- Otrzymane podziękowania: 249
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 100
Witaj Agatagama
Jurada, mam to samo ze skórą. Kupilam jakiś czas temu mleczko-krem Garniera w białej butelce z niebieska zakrętką i muszę przyznać, ze mi pomaga. A twarz smaruję zwykłym kremem Bambino dla dzieci, bo juz nie miałam pomysłu
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
PS. to ja też raz na miesiąc, tylko już właśnie blisko i może mam takie wrażenie, że wy ciągle latacie, a ja tak jakoś za rzadko:P Jutro za to idę zrobić komplet badań
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ogólnie wg opinii werdykt jest taki: fachowiec dobry ale nie jest człowiekiem -w sensie nie jest milusi i nie głaszcze po główce. Nie wiem czy pamiętacie jak pisałam, że na początku się przestraszyłam, ale potem się okazało, że ma po prostu dość ciężkie poczucie humoru. No kurka wychodzi na to, że wg większości kobiet jeśli ktoś ma troszkę sarkastyczne poczucie humoru i twardo stąpa po ziemi to jest zły o.O A ja wychodząc od niego po raz pierwszy w życiu wyszłam od ginekologa spokojna i pewna, że wszystko jest ok... O rany, ale ja muszę mieć gust
I czytałam o tym co i będzie pappa robił i ponoć znakomity fachowiec
- agatagama
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 67
Też mam mega suchą skórę, problemy z łupieżem itp ale nie tylko teraz więc jestem przyzwyczajona trzeba się smarować i smarować, w sumie nawet mi się spodobał ten rytuał 2 razy dziennie z wklepywaniem balsamu ;P
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
- Lidziun
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 20
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
W ogóle to przeczytałam, że te prenatalne to mogą robić tylko konkretni lekarze, którzy są wpisani na listę i co roku mają szkolenia przypominające i są cały czas pod kontrolą z góry, a w ogóle to wynik badania liczony jest w Anglii -tu się mogę mylić bo nie pamiętam, czy tam -w każdym razie za granicą łoo -kto by pomyślał
Neutrogena jest świetna ale mi przeszkadza, że się tak długo wchłania -a np. dłonie smaruję ze 20 razy dziennie i mnie szlag trafiał
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a ta lista jest gdzieś ogólnie dostępna?
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 100
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 245
Tez miałam masakrę ze skora, szczególnie na dłoniach i powiem wam że tym palmersem zaczęłam smarować przy okazji smarowania reszty i w tym tygodniu juz jest dużo lepiej! a i łupież, łupież tez mam straszny.....Juz sama nie wiem czego użyć żeby się go pozbyć.
Za to musze się pochwalić, że wydaje się jakby pryszcze mi może nie tyle zniknęły co zmalały i nie ma nowych póki co;)
Plecy nadal mnie bolą, a jeszcze mnie zamówili do sprzątania wiosennego w pracy dziś:/
Ja też mam wrażenie ze wszystkie jakoś często do lekarza chodźcie, fakt że ja byłam dodatkowo z plamieniami ale na żadnych badaniach dodatkowo ani nic jeszcze nie, nawet jeszcze mnie nie skierowali.... Może dopiero po 12 tyg mnie wyślą, bo tu tak mi się wydaje dopiero wtedy się zaczynają przejmować...
Sabina, Scarlett, a jak u Was z badaniami? A no i jeszcze jedno - czy macie midwife? I czy trzeba?
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 245
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A Sylwia powiem ci ze na bol gardła polecam zebyś zrobiła sobie taka plukankę zagotuj wode dodaj do tego trzy zabki czosnku nawet cztery, daj plasterek cytryny i jak wystygnie to miod wymieszaj to wszystko pozniej odcedz i zeby było yakie letnie i plukaj tym gardli co jakis czas tak 3-4 razy ale tak co godzine. Mi pomogło w sobote nie mogłam przełykac tak mnie bolało gardło a na drugi dzien juz mniej a na wieczor juz w ogole
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
me.ch napisał: Sylwia, na gardło pomógł mi syrop z cebuli a dla odważnych podobno płukanie gardla wodą z sola jest niezawodne, ja tego nawet bez ciąży nie potrafię zrobić
wlasnie czytałam ze lepiej sola nie plukac gardła bo to moze bardziej podraznic gardło całe strony internetowe czytałam na ten temat w sobote lepiej czosneczek piękny zapach mój mąż już miał dość