez allegro pas bezpieczeństwa do samochodu dla mojej piesy :D Heh nawet nie wiedziałam, że coś takiego istnieje :P

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia