BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 10 miesiąc temu #967336 przez Sylwia-89

me.ch napisał: Sylwia, na gardło pomógł mi syrop z cebuli a dla odważnych podobno płukanie gardla wodą z sola jest niezawodne, ja tego nawet bez ciąży nie potrafię zrobić ;)

No ja właśnie rano "próbowałam" płukać gardło wodą z solą. Skończyło się na dwóch podejściach i dalej nie dałam rady :sick:
Syrop z cebuli tez już się produkuje ;) Zobaczymy. Mam nadzieję, ze pomoże. :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 10 miesiąc temu #967337 przez me.ch
No popatrz, to nie wiedziałam... Moja mama zawsze stosuje ta metodę i poleca, ale jak już mówiłam, to nie dla mnie;)

A ogólnie miód i czosnek genialne są na wszystko! :)

9 lata 10 miesiąc temu #967340 przez asiekasiek
ja wlasnie tez zawsze plukałam wczesniej sola, ale naczytałam się ostatnio o tych plukankach i tak pisali ;)

9 lata 10 miesiąc temu #967361 przez Scarlett86
Czesc dziewczyny :)
Nie odzywalam sie bo bylam w Polsce. Ogolnie bylo dobrze do wczoraj. Od 2 rano mam straszne mdlosci i wymioty, caly czas :sick:
Co zjem albo wypije to zwymiotuje i tak bez przerwy :dry: Znacie jakies dobre metody na wymioty? Zeby ich nie bylo...
Me.ch wydaje mi sie ze midwife musi byc bo to ona prowadzi ciaze. Ja mam kolejna wizyte w marcu na badania mialam isc dzisiaj do szpitala ale niestety nie poszlam zostalam sama z dziecmi w domu, teraz maja ferie no i malo co z lozka wychodzilam te wymioty mnie wykanczaja :dry: czuje sie strasznie

9 lata 10 miesiąc temu #967362 przez Sylwia-89
Dzięki dziewczyny :kiss:
Właśnie narzeczony kupił mi prenalen w tabletkach, witaminę C, czosnek i miód, także zastosuję się do zaleceń ;) Z tym czosnkiem, to jutro od rana zacznę żeby nie męczyć narzeczonego, wystarczająco dzisiejszej nocy się wierciłam i nie dałam mu spać. Na dzisiaj syropek z cebuli i tabletki. Po takiej dawce różności musi przejść :)

9 lata 10 miesiąc temu #967363 przez Lidziun
mnie tez bolalo gardlo a bardziej przelyk i kupilam w aptece prenalen gardlo takie specjalne dla ciezarowek czy pomoglo to nie wiem, ale na 3 dzien mnie nic nie bolalo, nie chce zapeszac, ale u mnie juz coraz lepiej, drzemki mam coraz pozniej co oznacza ze moj organizm sie przestawia i mam nadzieje ze juz niedlugo nie bede spala bo u mnie wczesniej tak bylo ze jak spalam w dzien to w nocy zasyialam dopiero kolo 2-3 rano, mam tez nadzieje ze mdlosci calkowicie mina za jakis tydzien badz 2 i czlowiek bedzie jakis normalny

9 lata 10 miesiąc temu #967371 przez jurada
Mi jak na razie od tygodnia odpuściły mdłości i sen w dzień... Kurczę juz z 2 tyg nie śpię w dzień... Ale za to w nocy sie budzę i nie mogę spać...

Uwielbiam spać na brzuchu ale jak długo tak leżę to mi nie dobrze jest i ćmi mnie brzuch...na plecach tez za długo nie mogę...

Mnie tez cos lapie, kicham, kaszle, gardło boli....

9 lata 10 miesiąc temu #967380 przez asiekasiek
Juarada ja też uwielbiam spać na brzuchu a coraz bardziej właśnie brzuch mnie boli po spania :( teraz nie śpię przez dzień bo w pracy jestem a jak przyjadę to nie chce mi się chociaż wczoraj tak byłam zmęczona coś ze poszlam spać na godzinkę :) w nocy budzę się tak raz ok 5 i ciesze się ze mam jeszcze godzinkę spania :D i to taki rytual mam od poniedziałku ;D mdłości aż takie mnie nie męczą chociaż jak mnie ssie to to wtedy są ale jak coś przegryze to mi ustepuja zawsze staram się mieć orzeszki ziemne do łaskania lub coś takiego bo jakbym jadła słodycze to gruba bym się za szybko stała:) heh mech to nie wiedzą że jesteś w ciąży jak cie wysyłają na sprzątanie ??

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #967412 przez jurada
Scarlett witaj :)

Witajcie dziewczyny :)
Dzis obudziłam się ledwo żywa.
Gardło boli tak że przełykać się nie da... Buuu! Psikam UNIBENEM ale narazie poprawy brak):
Wiecie ci, meczy mnie jakiś niepokój. USG powinno być co 2 tyg. Wtedy byłabym spokojniejsza a nie tak jak u mnie 12tc, ok24 i 36..
Za Malo, stanowczo za mało.
A wy jak uważacie???

9 lata 10 miesiąc temu #967413 przez melisamienta
Hej dziewczyny :laugh: nie nadążam z czytaniem waszych postów, tyle ich dziennie. U mnie wszystko ok z dzidzią. Czuje się wyśmienicie, żadnych objawów ciąży
Nawet koleżanki w pracy się dziwią i codziennie pytają: naprawdę cię nie mdli? nie chce ci się spać?.

9 lata 10 miesiąc temu #967416 przez jurada
Meliska mnie tylko piersi bolą przy dotyku ii czasem w pachwinach ciągnie a tak to wszystko odpuścili... I nie wiem czy się cieszyć czy zamartwiać :|

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #967418 przez melisamienta

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #967419 przez melisamienta
Jurada wszyscy mi mówią żebym się cieszyła. ale tez mam czasami wątpliwości czy to dobrze.

9 lata 10 miesiąc temu #967430 przez Zazanna
Hej Wam :)

Meliska super zdjęcia :)

Jurada też tak uważam, :( Wkurza mnie, że nie wiem co się dzieje i martwię się, że "za dobrze się czuję" -mdłości tylko rano przed śniadaniem, biust boli dużo mniej, tyle że spać się chce, ale też nie tyle co wcześniej..
A tu jeszcze 13 dni do usg mam...

Czy Wasi Panowie chcą z Wami chodzić na badania? Coś czuję, że będę musiała tego mojego zmusić.. jemu to łoo, a ja chcę aby zobaczył jak to śmiesznie wygląda i jakie to wzruszające i w ogóle.. i chciałam rodzić razem, a on mi kategorycznie odmówił :( A ja chcę aby mnie za łapkę trzymał :( Powiedział, że będzie stał za drzwiami..

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #967431 przez pesq
Scarlet - biedactwo.. na pocieszenie ja też :sick: :sick: kilka razy dziennie w dodatku non stop mnie mdli, czasem po prostu aż zrywa.. nie moge nic jeść a po mięsie jakimkolwiek - nawet rybie - od razu laduje przy toalecie.. właściwie to ja juz nie wiem co ze soba zrobic, przeciez jesc cos trzeba

Jurada - ja też bym chciała na każdej wizycie mieć usg, tylko ty by mnie uspokoiło ...

Zazanka - moj na szczescie bardzo chce wszystko :) . Ale co facet to opinia ;)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia