- Otrzymane podziękowania: 278
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Basia kurcze to niezły szpital tam jest... a w tym szpitalu przyjmuje Twój lekarz?? ale dobrze ze nic takiego nie dzieje. a Kubuś chociażby miał wyjść wcześniej to i tak duuzy juz jest chłopak wiec da rade na świecie kolejny babelek nam się szykuje wcześniej czekam na focie
Kas jak to napić się nie możesz? zabronione masz?
ja od tygodnia śpię jak super
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 100
Basiek, ja jak bylam tydzień temu na ip na Polnej, to tez zauwazylam, ze to usg niezbyt dobrze zostalo wykonane. Niby mala wazyla wtedy 2200g, gdzie 3 tygodnie wczesniej miala juz 2060. To trochę malo, zwlaszcza, ze wcześniej w miesiąc przybrała 1 kg. Takze pewnie wszystko robią tak jak sie słyszy opinie- taśmowo i nie skupiają sie za bardzo na dokladnym wykonywaniu badań..
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
Wiadomo rodzą sie dzieci w 34tyg i radzą sobie świetnie tylko je dogrzewają a rodzą sie z 37 i niestety sa po podłączane do kabelków itp. Wszystko zalezy od dzieciatka i rozwoju. Dlatego tez Kas módl sie aby Agatka siedziala w brzusiu jak najdłużej, dla jej dobra.
A co do USG to jest granica błędu bodajże ok 500g w jedna i druga stronę więc te pomiary trzeba brać z przymrużeniem oka.
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
Rano ktg, troszke Agatka spala, bo jednostajny w miare zapis przez polowe czasu, krew pobrana, musiała obie ręce atakować, bo nie chciało lecieć z lewej, pewnie ze stresu, no i po pierwszym zastrzyku - myslalam, ze umrę z bólu, ale ja mam chyba wysoki próg bólu....wcale to straszne nie bylo, polozna tylko mowila, ze mogę czuć mniej ruchów Malej po tym. Na szczęście udalo sie zasnąć i dopiero budzik zadzwonił, taka glodna jestem.
Wiem, ze jakiś próg błędu jest w tych pomiarach...ale właśnie zmartwilam sie po tym co Basia napisala, ze czegos nie zauwaza, ze przeoczą, ze Mala się Np. Udusi;( juz nawet abstrahując od samej wagi, bo jesli bedzue leosza no to tylko się cieszyć, jak gorsza w vo wątpię, no no to i tak ja wspomogą tymi sterydami i powoli mnie wykurzana z domku - jesli wazy wiecej to po prostu niepotrzebnie no ale tego się nie cofnie.
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 108
A jak sie po nich czujesz
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nie wiem jak po sterydach - od samego rana jestem glodna!, a poza tym spiaca - ale to przez ta noc z przerwami ciągle zapewne.
Poza ewentualnymi anomaliami w wynikach badan (stad krew przed pobrana) nie doczytałam sie, żeby jakies skutki uboczne byly...??
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Niech przyjeżdża sniadanieeeee
- Magdalena9t
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 33
Kasandra duzo zdrowia i sily dla Ciebie i dla Agatki, oby wszystko bylo w porzadku i zeby mala jak najdluzej zostala w brzuszku, w razie cos to jestes pod kontrola lekarzy. Pomodl sie do Boga bo w sumie to w jego rekach aby Agatka byla zdrowa
No wiecej to nie wiem co napisac
Basiek Ty juz tez niedlugo,obys zdazyla meza zgwalcic przed porodem:-)
Lidziun ja polecam na sutki purelan medela naturalny,najlepszy nie trzeba zmywac przed karmieniem. I tez czytalam ze nie powoduje grzybicy w porownaniu do innych z rozna iloscia skladnikow.
Pesqu Ty marudo, takie tu pysznosci serwujesz i przyrzadzasz a szybkiego przepisu na chleb nie chcesz:-p skladniki tylko mieszasz i miksujesz i jak wyrosnie to pieczesz. A nawet pozniej mozesz zamrozic:-)
Zaz to T. Ma w zamian porcje pieska ha :-p
Lece bo brak czasu a dzis do Kosciolka
Milego dnia:-)
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kolezanka tez poleciła purelan i tez kupilam:)
Ciekawe, czy moja bedzie pierwsza dziewczynka na forum:)
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Ależ noc za nami Około 24 Malutek zaczął imprezkę, ale do tego stopnia, że się obudziłam i zwinęłam z bólu, potem brzuś rozbolał na okres i kręgosłup doszedł, wydaje mi się też, że dwa razy miałam skurcz, ale nie jestem pewna, bo mnie tak bolało wszystko, że już nie rozróżniałam kiedy bardziej Oczywiście wszystkich pobudziłam jak co chwila „syczałam” jak mi Malutek naciskał na dole –i pierwszy raz włożył mi nogę pod żebra, wtedy łzy mi napłynęły do oczu. No i tak sobie leżeliśmy z Malutkiem gdzieś do po 1 i potem jakoś usnęłam jak się zaczął uspokajać i około 3 zrobił powtórkę z rozrywki, ale już krótszą, bo około pół godziny –znowu pobudziłam niechcący i T. i psa i kotę … Ale ogólnie spało mi się dziś znów dobrze i jestem wyspana Teraz kawka, potem prysznic i spacerro z piesełem
Kas brodawki możesz zacząć smarować –nie zaszkodzi Tylko nie masuj A krocze ja bym zostawiła w spokoju
Basiek to super, że Kubuś taki grzeczny był A co do wagi to i tak ładnie waży
I czekamy na fotki prezentów
A w ogóle to u mnie za oknem od 6 rano robią elewację w bloku na przeciw -dziady Wyobraźcie sobie, że w tygodniu zaczynają 9-10, a dziś w sobotę zaczęli o 6 rano. Nienawidzę mieszkać w bloku
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
A co do donoszenia ciąży to zalezy. Jeden lekarz uzna ze 37,3d a drugi od 38,1d
Co lekarz to inna szkola itp.
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 182
Noc przespana w miarę, pogoda pochmurna może to i dobrze.
Zaczynam 38 tydz
Kasandra musisz koniecznie mieć ze sobą jakieś jedzenie nawet rano, nie możesz czuć się głodna i trzymaj się z Agatką niech jeszcze posiedzi dwa tygodnie w brzuszku jak może i jedzzzzzzz!
Basiek to nie do pomyślenia, żeby takie były różnice przy obliczeniach wagi