- Otrzymane podziękowania: 135
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
U nas uspokajacz to suszarka naprawdę działa... nie szumis, nie odkurzacz, nic innego tylko suszarka czasem chce mi się śmiać bo jest krzyk i płacz.. wlaczymy suszarkę mija minuta i mały śpi <3
tylko boje się rachunku za prąd ha ha
staram się jej używać w naprawdę krytycznych sytuacjach ale wiem ze pomaga
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
Zaz jeśli to naprawdę alergia na mleko to dość dziwnie się objawia ale nie jest to wykluczone - jeśli tak to naprawde dobrze że znalazłaś przyczynę.
Chociaż ja już sama nie wiem, uważa(ła)m że to co jemy właściwie nie wpływa na dziecko i tak też u mnie było (jest?) ale zauważyłam że ostatnio mała ma problemy z kupką (chociaż wiem, że dla niektorych z Was kochane pół dnia nie robienia kupy to nie problem bo się o wiele bardziej męczycie) wtedy kiedy ja nażrę się smażonego i ciężkiego typu kiełbasa albo cebula. I od dziś odstawiam i sama się przekonam czy to wpłynie na małą czy nie. Mam nadzieję, że tak - w sensie że odstawie i przejdzie - mimo tego że przyznam wtedy głośno że się myliłam i to co jem wpływa na dziecko naprawdę. To nie istotne, umiem się przyznać do tego że nie miałam racji, ważne żeby jej nie bolało
Co do chwil wytchnienia - ja średnio co drugi dzień mam popołudnie out - albo idę na jedzenie albo do sklepu albo do kina z moją albo Łukasza siostrą a mała wtedy pije moje mleko z butli bo chcemy zeby umiała też to. I szczerze powiem że uwielbiam te chwile oderwania mimo tego, ze po tych 2-3 godzinach pędzę jak na skrzydłach bo sobie przypominam ten malusiu usmiech . Ale to jest naprawde potrzebne.
A no i ODPUKAĆ Agatka ostatnio chyba troche się ustabilizowała nocnie - wstaje prawie regularnie ok 1-2 póżniej ok 4-5 i śpi do rana. Super to jest bo te jej przerwy w nocy najczęściej trwają 15 minut - 5 na przewinięcie, 10 na nakarmienie i odłożenie do łóżeczka - tym samym ja się wysypiam jakoś! A no i jeszcze jedno i dobre i złe.. Przestaliśmy ją bujać i nosić, głaszczemy i tulimy na łóżku albo kanapie dzięki czemu nie domaga się ciagłego "na rączki". Za to niestety ze smokiem juz się nie rozstaje No nic, coś za coś.
Coś mnie gardło zaczyna boleć, uhhhhh byle nic mnie nie łapało.
A tak w ogóle cisza na naszym forum...
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 108
A teraz uzywaj smoczka lepiej tak niz zeby ci na cycku wisiala bo wtedy ty zeswirujesz
Basiek cudny tort i fajnie ze juz po chrzcinach
Czekamy na fotki diabełka
Pesq pofolgowalas sobie ciut za duzo albo zbieg okoliczności
Moze Agatka miala dzień maruda
Nie ma co przekreslac wszystkiego od razu ... nie zawsze dieta jest dobrym rozwiązaniem
Po obserwuj ... bo z drugiej strony wszystkie problemy brzuszkowe zaczynaja sie po 2-4tyg od narodzin
I trwaja do 3 mca to tez przez diete matki
Kolki ząbki szkołę pierwsze milosci .... wszystko przetrwamy
Zazanna brawa i pokłony dla tatusia
Ps mnie tez wk.... te krazki w avencie ale teraz jest nowa seria bez tego badziewia
Co do zwierzat i dzieci to ja uwazam że jezeli tylko dziecko nie robi krzywdy zwierzeciu i zwierzatko dziecku to gra girara i wsio jest ok
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
wcześniej pisałam posta ale skasowałam go przy końcówce i wkurzylam się
Zaz ślicznie wyglądasz!! Cudny Bartuś i cudna Grazka;)
co do zwierzakow ja jestem za tym żeby dzieci miały kontakt z nimi. a jak u ludzi pieski to można dać powachac a przecież nie zostawiamy dzieci sam na sam z psem u kogoś.
co do chrzcin my się robimy w styczniu Pesq ja też nie lubię takich przyjęć a jeszcze jak ja ma. urządzić to już w ogóle
L. dostała wysypki bo w tamtym tygodniu wszystko jadłam strgonowa pizze śledzie i inne potrawy.bylam u lekarki l. dostała maść robiona i juz mniej widoczne są. i teraz tak jak. Zaz jestem na marchewce ryżu i kurczaku. i współczuję Ci ze nie możesz mleka bo ja pije mleko i to dużo teraz zupy mleczne robie itp i właśnie jak napisałaś i mleko jest w maśle nawet...
kurde juz nie wiem kto co napisał bo pisze z komórki...
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
a i zamówiłam sobie patelnie grillowa z tefala żeby nie smażyć na tłuszczu bo miałam stara taka też z tej firmy tylko nie grillowa i dopóki moja mama jej nie spaliła zepsuła wszystko było ok. a później kaput.
czy wasze dzieci robią zeza czasem ?
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
Zaz to wam sie udala historia z karmieniem Bartusia
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
Asia ja moze nie na marchewce (uwaga marchew często uczula.. Nie zartuje. Mowila polozna ze lepiej buraki ) ale odejście od smażonego mnie boli. No nic poswiece sie chyba ze nie będzie różnicy. A tak czasem zezuje i to norma mięśnie galki ocznej nierozwinięte
Basia u nas musi byc więcej bo chrzestny ma żonę i dzieci i moja siostra chłopaka no i siostrę Lukasza zaprosimy i juz z 15 osob :/ no nic
Spróbujemy dalej spac bo mala juz u mnie w Łóżku a Lukasz w pracy. A tak macha lapami ze mnie bije
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 182
Gloria jako doświadczona mama potrafi pocieszyć
Zaz, Pesq, Asiek przetrwamy te diety, Zaz jestem na bezmlecznej już od dłuższego czasu a całą ciążę jadłam praktycznie sam nabiał
nie mogę słodyczy, mleka, serów wszystkiego co zawiera mleko krowie:unsure:
na śniadanie jem zwykle mleko sojowe i kupuje kaszki takie jak dla dzieci już nawet mi posmakowały
a na obiad to zwykle zupy, nie jem nic smażonego, bo miałam ostatnio znowu atak kolki żółciowej
a żeby było zabawnie jem tak mało i mega zdrowo a i tak już nie chudne
Co do chrzcin jak zrobiłam listę to wyszło mi 35 osób i to najbliższa rodzina, także zrobimy pewnie w lokalu tylko z kasą krucho...
p.s śliczne te nasze forumowe dzieciaczki i fajnie patrzeć jak rosną i się zmieniają
Co do przepajania wodą, bo chyba Mysia pytała najlepiej podać wodę na głoda czyli jeszcze przed mlekiem, wtedy wypije chociaż trochę przynajmniej tak jest z moim, bo normalnie jak mu podam to się wykręca na wszystkie strony
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 182
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
i to my
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Jak będziesz miała chwilkę, to skrobnij co jesz na bezmleku jeszcze Bo ja chwilowo mam dziurę w mózgu i jem głównie gotowanego kurczaka z warzywami i ewentualnie ryżem i ciasteczka owsiane własnego wyrobu. Ale już mi to brzydnie.. Jem tylko gotowane, bo mam jeszcze problemy z "dołem", a i małemu to służy ewidentnie, bo jak zjadłam coś cięższego, to go brzuszek bolał
A odpukać od kiedy nie jem/nie piję mleka młody jest spokojny i śpi.. Dziś w nocy przespał ....PIĘC godzin Ja się obudziłam na karmienie, bo 3, a on przegapił, aż siedziałam i patrzyłam na niego czy wszystko ok.. Za to jak się po tych 5 godzinach obudził, to miałam 3 sekundy na podanie cyca, bo ryk na całe osiedle -zgłodniał chłopak
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
Kasiu ! Jaki duży Jaś
ile waży?
piękny uśmieszek juz śmieje się świadomie? Odwzajemnia wasze uśmiechy?
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189