- Otrzymane podziękowania: 135
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
witam nową mamusie o
Agatka, u nas ze spaniem jest tak samo, najdłuższy pierwszy sen, czasami zdarzało się że zasnął o 18 i budził się dopiero o 1-2, ale taki głodny że w trybie mega ekspresowym butla musi być.
Karmienie piersią to naprawdę bardzo wielka wygoda, u nas w nocy czasami godzina a nawet półtorej schodzi zanim malutki dobrze odbije po jedzeniu, bo jeśli nie to jak go odłożymy do łóżeczka to i tak się kręci i marudzi więc wiem że jeszcze go męczy i trzeba wstać.
Basiu mam nadzieję, że wszystko jest dobrze i to nic poważnego. Trzymam kciuki kochana!
Ja też mam wizytę u ginekologa w przyszłym tygodniu a i byliśmy na kontroli bioderek i doktorek powiedział że bioderka są idealne więc bardzo się cieszę
a w przyszłym tygodniu szczepienie... aaaa już się boję...
Pesq, jak czytałam Twój post to tak mi się buzia śmiała, bo u nas jest to samo dokładnie... też czasami nie wiem o co chodzi, nic nie pasuje, wszystko na "nie!" i później już jest zmęczony na chwilę zasypia i zaraz znów to samo.. heeej
i ze smokiem dokładnie identycznie, ciumcia go i "eja eja eja" i zaraz sruuuu i wypluwa, a jak to czytałam to właśnie miałam go na rękach i dokładnie była akcja "eja eja" więc nie mogłam się nie uśmiechać po prostu
Kocham to forum <3 , jak cudownie wiedzieć że nie jestem sama i tak wiele z nas zmaga się z podobnymi problemami i można tu sobie doradzić i pomóc aaaa ;**** buziaki dla Was !
Kasiu, a podajesz Jasiowi coś na 'kupke' ? u nas chwilowo ciut lepiej z tym, ale też nie chcę chwalić bo wiadomo jak to jest.. ale jak nie problem z kupką to jakaś kolka czy brzuszek, a to odbić się nie chce... i tak wciąż coś... albo po prostu dzień maruda....
zwariować można, ale i tak kochamy najbardziej na świecie te nasze pociechy i wystarczy jeden mini uśmiech i już mamuśka urobiona
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
my coś podobnego dostaliśmy i naprawdę fajne
ale może też coś innego Ci się spodoba
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Pesq to u mnie moja idzie spokojnie spać. jest kąpiel między 19-19.30 lub w tych godzinach obmywam ja. bo czasem kapiemy co drugi dzień. następnie butla podana przez tatę odbicie i juz leżenie w swoim łóżeczku i tak leży sobie spokojnie i zasypia ok 21. a w dzień to nie wiadomo o co jej chodzi wyje skręca się Jak ma iść sama w łóżeczku spać. i najlepiej aby była ciągle na rękach juz.
Agata to u mnie jak wychodzilismy ze szpitala to mąż ubieral córkę a ja pakowalam się itp. i wchodzi lekarka aby dac mi wypis dla dziecka i stanela jak wryta bo jeszcze nie widziala taty który ubieral na wyjście z swojego dziecka ze szpitala. i pochwaliła go
a co do karmienia mm to kurde powstrzymuje mnie to że mała zacznie mieć problemy z kupa. wiec ja wolę męczyć się z cycami niż później patrzeć jak meczy się
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 108
Fajnie ze jednak pamietacie o tych kilku moich radach aby cieszyć sie ciąża i korzystać
Co do karmienia piersią to im więcej luzu to tym wiecej mleka wiec pewnie te ktore nie chcą i nie maja parcia na kp to maja mleczko
Co do kryzysu to niestety zdzaja sie i panietam ze z milena tak przeżywałam i płakałam ze cos sie stalo bo nagke cycki flaki a bylo tak fajnie a teraz wiem ze to normalne i naturalne i czekam cierpliwie... az przyjdzie i pójdzie
Ps pesq moja lilla w tym czasie spała jak byla akcja kupa u emilki
Ona tfu tfu jakos dlugo spi na brzuchu na sofie wieczorem wiec to jest czas na ogarniecie dziewczyn
Co do karmienia mm
Nie musicie tak non stop wyparzac róbcie to raz dziennie a im starsze tym rzadziej
Ja bede karmic tylko do 7 mca i odstawiam i mam nadzieję zakonczyc współpracę w 8 mcu
Wtedy juz kilka posilkow jest wprowadzonych i wiadomo ze nie tylko mlekiem żyje dziecko
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
Ps mech nie widzialam ciebie
Szukalam twojej kornelkowej fury w paszportowce
Wyjazd udany 9 godzin 3 córki papiery na paszport złożone londyn zwiedzony i 2 godz w akwarium do tego podroz pociągiem
Boze jak my daliśmy radę he he he
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Gloria, Ty to jesteś super mamuśka, naprawdę tylko podziwiać tak sobie radzić z 3 dzieci to hoho, wielki szacunek
Kochane, a myjecie butelki normalnym płynem do zmywania? czy macie specjalny, czy jak?
(wybaczcie, może głupie pytanie... )
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
Sluchajcie boli mnie kręgosłup mimo tego ze oprócz odbijania jak jestem sama to w ogóle jej nie nosze.. I bark na górze i odcinek lędźwiowy.. A najgorsze ze zaczyna tez chore kolano
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
pesq napisał: No ja tez wychodzę i ogólnie popołudnia i tragiczne wieczory są Lukasza ale cyca on niestety nie da wiec tak czy inaczej pobudki są moje.. Ja codziennie czekam na 15:30 jak na wybawienie bo zmęczona jestem przez dzien. Wczesniej mala tyle spala a teraz szkoda gadac.
Sluchajcie boli mnie kręgosłup mimo tego ze oprócz odbijania jak jestem sama to w ogóle jej nie nosze.. I bark na górze i odcinek lędźwiowy.. A najgorsze ze zaczyna tez chore kolano
Kochana, u mnie jest tak samo, wcześniej mały spał.. a teraz prawie nic.. albo po 15 minut,
mój kręgosłup też strasznie boli, odcinek lędźwiowy to tragedia, jak się położę na plecach to czuję taki ból że szkoda gadać :/
więc rozumiem i łączę się w bólu
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
- Scarlett86
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
Załącznik nie został znaleziony
- Scarlett86
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
ja używam biały jeleń hipoalergiczny a dowiedziałam się nie dawno ze nie jest ten płyn taki sam wspaniały jednak...
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
Szczególnie widac na lezaczku
Ale przecież nie będzie stal w miejscu
Spolczuje tylko dźwignia
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 245
Podejrzewam że ten system nie będzie aż tak działać przy KP ale dla tych co karmią mm mozd się udać
Chciałam więcej napisać ale Kornelio właśnie wstał, więc muszę lecieć, będę potem!!