BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 1 miesiąc temu #1013549 przez glooria
Kurczę pesq to drogi smoczek będzie no cóż najważniejsze ze nic nikomu się nie stało samochód rzecz nabyta ale fakt tłumacz się teraz teściowi

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 1 miesiąc temu #1013550 przez Kasia888
Pesq fajny ten artykuł o skokach, Jasiek jest właśnie w 9tyg to by wszystko tłumaczyło te jego większe rozdrażnienie, marudność i potrzebę ciągłego kontaktu ;)

co do stłuczki to obciążą teścia powiem Ci, że
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Agata śliczne nasze Jaśki :kiss: :woohoo:
haha Asiek to jej dowaliłaś heh :laugh:
a własnie co to oznacza takie ciągłe branie piąstek do ust nawet jak nie jest głodny?
Ciągle łapki ma obślinione ;) ;)

9 lata 1 miesiąc temu #1013551 przez pesq
Kurde no polecą mu pewnie.. ale sam mowil jak samochod sprzedawal zeby nie przepisywac ubezpieczenia :( Boże dziewczyny boje sie :/ :( :(

Ja nic nie przytyłam Juradka wazyłam na poczatku i na koncu 80 kg, no spadło 8 ale to mało jest jak na poród.. Zawsze slysze 16, 20 a tu 8.. heh.

A tak Asiu ona ma bardzo bardzo specyficzne oczy a poważna tylko na tych zdjęciach ;) Najgorsze że nie podobne ani do mnie ani do Łukasza (i nie mówie o kolorze bo kolor to na razie nie wiadomo zawsze do roku wychodzi) więc jakieś durne komentarze mnie spotykają. Przykre to jest.

9 lata 1 miesiąc temu #1013558 przez jurada
No mi spadlo 10. Malo co prawda chciałabym jeszcze żeby spadło 10kg.
U nas to chyba Zaz gubi rekordowo kg.

9 lata 1 miesiąc temu #1013561 przez kasandra9
10% na rok poleca wiec na następny rok ubezpieczenie bedzie większe.
U mnie tez waga 72-73 i nic w dol:( niby 3-4 wiecej niz przed ale jeszcze 8-10 chce a tu nic:( pewnie przez te słodycze i napoje:( bo jesc to jem Malo i pewnie za rzadko ale w międzyczasie chwytam głupoty jak caly dzien z Agat:(
O skokach poczytam bo ciekawee

9 lata 1 miesiąc temu #1013562 przez pesq
Zaz to wiadomo było że tak będzie. Jejku martwie sie że teść mnie zabije :( Dobrze że z Agata jedziemy to na niej sie skupi moze nie nakrzyczy :P

9 lata 1 miesiąc temu #1013563 przez kropka 889
Ja przed ciążą miałam 52 a przytyłam 20 kg. Teraz mam 56 ale chcę żeby tak już zostało. Ja tez wszystko jem.
Mojej niunia tez tę krostki wyskoczyły ale położna pow ze to ten trądzik nie skaza.za tydzień mamy szczepienia wiec może pediatra jakąś maść na to poleci

9 lata 1 miesiąc temu #1013578 przez Kasia888
U mnie też waga stoi, po prodzie pięknie zeszło 13kg, potem jeszcze 3kg, ale od tamtej pory nic się nie rusza a jestem na diecie bezmlecznej, beztłuszczowej i nic jeszcze 10kg do zrzucenia i nadal nie mieszcze się w żadne swoje spodnie sprzed ciąży :blink: ..
Chyba bez ćwiczeń nic z tego nie będzie.

Dziewczyny zapisałam Jaśka na pneumokoki na 7 grudnia, drogie bo drogie, ale lepiej dmuchać na zimne.

9 lata 1 miesiąc temu #1013592 przez asiekasiek
Pesq to niech mąż weźmie winę na siebie ;) jakiej firmy smoczek jest bo też właśnie myślałam i takim nie przylegającym bo ta moja jaj przyssie się to ma odcieniety smoczek i właśnie krosty pojawiają się.

najgorsze właśnie takie nie przypisywanie samochodu wiem ze to dodatkowe koszty ale właśnie przy takich stluczkach nikt nikomu nie będzie wspominał...

my właśnie byłyśmy u cioci czyli szwagierki mojej. jejku ona tak umie mówić do dzieci ze ciągle moja uśmiechnięta od ucha do ucha i próbowała coś mówić do cioci :) ja tak nie umiem w sensie mowie ale

9 lata 1 miesiąc temu #1013609 przez pesq
Asia firma MAM ale taki kwiatek. On jest do 2 msc tylko ale od 2 tez sa kwiatki nie wiem czy tez tak wycięte. Ogólnie nie lubiłam tego smoka bo wygląda jak i smialam sie ze korkuje dziecko ale przyszlo co do czego i sie przydal.

9 lata 1 miesiąc temu #1013624 przez glooria
Moje córki tylko te mam A tanie nie są :P próbowaliśmy inne ale tylko szkoda naszej kasy. Dalej gdzieś mam innych firm i próbowałam podsunac i dupa. Jakieś specyficzne dzieci mam. Najbardziej lubiłam te co świeca w nocy seria night chyba bo szybko odnajdywal się w łóżeczku w nocy. Co do zrzucania po ciąży to kiedyś pisałam ze to nie takie hop bo karmienie tez wymaga jedzenia systematycznego żeby było mleko po drugie je się w pośpiechu i byle jak ... Dojdzie jeszcze jedzenie po dzieciach no i brak ruchu jaki był jak byłyśmy wolnymi ptakami ... To pamietam ze mieliście inne zdanie.... Niestety trzeba dużo samozaparcia ale fakt niektóre mamy to rodzą i maja mniej niż przed i strasznie im zazdrosze. No i u mnie dochodzi jeszcze cc ta blizna jakoś nie pomaga bo skóra nad nia ciagle mi zostawala nawet jak schudłam to niestety było ciagle to coś nad bleeeee .... Ale pocieszy się ze mamy mężów i partnerów którzy kochają nas a my ich

9 lata 1 miesiąc temu #1013630 przez kropka 889
Cześć ;)
Bardzo fajne te smoczki chyba też zakupie ale już ten większy.
Stwierdziliśmy z mężem ze nasza córka wie kiedy przychodzi sobota bo w tygodniu ładnie śpi a trzeci raz z piątku na sobotę budzi się w nocy i marudzi

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1013633 przez Agata28
Kasiu, z tymi piastkami to chyba normalne. Alicja tez wklada i ssie nawet zaraz po jedzeniu, a smoka nie chce :pinch: juz 5 roznych probowalismy , wszystkimi pluje i wkurza sie. Odpuscilam w celu uspokojenia zostaje cyc, śpiewanie, przytulanie i czasami szumis :) oczywiście cyc na pierwszym miejscu!

Pesq piekne ma Agatka oczyska :)

Co do wagi, od 3 tygodni stoi. Przez pierwsze 4 spadlo 13 kg. Zostalo 6. Wtedy pilnowalam zalecen poloznej i jadlam 6 posilkow dziennie (byl na to czas, maz byl w domu, gdy wrocil do pracy to rodzice przylecieli na tydzien). Teraz jem wszystko, ale tak jak wy nieregularnie. Czasem śniadanie uda sie zjesc dopiero o 13 i to jeszcze w jednej rece trzymajac Alicje a w drugiej kanapke.

9 lata 1 miesiąc temu #1013645 przez jurada
Hej! pytania mam dwa do Was.

1. Dziewczyny KP czy miałyście juz miesiączkę po porodzie?
Mnie cos boli brzuch jak na @ ale wydaje mi sie, ze to za szybko żeby miec juz okres.

2. Niektóre z Was kupiły w smyku body w biedronki taki 3-pak. Powiedzcie czy Wam tez się tak zeszmacily po 2praniach.
Lena ma dekolt ogromny, pól klatki piersiowej na wierzchu, dodatkowo rękawy sie wyciągnęły i całe body rozciągnęły sie w poprzek. Z ciuchami z SH nic się nie dzieje a te katastrofa.

Aaa jak sie pochwaliłam znam Leny tak dzisiejsza noc i wczorajszy wieczór MASAKRA!!!
Teraz się na serio zastanowię zanim napisze ( pochwale sie ) ze jest cudownie.

9 lata 1 miesiąc temu #1013648 przez glooria
No fakt dzieci chyba wide a ze je chwalimy dlatego ja pisze tylko ze ok I tfu tfu No I dzieci czuja ze nadchodzi weekend u mnie najczesciej maja katar zle spia I wszystko jest na opak

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia