BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 4 miesiąc temu #1000346 przez pesq
Asiek zrobic Ci filmik i przesłać później jak wygląda ten mis?

Kas moze sterydy jakieś rozweselające :D

Dziewczyny ja.. Pobilam wlasne dziecko :| :D bo od rana leniwa ledwo co czułam i czkawki nie miała ani razu co dziwne u niej aż zjadłam kawałek gorzkiej wypilam soku z woda i nic. Wkurzylam sie i zaczelam delikatnie poklepywac tam gdzie ma nóżki aż w końcu tak mi oddala ze aż zabolało :dry: :D
Podziękowania: me.ch

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #1000347 przez pesq
Kasia to sobie dlugo nie policzysz :P
Zaz kciuki!

9 lata 4 miesiąc temu #1000349 przez mysia5
cześć dziewczynki :kiss:
oj ja znowu w nocy nie mogłam spać, z boku na bok i niewygodnie, brzusio boli i co chwilę coś...
Zazanka trzymam kciuki!! koniecznie daj znać co i jak :kiss:
Kas, ale Cię wymęczyli 8 godzi :ohmy: ale teraz już sobie odpoczniesz na 'swoim' łóżeczku :)
Pesq, właśnie też miałam Cię pytać czy jesteś zadowolona z szumisia, bo wczoraj moja mama była u nas i mówiła że mam go zamówić i ona chcę go kupić dla małego :) a głośno szumi, czy tak raczej delikatnie i cicho? :)
Odpoczywaj i też uważaj na siebie :kiss: i żadnych czarnych scenariuszy! oj oj!
Asiek mój mały też robi takie wygibasy, ostatnio się tak wypiął chyba pupcią z boku brzucha, że praktycznie mogłam chwycić to w rękę, taka kuleczka wypięta malutka <3 ale boli czasami naprawdę... łobuzy małe :) :P
Kasiu Ty już masz ten bezpieczny okres :) więc pewnie coby nie było to będzie dobrze :) taaaak blisko i będziesz miała maluszka :woohoo: :woohoo: :woohoo:

9 lata 4 miesiąc temu #1000350 przez sabina
Witam
Widze ze robi się coraz ciekawiej :)
Zaz daj znac co i jak :)
Mnie z kolei boli krocze i pachwiny tak ze jak wstaje z lozka czy krzesla to az stekam....ma ktoras tak?
Tez bym chetnie taka dawke sterydow przyjela skoro sa takie pobudzajace :laugh:

9 lata 4 miesiąc temu #1000353 przez Kasia888
O rany dwie koleżanki z pracy są w ciąży :woohoo:
i jeszcze jedna wcześniej plus ja, w sumie 4 haha :cheer: :laugh:
ciążowy baby boom
hehe Pesq w sumie ;)

9 lata 4 miesiąc temu #1000355 przez Kasia888
Kas chodzę do Instututu Matki i Dziecka na Kasprzaka.

9 lata 4 miesiąc temu #1000361 przez glooria
Kas moim zdaniem lepiej jak jestes podpieta jak byly jakies spadki niz zebys sobie kiddys plula w twarz

Co do wydzielin czasami po plusikach moze byc wiecej ale jak martwia to smigac na szpital

Porodu nie przegapicie

Ja dzis porządkuje w szafkach
Wszystko mnie boli po wczorajszym skrecaniu
Ale jak mam wene to musze wykorzystać
Zreszta pogoda do dupy
Ogarniam posciele i inne gabaryty zeby maz nie widzial ile tego jest
Macie tak ze kupicie cos a pozniej omijacie w szafach albo trzymacie bo moze sie przyda

9 lata 4 miesiąc temu #1000364 przez basiek149
co do ktg pamiętam jak na pierwsze się cieszyłam, z taką duma leżałam, że w końcu i ja się tego doczekałam hah... ale już na pierwszym mój mały tak łobuzował, że miałam wrażenie, że nigdy mnie nie odłączą... później w szpitalu miałam 2 razy dziennie robione, a tak to mam tylko przed wizytą u gina. chociaż teraz jak za tydzień mam do niego iść to ktg ma mnie ominąć. mam się tylko zgłosić na usg i zobaczymy jak się mają moje wody ;)

Zaz koniecznie daj znać co i jak!

Kasia ooo to się dzieje! i dobrze, niech się maluszki rodzą :) u mnie teraz dopiero co jedna koleżanka urodziła, teraz w kolejce jestem ja, moja siostra, druga koleżanka i na koniec jeszcze kuzynka :) więc też tylko odliczamy :) ciekawe czy ktoś jeszcze w najbliższym czasie ze znajomych bądź rodzinki do nas dołączy :)

a ja muszę się zaraz zabrać za prasowanie... :pinch: przeprałam te ciuszki od koleżanki i teraz na mnie czekają heh... ale mam nadzieję, że raz dwa mi pójdzie i wsadzę je już do komódki, niech czekają :)

9 lata 4 miesiąc temu #1000367 przez basiek149
i wrzucam jeszcze oficjalny kącik Kubusia z łóżeczkiem i jego komódką :) tylko nie położyłam jeszcze przewijaka a obecnie jest on pod naszym łóżkiem i nie chce mi się po niego schylać.

9 lata 4 miesiąc temu #1000376 przez mysia5
no to ale jest wysyp ciężaróweczek :lol: :)
ja wczoraj prasowałam malutkowe ciuszki... ciężko się prasuje te maleństwa, ale każda daje radę więc spooooko :) :laugh:
Basiek śliczny Kubusiowy kącik :) :woohoo:

co tu taka cisza? :dry: gdzie Wy się wszystkie podziałyście mamuśki? :unsure: :(

9 lata 4 miesiąc temu #1000377 przez glooria
Piekny brakuje tylko dzidziusia :) zrobcie fotki na pamiatki bo pozniej juz niee sa takie idealne

9 lata 4 miesiąc temu #1000378 przez glooria
Kas mialas juz rozmowę z gin
Bom niecierpliwa

9 lata 4 miesiąc temu #1000379 przez asiekasiek
Pesq to jakby nie było problemu to proszę o filmik :)

Kasia właśnie po Waszych przeżyciach cieszę się że nie muszę jeździć na takie badania :whistle: haha z tym liczeniem to wiesz w czas ;)
Gloria ja mam tak że kupię i mówię może przyda się itp :D

Basia śliczny kącik i kolorystycznie :)

Właśnie Gloria ja też ciekawa co u Kas i jeszcze Zaz ...

9 lata 4 miesiąc temu #1000383 przez Zazanna
helllo :)
Jestem już w domu i jemy, bo mnie przetrzymali :)

A więc : nie panikowałam bezpodstawnie jeeeeeejjjjj B)

Na początku pani przyjmująca była niemiła, ale potem zauważyła, że mnie zestresowała i zaczęła być miła.. (Już się wyskarżyłam Aśkowi jak to mi źle w poczekalni było, więc Was już nie będę męczyć B) ).
No i po godzinie w dusznej poczekalni weszłam na badanie -standardowo pani dr ta co zawsze heh -nie rozpoznała mnie od razu, więc nie jest tak źle. I na fotel. Na szczęście to nie wody płodowe, ale coś tam trochę nie tak i dostałam globulki, potem ktg 50 minut -ładnie się Malutek ruszał, a potem jednak jeszcze raz na fotel, bo troszkę skurczowo było na ktg i potem druga pani doktor powtórzyła badanie -dla pewności. No i mamy rozwarcie 1-2 centymetry i nakaz leżenia i się oszczędzania minimum przez 2 tygodnie, nospa, magnez standardowo 3 x dziennie, a za 2 tyg. mamy pozwolenie na rodzenie jakby co :)
I oczywiście w razie jakichkolwiek skurczów, czy czegokolwiek odbiegającego choć minimalnie od normy mamy gnać na ip B)

Z tej okazji kupiliśmy sobie wracając maliny, borówki i jeżyny i będziemy jeść z serkiem waniliowym delektując się nic nierobieniem ;)
Do Mamy nie jadę niestety w tej sytuacji

I dzięki za kciuki :) :kiss: :kiss: :kiss:

Basiek super kącik <3

9 lata 4 miesiąc temu #1000384 przez jurada
Zaz a ty jak idziesz na IP to na solec?

wypoczywaj a za 2 tyg spotykamy sie na oddziale :P

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia