- Otrzymane podziękowania: 189
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A mnie cos boli brzuszek nad blizna cc:/ od podnoszenia Malej chociażby na odbicie, wczoraj sie zaczelo i dzis tez czuje:( nie powinnam jej wcale podnosić:/ jedynie chusta odciąża mój brzuch
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
Oczy na wykałaczki
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
mój mąż rozmawiał, żeby wiecej na dnie jeździć, bo w dzień za bardzo spać nie ma jak i co? niedziela, pn i wt noc:/ dziś po trasie do Wrocławia jeszcze zgodził się na Łomżę w ramach przestawienia na dzień...no superrr, oczy już nie wiem na co ma:/
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
zatem rada męża Pesq dla nas zdecydowanie! zbieram się powoli, w międzyczasie huśtam leżaczek nogą, żeby Agat kimała i przed lekarzem po zakupy...kurde, wymyślam sobie jakieś dania na obiad (szaleję z Kwestią Smaku;)) a potem a to czegos nie mam, a to Mała się drze i się wkurzam, aaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
dziękuję dziewczynki za wsparcie i miłe słowa :*
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Co do karmienia mm... ta cała procedura przygotowania tego mleka to dramat... naprawdę w tej kwestii wygrywa pierś bo chwila moment, wyjmujesz cyca i karmisz. a tu zanim zdażyłam przygotować to mleko to Kubuś już chyba obudził wszystkich sąsiadów heh
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 135
U nas dziś piękna noc ... nie wiem jak to ssię stało kąpiel o 20, 20.30 jedzenie i sen później przebudzil się o 3 wiec jak szybko poleciałam żeby zrobić mleko bo byłam już gotowa na ryk a tu co... przekrecil się i kima dalej i o 4 dopiero na papu się obudził a kolejne jedzenie 8.30 ... tak nasz książę sobie dzisiaj pospal
niedługo na szczepienie ... strasznie się boje , trzymajcie kciuki :*
Buziaki !
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 135
Haha u nas jest tak samo Kas czasami się zastanawiam kiedy ktoś nas zgłosi do opieki społecznej ale przynajmniej wiemy ze nasze maluchy mają zdrowe płucka
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
Co do mm - ah wyobraź sobie Basiu moj pierwszy tydzień z małą, jak nie miałam mleka i rozkecałam laktacje. Ona na cycu wisiała naprawdę ponad godzinę - z reguły ok godziny piętnaście po czym Łukasz szykował mleko. A później czterdzieści minut wolnego i jazda powtórka i tak całą dobę. Dzięki Bogu był na urlopie dwa tygodnie bo w życiu bym sobie nie dała rady (dlatego wielki szacun dla Kas która podołała jakoś sama, naprawde Olu jesteś wielka). No ale wracając do mm, ja już byłam pewna że mi te cycki się nie rozkręcą i bez żadnej wiary ją przystawiałam i żeby nie to że moja położna to doradca laktacyjny to rzuciłabym to wpindu.. tak myślałam do dnia aż Łukasz wyszedł bo musiał urzędy załatwić a ja zaczęłam głodnemu dziecku nieudolnie (bo bez wprawy) mieszankę szykować. Naszykowałam jakoś a później.. nie umiałam jej butlą nakarmić bo mi się krztusiła ssała tak łapczywie jak cyce a tam leciało na co ona nie była gotowa no i wtedy doszłam do wniosku że no musze te cycki rozkręcić bo nie ma opcji i jakoś się udało. Teraz już jakoś tam butle też ogarnia ale zdecydowanie woli cyca. Ale wiesz kochana Basiu, dziewczyny karmią mm i na pewno coraz sprawniej i szybciej im to idzie więc i Ty się przyzwyczaisz ! Podobno w termos wodę można
Gwiazda poszła spać. Gratulacje. Szkoda że nie pomyślała tak o 1 w nocy. Eh musimy jak najszybciej kupić łóźko conajmiej 180x200 bo się wykończę.. w nocy śpi u siebie ale jak jest akcja nie chce jej się spać, nudzi się i chce smoka to muszę ją wziąć do nas bo inaczej co chwile bede wstawać tego smoka wkładać bo nim pluje (żeby ktoś do niej podszedł mam wrażenie ).. a na łóźku 140 w trójkę z niemowlakiem i 100 kilowym chłopem troche słabo. Dzięki Bogu pies się wyniósł na podłogę na koc, wiedział co robi
OPTYMISTYCZNIE
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
Pesq ja tak walczyłam o laktację przez ostatnie kilka dni. Ze Lena na cycu wisiała jak kiedyś a po niej jeszcze laktator że teraz tego opanować nie mogę. Cycus twardy ona zje a cycus zmiękczony ale nadal pełny mleka.
Dziewczyny na kp macie tak ze jak wasze maluszki zaczną płakać to Wam kapie mleczko.
A to moja modelka - TOP MODELKA;)
- kropka 889
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 47
Jurada jaka śliczna Lenka <3 jak ma dużo włosków. Masz racje top modelka
My wrócilysmy ze spacerku i niunia sobie spi
- Magdalena9t
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 33
Nie ma to jak #chujowapanidomu
Plecam krem Nivea baby na każdą pogodę,świetnie się rozsmarowuje,wspaniały zapach
Basiek,nie wiem jak Ci dodać otuchy,ciągle masz pod górkę, musisz być dobrej myśli dobrze,że szybko działacie
Jurada co do szczepień to my wybieramy żadne
Lenka śliczna dziewczynka,długie włoski ma. mojej się wytarły i ma fryzurę "na mariana"jak większość ale już jej odrastają
Śliczna sesja,podziwiam,że sama takie ładne zdjęcia robisz
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
Magdalena #chujowapanidomu ja tak samo a tylko jedno + pies W koncu Cie mam na fb nie wiedzialam ze to Ty U Agatona tak sie z przodu wytarly wlosy (ale juz odrastaja) ze naprawde Oleksy
Dziewczyny po cc.. boli was czasem rana ? ja czuje takie kłucie zapomnialam wczoraj ginowi powiedziec i sie martwie.. czasami zakłuje po prostu..
Dziś prosze o kciuki bo ostatnie podejście do chusty tym razem kolkowej, moze ta jej przypasuje bo ona serio chce sie nosic a ja sily nie mam
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
My dzisiaj podjechaliśmy do przychodni bo Kubuś miał już jakiś czas takie brzydkie krostki na buźce i cały czas mu tego przybywało. I okazało się, że to skaza białkowa. Tak więc na 2tyg mam zrezygnować z nabiału i zobaczyć czy będzie poprawa a jeśli tak to wtedy powolutku wprowadzać na nowo produkty mleczne.
Dodatkowo od razu wzięli go na szczepienie - my wybraliśmy te darmowe. Tak więc dziś dostał pierwszą dawkę. I o dziwo całkiem ładnie to przeżył. Raz głośno zapłakał i zaraz się uspokoił. Chyba ja się bardziej stresowałam Kazali nam wykupić paracetamol w czopkach na wypadek gorączki.
aaa... i ważymy już 4820g
A w piątek przyjeżdża do nas moja siostra ze swoim synkiem - w końcu mali kuzyni się poznają już nie mogę się doczekać
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
JA dołączam do klubu ch...pań domu;) nie mam już siły zagarniać, gdy akurat Agat śpi...
u nas wizyta ok, te krotki to lekarka powiedziała, że wygląda na łojotokowe zapalenie skóry i że mamy maścią cynkową smarować. No i na niedokrwitość podawać żalezo i coś jeszcze - jak wykupię receptę to powiem:) no i uwaga...nasza Kruszyna 4600!!! Równe 8tyg! Szoook:) no i dziś limit wycia chyba wyczerpała od rana, teraz kimała w leżaczku - sama narzuciła się pieluchą na buźkę - chyba ze wstydu za swoje zachowanie obudziła się, ale spokój, gada sobie, patrzy się ufff, to lubię!!!!
Basiu, 3mam kciuki!!
Pesq, proszę Cię, nic nadzwyczajnego...muszę ogariać temat, wczoraj wieczorem latałam jak kot z pęcherzem z rozwrzeszczanym Agatonem, bolącym brzuchem swoim, wanienką, śpiewając przy tym..aż po tyłku mi pot leciał trzymam kciuki za kółkową! NA na spokojnie szukam jakiejś krótszej chusty, bo mam 5,2m, więc z przodu muszę ją na kokardę brać..taka 4,2 byłaby idealna myślę...kółkową tez bym chciała...tylko takie drogie te chusty:( zazdraszczam, że masz chłopa w branży...;( jakby coś mieli wyrzucać na śmieci to daj proszę znać cieszę się, że póki co Agatce w chuście się podoba i się uspokaja i zasypia, oby tak zawsze to działało...chciałabym też odwazyć się i zrobić plecak, ale sama się boję, może wieczorem jak Piotrek wróci to przetstuję z jego pomocą..