BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 4 miesiąc temu #1000140 przez basiek149
Asiu ten leżaczek jest firmy Apollo sun. ma różne melodyjki, można ustawić jak głośno mają być grane, no i prędkość bujania.
znalazłam taki sam na olx ale już sprzedany ale możesz sobie chociaż o nim tu poczytać ;)

Zaz pan wieloryb pierwsza klasa B)

my dzisiaj mieliśmy przemeblowanie w pokoju, w końcu Kubusiowe łóżeczko stanęło na swoim miejscu i Kubuś ma już swój kącik :) ale to już jutro obfoce bo nie mam na to sił dzisiaj. ja oczywiście wszystkim zarządzałam a mąż z pomocą teścia przestawiali B)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #1000141 przez basiek149
ja się absolutnie nie spodziewałam, że dostanę od niej ten bujaczek. ona mi tylko mówiła, że uzbierała dla mnie ciuszki po synku, kilka pampersików tych najmniejszych jej zostało, wkładki laktacyjne itp. a jak mi wczoraj z tym bujaczkiem wyskoczyła to myślałam, że sobie żartuje :blink: no ale jej Łobuz nie chce na nim siedzieć a że mają małe mieszkanko tak więc szkoda jej tylko na niego miejsca.
ale synka ma przecudownego, normalnie jestem w nim zakochana <3 ale fakt - nie usiedzi w jednym miejscu długo, uwielbia zainteresowanie innych... :) do mnie na dzień dobry tak się uśmiechał, tak szalał...ach :) Robaczek malutki :)

9 lata 4 miesiąc temu #1000142 przez glooria
Kasia piekny pokoik
Super literki i tak wszystko dobrane
To teraz zapraszamy na porodowke jak juz pokazałas :kiss:
Oczywiscie zart ale ty jednak juz w bezpiecznym terminie jesteś

My wrocilismy z plazingu i ... nawet fajnie bo bylismy z rana juz od 9 na plazy do 1 i ominely nas wszystkie korki
Dziewczyny wymeczone ale szczesliwe
Nawet troszke slonca zlapalam chociaż krem 50
Podziękowania: Kasia888

9 lata 4 miesiąc temu #1000144 przez asiekasiek
Basia zapisałam sobie nazwę bo fajny taki bujaczek a będę już szukała jak przyjdzie dzidziuś na świat :D miło właśnie tak dostać coś od kogoś ;) ja dostałam matę i multu ubranek i aż miło takie coś dostać :)

Gloria no to super że weekendzik udał się :) mnie wczoraj trochę zjarało...

Zaz no mi też pewnie mina mi by zrzedła jak sprzedawcy ;) bo ciężko z kapowaniem teraz u mnie :) sama nie dawno przekonałaś się :whistle: :whistle:

9 lata 4 miesiąc temu #1000146 przez mysia5
Cześć dziewczynki :kiss:
Kasiu, piękny kącik dla Jasia, super że wrzuciłaś zdjęcia :) Krecik rządzi!! :woohoo:
Zaz wielorybek wygląda pysznie :cheer: zdolna jesteś :)
Basiek, ubranka cudowne! :) a w bujaczku się zakochałam, jest świetny! :) z jakiej firmy on jest? :)
Pesq, mąż Cię rozpieszcza B) :) B)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Podziękowania: Kasia888

9 lata 4 miesiąc temu #1000147 przez kasandra9
sofka sprzedana, takze Agaci lozko na swoim miejscu; wozek maz zaprowadzil na bp i kola napompowane, az zal, ze nie widzialam!!!:))))

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #1000148 przez mysia5
I żeby się pocieszyć byłam dzisiaj w hm i kupiłam dla maleństwa taki komplecik... 5 rzeczy było :) body, pajacyk, koszulka, polspioszki i czapeczka :) aaa i skarpetki , ale to osobno ;)
(W rzeczywistości kolory są o wiele ładniejsze, bo tutaj wyglądają tak smutno i ponuro :pinch: ... ale jakoś nie umiem robić dobrych zdjęć... :dry: )

9 lata 4 miesiąc temu #1000149 przez mysia5
Aaa Basiek widzę ze juz podalas firmę :) nie doczytałam wcześniej, przepraszam :)
Popatrzę tez sobie na niego bo naprawdę jest super :)

9 lata 4 miesiąc temu #1000150 przez kasandra9
Mysiu, pewnie to tez ma znaczenie, moja w 35 tc 2kg i byl szpital. Ty jestes drobna, wiec nie urodzisz sama wielorybka, moja kol. tez drobnica i miala 2x cc ale dzieci byly spore. no wiesz jak wygladala sytuacja u mnie, bo pisze Wam na biezaco, mnie nikt nie mowil nigdy nic, ze do swojej wagi i postury powinnam miec wieksze dziecko czy cos, chodzilo wylacznie o sam rozwoj Agatki i ze powinna byc wieksza i koniec. a powiedz, ile masz afi i jaki centyl glowka, brzuszek i udko - przy hipotrofiinwycxytalam, ze wlasnie o brxuszek za maly najczesciej chodzi. ale skoro masz zaufanie do lekarza, mowi, ze jet ok, no to pewnie nie ma sie cxym martwic i nie ma problemu. nie mniej jednak znasz nasza historie Kochana. ja osobiscie wolalabym miec cc, teraz tez nie jest na 100% sn, bo jak lozysko odwali, to chyba do cholery nie beda ryxykowac ivzrobia cc wowczas....wiec wolalabym to cc i wiedziec ze dziecko sie rozwija praidlowo i odpowiednio rosnie a ni ze lekarz sie martwi czy i jak ja je urodze...nigdynie slyszalam, zeby to dopasowywac... no ale nie chce Cie martwic, nie po to o tym pisze:* tob tylko moje zdanie:)

9 lata 4 miesiąc temu #1000152 przez glooria
Ja tez mysle ze to nie o samo wage chodzi
Bo w koncu nasza miss cos przybierala tylko o te centyle

Padam a jeszcze dziewczyny nie śpią
Jeszcze chwila.....

Mysiu nie martw sie jak beda powikkania w czasie porodu sn to na pewno zrobia cc
Ekspertem nie jesem ale mysle ze udziela ci sie panika przedporodowa
Bedzie dobrze tak czy tak zaufaj lekarzowi i poloznym
Podziękowania: mysia5

9 lata 4 miesiąc temu #1000153 przez glooria
A i mialam napisac ze widze ze u twojego meza kasandro pelna mobilizacja
Brawa :woohoo:

9 lata 4 miesiąc temu #1000156 przez kasandra9
dokladnie tak jak Gloria mowu, to nie chodzi o wage sama w sobie, bo to az takiego znaczenia nie ma, tym bardziej, ze jefna mama drobna, druga nie i geny, etc., ale o sam przyrost przy kolejnych usg, co przedstawia sie na tych siatkach centylowych:) u mojej wlasnie to tydzien temu bylo na granicy,a zpiatkowego usg nie widzialam opisu, ale skoro bylo mniej niz zwykle, to obstawiam, ze mogla spasc ponizej normy, skoro i decyja ze sterydami.;) takze jak cos to podziel sie centylmi i afi, to wtedy bedzie mozna na pewno wykluczyc:) i moze sie okazac ze u Ciebie 35tc i 2100 jest jsk najbardziej ok, a u mnie 35tc i 2000 to hipotrofia i nic na to nie poradzimy:)

9 lata 4 miesiąc temu #1000157 przez kasandra9
tak, mezulek wszystko dopina kochany:) no i patrzcie, nie zdazylam przygoowc kacika Agatce jk trzeba, takze bedzie musiala pokimc w wozku chwilowo az mama wszstyko wyczysci, ustawi i Krolewna bedzie lulac w lozu:)

9 lata 4 miesiąc temu #1000158 przez Zazanna
Agatagama dziękujemy ;)

Mysia jak mówi, że wszystko ok, to nie martw się.. a cc.. no cóż, na pewno część z nas je przejdzie, damy radę :)
Pajacyk z czapeczką prześliczny <3

Basiek ja też sobie zapisałam firmę bujaczka –są super, podobne do tych z FP, a połowę tańsze –to jak nie dostaniemy od nikogo bujaczka to kupię tej firmy, bo są bardzo ładne i mają takie same funkcje ;)

Kas ja właśnie tak sobie myślę, że może jednak w tym tygodniu wszystko już przygotuję.. Bo w sumie mogę urodzić za miesiąc, a mogę za tydzień.. A T. już zapowiedział, że nie ubierze łóżeczka, bo „i tak powiesz, że nie tak” heh :P –No bo ja muszę po swojemu :)

Idę spać, jakaś wymęczona jestem i znowu mi gorąco jak nie wiem. Dobranoc :)

9 lata 4 miesiąc temu #1000159 przez asiekasiek
Mysia nie martw się, naprawdę dzieciaczki rodzą się takie drobne. A co do poprostu u mnie kilka domów dalej w lutym dziewczyna urodziła córeczkę i nie dawno dowiedziałam się że dzidziuś ważył 2600kg, a mamuśka do pokaźniejszych należy ;) no nadwagę miała dobrą a widzisz jaką małą urodziła ( w sumie myślałam że mi powie że tak do 4kg ważyła jej mała) dobrze że ugryzłam się w język bo miałam powiedzieć że myślałam że po mamie będzie duża ;) no nie ładnie z mojej strony wiem :blush: :blush: :blush:

Kas jejku wyobraziłam sobie jak Twój mąż musiał wyglądać z pustym wózkiem :laugh: :laugh: :laugh:

A do mnie kot się łasi i chce leżeć na kolanach a ja go nie chcę :blink: :angry: wcześniej go brałam żeby spał ze mną jak oglądałam to nie chciał to teraz niech się wypcha :whistle:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia