- Otrzymane podziękowania: 170
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- basiek149
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
oj Asia, przegięłaśheh teściowa do was wproeadzilaby się i po mogłaby ze wszystkim

ja już swoje spędziłam z teściową pod jednym dachem i mi wystarczy

co do leżaczka to mamy firmy apollo sun
coś takiego -> olx.pl/oferta/lezaczek-hustawka-apollo-s...d-CID88-IDaDOl3.html
ale jeszcze Kubusia tam nie wkładałam. właśnie zastanawiam się kiedy można zaczął uzżwać takich leżaczków?
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- pesq
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 313
Agat dzis kończy 3 tygodnie i przypuszczam ze wkracza w fazę przed skokiem rozwojowym (podobo5 tydzień) bo jest nieznośna od dwóch dni. Wczesniej spala 2.5-3.5 h jadla patrzyla sobie i znowu spala a teraz jej sen trwa maksymalnie 1.5-2 h a później ssie ale rzucą się nic nie pasuje i bujaj najlepiej ze smokiem godzinę albo i lepiej bo inaczej histeria

- asiekasiek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 278

Basia
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
mi się zdaje że za tydzień będziesz mogła już dawac Kubusia do bujaczka tak mi się wydaje.
chyba usnęła córcia bo wypluła smoczek i śpi

A właśnie co dajecie na katar dzieciom swoim?? bo ja jedynie jadę na soli fizjologicznej i odciągam nose fridą... miałam dzisiaj jechać do pediatry bo coś pokasłuje, ale śnieg jest a ja mam nie zmienione opony letnie, a złe mam wspomnienia z takiej pogody hehe bo trzy lata temu wpadłam do rowu, ale na szczęscie nic nie stało się dałam radę wyjechać i dojechać do domu i 10km/h jechalam i tarłam silnik żeby mi się nie rozpędzał... a muszę pochwalić się że jak wpdłam w poślig to zamiast hamować hamulcem nożnym to ja w drifty chciałam pobawić się i zaciągnełam hamulec ręczny

jednak nie śpi

- pesq
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- pesq
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- agatagama
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 67
Co do gazów to nam pomógł bobotic, Jaś dalej się troszkę napina i denerwuje podczas bąków i przed, ale jest niebo lepiej, także polecam. Delicol odstawilismy, bo nie było żadnej poprawy.
Śliczne te Wasze wszystkie Maluszki !! Pochwalę się też moim

My mamy leżaczek fisher price'a, ale myślę, że za tydzień gdzieś wypróbujemy

Chustę chyba sobie darujemy, też bym się stresowała

Ja o przytulankach na razie nie myślę, jeszcze mam krwawienie i nie mam siły

Pesq Jaś też już mniej śpi, interesują go moja palce np, i coraz więcej otoczenie wokół, też najchętniej byłby noszony na rękach po mieszkaniu. To też jest męczące, ale cóż...nie umiem mu odmówić

Powiedzcie mi dziewczyny, czy jestem wyrodną matką...my mieszkamy na 4 piętrze bez windy...wózek trzymamy w samochodzie. Ale dziś szłam odwiedzić koleżankę, która mieszka jakieś 100 m ode mnie, więc nie chciało mi się go targać i wzięłam Jasia na rękach do niej opatulonego oczywiście cieplutko...jak szłam to tak się na mnie ludzie dziwnie patrzyli, że niosę dziecko...Kurcze no, aż poczułam się okropnie i chyba już tak nie zrobię...
- glooria
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 108
Ja mam do mileny szkoły 200 m i wiem ze jak bedzie nam sie spieszyc to tez w ręce wezmę i wio
- melisamienta
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 9

- melisamienta
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 9
1) jak często wasze maluchy sypiaja przez dzień na brzuszku?
2) jak układacie w do spania w nocy?
3) jak często przyprawiacie maluchy do piesi i na jak długo. Bo mój jak nie zaśnie po piesi to za godzinę od juz chce kolejny raz.
4) przy kp odbijacie za każdym razem. Bo często zdarza się tak ze się wybudzi i później mam problem ze spaniem. A może czekacie aż sobie mocniej zaśnie idopiero wtedy.
5) podjęcie dzieci smoczki? Mi jedna pani z noworodków poleciła dawać bo podobno mały ma silną chęć ssania a kolejna odradzila. Ale jak się dopomina piersi to zawsze coś go przeciagne podając smoczek.
- Sylwia-89
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 100

