BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 4 miesiąc temu #1000228 przez Zazanna
Pesqu pewnie Cię za bardzo nie pocieszę, ale od kilku dni raz dziennie ląduję na spotkaniu z toaletą.. :/ Nie wiem, czy to kwestia przygotowania organizmu, czy tego, że żołądek jest ściśnięty ? W każdym razie co coś zjem to mi :sick: –Przeżyjemy :) wszystko dla Malutków <3
Ja też z wiatrakiem :)

Kas hahahah, to musiało komicznie wyglądać :)

W ogóle to mam dziś kiepski dzień. Wyciągnęłam odkurzacz, naszykowałam mopa, zrobiłam pod łóżeczkiem porządek, złożyłam kartony z Ikei we wzorek -pod łóżeczko, tam będą zapasy pieluszek (jak już będziemy wiedzieli które nam pasują), podkłądów, proszku do prania itp. -na razie są prawie puste, bo pokupowałam niedużo na próbę czy Malutkowi pasuje. Umyłam pojemniczki te na łóżeczko żeby już je zapełnić i zafoliować i ..opadłam z sił. Nie umiem tego dziś ogarnąć, jak krew z nosa i nic mi się w całość nie składa :( Więc trudno. Zostawiam to wszystko, jak mi się poprawi to się wezmę, a jak nie, to skończę jutro.
T. pewnie i tak wróci zmęczony to mi napisu nie powiesi znowu, a nie chce mi się dziś kłócić, więc w sumie niech sobie to leży gotowe do sprzątania na środku i jak wróci wena, to będzie jak znalazł.
I Bartuś dziś cichutki coś ehh. Nie lubi chłopak upałów i jak mamusia ma taki humor.
Jemy tosty z pszennego (w ramach obżarstwa), a na deser arbuz. Może poskacze po tym troszkę?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #1000229 przez Zazanna
Chciałam chociaż kotleciki zrobić (dziś mielone) żeby były gotowe jak chłopaki wrócą żeby tylko już zrobili ziemniaki i surówkę, a nie mam jajek -.-'
Wrrrrrrrr............................. trudno. Obiad będzie na kolację -nie idę do sklepu.
Ranyyyy jaki dziś ze mnie maruuud.... aż im zazdroszczę, że mogli sobie pójść i mnie nie słuchać, a ja co? A ja muszę siedzieć i się ze sobą męczyć :blush:

9 lata 4 miesiąc temu #1000232 przez kasandra9
Trzymaj cie kciuki ciotki! Napisalam pesq na fb co i jak to Wam napisze :*

9 lata 4 miesiąc temu #1000233 przez Zazanna
Kas trzymamy !!! :kiss: :kiss: :kiss:

PESQQQQQ PISZ NAM JUŻ NOOOOOOO :P

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #1000238 przez pesq
Kopiuje co Kas napisała :) :

Hej nie wchodzę na forum ale jestem na porodówce pod stalym ktg
Bo na sali poobiadkowe koszmar i mnie wózkiem na usg zawieźli wyszlo ze ok niby ale jestem tu i będę z godzinę leżeć i jak ok to wracam na gore a jak ie to pewnie cos bedzie dalek
Wydaje mi sie jednak ze ktg teraz jest ok
Tak mi się chce sikuuu
:)

9 lata 4 miesiąc temu #1000239 przez pesq
Kas ściskamy mocno kciuki!!

Rozumiem że ktg coś pokazało jedno?

Zaz - ja to samo... identycznie. Sama nie mam siły nic robić a doprosić się trudno - to znaczy nie bede az taka bo wyprosiłam umycie podłogi i rozwieszenie prania ale miał mi pomóc troszke z innymi rzeczami i boje sie prosić :P :P Na szczescie dziś babcine gołąbki na obiad ;)

9 lata 4 miesiąc temu #1000243 przez Kasia888
Dziewczyny wracam z ktg padam na twarz :unsure:
Spędziłam na ip prawie 4h!!! :unsure:
Tyle było ciężarnych i wszystkie na ktg.....
A jeszcze się zdenerwowałam, bo przy pierwszym zapisie było za mało ruchów maluszka i doktor kazała mi zjeść i przyjść na powtórkę.
Tylko, że jak chciałam powtórzyć to badanie to już musiałam poczekać :pinch: , bo jakaś dziewczyna z patologii zeszła i też musieli jej zrobić badanie.
I dopiero przy drugim zapisie już było w porządku.
Później Was poczytam a póki co idę na obiadek :) i leżeććć......

9 lata 4 miesiąc temu #1000244 przez jurada
Kas trzymamy z Lencią kciuki za Was :)

9 lata 4 miesiąc temu #1000245 przez kasandra9
My nadal leżymy juZ 3h pod zapisem wydaje mi sie ze jest ok i wrócimy na patologie:) kończymy tez powoli kroplówkę

9 lata 4 miesiąc temu #1000246 przez Zazanna
Pesqu dzięki za info :)
Ja sobie sama zrobiła karuzelkę (w sensie zamocowałam wyżej), już nawet nie prosiłam T.. chciałam jeszcze te literki i przewijak -ale literki on musi sam, bo ja zniszczę ścianę wg niego :blink: A do przewijaka potrzebna wkrętarka, a za to to już faktycznie nie będę się brać, bo to bez sensu, coś spsuję i będzie miał powód do dogadywania :P
Brat poodkurzał mieszkanie, więc się troszkę zmobilizowałam, kotlety usmażone, ziemniaki obrane, mizeria gotowa, zaraz będę wkładać do pudełeczek malutkowych i owijać folią. A na łóżeczko na razie "ceratka" i prześcieradełko, bo póki co chyba będzie spał w rożku albo będę go zawijać kocykiem w kokonik -kołderkę zostawię jak będzie ciuteńkę większy chyba.

Dziewczyny z doświadczeniem, kładłyście kołderkę od razu, czy jak? Wiem, że już było to pytanie, ale nie odnajdę teraz, a nie pamiętam... :blush:

Kas czekamy na wieści !!! :)

Kasia to się wymęczyłaś... ale najważniejsze, że wszystko ok :)

Kurcze chciałabym się już przeprowadzić, bo mi się marzy tapeta na ścianie z łóżeczkiem pod kolor :P Bo ta nasz ściana kompletnie mi nie pasuje do wystroju kącika... :)

9 lata 4 miesiąc temu #1000251 przez basiek149
hej :)
Kas trzymamy kciuki i czekamy na więcej info :*:)

Pesq... ale przygoda! ale dobrze, że jakoś to się unormowało. oszczędzaj się :*:)

my dzisiaj z mężem leniliśmy się w łóżku prawie do 12.00 tak nam się nie chciało wstać ale w końcu głód wygrał :) chwilę później przyjechali teściowie i zapytali czy nie jedziemy z nimi do Ikei bo chcą rozejrzeć się za meblami do swojej kuchni bo remontują. więc się szybko ogarnęliśmy i pojechaliśmy. a tam tyleeee ludzi, parking cały zawalony, masakra... ale połaziliśmy trochę, ja kupiłam sobie takie 2 pojemniczki na komodę Kubusia i wcisnęłam się do kasy pierwszeństwa. nikt nic nie mówił więc szybciutko zapłaciłam i uciekłam :) potem podskoczyliśmy jeszcze do jednej galerii, zjedliśmy w Pizzy Hut, zawieźliśmy moje zwolnienie, tam trochę pogadałam z koleżankami, potem jeszcze do biedronki ale to już tylko oni poszli bo ja nie miałam już sił ruszyć się z auta. i dopiero wróciliśmy. i padam na twarz. chyba zaraz idę spać ;)

9 lata 4 miesiąc temu #1000253 przez Zazanna
Basiek poszalałaś dzisiaj, więc teraz sobie odpocznij :)

Problem spania rozwiązany, zamówiłam właśnie śpiworek, który będzie mi pasował do ochraniacza :)

9 lata 4 miesiąc temu #1000256 przez Zazanna
Łóżeczko ubrane i przykryte kocykiem, koszyki uzupełnione i zafoliowane, jutro rozpakuję i ubiorę wózek i Malutek będzie mógł się rodzić B)

Ahhh widać, że tylko ja się nudzę w ten jakże piękny niedzielny dzień.. te moje monologi... B)

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #1000257 przez pesq
Zazu ja czytam <3 ;) :kiss:

Basiu odpoczywaj.. Ja sie boje lazic po tych akcjach wczorajszych.. Strachu sie najadlam.

Ciekawe jak Kas i co u Meszki

9 lata 4 miesiąc temu #1000258 przez kasandra9
Kas jest mega glodnaaa!!! Od 14 pod zapisem :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia