BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 4 miesiąc temu #1000406 przez jurada
Sabina tak mnie boli krocze. A dokladnie kość.

Zaz ja na poczatku tez dołem wchodziłam i pod gabinet na oddział na wózku mnie wieźli. A teraz to juz widzę ze prosto na górę trzeba w tak zaawansowanej ciąży.

Kas ciśnienie ci tak skoczyło ze taka czerwona jesteś/byłaś?

Dziewczyny a jak u Was z apetytem? Mnie dopadło cos takiego jakby hmmm... Jedzenie na zaś... Zjedz teraz bo po porodzie dietą matki karmiącej...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #1000407 przez Zazanna
Sabinka ogólnie nie boli cały czas, od kilku dni mam takie jakby okresowe bóle -bardziej z lędźwi co jakiś czas -ale nie jakoś wybitnie mocne, często jak chodzę zakłuwa mnie jakby na szyjce i promieniuje na całe krocze. A dziś miałam taką mega rzadką wydzielinę -no i tej wydzieliny się przestraszyłam, czy to może nie wody, biorąc pod uwagę te wcześniejsze objawy. A dodając do tego, że mam bardzo wysoki próg bólu, to ja się boję, że przegapię skurcze B) No i mi teraz dr wyjaśniła, że te okresowe co jakiś czas to właśnie moje skurcze i jak zaczną być regularne to mam lecieć do nich :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

I jak tak Mamie poopowiadałam przez telefon, to mi właśnie kazała iść sprawdzić, bo że zbytnio bagatelizuję wszystko :blink:
Aaaa no i od tygodnia mama odstawioną luteinę i wszystko -znaczy miałam, nospa wraca jak bumerang.. ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kasandra wg mnie nie muszą być biegunki -po prostu wzmożone oczyszczanie -gdzie to jakiś czas temu czytałam, ale gdzie niestety nie pamiętam -znaczy na jakiej stronie..

9 lata 4 miesiąc temu #1000409 przez jurada
Jak cos to porody na Polsat cafe będą zaraz

9 lata 4 miesiąc temu #1000410 przez Zazanna
Jurada to mi się właśnie jakoś średnio chce jeść od dwóch dni :P Jem z przyzwyczajenia, ale nawet na czekoladę nie mm chęci -to nieodzowny znak, że coś się zaczyna dziać B)

9 lata 4 miesiąc temu #1000411 przez jurada
Ja przed porodem to miałam biegunki co zjadłam to siup na kibelek.
I :sick: Tez się pojawiły ale nie z taką częstotliwością jak dwójka.

9 lata 4 miesiąc temu #1000412 przez Magdalena9t
Hejka:-) ale tu sie dzieje:-) Kas i Zaz jeszcze sierpniowymi mamuskami zostaniecie :-)
Kas mozna kota dostac od tego lezenia, ale wszystko przynajmniej masz pod kontrola a raczej lekarze:-) chociaz by mogli dac Ci przepustke to bys skoczyla to fryzjera czy do swojego domku:-) :cheer:

Co to za slowo seks? Oj dawno nie bylo, ciagle brak czasu a jak nie czasu to zmeczenie:-/ ale we wrzesniu sie zabieram za meza trzeba bedzie corke wykurzyc.
Tak jak Tomka po przytulankach zaczely sie skorcze. Ciekawa jestem czy teraz u mnie cos szybciej akcja sie rozkreci bo na razie rzadnych objawow. Jedynie skorcze w pachwinach jak sie narobie i nachodze.
Wczoraj bylismy w zoo i nad morzem taki maly wypadzik:-) pozniej glupia opilam sie pepsi i brzuch mnie bolal i bylo mi niedobrze:-/

U mnie zostalo jakies 19 dni. Ale zlecialo. Dzis zaczne troche torbe pakowac:-p jak zwykle na ostatnia chwile.

9 lata 4 miesiąc temu #1000413 przez asiekasiek
:angry: :angry: :angry:

9 lata 4 miesiąc temu #1000414 przez Zazanna
Ja poproszę brata żeby mi wózek z kartonu wyjął dziś -bo będzie za jakąś godzinę -sama nie będę dźwigać :) Niech się już wietrzy :)

9 lata 4 miesiąc temu #1000416 przez asiekasiek
Jurada ja tak samo teraz z tym jedzeniem :unsure: pizza - a bo porodzie nie zjem, wczoraj w restauracji - największa porcja bo po porodzie nie zjem...a coś tam zjem i ta sama wymówka ;)

Zaz jakbyś rano napisała że nie masz ochoty na czekoladę to pędem kazałabym Ci lecieć na IP :laugh:

9 lata 4 miesiąc temu #1000417 przez sabina
A to mnie tez czasami brzuch jak na okres ciagnie ale tez nieregularnie wiec się nie nakrecam i nie podniecam :)

Ja mam parcie na slodkie ostatnio....czekolada peka w piec minut :D mam apetyt konia

9 lata 4 miesiąc temu #1000418 przez Zazanna

asiekasiek napisał: Jurada ja tak samo teraz z tym jedzeniem :unsure: pizza - a bo porodzie nie zjem, wczoraj w restauracji - największa porcja bo po porodzie nie zjem...a coś tam zjem i ta sama wymówka ;)

Zaz jakbyś rano napisała że nie masz ochoty na czekoladę to pędem kazałabym Ci lecieć na IP :laugh:

Hahhaha Asiek ale się uśmiałam :laugh: :laugh: :laugh:

9 lata 4 miesiąc temu #1000419 przez sabina
Zreszta przy Antosiu pojechalam za wczesnie do szpitala....chociaz mialam skurcze co 6 min wydawaloby sie ze juz czas a trzymali mnie z takimi skurczami 3 dni nim podali oksytocynę....wiec teraz czekam do ostatniej chwili

9 lata 4 miesiąc temu #1000421 przez jurada
Co do czekolady to mój R. Mnie 2 razy w bambuko zrobił. Raz na dzialce prosiłam go KUP MI MLECZNA Z ORZECHAMI LASKOWYMI wrócił z białą z orzechami :sick:

W sobotę Go proszę KUP MI MLECZNA Z ORZECHAMI BO MAM TAAAAKA OCHOTĘ. Wrócił z karmelovą :angry: :angry:

9 lata 4 miesiąc temu #1000422 przez asiekasiek

Zazanna napisał:

asiekasiek napisał: Jurada ja tak samo teraz z tym jedzeniem :unsure: pizza - a bo porodzie nie zjem, wczoraj w restauracji - największa porcja bo po porodzie nie zjem...a coś tam zjem i ta sama wymówka ;)

Hahhaha Asiek ale się uśmiałam :laugh: :laugh: :laugh:

:laugh:

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #1000423 przez sabina
Ja nie gardzę zadnym rodzajem czekolady hehehe :laugh:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia