BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 4 miesiąc temu #1000195 przez Zazanna
Dzień dobry :)
Dziś spałam rewelacyjnie, za to T. nie, bo ponoć się rozpychałam, chrapałam itd… -co jest całkiem możliwe, bo mam cały noc zapchany w nocy ostatnio :P

Asiek hahahah koty takie są ;)

Pesq Kochanie odstaw tą kawę, albo ustaw przypomnienie w telefonie żeby brać magnez! Nie martw się, to nie jest neurologiczne na bank –tak się zdarza w ciąży –tak mówił mój lekarz po tym moim ostatnim. Odpoczywaj teraz i pilnuj posiłków i magnezu –już końcóweczka i zaraz wszystko wróci do normy.. Ale strachu się musiałaś najeść Bidulku :( Kurcze takie drętwienie jest okropne, bo człowiek w ogóle nie wie co się dzieje… :(

A na koniec psi ogonek... Podaliśmy leki, zasmarowaliśmy, a ta do lizania.. więc akcja operacja B)

Załącznik nie został znaleziony

Załącznik nie został znaleziony

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #1000197 przez kasandra9
Otóż to Asiu:) nic innego juz zrobić nie mogę:) jutro USG kontrolne mamy:) moze jakiś terminie poznamy czy coś, a moze ktos inny zrobi i powie ze duza Kobita:P pytalam o żelazo i magnez, spr. Wyniki z morfologii wczoraj i wszystko super, hemoglobina 12, wiec mówi ze zupełnie no ic nie trzeba:) no i jak to jest ja mam wszystko super mama zdrowa jak ta lala, mocz tez bez niczego bakterii itp i taki organizm nie jest w stanie dostarczyć dziecku wszystkiego, gdzie tkwi blad i skąd sie wziął aż ciężko uwierzyć!:)

9 lata 4 miesiąc temu #1000198 przez kasandra9
Zaz, Grazka z panem za rączkę? Ejjj, powinien Ciebie trzymać;)

9 lata 4 miesiąc temu #1000199 przez Sylwia-89
Dzień dobry :)

U mnie już szarlotka w piekarniku siedzi :) Wstałam wcześniej i żeby nie gnębić Filipa, że ma wstawać musiałam poszukać sobie zajęcia :laugh:

Kas, nasza dzielna mamusiu <3 Ja też Cię podziwiam :) No i tatuś staje na wysokości zadania, to się chwali ;)

Pesq, Ty to jednak masz jakiegoś pecha w tej ciąży, jak nie urok to sraczka. Też jesteś super mamuśką :) A co do magnezu, to ja biorę od dawna Aspargin 3x po 2 tabletki dziennie.

Kasia, bardzo ładny kącik urządziłaś Jasiowi :) Ja jestem w trakcie obmyślania planu jak u siebie to ogarnąć, ale za bardzo nie mam pola manewru póki, co bo mieszkamy w kawalerce.

Basiek, ale super koleżanka :woohoo: To jest takie miłe jak ktoś o nas pomyśli :) Śliczne ubranka i leżaczek ;)

Zaz, piękny wieloryb, a Twój mąż wymiata hahaha Ale je lubię ludzi z poczuciem humoru, przynajmniej wesoło masz :) Szacun dla dzielnej Graży B)

Mysia, na pewno wszystko jest dobrze z Twoim maleństwem i trzymam kciuki żebyś się jak najszybciej o tym przekonała i nie zamartwiała tak :) Chociaż wiem, że to nie takie proste... Śliczny komplecik :)
Podziękowania: Kasia888, mysia5

9 lata 4 miesiąc temu #1000201 przez Zazanna
Kas super, że wyniki prawidłowe ! :) Ja we wtorek posiew robię.. mam nadzieję, że będzie ok..

Grażka na pańcię obrażona chwilowo, bo pańcia ogonek zawijała i szczypiącym smarowała, a pańcio kiełbaskę w nagrodę dał za dzielność B)
Oczywiście już bandaż zdjęty, bo tak merdała, że się zsuwał, a po 3 zawinięciu się poddaliśmy -ale przynajmniej lek się wchłonął i nie zdążyła zlizać, komedia z tym piesem ;)

Ja się nie doczekam do tej mojej wizyty, już zaczynam panikować... :P Zdecydowanie będę ubierać w tym tygodniu łóżeczko i wózek i zawinę folią i niech stoi gotowe.
I muszę sprawdzić jeszcze raz co i gdzie mam w torbie, bo tak dawno ją pakowałam, że już nie pamiętam co gdzie i jak :)

9 lata 4 miesiąc temu #1000204 przez kasandra9
Dziękujemy za mile słowa:) kurde, nie udalo sie zasnąć, chyba po tych sterydach taki lekki mul trzyma, wczoraj od polowy dnia sue czułam normalnie i dzis pewnie rez tak będzie. Pozostaje czekać:) przyszlo mi do głowy ze moze jutro mnie wypiszą po USG:D szalony pomysł;) juz wile zostać i byc oewna ze mam miejsce i tu i na poród jak cis, wiec nie dam sie wykurzyć:D
Pije wlasnie danio shake pierwszy raz, stwierdziłam, ze wypije, bo mąż jeszcze się wkurzy, ze nam kupil a my nie chcemy nic:)))
Zaz, dobrze myslisz, spr walizkę! Ja powiem Ci ze jak zajrzalam to szok co to gdzie to po co to:

9 lata 4 miesiąc temu #1000208 przez Kasia888
Zbieram się na kolejną kontrolę ktg i konsultację u gin.
Trzymajcie kciuki jak zawsze :)

9 lata 4 miesiąc temu #1000209 przez kasandra9
No pewnie, ze będziemy:)

9 lata 4 miesiąc temu #1000211 przez asiekasiek
Zaz Ty nie dobra Pani :P ale u mnie zawsze tak samo wpycham lekarstwa kotu czy psu czyszcze uszy szczotkuje i zaraz M pojawią się jak skończę i wielki dogroczynca daje nagrody:) a Grazka świetnie wygląda z bandazem. ja miałam w dzieciństwie takiego pieska kundelka Aksia i tez tak mu się robiło podobnie. niestety wtedy na wsi 20 lat temu nie było że jedzie się do weterynarza:( i biedny meczyl się z tym ogonkiem ze cala sierść juz mu wychodziła. a do weternarza chodzilismy jak przyjechał do świń do sąsiada to dawal mu coś na to i mu nie pomogło :( i zdecydowalismy go uspi no rodzice... i tak było poruszenie w okolicy ze weterynarz uspal go a nie wiecie jak to na wsi... jeszcze w tamtych czasach... :( ale kochany piesek był. nie był agresywny ale raz jak chłopaki zaczepiali mnie to umiał stanąć w obronie:)

Kas pij i jedz co przyniesie maz :D

Kasia trzymamy kciuki ofkors:D

ja jadę z mężem do Krk wybierac jakiś kamien na kominy i mówię mu ze zabiera mnie na obiad ;)

9 lata 4 miesiąc temu #1000214 przez glooria
Maz do 17 w pracy ehh
Wiec obiad moze poczekać

Kusza mnie te pudla z sofkami dla dziewczyn
Tzn juz mialam koszmar ze jakas dziura byla na tapicerce i nie chcieli przyjac reklamacji
Wiec chyba jedna rozpakuje :evil: :whistle:
Tak dla wewnetrznego spokóju :P

No i zloze mileny stare lozko bo to tylko drewniany stelarz i materac he he co wy na to :whistle:

Ale jestem niecierpliwa :woohoo:
No chyba ze zdrzemna sie ....

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #1000215 przez glooria
Kas dzis dzień odwiedzin masz wiec bedziesz zajęta i szybko zleci

Kasia ja tez melduje sie z kciukami

A i ogladalam porody i tam babeczka urodzila 4440 sn a taka zgrabniutka ta mamuska a mąż ciagle w szooku ze taka cora duza
No i jeszcze twinsy przez cc fajny odcinek nawet był

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #1000216 przez pesq
Trzymamy Kasiu jak zawsze za wszystko :)

Zaz jak Luc musial chodzić w kołnierzu po kastracji to dopiero nas nienawidzil :D jaka Graza duuuza! Woo :blink: Urosla dziewczynka

Glooria pewnie otworzysz ;)

Asiek powodzenia z kamieniami. My mieliśmy jechac po tapetę bo chcemy kawałek w sypialni i Kasandra podpowiedziala ze swoja sliczna kupila w Leroy ale dzis juz nie ruszam sie bo nie czuje sie zbyt pewnie. Takze lacze sie Kas w leżeniu ;)

Grrr pewnie jutro gin kaze wlaczyc żelazo, po tym jak okropnie sie czułam po witaminach liczyłam ze uda mi się uniknąć tego momentu ale widzę ze chyba nie.. W dwa tyg hemoglobina z ponad 12 poleciała na 11 uhhh. Byle do konca :)

9 lata 4 miesiąc temu #1000220 przez Zazanna
Oj Asiek biedny Aksio :( No ale przynajmniej się nie męczył na koniec..

Kas to mówisz, że potem szok z torbą ;)

Kasia trzymam mocno :)

Sylwia dziękujemy ;)

Pesqu, bo ona jest wielka, tylko się pozoruje na malutkiego pieska, bo szczupła i wysoka B) A jak wróciłam z urlopu to nie mogłam uwierzyć, że mój pies jest taki wielki, bo mi się zawsze wydaje, że ona taka kruszynka.. a to 20 kilo psiego szczęścia w końcu B)
No my czekamy ze sterylizacją aż już będzie chłodniej w końcu żeby jej dodatkowo nie męczyć upałami w kołnierzu własnie itd. ;)

Ja też pospałam teraz i jakas rozmemłana jestem, chłopaki pojechali załatwiać sprawy i wrócą około 18 i znowu sama i jakaś dziś męczybuła jestem i płakać mi się chce i siły nie mam i bałagan wszędzie i łeee.... i chyba się jednak wezmę za sprzątanie i ogarnę te Malutkowe sprawy do końca. Chciałabym już urodzić, bo to czekanie strasznie mnie męczy psychicznie.. choć jak urodzę to pewnie znajdę sobie inny powód do marudzenia ;)

9 lata 4 miesiąc temu #1000223 przez pesq
Heh Zazu ja wczoraj rano pomyślałam ze ciężko ale jakos pójdzie bo dawno na ip nie bylam ani nic sie nie działo... Yh. A teraz liczę dni i tak ok 30 niby nic ale jak dojdzie żelazo i zareaguje na nie tak jak na witaminy to ten miesiąc spędzę na trasie lozko-toaleta... :/

No nic.

A racja poczekaj ze steryzlizacja bo teraz za ciężko.

Znowu upalny tydzień sie zapowiada. Wiatrak juz uruchomilam ;)

9 lata 4 miesiąc temu #1000224 przez kasandra9
Ja bylam w kaplicy na Mszy, mialam tez indywidualne błogosławieństwo, oczywiście sie wzruszylam jak dekiel jakiś;)))) a nawet tapetke nałożyłam, pewnie do poprawy zaraz. W gole tak sie wybieralam nie wybuerakam ale 11 40 przyszedł ksiądz pytać czy potrzebny i zw zaprasza na msze..ja leżałam w podwiniętej koszuli, brzusio wietrzylam i patrzyłam w okno...on sie jeszcze nie odzywal a ja się odwróciłam jak nie podskoczyłam to mało z lozka nie wpadlam tak sie wystraszyłam:D ale śmiech bylo, on tez w szoku...no wiec jyz pinyslakam ze idę i kropka bo mi głupio:)
Wyszlam na dwor sie wywietrzyć bo tam bylo hot teraz idę bo pewnie juz obiad czeka.;))
Rodzice juz wyjechali, najpierw jasa do nad zobaczą po malowaniu i Piotrkowi mama coś Am zostawi i potem razem do mnie to pewnie o 16 będą:)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia