BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 4 miesiąc temu #999797 przez kasandra9
juz po obchodzie, zaraz usg;))) na szczescie zrobi mi ordynator, bo pytalam, gdyz widzialam tego mlodego lekarza, ktory w pn mi afi 8,8 zmierzyl, a ja w to nie dowierzam, bo w sr znow bylo normalnie 14:)
nadal prosimy o mega kciuki!!:)
Sylwus, wpisz Porody ipla i juz:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #999799 przez agatagama
dzień dobry :*
achh jak tak piszecie o porodach to ja już chcę, już ! już ! nie mogę się doczekać :) aktualnie mam fazę, że się nie boję, więc mogłaby taka potrwać do porodu :)
Asiulek na prawdę na zdjęciach masz malutki brzuszek, bardzo zgrabnie wyglądasz :)
Kas trzymam kciuki za Agatkę !! niech tak wypnie brzuszek i udowodni, że wcale taka maleńka nie jest :)
Scarlet, Kasia kurcze już taaaaak blisko :D:D normalnie ja się chyba bardziej ekscytuję niż Wy :D:D zaraz będziecie miały swoje robaczki do całowania :D
ja właśnie robię ostatnie już pranie,bo przyszła mi pościel i już chyba wszystko na tip top pozapinane :) a na Jasia jeszcze trochę poczekam czuję...no cóż...na skarby warto czekać :*

9 lata 4 miesiąc temu #999801 przez melisamienta
Witam Dziewczynki :)
Jak przeczytałam post o dziecku w pampersie to przypomniała mi się moja chrześnica, a szczególnie jej wychowanie przez rodziców. 1 września kończy 5 lat, i ma iść do zerówki, problem w tym że nadal chodzi z smoczkiem wszystkie napoje pije z butelki (a jej ulubionym jest pepsi ciągnięta przez smoczek :P ) na wieczór je kaszkę z butelki) Cały dzień przesiedzi na laptopie albo tablecie grając, albo z mam ogląda seriale paradokumentalne. Nie ma w ogóle kontaktu z rówieśnikami, raz jak ją chciałam zabrać do koleżanki, bo też ma córkę 5letnią, to jej nie puściła, bo mała się wstydzi dzieci. Od małego przy niej palą z mężem 4 paczki dziennie, dom zaniedbany bo na nic nie ma pieniędzy nawet czasu żeby posprzątać, czy uprać małej rzeczy zeby nie chodziła brudna. A jak przyjdzie jakieś święto, Mikołaj dzień dziecka czy urodziny to potrafi wprost powiedzieć co kupić małej. w tamtym roku na Mikołaja dzwoniła do mnie że mała chce taki samochodzik na akumulator jak w reklamie beko. Ja nie stosuję się do tego co ona chce tylko kupuje po swojemu ( zresztą nie dam 500zl za taki samochodzik).
A za jakiś czas dostaje zdjęcie małej w samochodziku z podpisem "kupiliśmy jej", a teraz narzeka ze jej miejsce zajmuje bo nie jeździ tym.
Jak bym wiedziała że tak będzie to nie zgodziła bym się na chrzestną , bo to daleka kuzynka, ma 42 lata i zachowuje się sama jak dziecko. Jak jej zwracam uwagę to twierdzi że nic na siłę mała sama z tego wyrośnie. Na dzień dziecka do prezentu kupiłam jej książeczkę dla czterolatka i zaczęłam z nią rozwiązywać.
Ani kolorów, liczenia, ślaczków, nawet rysowanie jej nie wychodziło. To samo z wysławianiem: daj to u miej da, herbata- bata, nie chcę - nie ciem, sklep to klep, mam wrażenie ze zatrzymała dziecko w rozwoju.

Kas, pamiątka cudna taka sesja
Kasia 888 to ty już niedługo a my musimy czekać na koniec miesiąca. Przynajmniej tak mi lekarz powiedział na wizycie z środę że nie przewiduje wcześniejszego porodu.
Zuzanka literki boskie, szkoda że ja nie mam takich zdolności :( a jak patrzyłam to w necie drogo taki napis wychodzi. :(
Mech może Kornelek chce już do domku, do swojego łóżeczka :laugh:
Asiulek mi się wydaje że ja mam ogromny brzuch a tam tylko Wojtuś (aczkolwiek w 35 tyg 2d ważył 2800g) a ty masz taki fajniutki mały i tam dwa szkraby.
Zuzanna mam dokładnie ten sam problem, skąd będę wiedziała że to już. :(

9 lata 4 miesiąc temu #999802 przez asiekasiek
Dzień dobry,

Kasandra trzymaj się będzie dobrze !!!!! od razu chwal się ile Mała Miss waży :D
Ja byłam na budowie bo Pan mierzyć dach był i kurcze jak ja lubię załatwiać takie sprawy :huh:
Asiulek jak tak samo nie wybieram się na miasto teraz sama, byłam z mężem bo tak to po okolicy mogę jeździć ale gdzieś dalej gdzie ruch jest wzmożony to dziękuje... co do facetów, gdzie co jest... jejku u mnie to samo jest, już brak mi słów żeby tlumaczyć gdzie co jest...
Zaz z wieloryba więcej mięsa w sumie B)
Scarlett jejku teraz Ty będziesz, później Kasia chyba że Asiulek Was wyprzedzi :D jejku będzie się działo!!
Asiulek spoko z tą grzywką napisałaś :laugh:
Agatagama ja też już chcę ! Raz się boję raz nie ale chciałabym żeby mnie przed terminem zaskoczyło

9 lata 4 miesiąc temu #999803 przez asiekasiek
Melisamieta no niestety jak widać jest więcej takich właśnie dzieci zaniedbanych, mam nadzieję, że ja nie pójdę na łatwiznę i nie będę dawała dziecku tableta/komórki/laptopa/tv żeby od dziecka mieć spokój... i szybko zleci czas do porodu, jeszcze miesiąc :D

A ja dzisiaj chyba pojadę z tym moim siostrzeńcem i wyplewi mi chwasty w truskawakch no powyrywa bo są do kolan :ohmy: w sumie dobrze że i takie chwasty są bo liście mają zieloniutkie, a takie upały były... oczywiście nie za darmo to zrobi :blink: zapowiedział 10zł za jedną grządkę B) B) no niech będzie i tak wyrzuciłabym mu coś :P

9 lata 4 miesiąc temu #999805 przez kasandra9
Rety, jeszcze mnie nie poprosili na to USG:) niby się nie stresuje, ale jakos mi niedobrze, wiec pewnie podświadomie owszem:)))

9 lata 4 miesiąc temu #999807 przez Sylwia-89
Obejrzałam pierwszy odcinek :) Ryczę jak głupia jak widzę jak dzieciątko się rodzi :laugh: A co to będzie jak moja córcia wyskoczy. Z jednej strony chciałabym już, ale jednak trochę się boję :unsure: Nie potrafię sobie wyobrazić nawet, bo wiadomo film wszystkiego nie przekaże, poza tym każda kobieta inaczej przechodzi poród...

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #999808 przez asiulek_dolls
Asiek to się młody ceni :laugh: ale dobrze niech się uczy ze pieniazki same nie przychodzą ze trzeba zapracowac na nie :cheer:

Pesq bo się zamotalam i nie napisalam.... sliczne to zdjęcie, haha i minka taka niewinna słodka :) tylko w tych kolejkach musisz inna robić bo Cie ludziska zjedza hahaha przed lustrem pocwicz taka wredna i zolzowata minę żeby się ciebie bali :laugh:
choć z twoim typem urody to ciężko będzie bo sympatyczna buzke masz i ludzie świnie to wykorzytuja

Edit: a Cyc rzeczywiście pokaźny hahaha :laugh: cos mi się wydaje ze podobny rozmiar do mojego "j" :P
Podziękowania: pesq

9 lata 4 miesiąc temu #999810 przez asiulek_dolls
Kas proszę mi tu zachować spokuj!! nerwy nie sa potrzebne ani tobie ani Gagatce!! Będzie dobrze :)

9 lata 4 miesiąc temu #999811 przez jurada
Hejka!

Ja dzis juz obleciałam przychodnie, oddalam krew i mocz do analizy. Mam nadzieje, ze nic się nie przypałętało. A we wt GBS :unsure: :unsure:

Asiulekdolls po tobie nie widac tych bliźniaków ani 90kg.

Kasandra trzymam mocno kciuki za Agatke<3

Ja tez juz nie mogę się doczekać porodu. Kobieta powinna chodzić w ciąży 8 miesięcy. Ten ostatni to juz takie czekanie na ten mały cud <3 <3

Wczoraj wieczorem miałam jakies boleści /skurcze. Nie dość ze tak mnie ciągnęło w podbrzuszu to jeszcze Lenka sie w tym momencie zaczynała ruszać i to nasilało ból. Trwało to ok. 40 minut a ból 40s. i puszczał i po 5 minutach znów.Ale nie panikowałam, bo czułam, że to jeszcze nie to. W nocy mnie obudził taki ból, ale przeczekałam i zasnęłam.
Teraz to juz chyba każdą z nas będą męczyć bóle...

9 lata 4 miesiąc temu #999812 przez asiulek_dolls
Sylwia tez tych prodow nigdy nie ogladalam, muszę w wolnej chwili poszukać na necie i trochę sobie porycze pewnie :lol:
a od września chyba na tvp2 ma być tez jakiś cykl o ciąży i prodach i podobno z ujastka :)

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #999819 przez asiekasiek
Jurada ja właćnie też takie boleści mam już, ale to dobrze jak mi powiedział lekarz bo kiedyś w końcu muszą zacząć się żeby były w końcu te właściwe:D
Asiulek też właśnie czytałam że z Ujastka mają być porody, ja kiedyś oglądałam te porody, ale wkurzało mnie to że przy każdym porodzie właśnie ryczę jak widzę już dzidziusia, a m i się nie chce ryczeć więc przestałam oglądać ;)
Sylwia też myślałam o tym że jak zacznę ryczeć to masakra będzie :dry: bo ja przy tym oglądaniu to zanosiłam się płaczem i nie mogłam tchu złapać tak ryczałam:side: i sobie myślę ze jakbym tak miała ryczeć po porodzie jak będzie mała już ze mną to pomyślą jakaś walnięta i nie przyłożą mi jeszcze dziecka do piersi bo będą się bać mojej reakcji :blink:

Kas weszłam czekam co tam u Twojej Gagatki :D jeszcze okaże się że moja będzie najgrubsza z forumowych dziewczynek ;)

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #999820 przez asiekasiek
Pesq nie ma na forum od rana i jak przyjdzie to będzie miała znowu pretensje że przyszła i każdy uciekł :whistle: :silly:

9 lata 4 miesiąc temu #999821 przez Lidziun
dziewczyny wracam wlasnie od lekarza niby dopiero zaczal sie 37 tydzien, ale lekarz powiedzial ze mam rozwarcie 2 cm i na dniach powinien zaczac sie porod, kurcze przerazona jestem i zarazem szczesliwa ze to juz niedlugo, posiew mi zrobil i do odebrania za tydzien o ile zdaze, i dostalam lek dopochwowy bo niby mam jakas grzybice, ale dziwne bo nic mnie nie boli nie szczypie, ale powiedzial ze to dawka jednorazowa i jak dzisiaj zaaplikuje to jutro juz bedzie wszystko ok, dodatkowo jeszcze mialam ktg, takze z wizyty jestem zadowolona

9 lata 4 miesiąc temu #999822 przez mysia5
hej hej robaczki :) :kiss:
Asiulek, ja też nie jestem spakowana... :blush: :P i naprawdę mimo dowodu i tak nie widać po Tobie tych kg, wyglądasz super :)
Pesq super zdjęcia :) masz kochaną siostrę :)
Zaz czekamy na wielorybka :) :lol:
Scarlet woooow ! już tylko chwila i będzie trzeci maluszek :)
ciekawe jak tam KasiaAsia sobie daje radę :) odezwij się jak nas czytasz :)
hahaha z facetami to tak jest :lol: Sylwia u nas też była lekcja na temat jak wyglądają śpiochy, jak półśpiochy i wszystkie inne rzeczy :laugh: :lol:
dziewczynki ja też panicznie się boję porodu... i tak myślę, można pić przy porodzie? :blush: :blush: bo to jest taki wysiłek, że na pewno chce się pić... wybaczcie, być może głupie pytanie :lol:
Asiulek ale fajnie opisałaś jak to ma wyglądać, dzięki :D :)
haha Asiek jaki mądrala mały, zna się na biznesie B)
Kasandra trzymam kciuki za malutką :)
dzisiaj wieczorkiem mam wizytę <3 :) ale się cieszę, dowiem się jak mały i mam nadzieję że lekarz mnie porządnie zbada i coś się dowiem :) bo te moje bóle na okres mnie straszą tylko ...

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia