BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 4 miesiąc temu #999874 przez kasandra9
100 w tydzień przebrala...a przeciez ost 2 dni jadlam jak szalona, wiec to nic nie daje. Takze wydaje mi sie, ze wcześnie miala 250-300 na 2tyg takze nie jest na pewno lepiej. Ten lekarz od USG taki srednio rozmowny, itp. Q sumie nic nie odp:( ze ordynator podejmie decyzje, póki co zajęty i nie wiem czy go lapac czy sam powie. Juz się nie łudzę, ze wyjfe, tylko co dalejjjjjj. I czy Mala na pewno na tym wszystkim poza waga nie cierpi

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #999877 przez pesq
Mnie zastanawia jedno - czy oni na pewno sprawdzili Ci drożność łożyska ? Bo (jeśli) przybarnie jest nieprawidłowe (a to nie dla nas oceniac tylko lekarzom) to to może być podstawowy powód. Hm no nic czekaj kochana na jakieś decyzje ;*

9 lata 4 miesiąc temu #999880 przez asiulek_dolls
Fajnie dziewczyny ze babcie się mobilizują i urlopy biorą żeby pomóc przy wnukach :)
moja mamuska tez spędziła urlop u nas jak się Kacperek urodzil i teraz tez trzyma urlop dla bliźniaków :) z opieka nad dziećmi sobie poradzicie ale jak jeszcze dochodzi pranie sprzątanie gotowanie itd. i jeszcze jak co chwile ktoś w odwiedziny do bobasa wpada to ciężko jest samej, fajnie jak ma kto pomóc, tym bardziej ze po porodzie człowiek osłabiony a wiadomo z mamą to luzik bo albo malucha przy pilnuje albo w domowych obowiązkach pomoże a to na poczatku naprawdę dużo ułatwia,
ja mam tez ciocię która tez przyjedzie jak mamie urlop się skończy (przy Kacprze tez tak było) fajnie bo ona często do nas wpada na weekend dziś tez przyjedzie i Kacper ja strasznie lubi i ja zawsze miałam z nią dobry kontakt ( jest panną i od zawsze od małego pomagała przy mnie i bracie, większość wakacji u niej spedzalismy i wogole) i mój T. tez się z nią super dogaduje i jak jest u nas szczególnie teraz podczas mojej ciąży to w wielu rzeczach mnie wyrecza i pomaga.. kochana jest!!! a pod koniec roku przechodzi na emeryturę i obiecała ze często będzie przyjezdrzac pomagać przy maluchach :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 4 miesiąc temu #999883 przez jurada
Kas trzymaj sie kochana. Bedzie dobrze. Musi być!!!

9 lata 4 miesiąc temu #999886 przez melisamienta
Jurada ja cały ostatni miesiąc mam co 2 tygodnie wypadają mi 3 i co tydzień mam ktg.

9 lata 4 miesiąc temu #999888 przez Kasia888
O kurczę :( Kasandra jesteśmy z Tobą, nie martw się wszystko będzie dobrze jesteś już na końcówce.
Teraz najważniejsze, żebyś była pod kontrolą i koniecznie wypytaj się co planują w tej sytuacji.

9 lata 4 miesiąc temu #999889 przez basiek149
Kas trzymaj się dzielnie i nie zamartwiaj. na spokojnie porozmawiaj z lekarzem, oni na pewno wiedzą lepiej i będą robić wszystko dla waszego dobra. :*

9 lata 4 miesiąc temu #999890 przez asiulek_dolls
Kas tak jak Pesq pisze dopytaj o to łożysko, czy sprawdzali dokładnie i przede wszystkim spokojnie, moje maluchy tez tak ważą podobnie a miedzy naszymi terminami 2dni roznicy, poza tym jak mi Kacpra mierzyli przed porodem to w jednym szpitalu babka powiedziała ze max 2300 i ze za maly żeby u nich rodzic, w ujastku dr który nas przyjmował powiedział ze 2500 ma, a urodził się 2780.... przecież prawie 300 a tym bardziej prawie 500 w ciągu nocy nie przybrał (No a w 36tc się urodził wiec podobnie jak nasze tygodnie teraz), wiec te pomiary tez należy trochę orientacyjnie brać pod uwagę, no i przy tak zaawansowanej ciąży ciężko jest bardzo dokładnie zmierzyć np obwód główki wystarczy milimetr albo nawet pol mniej zaznaczyć i juz waga zaniżona... i przybiera co z tego ze mniej ale przybiera!!!!!!!!!!!!!!

9 lata 4 miesiąc temu #999895 przez jurada
Asiulek ma racje. Ważne ze przybiera.
Idź i porozmawiaj z lekarzem.

9 lata 4 miesiąc temu #999899 przez Lidziun

jurada napisał: Dziewczyny co ile macie wizyty? Ja teraz we wtorek idę po 3tyg ale to z racji mojego wyjazdu i urlopu lekarza.
Myślę, ze teraz to juz co tydzień powinny byc na końcówce.

Ją cały czas mam co miesiac to znaczy mialam bo teraz lekarz mnie nie zapisywal bo twierdzi ze za kilka dni urodze a jak nie to mam sie za tydzien zglosic po posiew, ale powiedzialam mu ze jak nie urodze to przyjde do niego bez zapisu, a przypomnialo mi sie jeszcze ze mam dentyste w poniedz a jutro musze zrobic olkowi obiadki by potem po porodzie nie stac przy garach i przeraza mnie jeszcze fakt ze maz dzisiaj pracuje do polnocy a tescie wyjezdzaja na dzialke tak samo ciotka i kuzyn wiec jak sie dzisiaj zacznie to zostaje sama z dziecmi, musze chyba przestac o tym myslec bo naprawde urodze a to ciut za wcześnie, także dziewczyny nie spakowane- pakować się bo to nigdy nic nie wiadomo

9 lata 4 miesiąc temu #999900 przez Sylwia-89
Kas, musi byc dobrze, nie ma innej opcji. Trzymaj się tam, Agatka pewnie jest drobniutką dziewczynką i tyle.

Ja od ostatniej wizyty mam przerwę 5 tygodni ze względu na urlop lekarza, a potem mam miec co 2 tygodnie wizytę

9 lata 4 miesiąc temu #999902 przez kasandra9
Juz jestem po rozmowie z ordynatorem, mily gość i taki fajny, spokojny, konkretny. I jest decyzja, ze...juz niedługo zostanę mama!:) ogólnie anatomicznie, przepływy i ktg w porządku, ale właśnie boja sie lozyska, ze moze w pewnym momencie nie wyrobic, wiec nie powiedzial wprost, no ale wiadomo, ze do konca juz zostane tutaj, bo przeciez im później, tym moze byc gorzej, to oczywiste. No i dzis i jutro dostane sterydy, no i nadal będą obserwować te przepływy i płyny, ale w ciagu tyg- dwóch zapewne będziemy konczyc ciaze.
Takze aaaaaaaaa!!!! Aaaaaa!!!!! Nici z kina i kolacji i Mexyk nawet mieszkanie sprzątnął....i ja włosów nie zdążyłam pofarbować....no i w ogóle szok.
Szok, szok, ale oby na Agatce nic nie odbilo sie, bo jak sie urodzi to ja podkarmimy, to nie problem(musi byc mleko!!), ale żeby byla zdrowaaaaaaaa

9 lata 4 miesiąc temu #999904 przez pesq
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA KAS!!!!!!!!!!!!!! Uważam że to wspaniała decyzja - jeśli jest już tak zaawansowana ciąża nie ma co. Kurczę no wlosy poczekają :silly: :silly: :silly:

9 lata 4 miesiąc temu #999907 przez Zazanna
KAS ALE EKSTRA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :woohoo: :woohoo: :woohoo: To już takie REALNE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Podtuczysz ją już na świecie ! Zaraz ją będziesz tulać <3

9 lata 4 miesiąc temu #999908 przez pesq
Oj pewnie że tak, Meszka pewnie szybko da lekcje jak sie dzieci podtucza :) :) <3 Kas naprawde uważam że nie ma tego złego..!

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia