BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 2 miesiąc temu #1013505 przez jurada
Hej mamuśki :)
U nas noce sa juz ok. Az boje sie pisac, bo ostatnio napisalam ze jest ok i budzila sie co 1,5godziny a matka zombie ;)
Wczoraj zasnęła o 20.00 po kąpieli i cycusiach i buli z moim mleczkiem, bo mąż nie wykorzystał,wiec wykorzystaliśmy wieczorem. Potem zaczęła marudzić o 22 ale przez sen wiec cycus, żeby się nie rozbudziła i potem 1.30; 4:30 i ja obudziłam ja o 6.30 bo niechcący ja uderzyłam łokciem w czoło i popłakała sie... Oj ja zła matka. Ale całuski i czułe słówka ukoiły jej smutek i żal do matki...
Uwielbiam to jak takie juz większe maluszki zrobią sie kuku a mamunia pocałuje i juz nie boli... SZYKUJCIE SIE NA MAGICZNY ŚRODEK PRZECIWBÓLOWY :)
Dzis pierwszy raz wyszłam zaprowadzić D. z L. W chuście i jeszcze w domu kimnęła w niej. A jak miło jak ludzie sie uśmiechają :D

Załącznik nie został znaleziony

Calkiem wygodnie nam się szło, kucało żeby zapiąć psa na smycz i zebrac kupę po nim.
Także rano bede sie chustowac bo na prawdę wygoda ze ho ho! POLECAM MAMOM KTÓRE SIE JESZCZE NIEZDECYDOWAŁY:D:D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 2 miesiąc temu #1013506 przez jurada
Pesq jak widac mój psiak tez się wtrynia w foty w lustrach. Twój też ( zauwazylam juz jakiś czas temu).
:P

9 lata 2 miesiąc temu #1013509 przez agatagama
no i dodaję w końcu fotkę :)

9 lata 2 miesiąc temu #1013513 przez pesq
Asiek ja zazdroszczę ze sama zasypia u nas balanga codziennie przy lozeczku aż zaśnie porządnie.. Trzeba jej dlon przy buzi trzymać bo się boi czegos ostatnio :( robi moro i placze aż zaśnie porządnie. Ale spójrzcie na kalendarz skoków rozwojowych u mnie chyba zaczął sie kolejny i stad te stresy bo byl ponad tydzień spokoju a teraz zaczęła robic powoli rzeczy z opisu drugiego skoku np. Raczki do buzi i lapanie zabawek (nieśmiało i powoli żeby nie bylo) i ma twz emocjonalne stresy z tym związane. Asia moze u Ciebie tez? Zwracajcie sobie uwagę na ten kalendarz u mnie się sprawdza :)

Agata aleee slodziaak :) :)

Jurada pies zawsze do zdjęć pozuje :P ostatnio jak ledwo na zakrętach wyrabiam to troche mu sie obrywa :dry: W sensie nie ze go bije sle krzycze i wręcz mnie wkur.. Bo po fryzjerze mocno atencyjny i zazdrosny mimo ze tez się z nim bawimy ale wiadomo mniej bo kiedy.. A co do chusty super ze się nosicie. Mam pytanie jak Laurę ubierasz do chusty na zewnątrz? Ja bym chciała wyjść ale nie wiem jak ja ubrac tak jak do wózka? I do siebie pod kurtkę czy na? Minus chusty dla mnie taki ze się pocimy obie :(

Dziewczyny dzis jedziemy do teściów do ostroleki 120 km pierwszy raz we czwórkę. Jestem mega podekscytowana :) i pakuje nas i Agaty ubran najwięcej ;)

Moja waga stoi od wyjścia ze szpitala a ostatnio mniej jem. No poza wyjaciem z siostrą Lukasza raz w tyg na miasto tam zawsze tlusto i slodko itd. Ale to nie powinno aż tak wplynac. Dziwne przy kp podobno sie chudnie a tu dupa u mnie ciągle 72.. Mojr marzenie to 60, realnie chciałam po porodzie zobaczyć chociaż 6 z przodu nawet 69 a teraz to juz mam nadzieje że nigdy nie wrócę do wyższej wagi i jakby ktos zaproponował te 72 na zawsze to chyba bym wzięła. No albo w druga ciaze zajść to znowu schudnę bo inaczej nie potrafię hahahah :D :D zartuje... Po cc i tak nie można dluzej a poza tym nie wiem czy chce :P najpierw Agatę odchowac z trzy lata. A jak u Was chudnięcie i jak plany powiększania rodziny kochane?

Idę bo poemat w telefonie napisałam a póki mala spi miałam milion rzeczy zrobic... Ah te forum ;)

Buziii

9 lata 2 miesiąc temu #1013514 przez kasandra9
W końcu poznałam Zięcia Agatko!!!:)) ale przystojniacha:)))
Juradka, ❤ !
Nasza wczoraj cos ptrxymarudzila pod wieczór, aż w końcu zrobiliśmy kapiel godzinę wcześniej i jesc dostala i po odbiciu pokazała tak...i juz jej nie bylo;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Takze ok. 22 wszyscy w łóżkach i pobudla przed 3, po 6 i teraz jemy, spaliśmy do 9:)
Tez nie chce chwalić ale nasze noce tak wyglądają nawet podczas goraczki tak bylo i jak marudzi wieczorem to wszystko się nieco przesuwa o godzinę, ale odpukać jest supeeeer.

9 lata 2 miesiąc temu #1013519 przez pesq
Hahah ja czytam czesto na podgladzie to znaczy klikam odpowiedz i najpierw zobaczylam zdjecie KasoAgatki nie wiedzialam czyje to i zlapalam sie na tym ze pomyslalam - o Agata Kas cos napisala :D Rozpoznaje Twoja córke :lol: :lol: :lol:

9 lata 2 miesiąc temu #1013522 przez kasandra9
Pesqus, podziel sie tym kalendarzem! Bo ja nic nie wiem o jakich wy skokach piszecie:(
Ja na dwór z chusta ubralam sie normalnie, Agatka w swoim polarkowym pajacu jak do wózka;) no i moja kurtka rozpieta i tak ja narzucalam czasem:)
Dokladnie minus taki, ze goracoo, bo ja z tych gorących i ona chyba we mnie maly piecyk:))) dlatego teraz w domu czasem na krotki rękaw ja ubieram co by jej za cieplo nie bylo z tego co lekarka mowila odnośnie krostek na buźce no i w chustę to tez na krotki:)

9 lata 2 miesiąc temu #1013523 przez asiekasiek
Pesq no u mnie rączki do buzi bierze od tygodnia gdzieś i tak lata jak szalona rączkami i nóżkami. a i zasnąć przez dzień to musi być przytulona bo tak to wrzeszczy w nieboglosy. wczoraj chciałam odłożyć ka do łóżeczka a ta wyczula ze ja kładę to wrzask jakbym jej coś się stało... a dzisiaj gadałam z nią robiłam agu aaa ooo i miał miał :P ale rozmowa... :D i zrobiłam hau hau a ta przestraszyła się podskoczyla. a wcześniej tak mówiłam do niej... a masz jakąś stronę która możesz polecić z tym kalendarzem rozwoju?

Pesq no u mnie spada waga jest teraz 66. ale dużo rzeczy sobie odmawiam :( koleżanka po cc karmila piersią i tez nie chudla waga w miejscu stała a ona zawsze chuda szczupła była 170 cm i waga 50 kg i brzuch nie chciał jej zejść ostatnio jak u niej byłam to wsciekla się bo ja mam mniejszy brzuch od niej co ona ponad rok po porodzie. i jeszcze mówi do mnie :" mam brzuch jakbym była w 3 m- Cu ciąży " a ja do niej :"ee nie taki się ma w 5-6 m-cu" heh zapomnialam ze im dalej tym gorzej ;) chciałam ja pocieszyć ;) a skaplam się ze odwrotnie zrobiłam po chwili ;)

a co fajnie ze jedziesz to będziesz mieć z głowy córcie bo pewnie babcia będzie bawiła i inni ludzie :D

Agata gama synuś jaki uśmiech :D

Kas haha spoko kciuk do góry. Agacia mówi jest super :)

9 lata 2 miesiąc temu #1013524 przez pesq
www.osesek.pl/wychowanie-i-rozwoj-dzieck...cia-niemowlecia.html - tu tekst ale tez mozna wpisac sobie w google skoki rozwojowe.

Wrzucam kalendarz tez i gratis foty Agaty po wczorajszej kąpieli (zakladacie czape? u nas jest wycie wiec tyko na godzinke..)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Załączniki:

9 lata 2 miesiąc temu #1013526 przez pesq
Wpiszcie skoki rozwojowe w google tam wiecej niz w tym artykule. Zobaczycie jak duzo sie rzeczy zgadza :)

Hahaha Asiek super pocieszycielka :D kolezanka pewnie :angry: :angry: :angry: Twoja mine zrobila ;) .. u mnie nad blizna jest brzuch. Beznadzieja. Caly w rozstepy i jeszcze zwis taki. Ale no nic. ... Ja gdybym sobie odmawiala to tez bym chudla ale jestem wyrodną matką i jem wszystko :( nie wiem to po tej cukrzycy tak nie potrafie sie ogarnąć serio dziewczyny to sie odbija.. Staram sie ostatnio mniej ale i tak.. Gdyby nie kp to pewnie był tyła.

W ogole zmierzylam na czczo cukier i taki sobie. Boje sie ze mi to cholerstwo zostalo. Po 23 listopada ide na obciążenie glukoza, bede prosiła o kciuki :)

9 lata 2 miesiąc temu #1013527 przez jurada
Pesq my pierwszy raz na dwór i ubrana byla tak.
Warstwa1.
Body na krótki rękaw + polsciochy
Warstwa2
Bluza +skarpetki
Warstwa 3
Polarowy pajac i czapka

Dodatkowo jeszcze otula ja chusta wiec cieplusio miała.
Ja ja motam na ubranie a kurtka na wierzch i tak jak kas od czasu do czasu narzucałam na małą.

U mnie waga tez stoi w miejscu 73-74 kilo i o! Pomimo ze uważam co jem itd.
Cud karmienia na mnie nie działa jak juz kiedys pisałam. Ale od poniedzialku zacznę cos ćwiczyć:)

Co do rodzeństwa dla mojej dwójki to ja się juz wypisuje z tej listy przyszłych mamus.
Dwoje wystarczy :)

9 lata 2 miesiąc temu - 9 lata 2 miesiąc temu #1013532 przez pesq
Dzieki kochane :) ja w sumie bym dzis moze z nią w chuście gdzies poszla ale nie bardzo mam gdzie bo ani do sklepu ani nigdzie sie nie wybieram bo i tak wyjezdzamy, wiec ją wezme tylko na spacer miedzy blokami to właduje do wózka chyba, a w poniedziałek pochustuje na zewnatrz:)

Wyslalam wczoraj zdejcie w chuscie mamie i tesciowej obie zaczely panikowac :dry: :dry: najpierw panikowaly ze daje espummisan i sie dziecko uzalezni :whistle: a teraz ze pionizuje dziecko.. a to nie prawda, czytalam fajny artykuł że pionizowanie to noszenie na płasko dziecka a nie w pozycji żabki jaką ma w chuście.. ale cóż nie przemówisz. Jedyne co to ja sam sie boje czy na pewno dobrze ma odwiedzione nóżki i czy na pewno dobrze wygiety kregosłup w C.. dlatego najbardziej czekam na nosidlo bo tam wszystko jak trzeba jest bez mojej ingerencji, ale póki co pociesze się z chusty jeszcze ;)

O Juradka widze ze podobne gabaryty mamy :D heh :P.

Edit. Zapomniałam sie pochwalić.. wczoraj pojechałam do Auchan szukac dla malej smoka bo zrobilo jej sie obtarcie od smoka na policzku (i to na tym na ktorym czesto lezy .. tak jakby leci jej tam slina bo ostatnio potoki i smok dociskał i ma krostki - w sensie ma na calym policzku kaszke ale tu ewidentnie od smoka :/ ) - smoka w takim stylu bo tego dostalismy i ten nie dotyka do tego miejsca www.mamabebe.pl/pol_pm_MAM-Smoczek-Start-0-2m-23884_1.jpg , no w kazdym razie.. jechalam do auchan, pol parkingu pustego a ja niemyśląc wciskalam sie w jakies durne miejsce parkingowe i... ZARYSOWALAM FACETOWI AUTO! :( :( i to po calych drzwiach z przodu i tylu.. masakra jakas jaka jestem ostatnio rozkojarzona :( spisalismy oswiadczenie ja sie poryczałam na szczescie mily pan był.. ale najgorsze ze auto ubezpieczone na mojego tescia.. i nie wiem co teraz. Co teraz bedzie dziewczyny ? Wezwą mnie czy jego czy nikogo? Co mu zrobia ze skladkami? Kurde spac przez to nie moglam.

9 lata 2 miesiąc temu #1013537 przez agatagama
Pesq mi się wydaje, że teściowi polecą po składkach... ale pewności nie mam. ehhh, biedna ;*

9 lata 2 miesiąc temu #1013544 przez asiekasiek
oj Pesq kurde czasami kurde człowiek zagapi się :( tak tesciowi poleca składki... bo jeżeli nie przepisaliscie na siebie samochodu. ale twoja córka jest poważna i takie oczy ma w swoim rodzaju. kurde nie widziałam jeszcze dziecka z takimi oczetami :) no coś dziwnego... a trzymać kciuki będziemy na pewno :)

9 lata 2 miesiąc temu #1013547 przez jurada
Pesq a ile ważyłaś przed porodem?
Pamiętam ze ty malutko przytyłaś, bo ta dietę stosowałaś.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia