BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 2 miesiąc temu #1012997 przez kasandra9
Basiu, ojej, trzymam kciuki i sie martwię!!!! Bedzie dobrze Kochana!:*
O pieluchy pytam, bo my różnych uzywamy i Asiu tez kupiłam 2tyg temu Dade 2 w tym cyrkowym kartonie, mamy tez Pampersy 2 i tak na zmianę przewijam co mi wpadnie i sa za Male moim zdaniem...z tylu za krótko, w Dadzie Tyl i przod na siebie nie nachodzą, nawet jak tylko nasika ti po 3h pelno, w Nd kupa na kolanie, dxis pod pache, wiec jwdna paka Dady nawet nie rozpoczeta...pampersow z 15 to zuzyje jeszcze o ile mnie szlag nie trafi ale kupuje dzus trojki. Jestem w szoku, bo jeszcze nie ma 2 mcy i przeciez niby mala to co będzie dalej?:) na roczek seni do seniorów? :P ubranka tez nosimy 62-68, w Sb tylko na 68 kupilam i polar na 74 juz. Niekotre na oko jeszcze za duże te 68, ale nawet z 5 10 15 gdzie mam dużo ubranek to Np. Ostatnio bluzka nowa 62 i nie wcisnelam jej a inna nosi. Ale te pieluchy mnie rozwalają.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 2 miesiąc temu #1012998 przez Kasia888
Basiu trzymaj się.
Dobrze, że tego nie zostawiłaś tylko od razu poszłaś do lekarza.
Będzie dobrze!

9 lata 2 miesiąc temu #1012999 przez Zazanna
Dzień dobry :)

Dziewczyny, czy Wy też macie taką strasznie suchą skórę? Codziennie się smaruję cała, a i tak się "sypię" :blink:

Mysia u nas taka czerwona wypustka, ale w szpitalu powiedzieli, że to normalne, że wyjdzie za kilka tygodni i żeby nic z tym nie robić :)

Kas my wskoczyliśmy przedwczoraj w "trójki" ;) Bartuś waży 5,8 kg już i dłuuugiii jest -ale się wierci i nie mogę zmierzyć :) Aha no i jednak pampersy się u nas najlepiej sprawdzają, w dada miał odciśnięte mocno na nóżkach, te z tesco były ok, ale jakoś mi się wydaje, że jemu wygodniej w pampersie -no i dłużej w nim śpi -nie budzi się od razu jak zrobi siusiu :) Ubranka nosimy 68, ale już powoli się przymierzamy do 74, bo się rękawki krótkie robią :)

Meliska my mamy trądzik od początku, z każdym dniem słabszy i mniejszy, no ale nadal jest :)
Ale jesteście ładni :)

Basiek trzymam kciuki aby było ok :*

Dziś Bartuś jadł po 23, potem o 3 i dopiero przed 7 -czuję się jakbym spała całą noc :woohoo:

9 lata 2 miesiąc temu #1013000 przez kasandra9
Juradko, juz Cie szukam i dodaje, gdzies mi umknęłaś:* no z pępkiem tez śmiesznie...u nas kazali koniecznie z10x dziennie wacikiem z mydlem przemywać i do sucha wycierać no i tak robiłam...nie liczyłam ile razy ale przy każdej pieluszce dokladnie czyscilam choc na poczatku sie balam:) i super się zagoilo i bardzo szybko. Troszkę potem ocniseptem psikalam na strupek i tyle.
Co do szczepień - pamiętajcie dziewczynki, ze Np. Moja dostala tej gorączki dokladnie tydzień po! Skojarzona plus zoltaczka bojadze byla wtedy (bo juz mi sie myli ktora kiedy z tej racji ze Agatka ze względu na wagę urodzeniową ma pneumokoki gratis i dodatkowo szczepimy platnie na rota). Podobno silne orgabizmy tak maja, ze ta gorączka po 7-10 dniach wychodzi, wiec pamiętajcie i nie panikujcie jak ja w zeszłym tygodniu.
A te krostki na buzce...z ibternetow to najbardziej mi to przypomina trądzik niemowlęcy, ona yriche krostek miala i ist leksrka nie kazala sie msrtwic ale wydaje mi sie ze przybylo...nie wiem czy po szczepieniu czy to jakas alergia...jutro zapytam:)

9 lata 2 miesiąc temu #1013004 przez kasandra9
U nas 21.30, potem 2.40 i przed 7;))) fajnie, ze dzieciaki sie tak stabilizują, niewiarygodne jak to wszystko natura czyni... Taki maly człowiek to naprawde cud.
Dziewczynki pokażecie mi jak ten trądzik wyglada dla porównania?

9 lata 2 miesiąc temu #1013005 przez Kasia888
A propo krostek nie dawajcie sobie wmawiać tego trądziku niemowlęcego, mi tak położna poweidziała potem się powiększało i dopiero jak do pediatry przyszłam to się okazało, że to ta skaza białkowa a nie żaden trądzik :unsure:
przeszłam na dietę bezmleczną i zmieniłam mleko na bebilon pepti i buzia duuużoo lepsza, prawie bez krostek, rumieni.
Chociaż Ty Kas jesteś na bebilon Pepti, więc tu może być jeszcze inna przyczyna dlatego obstawiam reakcję po szczepionce.

9 lata 2 miesiąc temu #1013007 przez Kasia888
A propo Jasiek mi trochę marusził wzięłam go do leżaczka pobujałam trochę i śpiii jak zahipnotyzowany,
Rewelacja, a ja mam teraz trochę czasu dla siebie ;)
Także dołączam się do mam którym leżaczek ułatwia życie ;)

9 lata 2 miesiąc temu - 9 lata 2 miesiąc temu #1013008 przez kasandra9

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 2 miesiąc temu #1013009 przez Kasia888
A to my ostatnio na spacerku :) jesień mamy piękną

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

9 lata 2 miesiąc temu #1013013 przez kasandra9
Kasiu, Agat tez odmeldowana w lezaczku;)

Podziękowania: Kasia888

9 lata 2 miesiąc temu #1013015 przez Magdalena9t
Hej :) Laura waży 6kilo(jakoś tydzień temu ważona) także już dużą dziołchę mam,muszę jeszcze zmierzyć ;) i od wczoraj dada3 używamy.
Kas moja też ma dokładnie takie same krostki i jak popłacze czy się zdenerwuje to ma czerwone.Wydaje mi się,że to ten trądzik niemowlęcy,kupy są w porządku.
Czytałam,że to przez nasze hormony po ciąży schodzą i tak u dziecka wtedy krostki są ale ja piersią karmię a u Agatki to nie wiem od czego..

9 lata 2 miesiąc temu #1013016 przez asiekasiek
no to u mnie najlepiej śpi of kilku nocy :) idzie spać po 20 sama w łóżeczku chociaż najchętniej bym ją tulila ale wiem żeby nie przyzwyczajac...:( i wstaje o 4 jeść idzie spać i wstaje o 7 :) wiec ja czuję się mega wyspana :)

9 lata 2 miesiąc temu #1013018 przez Magdalena9t
Asiek zazdroszczę :woohoo: Laura wczoraj od 6 do połnocy nie spała,a potem pobudka po 4, żarłok jeden z niej :whistle:
Z Tomkiem tak miałam po 8 godzin mi spał w nocy, też karmiony piersią.q

PS. Też Kas i Pesq wysłałam zaproszenie na fejsie,ale nikt mnie nie chce :(
Załączniki:

9 lata 2 miesiąc temu #1013019 przez Magdalena9t
Asiek zazdroszczę :woohoo: Laura wczoraj od 6 do połnocy nie spała,a potem pobudka po 4, żarłok jeden z niej :whistle:
Z Tomkiem tak miałam po 8 godzin mi spał w nocy, też karmiony piersią.q

PS. Też Kas i Pesq wysłałam zaproszenie na fejsie,ale nikt mnie nie chce :(

Moje dzieci:

9 lata 2 miesiąc temu #1013021 przez kasandra9
Śliczna! jejku, wszystkie te dzieciaczki przepiękne mamy to na forum:)
Moja właśnie podchrapuje..i oczywiście stopy na wierzchu - cała mamusia;)
No właśnie..hormony..ale ja swojej już nie daję tyle czasu i dopiero by jej wyszło? nie wiem...może jutro się dowiem a może też lekarka nic nie powie..

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia