- Otrzymane podziękowania: 182
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Przynajmniej się przekonałam, że jeśli chodzi o budowę w środku to wszystko jest w jak najlepszym porządku.
Mysia tak samo rozmawiałam z pediatrą i powiedziała, że przy mm jedna kupa dziennie to jest ok, tylko u mnie tak jak u Ciebie bywało, że i dwa dni bez kupy a wczoraj były dwie np
Ja przystawiam jeszcze do piersi, ale to w ramach lekarstwa jak ja to mówie
a pokarmu już nie odciągam, bo tak jak Mech mimo odciągania, przystawiania zaczęłam tracić pokarm ściągać coraz mniej po 30,40 więc uznałam, że nie ma sensu
Daję już cycka przed mm zawsze coś tam jeszcze wyciągnie, ale głównie karmimy się teraz mm.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 135
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
- akt urodzenia dziecka
- wyciąg z aktu ślubu kościelnego rodziców
- dane o rodzicach chrzestnych (imiona, nazwiska)
- zaświadczenia z parafii zamieszkania rodziców chrzestnych o praktykowaniu wiary
Tak więc jak tylko nasi chrzestni pozałatwiali swoje zaświadczenia to już wszystko sprawnie poszło i jednego dnia udało nam się to wszystko zanieść księdzu.
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
Nasza Agacia spi jyz dwie noce w swoim łóżeczku a nie wózku:) założyłam jej wczoraj ochraniacz:)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 245
W ogóle polecam Wam wszystkim się zaopatrzyć w strzykawki z dokładnością do 0.1ml bo do jakich kolwiek leków polecam, zawsze to lepiej dawkowanie dokładnie zwłaszcza takim maluchom a tym bardziej jak będa to jakieś mocniejsze leki typu paracetamol czy ibuprofen
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Załącznik nie został znaleziony
Załącznik nie został znaleziony
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
Agatka pesqowa przesyła buziaki ciotkom i maluszkom!
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 108
Rodzice tez musza miec swoje miejsce nie tylko do spania
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ależ oczywiście, że zamówienia zbieram;)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Agaty kładą na łopaty! Cudna Twoja, cudna moja! <3
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 245
Kas zeberki tylko czekały na zawieszenie:) teraz będą robić furorę
- kropka 889
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 47
Ja to nie mam czasu na pisanie ale czytam was w miarę możliwości
U nas chrzciny pewnie w kwietniu dopiero ze względu na to ze moja siostra która ma podawać w lutym rodzi
Wczoraj miała być położna ale się nie pojawiła i nie wiem co z ta zoltaczka. Niby rączki i nóżki ma bielsze
Cudowne dziewczynki <3
A to moja
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
Jakie piękne Gagatki
Dziewczyny wczoraj w nocy spalam raptem 3godziny. Lena dała popalić. Myślę, że to nie kolka bo pierdy są, kupy są i to dość sporo, bo po każdym karmieniu. Brzuszek miękki. Chciała ssać ale nie smoczek, a cyc jej tez nie pasował. Ssała i wypluwała a to co przez chwile zjadła-zwracała. Wczoraj wieczór zapowiadał się podobnie. Płacz, cyc ani smok nie! Więc poszłam i zrobiłam jej mm bo juz nie wiedziałam co jest grane. Płakałam razem z Nią... I ZJADŁA i zasnęła jak anioł. A ja bylam taka wściekła na nią i na siebie! Ze tyle walczyłam o to żeby kp a ona pluje cycem a mm wciąga jak szalona. Odkąd podaliśmy jej smok to zauwazylam ze leniwa jest i wysysa z piersi tylko te rzadsze bardziej jak mleko rozcieńczone z wodą. A jak leci te gęściejsze białe mleko to się buntuje i nie chce ssać.Wczesniej opróżniała pierś ze z kamienia robił się flak. A teraz pociamka i troszkę i pierś miększa sie robi.
Ważyłam ja w czwartek na wadze kuchennej to przez tydzien przybrała 340g tylko na piersi.
No i sama nie wiem co robić, czy odstawić jej smoka i dawać pierś non stop czy pierś i mm no i smok.
Szczerze jak wczoraj zjadła te mm to byłam zła ale i odetchnęłam ze będzie spokój. Zjadła mm o 21.30 i spala i spalam aż o 1.30 musiałam ja karmić przez sen bo piersi by wybuchły.
Serio dziewczyny ona jak nie śpi to płacze. To chyba prawda, że jak pierwsze aniołek to drugie diabełek.
Teraz wstała o 7.00 i possała pierś i o 8.00 zasnęła i śpi do teraz.
Mąż mówi żeby na noc dawać jej piersi obie i mm jak będzie marudna.
Aj juz sama nie wiem co robić. Mam dość tych wieczorów bo jest tragicznie...!!!
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 100
Piękne wszystkie maluszki
Ja oczywiście staram się wchodzić na forum, ale to tylko przy cycu a jak Natalka śpi, to nadrabiam prace domowe
W każdym razie u nas wszystko w porządku, poznajemy się nawzajem i jest już coraz łatwiej Cały czas dokarmiam małą mm, bo moje jest chyba zbyt chude, albo jest jeszcze za mało dla mojej kluseczki, a ona wie czego chce
Tatuś zrobił już sesję swojej córeczce, więc wstawiam zdjęcia
Pozdrawiamy wszystkie mamusie i maluszki :*