- Otrzymane podziękowania: 33
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- Magdalena9t
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Przytulam
narazie tyle z mojej strony..
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- anisia27
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
Z Andrzejkiem jak narazie wszystko w porzadku, raczej bylo to jednorazowe:)
Ogolnie maly daje popalic za dnia, spi gora 2h rozlozone na 3 raty... za to w nocy daje pospac tak jak u Pesq
Ogolnie zarlok z niego... przez to ze mi go zabrali moja cudowna laktacja stanela na 90ml po calej nocy... po wyjsciu przystawianie picie karmi i jakis specyfikow...duza ilosc wody NIC NIE DALA wiec karmimy sie mm bo juz sily nie mam... ciagnal cycka a pozniej 90ml jadl mm...
- anisia27
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 108
Ja tez mam chwile ze mam tz nie mam cierpliwości
Sytuacja z wczoraj .... godz 19.30 dziewczyny w wyrkach... 19.40 milena chrapie, emilka nie ...pic
19.50 ... siku ok siku.... wraca leży
19.55 .... kupa ok kupa.... ja juzz liczę do 20 wdech wydech
20.10 ide do kibla patrze emilka na sedesie w rękach mamo to ja do góry nogami...i mowi kupa taaaaa (bo ona jeszcze przeciaga slowa i gubi końcówki)
No dobra czekam kolejne 5 min kupy nie ma i wiem doskonale ze nie będzie bo robila ok 17
20.20 wraca do wyrka i slysze pić!!!
20 .30 wreszcie slysze ze śpi
Ps dzis wersja bez kupy .... nie dalam się i 20.04 obie śpią
Najwazniejsze to ustalic rytm dnia
Zebyscie i wy i dziecko wiedziało mniej wiecej co i kiedy sie dzieje
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
Anisia dobrze ze juz jesteś. Cudny synek.
Gloria wybacz ale się uśmiechnęłam. Ty to musisz mieć cierpliwości
Magda odezwij sie jak tam z dwojka dajesz rade.
Kasia... Pamiętasz jak mówiłaś że masz maly brzuch? Pamiętam jak dzis a tu taki duży synek..
W ogóle dzis siedziałam w wannie i wzielo mnie na sentyment. Myślałam o naszym forum ile razem przeszłyśmy... Jak odliczałyśmy do wizyt.. Jak mnie wspierałyście w diecie, mojej panice, jak niektóre z nas wymiotowaly a inne sikaly na mężów, jak jadlysmy truskawki z robalami i kupowalysmy minky na allegro.. Dziewczyny jesteście cudowne wszystkie razem i kazda z osobna.
Wzruszylam sie.
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Kas ja też mam chwile zwątpieni. czasem odloze do łóżeczka myślę że śpi idę posprzątać łazienkę a tu słyszę krzyk -,- ale zaraz opieprzam się sama siebie bo wyobrażam sobie ze podejde wezmę ja i krzykne Cicho. wtedy biorę dwa oddechy i pomyślę o niej i juz lecę z uśmiechem do niej nie chce ja brać jak jestem zdenerwowana bi ze dzieci wyczuwają to. bo biedne dziecko od małego jeszcze w stresie będzie żyło.
w ogóle kocham ta moja pannice:D
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 108
I tylko modle sie zeby dwie siksy szybko zasnely bo kolejnej pora jedzenia sie zbliża
Dzien dobry .... hmmm leje normalne .... zawsze ale to zawsze jak mam fryzjera to leje
No bo po co mam zajebiscie wyglądać.... lepiej wydac kasę i wygladac jak zmokla kura z pasemkami
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gloria hahaha zmokła kura z pasemkami Ciekawe .. a właśnie miałam pisać co Lila robiła jak była akcja kupa
U mnie sytuacja jest dziwna... W tamtym tygodniu dwa razy bolał małą brzuch i pół dnia nie mogła zrobić kupy zwaliłam to na to że jadłam smażone dzień wcześniej. W pon sytuacja się powtórzyła (w nd jadlam smażone) więc przeszłam na diete ryżowo kurczakową (w którą nie wierze ale chciałam spróbować..) i.. i bez zmian . Czy jem smazone czy ryżyk i tak to samo.. Pon na tej diecie, wt na diecie a i wczoraj i dziś znowu prężenie się i czerwona buzia, krzyk i pół dnia bez kupy.. Wczoraj do 15 dziś w nocy nie było więc od rana akcja Ucisza się na chwile jak dostaje smoka, ssie go jak najęta ale zaraz krzyk i pluje. I kładłam na brzuszek i masaże i okłady.. Dawałam wczoraj cały dzien espumisan ale bez zmian, a dziś przeczytałam na tej grupie że niby może źle na serce wpływać (chociaż nie wiem co ma rozbijanie bąbli w brzuchu do serca) i jakoś boje sie dać...
A popołudnia za to bajkowe bo już z reguły po kupie. Mała jest w trakcie lub po skoku rozwojowym, to co zauważylam to : łapie kocyki, pieluchy, bluzki, nasze rączki, mojego wolnego sutka jak ssie drugiego , smieje się w głos (!) - robi takie HAAAAA, wodzi wzrokiem jak odchodzimy od niej (powolutki ale wodzi), robi głośne ŁAAA na co sama się smieje i znowu robi ŁAAA i się smieje i dziś pierwszy raz przypadkiem albo nie odwzajemniła mój uśmiech , coraz częściej patrzy w oczy.
Nie jest nauczona bycia na rączkach bo nie nosimy jej wcale oprócz odbijania ani nie bujamy, bo z moimi kolanami wiedziałam że nie można zbytnio przyzwyczajać bo ja nie będę dała rady tego robić, za to głaszczemy ją i oczywiście dajemy smoka więc teraz znalazła powiązanie i pluje tym smokiem po to, aby do niej wrocić i głaskac.. Także też nie ma lekko
Ale żeby nie było tak różowo.. Nienawidzi leżeć na brzuszku i mam wrażenie że słabo trzyma główkę Na brzuszku jest w stanie ją unieść i chwile pobujać, potrzymać, ale żeby przełożyć z jednej strony na drugą to już rzadko i z dużym wysiłkiem i mnóstwem płaczu Oczywiście jak to pesq - martwie się A poza tym jakaś kaszka na policzku jej się zrobiła.
Ale i tak najgorsze te bóle brzuszka. Pół dnia bez kupy = pół dnia jej płaczu i mojej paniki. Współczuje dziewczyny które muszę to przechodzić więcej niż pół dnia. Także łączę się z innymi brzuchowymi mamami.
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
Pesq ale fajnie w dużym skrócie nam przypomniałaś jak to było za czasów ciąży... najbardziej ubawiłam się z truskawek z robakami wtedy to nie było aż tak śmieszne ale jak teraz to się wspomina to uśmiech na buzi sam się pojawia
my tez mieliśmy z 2 dni problemy z kupą, w końcu zrobił ale każdego dnia się jakiś czas męczył. Piłam przez ten czas herbatkę z kopru włoskiego a wczoraj kupiliśmy Kubusiowi tą herbatkę HIPP i pierwszy raz pił z butelki i dzisiaj już poszły nam kupki bez problemu
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 182
a podawałam i wodę i herbatkę masowałam brzuszek itp i dopiero dziś rano mu się udało.
A czytałam, że na mm dzieci mogą nie robić kupy nawet tydzień
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 182
Mysia Jasiu ważył w 5tyg. 5170 teraz drugiego mamy szczepienie i będzie to już początek 9tyg i kto wie ile teraz waży obstawiam, że koło 6kg może przez te nierobienie kup tak mi rośnie
Tak, tak brzuszek miałam niewielki, ale za to teraz mam wielkiego bobasa, jak mówie że kończy dopiero dwa miesiące to nikt mi nie wierzy
Gloria dobrze, że masz system i cierpliwość do swoich pociech, widzę że to podstawa
Zazanka głównie jestem na zupkach głównie: krupnik, rosół, ogórkowa bez śmietany (swoją drogą jest ochydna ) krem z dyni, z mięs kurczak, kurczak czasem schab pieczony, no i te mleko sojowe kaszki z płatkami kukurydzianymi,
mam ochotę rzucić się na tabliczkę czekolady i tłustą pizzę i popić to colą no ale nie mogę....czego się nie robi dla dziecka
- Rita87
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 95
Co do kup, u nas to samo... Z termometrem trzeba uważać. Przeczuliła mnie położna w szpitalu, bo też raz Stasiowi rurkę taką wkładali, żeby mu pomóc zrobić kupę, ale powiedziała, że nie można za często, bo po pierwsze się podrażnia a po drugie dziecko może się przyzwyczaić i wtedy dopiero będzie problem
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Taaak truskawki byly dobre uwielbiam nasze forum.. A tez mam wrażenie ze teraz jest jeszcze trudniej.. :| a myślałam ze gorzej byc nie może tarczyce cukrzyce ciśnienia krwawienia hehh