- asiekasiek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 278

Sylwia miło Cię widzieć na forum

Melisa no to nie ciekawie masz z ta rana

1. mija rzadko sypia na brzuszku bo zapominam

2. na boku w stronę do mnie a jak dobrze odbije się i widzę że nie ulewa to na wznak
3. nie robie limitów aż tak wielkich co do jedzenia.
4. nie zawsze jej się odbija kurcze jakoś juz wyczuwam juz jak co będzie

5. tak podaje. to już ty musisz zadecydować

Agatka synuś śliczny

- pesq
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
melisamienta napisał: Mam jeszcze parę pytan;
1) jak często wasze maluchy sypiaja przez dzień na brzuszku?
2) jak układacie w do spania w nocy?
3) jak często przyprawiacie maluchy do piesi i na jak długo. Bo mój jak nie zaśnie po piesi to za godzinę od juz chce kolejny raz.
4) przy kp odbijacie za każdym razem. Bo często zdarza się tak ze się wybudzi i później mam problem ze spaniem. A może czekacie aż sobie mocniej zaśnie idopiero wtedy.
5) podjęcie dzieci smoczki? Mi jedna pani z noworodków poleciła dawać bo podobno mały ma silną chęć ssania a kolejna odradzila. Ale jak się dopomina piersi to zawsze coś go przeciagne podając smoczek.
1.W ciągu dnia czasami z 2-3 razy leży sobie na mnie i przysypia ale to trwa po 10 minut bo dlużej nie chce jej sie :/ i raczej nie śpi tylko leży i czesto marudzi
2.Tak jak u Asi - generalnie lepiej na pleckach i głowa na bok ale jak widze ze moze ulać to na boku
3. tak często jak tego chce - czasem miewa ciąg że co 3 godziny kilka dni a czasem co godzine nawet.. co do tego jak często na początku zanim nie rozkreciłam lakto nawet do godziny, poltorej - teraz jedna pierś ok 10minut, druga ok 5 minut i już się ulewa konkretnie i sama puszcza ale powtarzam, musiala sie laktacja rozkrecic porzadnie
4.To najgorsze.. niby powinno sie zawsze odbijać ale to niestety często wybudza..

5. Daje smoczek.. mała od początku ssała najbardziej ze wszystkich dzieci i dałam jej już w szpitalu. Obecnie smoczek mnie ratuje bo jak już nie ma wyjścia i ani rączki ani bujanie ani nic nie pomaga to uspokaja ja smoczek - staram sie jak najrzadziej i wyciagać jak już zasnie bo wiem że smoczek może zaburzać ssanie piersi ale odpukać pierś ssie dobrze.. To już Twoja decyzja czy bedziesz dawać czy nie.
Agatka cudowny synek! I rozumiem że 40 minut u mnie bywa to samo.. ostatnio w ogole te noce ehhhhhh. A nie rozumiem co kogo obchodzi czy niesiesz czy wieziesz czy whateva.
Asiek ja już mówiłam że moje babcia się rzuciła że nie powinnam z dzieckiem wychodzić bo zimno - jej zdaniem do wiosny własnie

Sylwia super ze jestes. Ja tez pierwszy tydzień cyc + mm ale sie nie poddalam, przystawialam, laktatorowałam, w sumie z 18 godzin na dobe temat cyca i sie udało i po pierwszym tygodniu sam cyc został

- mysia5
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 135

U nas dziś tez cały dzień śnieg pada i zimno...
Pesq u nas to samo, mały jakoś ostatnio mało śpi co chwilkę marudzi, coś mu nie pasuje i na rączki.. no chyba ze kolka to wiadomo krzyk i ból

Agatka synuś śliczny ! ;*
Ja ostatnio też tak mało śpię ze padam na twarz, a czasami jestem tak zmęczona ze nawet nie umiem zasnąć, chciałabym juz spokojne przespane noce..
- pesq
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- pesq
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-