BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 4 miesiąc temu #1000025 przez asiekasiek
Dzień dobry.

Basia kurcze to niezły szpital tam jest... a w tym szpitalu przyjmuje Twój lekarz?? ale dobrze ze nic takiego nie dzieje. a Kubuś chociażby miał wyjść wcześniej to i tak duuzy juz jest chłopak wiec da rade na świecie :) kolejny babelek nam się szykuje wcześniej :) czekam na focie :D

Kas jak to napić się nie możesz? zabronione masz?

ja od tygodnia śpię jak super :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #1000026 przez asiekasiek
susel miało być :)

9 lata 4 miesiąc temu #1000031 przez Sylwia-89
Hej :)
Basiek, ja jak bylam tydzień temu na ip na Polnej, to tez zauwazylam, ze to usg niezbyt dobrze zostalo wykonane. Niby mala wazyla wtedy 2200g, gdzie 3 tygodnie wczesniej miala juz 2060. To trochę malo, zwlaszcza, ze wcześniej w miesiąc przybrała 1 kg. Takze pewnie wszystko robią tak jak sie słyszy opinie- taśmowo i nie skupiają sie za bardzo na dokladnym wykonywaniu badań..

9 lata 4 miesiąc temu #1000033 przez jurada
Hej! Ciaza donoszona to 38tydzien włącznie czyli 37 i 3 tez juz zalicza sie do tego. Ale waga dziecka podobno musi przekraczać 2500g.
Wiadomo rodzą sie dzieci w 34tyg i radzą sobie świetnie tylko je dogrzewają a rodzą sie z 37 i niestety sa po podłączane do kabelków itp. Wszystko zalezy od dzieciatka i rozwoju. Dlatego tez Kas módl sie aby Agatka siedziala w brzusiu jak najdłużej, dla jej dobra.

A co do USG to jest granica błędu bodajże ok 500g w jedna i druga stronę więc te pomiary trzeba brać z przymrużeniem oka.

9 lata 4 miesiąc temu #1000038 przez kasandra9
Mogę, mogę, tylko pije i nie czuje sie napita:) pewnie jakiś powerade by sie przydał nawadniający:)
Rano ktg, troszke Agatka spala, bo jednostajny w miare zapis przez polowe czasu, krew pobrana, musiała obie ręce atakować, bo nie chciało lecieć z lewej, pewnie ze stresu, no i po pierwszym zastrzyku - myslalam, ze umrę z bólu, ale ja mam chyba wysoki próg bólu....wcale to straszne nie bylo, polozna tylko mowila, ze mogę czuć mniej ruchów Malej po tym. Na szczęście udalo sie zasnąć i dopiero budzik zadzwonił, taka glodna jestem.
Wiem, ze jakiś próg błędu jest w tych pomiarach...ale właśnie zmartwilam sie po tym co Basia napisala, ze czegos nie zauwaza, ze przeoczą, ze Mala się Np. Udusi;( juz nawet abstrahując od samej wagi, bo jesli bedzue leosza no to tylko się cieszyć, jak gorsza w vo wątpię, no no to i tak ja wspomogą tymi sterydami i powoli mnie wykurzana z domku - jesli wazy wiecej to po prostu niepotrzebnie no ale tego się nie cofnie.

9 lata 4 miesiąc temu #1000039 przez glooria
Sterydy nie dzialaja tylko na wage ale na rozszerzenie pęcherzyków w płucach

A jak sie po nich czujesz

9 lata 4 miesiąc temu #1000040 przez kasandra9
Wiem, wiem, oczytalam sie troche od 4:)
Nie wiem jak po sterydach - od samego rana jestem glodna!, a poza tym spiaca - ale to przez ta noc z przerwami ciągle zapewne.
Poza ewentualnymi anomaliami w wynikach badan (stad krew przed pobrana) nie doczytałam sie, żeby jakies skutki uboczne byly...:)??

9 lata 4 miesiąc temu #1000041 przez kasandra9
Juradko, 37 i 3 to 37 chyba?:) i w trakcie 38:) a ma byc 38 zakończony? Czyli 37 i 7 jakby, co u mnie za 2 tyg dokładnie nastąpi wg om....o ile nastąpi i nie będę juz odliczać, ile Agatka ma dni:)
Niech przyjeżdża sniadanieeeee

9 lata 4 miesiąc temu #1000042 przez Magdalena9t
Hej, znow mnie chwile nie ma a tu tyle sie dzieje. I jeszcze z tel. Musze pisac.
Kasandra duzo zdrowia i sily dla Ciebie i dla Agatki, oby wszystko bylo w porzadku i zeby mala jak najdluzej zostala w brzuszku, w razie cos to jestes pod kontrola lekarzy. Pomodl sie do Boga bo w sumie to w jego rekach aby Agatka byla zdrowa :-)
No wiecej to nie wiem co napisac :blush:

Basiek Ty juz tez niedlugo,obys zdazyla meza zgwalcic przed porodem:-)

Lidziun ja polecam na sutki purelan medela naturalny,najlepszy nie trzeba zmywac przed karmieniem. I tez czytalam ze nie powoduje grzybicy w porownaniu do innych z rozna iloscia skladnikow.

Pesqu Ty marudo,:-) takie tu pysznosci serwujesz i przyrzadzasz a szybkiego przepisu na chleb nie chcesz:-p skladniki tylko mieszasz i miksujesz i jak wyrosnie to pieczesz. A nawet pozniej mozesz zamrozic:-)

Zaz to T. Ma w zamian porcje pieska ha :-p

Lece bo brak czasu a dzis do Kosciolka :-)
Milego dnia:-)

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #1000045 przez kasandra9
KMadzia, robię to, bo co innego zostalo:)
Kolezanka tez poleciła purelan i tez kupilam:)

Ciekawe, czy moja bedzie pierwsza dziewczynka na forum:)

9 lata 4 miesiąc temu #1000046 przez Zazanna
Dzień dobry :)

Ależ noc za nami :) Około 24 Malutek zaczął imprezkę, ale do tego stopnia, że się obudziłam i zwinęłam z bólu, potem brzuś rozbolał na okres i kręgosłup doszedł, wydaje mi się też, że dwa razy miałam skurcz, ale nie jestem pewna, bo mnie tak bolało wszystko, że już nie rozróżniałam kiedy bardziej ;) Oczywiście wszystkich pobudziłam jak co chwila „syczałam” jak mi Malutek naciskał na dole –i pierwszy raz włożył mi nogę pod żebra, wtedy łzy mi napłynęły do oczu. No i tak sobie leżeliśmy z Malutkiem gdzieś do po 1 i potem jakoś usnęłam jak się zaczął uspokajać i około 3 zrobił powtórkę z rozrywki, ale już krótszą, bo około pół godziny –znowu pobudziłam niechcący i T. i psa i kotę … :P Ale ogólnie spało mi się dziś znów dobrze i jestem wyspana :) Teraz kawka, potem prysznic i spacerro z piesełem ;)

Kas brodawki możesz zacząć smarować –nie zaszkodzi :) Tylko nie masuj ;) A krocze ja bym zostawiła w spokoju :)

Basiek to super, że Kubuś taki grzeczny był :) A co do wagi to i tak ładnie waży :)
I czekamy na fotki prezentów :)

A w ogóle to u mnie za oknem od 6 rano robią elewację w bloku na przeciw -dziady :angry: Wyobraźcie sobie, że w tygodniu zaczynają 9-10, a dziś w sobotę zaczęli o 6 rano. Nienawidzę mieszkać w bloku :( :angry:

9 lata 4 miesiąc temu #1000049 przez kasandra9
A ja myslalam, żeby juz prędzej kricze olejkiem smarować bo to nic nie przyspiesza i nie szkodzi przeciez. Nad gora sie bardziej zastanawiam..ale pomysł ze smarowaniem bez masowania chyba ok bo nie powinien pobudzić i powodować skurczów..a ten purelan podobno bdb..no i zalexy mi tym bardziej na laktacji żeby karmić Mala skoro ma byc wczesniakiem

9 lata 4 miesiąc temu #1000051 przez jurada
Kas zalezy od lekarza. Mój np. Jak idę do niego 35 i 5 to on mówi ze kończymy 36tydzien.

A co do donoszenia ciąży to zalezy. Jeden lekarz uzna ze 37,3d a drugi od 38,1d
Co lekarz to inna szkola itp.
Podziękowania: pesq

9 lata 4 miesiąc temu #1000052 przez kasandra9
Juradko, bo zgadza sie, ze 35 i 5 to 36:) jeszcze nieskończony:) takze jak się wtedy dziecko urodzi to powiedzą ze ma 35tyg I urodzone w trakcie 36tc; a skoro od 38 ta donoszona, to obstawiam, ze chodzi o zakończony, wiec 37 i 7=38:)

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #1000053 przez Kasia888
Hej dziewczynki :)
Noc przespana w miarę, pogoda pochmurna może to i dobrze.
Zaczynam 38 tydz :woohoo: :woohoo: :woohoo:
Kasandra musisz koniecznie mieć ze sobą jakieś jedzenie nawet rano, nie możesz czuć się głodna :huh: i trzymaj się z Agatką niech jeszcze posiedzi dwa tygodnie w brzuszku jak może ;) i jedzzzzzzz!
Basiek to nie do pomyślenia, żeby takie były różnice przy obliczeniach wagi :pinch:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia